Yan yana 9 minyatür asansör için hangi motor?

Başlatan meapa, 18 Nisan 2021, 12:37:08

meapa

Merhaba
Bir projemde tek bir arduinoyla her biri yaklaşık 800 gr 9 minyatür asansör sistemi kurmak istiyorum. Ama benim projem diğer asansör projelerinden cok daha basit olacak: Açılıp kapanan kapılar yok, asansörü çağıran düğmeler yok, vb. Bu projede 9 asansör farklı hızlarda ve farklı senkronizasyonda (hepsi aynı anda inip aynı anda çıkmayacak). 220v prize takıp arduino'ya programladığım şekilde inip çıkacaklar. Hepsi bu...
Sizce en uygun, beni zorlamayacak, programlamada örnekler bulabileceğim motor hangisi? DC redüktörlü mü, servo mu, step mi?
Yanıtınız için şimdiden teşekkürler

AX

Merhaba.., Projenin detayı hakkında bilgi yok prosesin tamamı nedir bilmiyorum, 800gr bir yükü yukarı çekmek her motorun harcı değil sürat senin için problem olmayacaksa şanzıman ile mekanik olarak devir düşürüp güç artırmalısın, yani kısacası redüktörlü motor kullanmalısın.

meapa

Alıntı yapılan: AX - 20 Nisan 2021, 16:48:01Merhaba.., Projenin detayı hakkında bilgi yok prosesin tamamı nedir bilmiyorum, 800gr bir yükü yukarı çekmek her motorun harcı değil sürat senin için problem olmayacaksa şanzıman ile mekanik olarak devir düşürüp güç artırmalısın, yani kısacası redüktörlü motor kullanmalısın.

Merhaba AX, yanıtın için teşekkürler. Prosesin tamamı, bir asansörün (13x10x10cm) aşağıdan yukarı çıkması. Yukarıda en üst katta durduktan sonra yukarıdan aşağıya, gene aynı noktaya inmesi. Prosesin tamamı inan ki sadece bu. Bu sürecin 9 asansöre de uygulanmasını hedefliyorum. Her asansör için ayrı bir motor, 3'erli motorlar için de 3 arduino kullanabilirim. 3 arduino için de 3 ayrı adaptör olabilir, vb.

800gr çok mu büyük bir ağırlık? Piyasada 18 TL'ye satılan redüktörlü 28 BYJ-48 step motor 1.5 kg.'a kadar taşıyor diye biliyorum. "800gr bir yükü yukarı çekmek her motorun harcı değil" derken ne demek istediğini anlayamadım (Mutlaka bilmediğim bir şey var, o yüzden soruyorum).

Çevremdeki bir iki kişiye danıştığım kadarıyla step motorun böyle bir mekanizmada kontrolü daha kolay dendi. Siz de katılır ısınız buna?

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın