ELEKTOR DERGİSİ ARŞİVİ İNGİLİZCE İNDİRME KAYNAĞI!!!

Başlatan seron, 30 Ocak 2020, 23:55:33

seron

Daha önce bir forumda paylaşmıştım ama burda da paylaştım mı hatırlamıyorum :du: ...

Neyse bağlanacağınız sayfada muazzam bir arşiv var arkadaşlar. Ben Gevv'in yerinde olsam anasayfaya konu açardım. Ben bunu daha önce indirmiştim jdownloader indirme programı sayfayı tesbit ettiği anda tüm linkleri tek tek yakalıyor ben torrent olarak indirmiştim elimde muazzam bir arşiv var şu anda...

Sayfaya girince aşağılara inin ve indirme prosedürlerine dikkat edin...

[attach type=thumb]13068[/attach]

PDF olarak tek tek mi, yoksa zip olarak toplu arşiv mi(torrent) indireceğinizi kendiniz seçin.

Arşiv 1975 ila 2005 yılları arasını kapsıyor ve çok nadiren kayıp sayılar var. İndirmeyi torrentten yapacaksanız torrent programı kullanmalısınız. 

Tekrar hatırlatıyorum İNGİLİZCEdir. Ufaktan da olsa ingilizceniz varsa iyi kötü çözebilirsiniz.

Buyrun link. Bu kıyağımı da unutmayın:
https://archive.org/details/ElektorMagazine/page/n41/mode/2up

Not: Tam bilgiye sahip değilim ama bu indirme muhtemelen korsan değil. Çünkü çok eski sayıları kapsamaktadır ve ayrıca archive.org bir korsan sitesi değildir. Olaki sakıncalı görürse adminler fikir birliği ederek kaldırabilirler.

Furkan KELEŞOĞLU

Torrent'ten ben korkuyorum zaten PC de antivürüs de yok. bir şey olur başımıza durduk yere bela almıyalım.
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

seron

Alıntı yapılan: Furkan KELEŞOĞLU - 31 Ocak 2020, 00:22:55Torrent'ten ben korkuyorum zaten PC de antivürüs de yok. bir şey olur başımıza durduk yere bela almıyalım.
Müsait bir zamanda indirirsin.

Ben indirdiğimde sıkıntı yoktu. Hepsi elimde şu anda. Antivirüslü bir bilgisayarda indir.

cevat1

Siteye bakınca eskilere gittim. Nerdeee bunları görrmek, okumak bizim için hayaldi...

Oppermann ve Elektor Circuits 300 kitabım vardı. Çevirir, çevirir bunları okur, devrelerimizi yapardık.(Kitaplarımı hala saklarım  :D )

Şimdi derya... herşey var ALLAH 'A şükür

Teşekkürler  @seron

seron

Alıntı yapılan: cevat1 - 01 Şubat 2020, 20:41:31Siteye bakınca eskilere gittim. Nerdeee bunları görrmek, okumak bizim için hayaldi...

Oppermann ve Elektor Circuits 300 kitabım vardı. Çevirir, çevirir bunları okur, devrelerimizi yapardık.(Kitaplarımı hala saklarım  :D )

Şimdi derya... herşey var ALLAH 'A şükür

Teşekkürler  @seron
Benim elektordan ilk olarak "ışık telefonu" adlı bir cihazı görmemle haberim oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 320volt.comda görmüştüm. Şimdi bulamıyorum. İnternetten aratınca da selfi ışığı çıkıyor çok lazım sanki  :hizz:

Bahsetmiş olduğum ışık telefonu, bildiğimiz IR LEDler kullanılarak ses iletimi yapan iki adet pilli ahizeden oluşuyordu. Ses alma ve verme yine IR alıcı verici devrelerle sağlanıyor, analog sinyal amfi devresi ile sese çeviriliyordu.

O günden sonra elektoru tanımış oldum. Ardından başka dergilerin de olduğunu ve tarih olarak çok eskilere gittiğini görünce çok şaşırdım.

Elektor gibi dergilerin en mükemmel özelliği, verdikleri devrelerin varsayımsal olmayıp muhakkak çalışmasıdır. Dergi ekibi zaten elektronikçi. Laboratuvarlarında devreyi kurup detayı testlerden sonra makalesini yazar devreyi basar satarlar.

Bugün youtube'da bile eski yılladan kalma siyah-beyaz teknik videolar var. Eskiden dünya benim etrafımda dönüyor sanırdım. Ben doğmadan neler olmuş halbuki... :zz:

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın