PİCKİT 3 BAŞLANGIÇ REHBERİ

Başlatan Bilgin.055, 30 Mayıs 2024, 00:08:11

Bilgin.055

3.jpg

Herkese merhaba; kullanmasını hiç bilmediğim bir işe kalkıştım umarım elime yüzüme bulaştırmam. :)

Bu başlığı hem kendim hemde diğer arkadaşlar için güzel bir başlangıç olmasını istedim. Kodlama hakkında bilgim sıfır bakalım nasıl olacak, fakat öğrenmek istiyorum ama o kadar da basit olmadığını biliyorum. Bir yerden başlamam gerekli ve aşağıda pickit3 için genel bilgiler içeriyor. Sizlerde bana yardımcı olursanız bu kodlama, proğramlama konusunda kendimi az da olsa geliştirmek istiyorum şimdiden teşekkürler...

Pickit3 Pic Programlama Kartı
Microchip PICkit 3 Pic Programlama Kartı, düşük maliyetli bir donanım hata ayıklayıcı ve programcı sağlamak için Flash bellekli her bir çipte bulunan devre içi hata ayıklama mantığını kullanıyor. Devre dışı hata ayıklama bir çok avantaj sağlamaktadır.

Düşük maliyetlidir, hata ayıklama için minimum ek donanım gerektirmektedir. Pahalı priz ve adaptörler gerektirmeden çalışan bu programlayıcı yeni programlama konusunda oldukça hızlıdır.

MPLAB PICkit 3, MPLAB X Tümleşik Geliştirme Ortamı'nın (IDE) güçlü grafik kullanıcı arabirimini kullanarak en uygun fiyata PIC® ve dsPIC® Flash mikro denetleyicilerinin hata ayıklama ve programlamasına izin verir. MPLAB PICkit 3, tam bir hız USB arabirimi kullanarak tasarım mühendisinin bilgisayarına bağlanır ve bir Microchip hata ayıklama (RJ-11) konnektörü (MPLAB ICD 2, MPLAB ICD 3 ve MPLAB REAL ICE ile uyumlu) üzerinden hedefe bağlanabilir. Bağlayıcı, devre içi hata ayıklamayı ve In-Circuit Serial Programming ™ uygulamak için iki cihaz G / Ç pini ve sıfırlama hattı kullanır.

Bazı 8, 14 ve 18 uçlu cihazlar, hata ayıklama için özel bir MCU'lu küçük başlık panelleri kullanmaktadır. Bu özel MCU, PICkit 3 iletişimi için fazladan pinlere sahiptir ve bu nedenle uygulama için tüm pimleri parçada kullanmanıza izin verir. Başlık panosu programlama için kullanılmaz veya gerekli değildir. Ancak, bu aygıtların hata ayıklarken header kullanılmalıdır.

Pickit3 Pic Programlama Kartı Özellikleri:
USB (Ana bilgisayara tam hız 12 Mbits / s arayüz)

Gerçek zamanlı yürütme

Dahili aşırı voltaj / kısa devre monitörü

PC'den / web'den yükseltilebilir bellenim yazılımı

Tamamen kapalı

Düşük voltajı 2.0 volta (2.0v ila 6.0v aralığında) destekler

Teşhis LED'leri (güç, meşgul, hata)

Mikrodenetleyici programını ve veri belleğini okuma / yazma

Doğrulama ile program bellek alanını sil

Kesme noktasında donma-çevre birimleri

Programcı-Git'le 512 KB Flash

Çalışma Prensibi
PICkit3 programlayıcının bilgisayarınıza ve PIC mikro denetleyicisine düzgün şekilde bağlandığından emin olun

MPLAB X IDE yazılımındaki cihaz seçiciden doğru PIC mikro denetleyicisini seçin

PIC programınızı PIC mikrodenetleyicinin veri sayfasına uygun olarak yazınız

Mikrodenetleyiciyi programlamadan önce PIC programınızı kaydedin

PIC mikrodenetleyicisini programlamak için "Program" düğmesine tıklayın

Programı çalıştırarak PIC programının mikro denetleyiciye başarıyla programlandığını doğrulayın

Pickit3 Pic Programlama Kartı Teknik Özellikler
Üretici FirmaChina
Ürün KategorisiMicrochip Programlayıcılar
Ürün Boyutları PicKit 387.3mm x 40mm
Ürün Boyutları Dip Adaptör80mm x 32mm
Çalışma Sıcaklığı-40°C ~ +85°C


PICKit3-Pinout.png

1.png
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir...
https://hobielektronik55.blogspot.com

ipli jeton

#1
Paylaşım için teşekkürler.
İncelemesini yaptığınız bu 3. nesilde yarı açık kaynak-yarı kapalı kaynak modeline geçilmişti. MPLAB moduna ait firmware ve yazılım kapalı kaynaktır, sadece standalone yazılım ve firmware açık kaynak. Standalone yazılım da zaten alelacele yazılmış PICkit2'yi emüle eden bir şeyden başka bir şey değildi.  Keza standalone firmware de öyle, PICkit2 betik dilini emüle eden bir firmwaredir. Açık kaynak olması nedeniyle piyasada bolca klon bulunduğundan uygun fiyata bu ürünlere sahip olmak mümkündü.

PICkit 4. nesli ile beraber bence düşük maliyet mottosunu kaybetti.
Sistemin açık kaynaktan kapalı kaynağa evrilmesi klon olayını tamamen bitirdi. Microchip'in üretim ve satışı kendi tekeline alması nedeniyle rekabet ortamı kalmamasının doğal bir sonucu olarak fiyatlar uygun olmaktan çıktı.

Bilgin.055

Çoğu kişiler pic 3 sorunlar olduğundan bahsediyor ve her biri ayrı arı muzdarip. Açıkcası bende 3 aldım ama iyimi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir...
https://hobielektronik55.blogspot.com

ipli jeton

#3
Yeni başlıyorsan ve bütçe sorunun yoksa PICkit™3 iyidir. PICkit™2'nin debug desteği çok sınırlı, özellikle 18F_K, 18F_J, 24F gibi serileri debug edemiyor. Debug ile işi olmayanlara PICkit™2 önerebilirim. Şu anda PICkit™3'ün programlayabildiği çoğu işlemci üçüncü parti yazılımlar sayesinde PICkit™2 ile de programlanabiliyor. Ama debug tarafında işler değişiyor. Programlama işine giriyorsan, yaptığın programı debug etmek önemli bir hal alabiliyor. PICkit™3'ün standalone yazılımı alelade yazılıp ortaya sürülmüş olduğundan biraz sorunludur. Ancak bu sorunlar üçüncü parti yazılımlarla aşılmıştır.

Yine de PICkit™2'de gözün kaldıysa, SMD lehimleme yapabiliyorsan benim PICkit™2 klonunu yapabilirsin. Elimde fazladan PCB mevcut.  Tam klondur, orjinalinde mevcut olan tüm işlevler çalışır. Şu anda piyasada PICkit™2'yi tam klon olarak bulman imkansıza yakın.

Bilgin.055

Şuan MPLAB kurmaya çalışıyorum proje oluşturamıyorum hata veriyor çözmeye çalışıyorum. Hiçbir bilgim olmadığı için şuanlık bana ilk sorun program oldu.
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir...
https://hobielektronik55.blogspot.com

ipli jeton

Başlangıç için CCS-C daha iyi bir tercih olur. MPLAB yeni başlayan biri için fazla karmaşıktır.

Bilgin.055

Valla nasıl olacak bende bilmiyorum. Şimdi kiti yeni aldım, güncelleme gerekli mi değip mi kurulum nasıl oluyor neler yapmam lazım kendime göre bi açıklayıcı şeyler bulamadım 🤔
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir...
https://hobielektronik55.blogspot.com

Buji

bende  basılmış  delinmiş montaja hazır pickit 2 kartı mevcut ..

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın