PICkit 2 Full klon (paylaşım)

Başlatan ipli jeton, 13 Ekim 2023, 10:50:38

ipli jeton

Merhaba. PICkit 2 klon devresini tamamladım. Orjinal devrenin işlev olarak tam kopyası olup hiç bir yeri kırpılmamıştır. Kart 84x42mm ölçülerindedir. Elemanların referans numaraları da orjinal şema ile aynıdır. Sadece çıkış VDD anahtarlama katında bulunan FDC6420C dual mosfet (U5) temini zor bir ürün olduğu için onun yerine buna muadil iki ayrı mosfet(Q9, Q10 ) kullanılmıştır. Elde lehimleme daha kolay olduğu için 0805 paket bileşenler tercih edilmiştir. C5, C13 ve C15 smd elektrolitik kondansatör kullanılabilir. Alternatif olarak, C5 ve C13 olarak A paket tantal kapasitör kullanılabilir. C15 yerine C paket tantal kondansatör kullanılabilir. Kullanılan opamp MCP6001U'dur. Sondaki U'ya dikkat!!! Bu model opamp bulamazsanız aynı kılıfta ve bacak sırasına sahip başka marka opamp deneyebilirsiniz. Opamp mutlaka rail to rail tipinde olmalıdır.

USB portu mini USB olarak secilmiştir. İsteyen olursa micro USB veya Type-C portu da koyabiliriz. Kartta alan kısıtlı olduğu için tip B USB portu koyamadık.

Q1 ve Q10 yerine IRLML6402 de kullanılabilir. R32 ve C16'yı boş bırakın. Orjinalliği korumak amacıyla karttan çıkarılmamıştır. (Microchip bunları boş bırakın diyor.)

Sol alt köşedeki çipler Programmer2Go özelliği içindir. Bu özelliği kullanmayacaksanız burayı(C9, C10, R8, R9, U3, U4) boş bırakabilirsiniz. Çiplerin yanındaki jumperlar adres seçimi içindir. 512kb eeprom takıldığında 1-2, 1Mb EEPROM takıldığında 2-3 lehim köprüsü ile birleştirilmelidir.

Geri besleme için kullanılan R22 ve R24 %1'lik olmalıdır. Vpp düşük hatası alırsanız R21 direncini 560R ya da 470R olarak değiştirin. Vpp voltajınız yukselecektir.

Bu kadar.

ipli jeton

#1
Mini USB yerine USB-C soketi kullanmak isterseniz, bağlantıyı bu şemaya göre yapabilirsiniz.

Buji

bende normal  basılmış delinmiş montaja hazır  şekilde  satılık pic kit2 kartları mevcut zif soketli hemde.. 
siz sadece parça alıp montaj yapacaksınız hepsi bu.

gevv

Amaç hazır almak değil zaten. PICkit 2 Full klon (paylaşım)

ipli jeton

#4
Piyasada full klon pek olmadığı için böyle bir çalışma yaptım. Malum Pickit2 artık üretilmiyor. Pickit2'm olsun her şeyi çalışsın, çalışmayan bir yeri olmasın diyenler için bu çalışma.

Yoksa internette onlarca belki yüzlerce pickit2 klonu zaten var.😀

ipli jeton

Merhaba. Devrede küçük bir hata fark ettim. Kullanırken görünür bir sorun yaratmayan bir hata olduğu için gözden kaçmış.
VDD_TGT_N hattı pull-down yapmam gerekirken pull-up yapmışım. Düzelttim.

seron

Yeni farkettim. Her iki konun da yeni başlayanlar kategorisine açılmış. Aslında mikrodenetleyiciler kategorisine açılmalıydı bence.

ipli jeton

Konu yanlış yerdeyse @gevv hocam taşıyabilir. Yeni olduğum için hangi kategoride açacağımı bilemedim.

ipli jeton

Bu devrenin PCB'sini yaptıracağım. Kartlar geldiğinde maliyetin bir kısmını karşılamak adına iki ya da üçünü uygun fiyata verebilirim. Talip olan varsa özelden yazabilir. Kesinlikle kar amacı yoktur. 

ipli jeton

#9
Yapıldı ve çalışıyor. İlk defa mor denedim ve beğenmedim. Yeşilden vazgeçmem bir daha.  En güzeli yeşil.
IMG_20240115_103903.jpg

seron

Çok güzel emeğine sağlık.

Elektronik kart dedin mi YEŞİL en iyisidir. Gerisi biraz da kişisel zevke bağlı.

cevat1

Kart tasarımına ZIF sokette ekleseydiniz.
DIP malzemelerin programlanması TAK/ÇIKAR çok kolay olurdu.
Kartlar da tercih ettiğim renk Mavi dir. Her zaman mavi dir.

Kart çalışmanız için, Tebrik ederim. Elinize sağlık.

ipli jeton

#12
Alıntı yapılan: seron - 24 Ocak 2024, 11:17:44Çok güzel emeğine sağlık.

Elektronik kart dedin mi YEŞİL en iyisidir. Gerisi biraz da kişisel zevke bağlı.
2.7k'lar konusunda direnç netin azizliğine uğradım. 2.7k yerine 0R göndermişler. Deneme için normal direnç takmak zorunda kaldım. 2.7k temin edince onları da düzelteceğim. Hurda kartlardan SMD 2.7k bulamadığım için geçici olarak bacaklı direnç bağlayarak testlerimi yaptım.

Ledleri takmadan önce dışarıda denemek lazım. Bizim satıcılar datasheet paylaşmadığı için ledlerin parlaklık seviyesini önceden tahmin etmek pek mümkün olmuyor. Parlaklıkları farklı farklı oluyor. Devreyi kurunca fark ediyorsun, ledlerin lümen değerleri birbirinden çok farklı, aynı akımda biri çok parlak yanarken diğeri çok kısık yanıyor.

D4 diyotu olarak BAT54C düşündüm. Ancak datasheete göre 20mA'e kadar en fazla 0,3 0,4V civarı voltaj düşümü yapması gerekirken 10mA'de bile 0,7V'un üzerinde voltaj düşümü çıktı. Sanırım aldığım BAT54C sahte çıktı. Şimdilik diyotun yerine telle atlama yaptım. İleride yurtdışından ZHCS1000 diyot temin edersem onu kullanacağım.

ZIF soket konusunda, ZIF sokete hiç ihtiyacım olmadı. Lazım olduğunda ICSP çıkışına modül şeklinde takılan ZIF soketlerden kullanıyorum.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın