hava pompası

Başlatan fatih343, 16 Şubat 2015, 18:38:39

fatih343

Arkadaşlar bir projem için bana bir hava pompası lazm
Pompayı yapada bilirim aladabilirim ama özellikleri şu olmalı demir bir kaba basınçlı hava vurucak ve geri hava kaçırmıycak daha sonra içerde basıncı ölçen bir devre olucak bu devre belirli bir basınçta pompayı durdurup 10 dakika bekliycek ve beklerken dışardaki bir düzeneğe elektrik yolluycak 10 dk sonrada bir vanayı açıp içerdeki havayı boşaltıcak bir düzenek lazm
Ne kadar ekmek o kadar köfte

seron

buzdolaplarında soğutucularda kullanılan kompresörlerden kullanılıp istediğiniz şekilde uygulanabilir. ancak bu tip motorların sıvı basmak için yapıldığını biliyorum. ortaokuldayken spor odamızda toplara hava basmak için kuru olarak da kullanıyorduk.

fatih343

Hmm ozaman yarın ilk durağım bir beyaz eşya servisine gidip kompresörler hakkında ayrıntılı bilgi almak olcak :)
[mergedate]1424105030[/mergedate]
Babam kompresörün sistemini biliyomus ona danıştım oda hava vurur ama basınç elde edemezsin okadar güçlü değil dedi
Ne kadar ekmek o kadar köfte

serkan_48

Düzeltme ;

1- Kompresörler yapısı gereği gaz fazındaki akışkanları transfer etmek için kullanılır. Buzdolabı kompresörü gaz fazındaki akışkanları transfer eder. ( hava olur azot olur v.s. gaz aktarır )

2- Pompalar yapısı gereği sıvı fazdaki akışkanları transfer etmek için kullanılır. Buzdolabı kompresörü sıvı fazdaki akışkanları transfer edemez. Arızalanırlar. Bu nedenle sıvı fazdaki akışkanlar için pompa kullanılır.


Nacizane tavsiyede bulunursam

1- hava sıkıştırmak için buzdolabı kompresörü yada klima kompresörü kullanılacak ise bu kullanılacak olan kompresör pistonlu kompresör olmalıdır.
2- Her ne kadar kompresörlerin yağ hatlarını ayıran yağ sekmanları olsada doğru basınçlarda çalışmazlarsa her kompresör basma hattına yağ kaldırır. Bu yağ sisteme akar ama kapalı devre olması nedeniyle kompresöre geri döner. Eğer bir klima yada buzdolabı kompresörü kullanarak hava kompresörü yapacaksanız bu kompresörün havayı bastığınız hatta yağ kaldıracağını göz önünde bulundurmalısınız.

Bu yağ kaldırma durumunu en aza indirmek için basma hattına yağ tutucu seperatör kullanabilirsiniz. Uzun sürede bu yağ kapanı kompresörün yağsız kalıp arızalanmasını engelleyecektir.

Kolay gelsin.


mehmet254

#4
sayın  fatih,  bu iş  için  en  iyi eleman,araba  lastiği  şişirme kompresörleri  var  12  volt  akü  ile  çalışıyor,
oto  aksesuarcılarında  mevcuttur.basınç  uygulayacağınız  malzemeye  bir  subab  taktırırsanız,havayı  kolayca  basarsınız,eğer bulabilirseniz  bir tanede basınç  ölçer subabı  bağlayın,aşırı  basınçtan  tehlike  yaratmasın,kolay gelsin.

haylaz

Basıncı durdurmak için basınç salteri var onu kullana bilirsin buzdolabı ekovatı kullan hava basıcı olarak cekvalf ekle bide havanın geri gelmemesi için oto lastik sisiricisi pek iş görmüyor ben yangın tüpünden konprasör yaptım lastik sisiriciden ekledin pek verimli olmadı en iyisi buzdolabı ekovatı kaç bar bsıcan bu arada

fatih343

Ne kadar ekmek o kadar köfte

haylaz

Projeni biraz daha acıklayabilirmisin kullanım amacı nolcak

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın