RF kumanda Hakkında Büyük Sorunum Var

Başlatan erolozturk26, 27 Haziran 2020, 17:45:45

erolozturk26

Merhabalar bir sorum olacaktı PT2272-M4 alıcı encoderli bi devre tasarlamak istiyorum ama mantığını tam çözebilmiş değilim tek 433Mhz bi kumanda ile çalıştırmak istiyorum Osiloskop bacaklarına bağlayacağım bi dirençle çalışma frekansları ayarlanıyor datasheetden anladığım kadarıyla ama hazır kumanda elimde var onun üzerinde ki dirençle yapacağım alıcı devresindeki direncin değerini nasıl ayarlayacağım yardımcı olursan sevinirim iyi çalışmalar.

Datasheet de alıcı devrede 1,2M ohm verici devrede 200k ohm kullanmam gerek diyor yapıyorum fakat olmuyor devrenin kendi alıcısı 47k direnç takınca çalışıyor tam anlamış değilim.

Verici kumanda üzerinde HX1527D entegresi var ve çin malı olduğu için datasheet bile bulunamıyor


seron

RF tekniği çok zorlu bir konu. Bir de burada üye sayısı belli ve RF ile ilgilenen pek yok. Bu nedenle katılım olmayabilir. Bir de picproje forumunu deneyin yanlış olmasın hızlı yanıt alabilmek açısından. Kontrol kalemi'nde de ilgilenen çıkabilir.

Kolay gelsin.

Yusuf usta

Alıntı yapılan: erolozturk26 - 27 Haziran 2020, 17:45:45Merhabalar bir sorum olacaktı PT2272-M4 alıcı encoderli bi devre tasarlamak istiyorum ama mantığını tam çözebilmiş değilim tek 433Mhz bi kumanda ile çalıştırmak istiyorum Osiloskop bacaklarına bağlayacağım bi dirençle çalışma frekansları ayarlanıyor datasheetden anladığım kadarıyla ama hazır kumanda elimde var onun üzerinde ki dirençle yapacağım alıcı devresindeki direncin değerini nasıl ayarlayacağım yardımcı olursan sevinirim iyi çalışmalar.

Datasheet de alıcı devrede 1,2M ohm verici devrede 200k ohm kullanmam gerek diyor yapıyorum fakat olmuyor devrenin kendi alıcısı 47k direnç takınca çalışıyor tam anlamış değilim.

Verici kumanda üzerinde HX1527D entegresi var ve çin malı olduğu için datasheet bile bulunamıyor

Merhaba,
Rf kumandaların yazılımsız olarak direkt entegre ile yapıldığı zaman tercih edilen PT2272-M4 gibi pek çok entegre vardır. m4 kanal sayısını ifade eder. bu entegrelerde kod ayaklarından vericide hangilerini şaseye bağlarsan alıcıda da onları şaseye bağlarsın. 8 bit kodu olan entegre ile 8x7x5x5x4x3x2= 40.320 değişik şifreleme yapılabilir.

bu entegreleri yazılımla da birleştirip yapan firmalar var. ama bu entegreler olmadan sadece mikrodenetleyiciye rf modül bağlanıp yapılabiliyor.

alıcı ve vericide aynı entegreleri kullanmadan başarı elde etmek mümkün olur mu bilmiyorum. yollanan data alıcıda da aynı şekilde receive edilmeli çünkü. entegre numarası başındaki harfleri yok sayarak başka aynı numarada entegre bakabilirsin aynı işi gören. TA8210 yerine KIA 8210 ses entegresi kullanmak gibi, veya SG3524 yerine LM 3524 pwm entegresi kullanmak gibi. upc 741 yerine LM741 olması gibi. google da pinouts yazarak entegre numarasını arat diğeri ile pinleri kıyas et.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın