AMPLİFİKATÖRLER TASARIM VE TEKNİK ANLATIMLAR. (Montaj ve kutulama)

Başlatan Mr_YAMYAM, 06 Mayıs 2015, 21:10:14

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 22 Mayıs 2015, 20:46:39neeele bişiy yok anlamadım? :o
Marş motorlarının çektiği akımı biliyormusun.
3-5 yıl kullanılan bir aküden bu kadar akım çekildiğine göre .. ?

[mergedate]1432318355[/mergedate]
ET'siz @ozgurece  için almış olduğum SONY anfi.

Sırf trafosu için almıştım ama uymadı.

Kendi trafomu anfiye takmıştım.

Bu sefer de koruma devresi cazgırlık etti.
Ben en iyisi yine sardırdığımız trafoyu takayım.

ozgurece

Oooo Hocam SONY güzelmiş , Görünüş kibar ,sesini bilmiyorum ,ama radyo analog sanıyorum , Güzel bir cihaza benziyor. YamYam Hocam sizin Yaptığınız anfinin yanına yaklaşamaz. Haa Eğer siz modifiye yaparsanız o zaman iş değişir O zaman Baba bir cihaz olur. :)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 22 Mayıs 2015, 21:24:29Oooo Hocam SONY güzelmiş , Görünüş kibar ,sesini bilmiyorum ,ama radyo analog sanıyorum , Güzel bir cihaza benziyor. YamYam Hocam sizin Yaptığınız anfinin yanına yaklaşamaz. Haa Eğer siz modifiye yaparsanız o zaman iş değişir O zaman Baba bir cihaz olur. :)
Övünmek ve de dövünmek gibi olmasın ama kıyaslamayı sen ilerde yapacaksın adamım.

ozgurece

Hocam sizin link verdiğiniz web sitede oldukça güzel bilgiler ver, bende alıntı yapıp burada paylaşmak istiyorum ki Forumdaki Arkadaşlar Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olsunlar.

Amplifikatör Sınıflar Açıklaması
Tüm amplifikatörler aynıdır ve bunların çıkış katları işletmek yolu arasında yapılan net bir ayrım yoktur. İdeal amplifikatörün ana çalışma karakteristikleri doğrusallık, sinyal kazancı, verimlilik ve güç çıkışı vardır ama gerçek dünyada bu farklı özellikleri arasında kapalı bir ticaret her zaman vardır yükselteçler.

Genellikle büyük sinyal veya güç Amplifikatörler bir hoparlör yükü götürmek için ses yükseltici sistemlerinin çıkış aşamalarında kullanılmaktadır. Tipik bir hoparlör 4Ω ve 8Ω arası bir empedansa sahiptir, bu yüzden, bir güç amplifikatörü düşük empedanslı hoparlör tahrik için gerekli olan yüksek tepe akımları sağlamak için olmalıdır.

Örneğin amplifikatörler kendi devre konfigürasyonu ve çalışma yöntemine göre sınıflandırılır olarak amplifikatörler farklı elektriksel özelliklerini ayırt etmek için kullanılan bir yöntem, "sınıf" ile, ve. Sonra Amplifikatör Sınıflar farklı amplifikatör türleri arasında ayırt etmek için kullanılan bir terimdir.

Amplifikatör Sınıflar, bir sinüzoidal giriş sinyali ile uyarıldığı zaman işleminin bir çevrim boyunca amplifikatör devresi içinde değişir çıkış sinyalinin miktarını temsil eder. yükselteçlerin sınıflandırılması, tamamen doğrusal operasyon çok düşük verimlilik ile (yüksek sadakat sinyal amplifikasyonu kullanım için) aralığı, işletme (sadık bir sinyal üreme çok önemli değildir) ama çok daha yüksek verimlilik ile tamamen doğrusal olmayan başkalarının da ikisi arasında bir uzlaşma vardır.

Amplifikatör sınıfları başlıca iki temel gruba toplu edilir. İlk çıkış dalga biçiminin bir kısmının üzerindeki iletim devletin uzunluğu ile tanımlanır A, B, AB ve C daha yaygın kuvvetlendirici sınıfları oluşturan klasik kontrollü iletim açısı amplifikatör, öyle ki çıkış katı transistör çalışma yalanlar bir yere "tam ON" ve "tam OFF" olmak arasında.

yükselteçlerin ikinci seti dijital devreleri kullanmak ve sürekli tam- "arasındaki sinyal geçiş genişlik modülasyonu (PWM) darbe vb D, E, F, G, S, T yeni sözde" geçiş "amplifikatör sınıfları vardır ON "ve" transistörler doygunluğu ve kesme bölgeye sert çıktı sürüş tam KAPALI ".

En sık yapılan amplifikatör sınıfları ses yükselteçleri, özellikle A sınıfı, B, AB ve C olarak kullanılır ve şeyleri basit tutmak için olanlardır, biz daha ayrıntılı olarak burada bakacağız amplifikatör sınıfların bu tür olduğunu.

A Sınıfı Amplifikatör
Sınıf A Amplifikatörler nedeniyle özellikle onların basit tasarım amplifikatör sınıfının en sık görülen tipidir. A sınıfı, tam anlamıyla nedeniyle özellikle düşük sinyal distorsiyon seviyeleri amplifikatör "en iyi sınıfı" anlamına gelir ve muhtemelen burada belirtilen tüm amplifikatör sınıfları en iyi sondaj vardır. sınıf A amplifikatör diğer amplifikatör sınıflar üzerinde en yüksek doğrusallık sahiptir ve gibi özellikler eğrinin doğrusal kısmında faaliyet göstermektedir.

Genellikle A sınıfı amplifikatörler hiçbir baz sinyali olmasa bile, transistör hep akan akım sahip dalgasının her iki yarısı için ortak Emiteri bağlı aynı tek transistör (Bipolar, FET, IGBT, vs) kullanın. Bu çıkış aşaması Bipolar, MOSFET veya IGBT cihaz kullanarak olsun, kesik veya doyma bölgeye tamamen tahrik yerine, yük hattının ortasında Q-noktası meyillendiren bir tabana sahip asla anlamına gelir. Sonra transistör asla ana dezavantajlardan biri olan "KAPALI" döner.

Yüksek doğrusallık ve kazanç, bir amplifikatör her zaman (iletken) "AÇIK" taraflı bir sınıfın çıkış katını elde etmek için. Sonra bir amplifikatör için "Sınıf A" büyük çıkış sinyali üretmek için gerekli maksimum yük akımına (genellikle bir hoparlör) eşit veya daha büyük olmalıdır çıkış aşamasında sıfır sinyali boşta akım olarak sınıflandırılır.

Bir sınıf A amplifikatör karakteristik eğrilerinin doğrusal bölümü faaliyet gibi, tek çıkış aygıtı çıkış dalga tam 360 derece yapar. Daha sonra A sınıfı amplifikatör bir akım kaynağı ile eşdeğerdir.

Bir amplifikatör doğrusal bölgede faaliyet gösteren bir sınıf, transistörler baz (ya da kapı) DC kutuplama gerilimi doğru çalışmasını ve düşük distorsiyon sağlamak için doğru seçilmiş ederek çözmelidir beri. Çıkış aygıtı "ON" her zaman olduğu gibi Ancak, sürekli amplifikatör güç sürekli kaybı temsil eden akım taşıyor.

Nedeniyle güç sınıfı A amplifikatörler bu sürekli kaybı ısı muazzam miktarlarda yüksek güç amplifikasyonları için onları pratik yapma% 30 civarında çok düşük verimlilik ekleyerek oluşturabilirsiniz. Ayrıca sebebiyle amplifikatörün yüksek rölanti akımı, güç kaynağı buna göre büyüklüğünde olmalı ve iyi herhangi bir amplifikatör uğultu ve gürültü önlemek için filtre edilebilir. Dolayısıyla, düşük verimlilik ve A sınıfı yükselteçlerin ısıtma problemleri üzerinde, daha verimli amplifikatör sınıfları geliştirilmiştir.

B Sınıfı Amplifikatör
B Sınıfı amplifikatör önceki A sınıfı bir amplifikatör ile ilişkili verimlilik ve ısıtma sorunlarına bir çözüm olarak icat edildi. Her transistör cihazın çıkış dalga sadece yarısını güçlendirir, böylece temel B sınıfı amplifikatör, bir "bas-çek" tipi düzenlemesi yapılandırılmış çıkış aşaması ile dalga formunun her iki yarısı için ücretsiz transistörler FET bipolar ya kullanır.

DC güç küçüktür ve bu nedenle verimi sınıfı bir amplifikatör için çok daha yüksek olacak şekilde İstirahat akımı sıfır olduğu gibi B sınıfı bir amplifikatör olarak, bir DC ön gerilim akım yoktur. Bununla birlikte, etkinlik iyileştirilmesi için ödenen, anahtarlama cihazının doğrusal yer almaktadır.

B Sınıfı Amplifikatör

Giriş sinyali pozitif gittiğinde olumsuz transistör "OFF" açık iken, pozitif önyargılı transistör yürütmektedir. Giriş sinyali negatif gittiğinde olumsuz önyargılı transistör "ON" döner ve sinyalin negatif kısmını yürüten Aynı şekilde, olumlu transistör "OFF" geçer. Böylece transistör giriş sinyalinin pozitif veya negatif yarım döngüsünde ya zamanın sadece yarısını yapar.

Sonra B sınıfı amplifikatör her transistör cihaz sadece sıkı zaman münavebe çıkış dalga biçiminin bir yarısı ya da 180 derece yapar, ancak çıkış kademesi sinyali dalga formunun iki yarısı cihazları olduğu gibi iki yarısı araya olduğunu görebilirsiniz Tam lineer çıkış dalga şeklini üretmek.

Amplifikatör bu itme-çekme tasarımı yaklaşık% 50, açıkçası A Sınıfı daha etkilidir, ancak B sınıfı amplifikatör tasarımı ile ilgili sorun nedeniyle transistör ölü bant için dalga sıfır geçiş noktasında bozulmaya yol olmasıdır -0.7V den 0,7 giriş nokta gerilimlerinin.

Biz hatırlıyorum Transistör o iletken başlamak için iki kutuplu transistör almak için yaklaşık 0.7 volt bir taban-yayıcı gerilimi alır öğretici. Bu gerilim aşıldığında kadar Sonra bir B sınıfı amplifikatörü, çıkış transistörü operasyonun bir "ON" durumuna "önyargılı" değildir.

Bu, 0,7 voltluk pencere içinde düşen dalga biçiminin bir parçası hassas ses yükseltici uygulamalar için uygun B sınıfı amplifikatör yaparak doğru çoğaltılamaz anlamına gelir.

(Olarak da bilinen bu sıfır geçiş bozulmasını üstesinden gelebilmek için Crossover Distorsiyon ) sınıfı AB amplifikatörler geliştirilmiştir.

Class AB Amplifikatör
Adından da anlaşılacağı gibi, Class AB Amplifikatör "Sınıf A" ve yukarıda baktım "Sınıf B" tipi amplifikatörler bir kombinasyonudur. Amplifikatör AB sınıflandırması halen ses amplifikatör tasarımının en yaygın kullanılan türlerinden biridir. Her iki cihazın da önceki B sınıfı amplifikatör geçit bozulma sorunlarını ortadan kaldırarak dalga geçit noktası etrafında aynı anda yürütmek için izin dışında, yukarıda açıklandığı gibi sınıf AB amplifikatör B sınıfı bir amplifikatör bir çeşididir.

İki transistör genellikle durgun akımın 5 ila 10% olarak transistörler sadece kesik noktası üzerinde önyargı, çok küçük bir önyargı gerilim var. Sonra FET iletken cihaz, ya bipolar birden fazla yarım döngüsü için "ON" olabilir, ama giriş sinyalinin daha az bir tam döngü olacaktır. Bu nedenle, bir sınıf AB amplifikatör tasarımı itme-çekme transistörlerin her sınıf A. iletiminin tam döngüsü daha B sınıfı iletim yarısından döngüsü biraz daha, ama çok daha az yürütmektedir

Gösterildiği gibi diğer bir deyişle, AB sınıfı amplifikatörün iletim açısı yerde 180 o ve seçilen polarizasyon noktasına bağlı olarak 360 ° arasındadır.

Class AB Amplifikatör

seri diyotlar veya dirençler tarafından sağlanan bu küçük önyargı gerilim avantajı, B sınıfı amplifikatör özelliklerine göre oluşturulan çapraz bozulma sınıfı A amplifikatör tasarımı verimsizliği olmadan üstesinden olmasıdır. Yani AB sınıfı amplifikatör% 60 yaklaşık% 50 ulaşan dönüşüm verimlilikleri ile verimlilik ve doğrusallık açısından sınıf A ve B sınıfı arasında iyi bir uzlaşma vardır.

C Sınıfı Amplifikatör
C Sınıfı Amplifikatör tasarım büyük verimlilik ama burada bahsedilen kuvvetlendiricilerin sınıfların yoksul doğrusallık sahiptir. çıkış sinyalleri genlik ve faz lineer sinyal genliği giriş ve aşamasına ilişkin olarak önceki sınıflar, A, B ve AB, doğrusal amplifikatörler olarak kabul edilir.

Çıkış akımı kesik alanına rölanti transistörün bir giriş sinüzoidal sinyal çevriminin birden fazla yarısı için sıfır olduğu ancak, C sınıfı amplifikatör yoğun itilir. Diğer bir deyişle, transistör için iletim açısı önemli ölçüde en az 180 derece ve 90 derece çevresi genel olarak.

Transistör ağırlık verme bu formu amplifikatör% 80 civarında bir çok gelişmiş verimlilik verir iken, çıkış sinyalinin çok ağır bozulma tanıttı. Bu nedenle, C sınıfı amplifikatörler ses kuvvetlendiriciler olarak kullanım için uygun değildir.

C Sınıfı Amplifikatör

Nedeniyle ağır ses bozulma, C sınıfı yükselteçler genellikle yükselticiler çıkışta üretilen akım darbeleri belirli bir frekansta sinüs dalgaları tamamlamak için dönüştürülebilir yüksek frekanslı sinüs dalga osilatörler ve radyo frekansı yükselteçlerin bazı türleri, kullanılan Bunu toplayıcı devresinin LC rezonans devrelerinin kullanımı.

Amplifikatör Sınıflar Özeti
Sonra bir amplifikatör hareketsiz DC çalışma noktası (Q-noktası) amplifikatör sınıflandırma belirlediğini gördük. Amplifikatörler özellikleri eğrisinin yük hattı üzerinde yarım Q-noktanın konumunu ayarlayarak, amplifikatör bir sınıf A amplifikatör olarak çalışacaktır. Yük satır aşağı Q-nokta düşük hareket ettirerek bir sınıf AB, B veya C amplifikatör amplifikatörü değiştirir.

Daha sonra kendi DC çalışma noktası ile ilgili olan amplifikatörün çalışma sınıfı olarak verilebilir:

Amplifikatör Sınıflar ve Verimlilik

Yanı sıra ses amplifikatörler olarak güç kaybını azaltmak ve verimliliği artırmak için farklı anahtarlama teknikleri kullanan amplifikatör tasarımları geçiş ile ilgili yüksek verimlilik Amplifikatör Sınıflar bir dizi vardır. Kullanım RLC Rezonatörlerin veya birden güç kaynağı gerilimlerinin aşağıda listelenen bazı amplifikatör sınıf tasarımları güç kaybını azaltmak, ya da dijital DSP (dijital sinyal işleme) darbe genişlik modülasyonu (PWM) anahtarlama teknikleri kullanan amplifikatörleri yazın.

Diğer Amplifikatör Sınıfları
Sınıf D Amplifikatör - A Sınıfı D ses yükseltici temelde doğrusal olmayan bir anahtarlama amplifikatör veya PWM amplifikatör olduğunu. Orada bir döngüsü sırasında hiçbir dönem gerilim vardı ve akım dalga şekilleri sadece açık transistörün çekilir akım olarak üst üste olarak D sınıfı amplifikatörler teorik,% 100 verim ulaşabilirsiniz.
F Sınıfı Amplifikatör - Sınıf-F amplifikatörler kare dalgaya çıkış dalga şekli çıktı ağında harmonik rezonatörler kullanarak verimliliği ve üretimi artırmak hem de. Sonsuz harmonik ayarlama kullanıldığında Sınıf-F amplifikatörler% 90'dan fazla yüksek randıman sağlayabilen.
Sınıf G Amfisi - Sınıf G, temel sınıf AB amplifikatör tasarımı geliştirmeleri sunuyor. Sınıf G değişik gerilimlere çoklu güç kaynağı raylar kullanır ve otomatik giriş sinyali değiştikçe bu arz raylar arasında geçiş yapar. Bu sabit anahtarlama ortalama güç tüketimi ve israf ısı nedeniyle, bu nedenle güç kaybını azaltır.
Sınıf I Amfisi - sınıf I amplifikatör aynı giriş dalga şekli örnekleme cihazlarının anahtarlama iki setleri ile paralel bir push-pull şeklinde düzenlenmiş tamamlayıcı çıkış anahtarlama cihazlarının iki set vardır. Diğer bir B sınıfı bir amplifikatör benzer negatif yarısını anahtarları ise bir cihaz, dalga biçiminin olumlu yarısını geçer. Giriş sinyali uygulandığında, ya bir sinyal sıfır geçiş noktasına ulaştığında, anahtarlama cihazları hem% 50 PWM görev çevrimi herhangi bir yüksek frekanslı sinyalleri iptal ile eşzamanlı AÇIK ve KAPALI with.

Negatif anahtarlama cihazı aynı ve tam tersi şekilde azalırken çıkış sinyalinin pozitif yarı üretmek için, pozitif bir anahtarlama cihazının çıkış kapasite çevrimi içinde artırılır. 250kHz aşan anahtarlama frekanslarını faaliyet "serpiştirilmiş PWM amplifikatörü": İki anahtarlama sinyali akımlar sınıf I adlandırılmış amplifikatör veren çıkışında içiçe olduğu söyleniyor.
Sınıf S Amfisi - Bir sınıfın S güç amplifikatörü D sınıfı amplifikatör operasyonda benzer bir doğrusal olmayan anahtarlama modu amplifikatör olduğunu. sınıf S yükseltici bir delta-sigma modülatörü tarafından dijital kare dalga darbeleri içine analog giriş sinyalleri dönüştürür ve bunları nihayet bir band geçiren filtre tarafından demodüle edilmeden önce çıkış gücünü artırır yükseltir. Bu anahtarlama amplifikatör dijital sinyal ya da tamamen daima "ON" veya "OFF" (teorik olarak sıfır güç kaybı) olduğu gibi,% 100 ulaşan verimliliği mümkündür.
Sınıf T Amfisi - sınıf T amplifikatör dijital anahtarlama amplifikatör tasarımının bir başka türüdür. O (PWM) sinyalleri için modüle dijital darbe genişliği içine analog sinyalleri dönüştürür olarak Sınıf T amplifikatörler nedeniyle dijital sinyal işleme (DSP) cips ve çok kanallı surround ses yükselteçleri varlığına ses yükseltici tasarımı gibi bu gün daha popüler olmaya başlıyor amplifikasyon amplifikatörler verimliliğin artırılması. Sınıf T amplifikatör tasarımları AB sınıfı amplifikatör düşük distorsiyon sinyal seviyesi ve D sınıfı amplifikatörün güç verimliliği hem de birleştirir.

Biz burada doğrusal değişen yükselteçlerin sınıflandırılması bir dizi gördük Güç Yükselteçlerin doğrusal olmayan anahtarlama amplifikatörler ve bir amplifikatör sınıf amplifikatörler yük hattı boyunca nasıl farklı gördük. şöyle θ AB sınıfı, B ve C yükselteçler, iletim açısı cinsinden ifade edilebilir:

İletim Angle Amplifikatör Sınıf

[mergedate]1432710414[/mergedate]
Hocam sizin yazınızda ki açıklamayı ben tam olarak anlayamadım
" CLASS-A bir amplifikatörde çıkış transistörlerinden birisi C-E arası kaçırıyorsa bu olay direk sinyalin bozulması anlamındadır. "
bu konu hakkında sormak istediğim soru .  C-E arasında neden kaçırma olur ? Transistörün Eski olması veya uzun yıllar kullanılmış olması buna sebep olabilirmi ? Bu sinyal bozulumunu insan kulağı algılayabilirmi yoksa özel test ölçüm cihazlarıyla anlaşılabilir. Son soruda Hocam sizin Projeniz TECHNICS Performans olarak Tablodaki hangi sınıf içinde tanımlayabiliriz?
Saygılar

Mr_YAMYAM


A sınıfı amplifikatörlerde çıkış transistörleri daima yük altındadır. Bu sebeple nadiren de olsa çıkış transistörlerinden birisinin veya birkaçının C-E Collektör Emitter arasında izolasyon sorunu görülebilmektedir.
C-E arasındaki direnç faktörünün teorik olarak sonsuz olması gerekirken bu tür bir arıza sonucunda bu direnç faktörünün düşmesi transistörlerin davranışını etkilemektedir. Bu da çıkış sinyalinin DALGA FORMUNU bozmaktadır.
Benim modifede kullandığım çıkış modülü CLASS-AB dir.
120 mA BIAS akımı vardır.

ozgurece



Mr_YAMYAM

ET @ozgurece 
Anfi mefta oldu.
Giriş devrelerinde küçük bir osilasyon tespit etmiştim. Tespit etmeye çalışırken çıkış katını gümlettim  :-[
Şimdi STK yı değiştirip yeni tasarım prosedürleri üzerine hesap yapmam gerekiyor.
Ama osilasyonun yerini de bulmam lazım. Potlardan geliyor gibi bir durum var.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 02 Haziran 2015, 18:16:45ET @ozgurece 
Anfi mefta oldu.
Giriş devrelerinde küçük bir osilasyon tespit etmiştim. Tespit etmeye çalışırken çıkış katını gümlettim  :-[
Şimdi STK yı değiştirip yeni tasarım prosedürleri üzerine hesap yapmam gerekiyor.
Ama osilasyonun yerini de bulmam lazım. Potlardan geliyor gibi bir durum var.

ET'li ve de Ciğerli @ozgurece 
POT'lar ile ilgili arge çalışmalarımız sonuçlanmıştır.
İncelemeler göstermiştir ki;
Bu firma BASS için özel M tipi pot kullanmış dolayısı ile karbon izler incelendiğinde görülmüştür ki tam ortada (DEFEAT) tüm bacakların kısa devre şeklinde olduğu dolayısı ile potun döndürülmesi esnasında bu pozisyonda bass kontrolde takılı iken PLOP sesinin yapması gayet normaldir.
Tiz potu ise benim üzerine bakıp ta tamam 100Kohm dediğim pot olup.
Bu pot'ta tam ortada (DEFEAT) tüm bağlantıları iptal ettiği Yani pot ortada iken kontak irtibatının kesilecek şekilde yapıldığı, ama sağa ya da sola doğru kontrollerde sorun yaratmadığı görülmüştür.
BASS yazan potu tiz kontrolde kullandığımda herhangi bir anormallik görülmese de dikkatle izlendiğinde orta pozisyonda hafif osilasyon olduğu dolayısı ile tüm aksaklıkların bu cihetle meydana geldiği anlaşılmıştır.


Yukardaki resimler 100K tiz potudur.

Alttakiler ise bass potudur.



Her iki potu da silip temizledikten sonra yeniden kapattım.

Görüldüğü gibiler.

ozgurece

YamYam Hocam Resimde Görülen En altta okla işaretli Sony Deck güzel bir cihaza benziyor . Arızalımı ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 04 Haziran 2015, 21:18:24YamYam Hocam Resimde Görülen En altta okla işaretli Sony Deck güzel bir cihaza benziyor . Arızalımı ?
Zamanında sıfır olarak aldığım cihaz.
İyi bir PPM'i var ve HX PRO 3 kafalı bir cihaz.
Ama uzun süredir kullanmadığım için lastiği deforme olmuş.



ozgurece

Anladım, ama ben beğendim eğer anlaşırsak talibim Hocam. Tabiki eğer satmak isterseniz. özelden fiyatı yazabilirsiniz. PPM DIN standardımı Hocam ve auto reverse var mı ? O:)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 04 Haziran 2015, 23:25:44Anladım, ama ben beğendim eğer anlaşırsak talibim Hocam. Tabiki eğer satmak isterseniz. özelden fiyatı yazabilirsiniz. PPM DIN standardımı Hocam ve auto reverse var mı ? O:)
Auto reverse iyi birşey değildir. Bu yüzden çoğu kaliteli cihazlar autoreverse yapılmazlar.
Üstelik bu ve bunun gibi HX-PRO sistemlerde 3 adet kafa bulunur. Silici kafa, kayıt kafası ve okuma kafası.
Bu yüzden auto-reverse sistemlerde bu sistemin kaliteli yapılması pek olası değildir.
Satmaya kıyamıyorum ama çok ta elzem bir cihaz olmadığı için kasetlerimi PC ye atıncaya kadar bekletiyordum.
PPM DIN standardına yakın. Yanlış hatırlamıyorsam -30db ve +8 db ölçekli idi.

Mr_YAMYAM

ET'li @ozgurece 
Yeni PPM skalasını çizdim.
Bi bak bakalım nasıl duruyor.

Teknik standartlar ve imkanlar doğrultusunda en ideal bu oldu.
Ne yazık ki başka imkanım yok. Daha profesyonel bir baskı ve çizim oldukça masraflı. Vatandaş sırf çizim için 250 kaat istiyor.

seron

pek kıym(alı)ETli yamyam usta,
ben o hrifin yerinde olsam çizime ücret almam ama yapım'a alırım.
şimdi teknoloji gelişti, o plakayı lazer ile hassas kesip hatta dikdörtgen led deliği bile açabilirler kanaatimce. ama sanırım emekten fazla yemek istiyorlar. yani gerçekten YAMYAM olmuşlar malesef...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 06 Haziran 2015, 15:11:35pek kıym(alı)ETli yamyam usta,
ben o hrifin yerinde olsam çizime ücret almam ama yapım'a alırım.
şimdi teknoloji gelişti, o plakayı lazer ile hassas kesip hatta dikdörtgen led deliği bile açabilirler kanaatimce. ama sanırım emekten fazla yemek istiyorlar. yani gerçekten YAMYAM olmuşlar malesef...
Herif şunları söylüyor.
Kendi CAD programını kullanarak benim çizimlerimi çizip profesyonel yüksek çözünürlüklü sticker'e basarsa 250 kaat isterim diyor.
Benim çizimimi profesyonel, bir sayfa A5 sticker'e 4 adet panel etiketi basarsa 100 KAAT alırım diyor.
NOT:
Bendeki sticker'in çözünürlüğü 300dpi, vatandaşın stikerleri 2400dpi.

ozgurece

Hocam Elinize sağlık Gayet güzel olmuş . Emeğinize sağlık Teşekkür Ederim
Saygılar.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 06 Haziran 2015, 16:05:47Hocam Elinize sağlık Gayet güzel olmuş . Emeğinize sağlık Teşekkür Ederim
Saygılar.

Beğendiysen bu şekilde basıp yapıştıracağım.
Artık ön panelin sökülmesine ihtiyaç olmayacak.
NEUTRIK ölçümleri ve ayarlar için üst kapağın açılması yeterlidir.

ozgurece


ozgurece

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 06 Haziran 2015, 14:12:37ET'li @ozgurece 
Yeni PPM skalasını çizdim.
Bi bak bakalım nasıl duruyor.

Teknik standartlar ve imkanlar doğrultusunda en ideal bu oldu.
Ne yazık ki başka imkanım yok. Daha profesyonel bir baskı ve çizim oldukça masraflı. Vatandaş sırf çizim için 250 kaat istiyor.
Hocam size eğer gerekli olursa ben ücretsiz çizerim (istediğiniz Programda) ,size garanti ederim ki o 250 kaat isteyen vatandaştan ,Kendi yaratılıcığımı da kullanarak on kat daha güzel ve istenilen Normlarda çizerim..(Bu konuda Tecrübem var o vatandaş parmağını ısırır.):-))

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 06 Haziran 2015, 18:40:32Hocam size eğer gerekli olursa ben ücretsiz çizerim (istediğiniz Programda) ,size garanti ederim ki o 250 kaat isteyen vatandaştan ,Kendi yaratılıcığımı da kullanarak on kat daha güzel ve istenilen Normlarda çizerim..(Bu konuda Tecrübem var o vatandaş parmağını ısırır.):-))
Ben de çizerim.
Ama benim program ISIS
Önemli olan baskısı. Bendeki printer ve kağıtla ancak 300DPI çözünürlükle basabiliyorum. Vatandaşın kağıdı özel 2400DPI.
O kağıda basalım dedim 100Kaat istedi. Aynı kağıttan bulsam ben de basarım ama perakende satışı yapan bir yer bulamadım.

Zaten şu an için baskıyı yapıp stickeri yerine yapıştırdım bile. Gayet hoş oldu.

memleket

@Mr_YAMYAM

Eski bir VCD kutusu içerisine aşağıdaki fotodaki gibi kartları yerleştirmek istiyorum.  Bu şekilde uygun mudur veya sizin belirleyeceğiniz bir yöntem varmı?


Mr_YAMYAM

Ana trafoyu pre devreler ve ton kontrol katından uzaklaştır.
VU metre kartını ön panele doğru yaklaştırıp ön devreleri sağa doğru çek.

ozgurece

Hocam siz Anfi Projesinde iki farklı güç trafosu kullanılmasının sakıncalarını ve çıkartacağı sorunları açıklamıştınız, sanıyorum bu projeyi yapan arkadaşımız bu durumu gözönüne alır.

memleket

@Mr_YAMYAM

 Lm1875 in girişinde 10mf kutupsuz ve ton kontrolün çıkışında 1mf kutupsuz kondansatör var. İkisini de kullanmak doğru mu? Gerek var mı arka arkaya iki tane?

memleket

Alıntı yapılan: ozgurece - 07 Haziran 2015, 23:19:28Hocam siz Anfi Projesinde iki farklı güç trafosu kullanılmasının sakıncalarını ve çıkartacağı sorunları açıklamıştınız, sanıyorum bu projeyi yapan arkadaşımız bu durumu gözönüne alır.

100W trafoda aynı sarım üzerinde 0-12-18-24-36 gibi çıkışlar var. 
Sarımlar birbirinden bağımsız 12-0-12 VAC ve 18-0-18 VAC gibi olsaydı, küçük trafoyu kullanmayacaktım.

Mr_YAMYAM

ET'siz ve de kemikli @memleket 
Ana trafoda 2X18V olduğu görülüyor.
Bu çıkışları (0-18-36V) 2X18 V olarak ikiye ayırıp kullanabiirsin.
İlk bağlantıyı direk ana besleme devresine yaparsın. Ana beslemeden alacağın iki adet doğrultulmuş gerilimi (2X18Vun doğrultulmuş hali) Direk regüle devreleri girişine verirsen daha stabil olur.
Kullanmakta olduğun LM1875 ise 2X10 ve hatta 2X20W çıkış gücüne kadar çalışsa bile sorun olmaz. Çübkü ben benzer bir devreyi 90W lık MEGES trafo ile 2X24V olarak kullanıp yapmıştım hala tısıl tısıl çalışıyo.

Alıntı yapılan: memleket - 07 Haziran 2015, 23:19:51Lm1875 in girişinde 10mf kutupsuz ve ton kontrolün çıkışında 1mf kutupsuz kondansatör var. İkisini de kullanmak doğru mu? Gerek var mı arka arkaya iki tane?
Girişte ve çıkışta kullanılan kondansatör KUPLAJ amaçlıdır. POT a olan irtibatta herhangi bir devrenin DC bileşenleri varsa her iki tarafta da kullanmak zorundasın.

Mr_YAMYAM


memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Haziran 2015, 00:30:26ET'siz ve de kemikli @memleket 
Ana trafoda 2X18V olduğu görülüyor.
Bu çıkışları (0-18-36V) 2X18 V olarak ikiye ayırıp kullanabiirsin.
İlk bağlantıyı direk ana besleme devresine yaparsın. Ana beslemeden alacağın iki adet doğrultulmuş gerilimi (2X18Vun doğrultulmuş hali) Direk regüle devreleri girişine verirsen daha stabil olur.
Kullanmakta olduğun LM1875 ise 2X10 ve hatta 2X20W çıkış gücüne kadar çalışsa bile sorun olmaz. Çübkü ben benzer bir devreyi 90W lık MEGES trafo ile 2X24V olarak kullanıp yapmıştım hala tısıl tısıl çalışıyo.
Girişte ve çıkışta kullanılan kondansatör KUPLAJ amaçlıdır. POT a olan irtibatta herhangi bir devrenin DC bileşenleri varsa her iki tarafta da kullanmak zorundasın.


Trafonun 18-0-18 VAC pre için kullanmıştım. Bu trafonun 12-0-12 VAC çıkışını da  ton kontrolünde kullanabilirim yani. O zaman diğer trafoyu kullanmama gerek yok...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 08 Haziran 2015, 00:46:47Trafonun 18-0-18 VAC pre için kullanmıştım. Bu trafonun 12-0-12 VAC çıkışını da  ton kontrolünde kullanabilirim yani. O zaman diğer trafoyu kullanmama gerek yok...
Yoh öyle deel.
Trafonun 2X18V çıkışını hem anfi için kullan hem de ton kontrol beslemesi için kullan.
Ton kontrolde muhtemelen 7815-7915 serileri kullanılmıştır. 15V çıkışı olan bu regüle devreleri için en az 15V AC giriş uygulamazsan RIPPLE olur.

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Haziran 2015, 00:50:58Yoh öyle deel.
Trafonun 2X18V çıkışını hem anfi için kullan hem de ton kontrol beslemesi için kullan.
Ton kontrolde muhtemelen 7815-7915 serileri kullanılmıştır. 15V çıkışı olan bu regüle devreleri için en az 15V AC giriş uygulamazsan RIPPLE olur.


Ton devresinde 7812-7912 kullanılmış...

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 08 Haziran 2015, 00:50:58Yoh öyle deel.
Trafonun 2X18V çıkışını hem anfi için kullan hem de ton kontrol beslemesi için kullan.
Ton kontrolde muhtemelen 7815-7915 serileri kullanılmıştır. 15V çıkışı olan bu regüle devreleri için en az 15V AC giriş uygulamazsan RIPPLE olur.


Benim düşündüğüm bağlantı şu şekildeydi.


Mr_YAMYAM

2X 12V AC gerilimden 2X15V regüleli gerilim elde edemezsin.
Elde edeceğin gerilim NABAZANLI (dalgalı) olacaktır. Üstelik regüle entegrelerinin çalışma sınırı vardır. Bu sınırın altına düşersen REGÜLASYON PRENSİBİ bozulur.
Yan 15 regüle yapan LM7815 için en az 18V AC giriş gereklidir.
Aksi takdirde kataloglarda belirtilen DROP-OUT oluşur.

Alıntı yapılan: memleket - 08 Haziran 2015, 00:55:39Ton devresinde 7812-7912 kullanılmış...
7812 de olsa 12V AC girişte ripple oluşur. En az 15V AC kullanmalısın. Sendeki trafo 2X18V AC olduğuna göre bu voltajları kullanabilirsin. Hiç sakıncası olmaz. Sadece entegreler çekilen akıma göre az bişii ısınabilir.

ozgurece

OOOOoo YamYam Hocam Elinize sağlık Dehşet Olmuş çok çok güzel,Hocam ön panelde Class A yazısı yeşil daha güzel olmuş . Ben buna nazar boncuğu takarım, Maşallah..



ozgurece

YamYam Hocam Bana yaptığınız Bu projenizin bir eşi yoktur çünkü Herşeyiyle Mükemmel Bir Anfi Poje 10 numara + Kutu 10 Numara  Herkese Nasib olmaz.. Saygılar

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 09 Haziran 2015, 14:52:09YamYam Hocam Bana yaptığınız Bu projenizin bir eşi yoktur çünkü Herşeyiyle Mükemmel Bir Anfi Poje 10 numara + Kutu 10 Numara  Herkese Nasib olmaz.. Saygılar
Neti hallettin mi adamım :D
Hayırlı olsun.

ozgurece


Mr_YAMYAM

Standard 8 mb e kadar denilen bağlantı. :D
Upload hızını yükseltebilirsen hızın tatminkar olur.
Bunun için de modem ila ana bina tel bağlantısına kadar CAT-5 telefon kablosu kullanman çözüm olacaktır.

Mr_YAMYAM

ET'li @ozgurece  için benim HX-Pro SONY'yi söktüm.


Isıdan dolayı ecik kirlenmiş olsa da genel durumu oldukça iyi görünüyor.
Yıllardır kullanılmayan lastikler haliyle deforme olmuş.
Taze lastik bulursam hepsini değiştireceğim :D

ozgurece


Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 09 Haziran 2015, 23:28:39Hocam kolay gelsin, , Cihaz Oldukça Temiz görünüyor.
Lastikleri alıp değiştirdikten sonra içini iyice temizleyeceğim. O zaman daha temiz görünecek :D


memleket

@Mr_YAMYAM

Aşağıdaki resimde ses girişi topraklamalarını hangi şekilde bağlamam gerekiyor. Birde ton kartındaki (-) uçların tümünü birleştrip tek bir kablo ile SIFIR NOKTASInamı bağlıyacağım, yoksa her bir (-) bağlantıyı ayrı ayrımı SIFIR noktasına bağlamam gerekiyor..


Mr_YAMYAM

Amplinin sıfır noktası zaten şaseye vida ile verilecektir.
Ton kontrol katında vidalanan yerler şase ile irtibatlı ise bunlar şaseye vida ile bağlanacak. Besleme devresinden asla kablo ile sıfır uçları bağlanmayacaktır.
Besleme devrelerinin sıfır uçları şaseye vida ile temas etmeli ve başka hiçbir yerden kablo ile bağlantı yapılmamalıdır.
Besleme devresinin şaseye verildiği yerden sadece hoparlör şaseleri bağlanmalıdır.
Eğer ton kontrol devresinin vida delikleri sıfır ile irtibatlı değilse giriş klemensindeki sıfır ucundan en yakın vidaya kalın bir kablo ile şaselenmelidir

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 16 Haziran 2015, 23:54:08Amplinin sıfır noktası zaten şaseye vida ile verilecektir.
Ton kontrol katında vidalanan yerler şase ile irtibatlı ise bunlar şaseye vida ile bağlanacak. Besleme devresinden asla kablo ile sıfır uçları bağlanmayacaktır.
Besleme devrelerinin sıfır uçları şaseye vida ile temas etmeli ve başka hiçbir yerden kablo ile bağlantı yapılmamalıdır.
Besleme devresinin şaseye verildiği yerden sadece hoparlör şaseleri bağlanmalıdır.
Eğer ton kontrol devresinin vida delikleri sıfır ile irtibatlı değilse giriş klemensindeki sıfır ucundan en yakın vidaya kalın bir kablo ile şaselenmelidir


Ses giriş kabolarının şaselenmesi nasıl olacak..

Mr_YAMYAM


Ses girişlerindeki yöntem bu şekildedir.
Giriş konnektörleri metal şeseye temas ediyorsa sorun yoktur. Buradan pre devrelere girişte blendajlı kablonun şase uçları boşta bırakılır ve girişin hemen dibinden toprağa bağlanır.

memleket

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 17 Haziran 2015, 00:03:22
Ses girişlerindeki yöntem bu şekildedir.
Giriş konnektörleri metal şeseye temas ediyorsa sorun yoktur. Buradan pre devrelere girişte blendajlı kablonun şase uçları boşta bırakılır ve girişin hemen dibinden toprağa bağlanır.


Benim kullandığım giriş konnektörleri şaseye temas etmiyor.
Eğer metale temas ediyorsa giriş tarafındaki R-L kablonun sasesi boşta olacak ve diğer ucu ton kontrolune bağlanacak R ve L nin örgülü kısımları birleştirilip metal şaseye bağlanacak.
Ton ile PRE arasındaki şaseleme tekniği nasıl olmalıdır.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: memleket - 17 Haziran 2015, 00:14:51Benim kullandığım giriş konnektörleri şaseye temas etmiyor.
Eğer metale temas ediyorsa giriş tarafındaki R-L kablonun sasesi boşta olacak ve diğer ucu ton kontrolune bağlanacak R ve L nin örgülü kısımları birleştirilip metal şaseye bağlanacak.
Ton ile PRE arasındaki şaseleme tekniği nasıl olmalıdır.
Sendeki ton ve PRE devreleri zaten aynı kartta.
Bunlara haricen bir şaseleme tekniği yapmayacaksın.
Eğer şaseye bağladığın giriş konnektörleri kırmızı beyaz LALE jak denilen jaklardan ise onların şaselenmesi yapılmadan direk olarak ton kontrol kartının girişindeki lale jaklara bağlanabilir.
Eğer giriş jakların şaseye temas ediyorsa bu sefer burada kullanacağın blendajlı kablonun şase uçları ton kontrol devresinin girişindeki şase uçları boş bırakılmalıdır.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın