Free Energy-Bedini fan

Başlatan basriacar, 23 Şubat 2009, 17:43:35

basriacar





Arkadaşlar elimdeki güneş paneli ve regülatör projem bittiğinden dolayı son günlerde malüm bedava enerji ile ilgili olduğu için Bedini\'nin fan projesi ile ilgilenme fırsatı buldum.sonuç çalışması açısından oldukça iyi ama daha büyük motorlarla çalışılırsa sanıyorum daha büyük akmlar elde edilebilir.Motorun sargıları birbirine paralel sarılmış sargılar ve toplamda 4 uç çıkışı var.Tabi dördüncüyü de siz hazırlıyorsunuz.Ki;bu konuyu açıklığa kavuşturacak olan çalışmamıda aşağıdaki linkten izleyeceğiniz videomda belirttim.Bu arada bir püf noktası daha vereyim.tüm bağlantıları yaptınız ve çalışmadı.Bağlantıları tekrar gözden geçirin ve doğruysa transistörün beyzine ve toprağa bağlanan uçları değiştirin,(topraktaki ucu beyze,beyze gideni toprağa bağlayın)çalışacaktır.Yapacak Arkadaşlarıma kolay gelsin diyor,bu projeyi geliştirme açısından tecrübelerini de paylaşırlarsa sevineceğimi dile getirmek istiyorum,Saygılar...
Video linkim

http://video.google.com/videoplay?docid=4459349834573882080
ACARKAPTAN

bahtiyar

elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim hocam
veni...vidi...vici..bici...

elektrofizik

#2
sayın abicim. devreyi birde şu şekilde denermisiniz.



basriacar

#3



Teşekkür ederim Arkadaşlar.Vermiş olduğunuz devreyi kurdum ve çalıştırdım.Aküyü de biraz boşalttım.Ancak sanıyorum akım yetersizliğinden olsa gerek diodlar üzerindeki kayıplar nedeni ile ampermetrede akım alamadım.ama yine de bir miktar şarj yaparak gerilimde bir yükseltme oluştu fakat bir noktaya geldikten sonra düşme başladı.Bunun üzerine bende kayıpları azaltmak maksadı ile sizin çizmiş olduğunuz devreye yakın bir devre kurdum.Bu kez akımı okuyabildim ama dediğim gibi belli bir noktadan sonra akü gerilimi düşmeye başlıyor.Tabi bir de bunun küçük bir prototip çalışma olduğunu düşünürsek vermiş olduğu akımı da normal görmek gerekir.ama düşmeyi neden yapıyor anlayabilmiş değilim.Araştırıyorum.Bu arada devre üzerindeki SCR\'yi aküyü fazla şarjdan korumak maksadı ile ekledim.Daha önce diod ile de denedim aynı problemi veriyor.



Daha sonra devreyi bu şekilde değiştirdim ve 12 volt 1 Amperlik akümü çok rahat doldurdum.Köprü diod kullanılınca akım şiddeti de oldukça farketti.
ACARKAPTAN

TigerX

Devrede Neon lambanın görevi nedir acaba? Sadece yüksek voltaj olduğunu görmek mi, yoksa başka bir espirisi de var mı?

Selamlar...
Eyüp

TigerX

#5
Devreleri kurdum denedim. Orijinal devreyi ve Elektrofizik arkadaşmızın devresini denedim. Orijinal devre çok güzel çalışıyor. Neon lambasız kurdum. Elimde yoktu. Sanırım, Neon lamba sadece yüksek voltaj çıkışını gözlemlemek için eklenmiş.

Elektrofizik arkadaşımızın devresi ise, çıkıştaki voltaj kayıplardan dolayı sürekli girişteki voltajdan düşük oluyordu. Aküye akım akıyor ama voltaj seviyesi yeterli gelmediği için aküyü yukarı voltaj değerlerine değil de aşaı voltaj değerlerine doğru yavaş yavaş çekiyor. Benim gözlemim bu şekilde oldu. Schotky diyot yerine fast diyot kullandım. Bunun bir olabilir mi bilemiyorum.

Bu Beddini olayında benim kafama takılan bir soru var:

- Burada biz 2. aküyü şarj ederken 1. aküden de güç çekiyoruz. Her ne kadar az olsa da bu böyle. Sonuçta bir giriş gücü bir de çıkış gücü var. Kayıplar da cabası. Sonuç olarak, çıkış gücümüz girişten büyük olmalı ki, biz free enerji elde etmiş olalım. Değil se, sadece enerjinin durum değişikliğini yapmış olmaktan öteye geçemeyeceğiz. Uzun süreli çalışmada besleme aküsü yavaş yavaş boşalıyor. çıkış aküsü de doluyor. Yani, bir verilen enerji, bir de alınan enerji var. Alınan daha mı büyük oluyor sizce?

şu ana kadar benim gözlemim; çıkıştaki voltaj her ne kadar çok yüksek olsa da güç olarak baktığımız zaman toplamda zarardayız. Tek karımız ekstradan bir fanı çalıştııyor almak. Tetiklemenin maksimum anında zaten devir de düştüğü için fandan da randımanlı faydalanamıyoruz. Buradaki tek free enerji olayı, switch yaparken , kollektöre bağlı bobindeki deşarj akımını boşa gitmeden alıp toplamak ve başka bir aküyü şarj etmek. Tüm alınan ve verilenleri topladığımız zaman enerji bazında zarardayız.

Benim gözlemlerim bu şekilde...

Selamlar...

basriacar

#6
Devrede Schotky diyot yerine hızlı diod kullanmanız isabetli olmuş,neden derseniz Schotky diyotlar genellikle hızlı anahtarlama istenen yerlerde (http://www.antrak.org.tr/gazete/072001/resat.htm[/color]) kullanılr.Devrede Neon lambanın iki görevi var sanıyorum.Birincisi devre yüksüzken transistör üzerinde oluşan yüksek gerilimin transistör üzerinden değilde kendi üzerinden boşalmasını sağlayarak koruma görevi yapıyor,ikinciside dediğiniz gibi görsel oluyor.
Devreyi kurduğumdan beri inanın sizin düşüncenizi bende düşünmüyor,değilim....Ama yaptığım araştırmalarda adamlar bu işe resmen dört elle sarılmışlar ve neredeyse bir atölye oluşturup evlerinin elektriklerini bu yolla elde ediyorlar.Tabi harcadığımız enerjiden daha fazla enerji alabilmek için daha büyük prototiplerle çalışmak gerekiyor galiba.


Birde şöyle bir devre kullanmışlar.
ACARKAPTAN

TigerX

Bu şemada 4 ayrı sargı kullanılmış. Belki daha verimli olabilir.

Ben denemelerimde şunu da ekledim. Sen bu şemayı koyduğunda doğru yapmış olduğumu da anlamış oldum.

- çıkışa 1 adet 4700 uF kapasitörü şarj aküsüne paralel olarak ekledim. Bu şekilde sinyaller daha dügzün bir forma girdi. Osilaskop da gözlem daha net oldu. Randıma da arttı. Fakat sanrım aküye paralel olmasının sakıncası var ki, yukarıdaki şemada bedini çiziminde 2 ayrı tetikleme kullanıp, birisine kapasitör diğerine de akü bağlamış. Denemek lazım...

basriacar

#8
Gerçekten,birde öyle denemek lazım.Bedini bu projesini ilk ortaya çıkardığında,haberlerde ilk yakıtsız motor gerçekleştirildi diye bahsetmişler.Bunu anlatmamın nedeni; devreye baktığımız zaman mekanik destekli bir osilatör görüyoruz.Örneğin benzinli bir motor zamanlama konumuna göre 2 veya 4 zamanda bir ateşleme yapıyor ve enerji üretiyor.Bu ise osilatörün sayesinde dönme konumuna göre yüksek gerilim üreterek,yani bir nevi ateşleme olayına denk,itme gücü oluşturuyor.
Burada olaya free energy yerine verilen güçten en iyi nasıl daha iyi randuman alabiliriz diye baktığımızda sonuca giden yolları daha iyi kestirebiliriz diyorum.Aynı devreyi yazıcıdan çokan step motor üzerinde denedim ki; üzerinde iki ayrı sarım var,güçlü bir çekim gücü yarattığı için dönmeye pek müsait olmadığını gördüm.Ama bu bana bir fikir verdi tabii..Normal şartlarda 5 volt veya üstü üreten motor devre üzerinde elle çevirdiğimde yirmibeş volta yakın güçlü bir akım verdi.Bu şekildede herhangibir zarar görmeyeceği için,Bu sistemi bir bisiklet üzerine monte edip hareketi de tekerlekten aldığımızda yazın sahilde akşam bol bol ışığımız olacak demektir. Bu arada bu malzemelerle de kendime elle çevirerek şarj olan bir fener yaptım tabi...şarjlı pil olarak kısmen bozuk olan şarjlı 9 voltluk bir pilin içini açarak,resimdeki görmüş olduğunuz ünitelerini kullandım.(Bedini sistemini kullanmadım,motorun gücü 3.6 voltluk power lede yeterli geliyordu.)




ACARKAPTAN

elektrofizik

Alıntı yapılan: TigerX - 26 Şubat 2009, 13:49:05Devreleri kurdum denedim. Orijinal devreyi ve Elektrofizik arkadaşmızın devresini denedim. Orijinal devre çok güzel çalışıyor. Neon lambasız kurdum. Elimde yoktu. Sanırım, Neon lamba sadece yüksek voltaj çıkışını gözlemlemek için eklenmiş.

Elektrofizik arkadaşımızın devresi ise, çıkıştaki voltaj kayıplardan dolayı sürekli girişteki voltajdan düşük oluyordu. Aküye akım akıyor ama voltaj seviyesi yeterli gelmediği için aküyü yukarı voltaj değerlerine değil de aşaı voltaj değerlerine doğru yavaş yavaş çekiyor. Benim gözlemim bu şekilde oldu. Schotky diyot yerine fast diyot kullandım. Bunun bir olabilir mi bilemiyorum.

kardeş, devreyi denediğin için teşekkürler.
birde benim çizdiğim devredeki şarjlı pili devreden çıkarıp bunun yerine büyük değerli bir kondansatör bağla ve birmktar şarj edip devreyi çalıştır. bu şekilde iyi bir sonuç alabilirsin gibime geliyor.

bu arada, Schotky  diodların iç direnci çok düşük olduğu için kullandım. normal diodlarda 1,5v kayıp oluyor.

teşekkürler.

basriacar

#10

Arkadaşlar,Bugün yapmış olduğum devrenin üzerinde değişik bir deneme yapmak istedim.Olay şuydu;devrenin üzerindeki alternatif çıkışı 12 v- 220 voltluk bir trafo üzerinde 220 ac\'ye çıkarıp direkt tasarruflu lambanın kendisine enerji vererek lambanın yanmasını sağlamaktı.çıkışta yaklaşık 1200 ile 1900 volt arası bir ac volt ölçümü verdi.Arası diyorum çünkü benim ölçebileceğim sınır 1000 voltluk bir kademesinde olduğundan ölçü aletim de bozulaabilirdi.Sonuç gerçekten harikaydı.Lamba yandı ama akımın zayıf olmasından olsa gerek , voltajı yükselttiğimde ters orantılı olduğundan akımda düşme yapma nedeni ile motor stop etti.Ama belli bir aralıkta mükemmel yanmasına devam etti.Bundanda şunu çıkardım.Daha büyük fanlarla ya da güçlü fanlarla çalışabilirsem ve sarımları da iki ayrı ateşleme (Endükleme ) şeklinde sarar,birinde akü şarj,diğerinde ise lamba yakmak için çıkış alabilirsem eğer,.İstediğim sonucu alacağım inşallah.


Bu da video linkim
http://video.google.com/videoplay?docid=4536489365428629476&hl=en
ACARKAPTAN

TigerX

Basri Acar kardeşim...

Acaba giriş ve çıkış güç ölçümü yapma imkanınız oldu mu? Girşiten çekilen akım ve voltaj nedir, çıkıştan alınan voltaj ve akım nedir?

Veyahut, çıkıştaki aküyü şarj ettiğiniz zaman girişteki akünün durumu ne oluyor. Voltajı kaçtan kaça düşüyor. şarj akımı ne kadar oluyor, ve girişteki aküden çekilen akım ne kadar oluyor gibi...

Benim denemelerimde giriş hep daha fazla güç harcıyor. çıkış daha düşük oluyor. Oysa bedini \'nin temeli sanırım çıkıştan daha fazla güç almak.

Selamlar...
Eyüp

basriacar

#12
devreyi Girş voltajı 7.2 volt ve 2 amperlik bir güç ile beslediğimde dijital ölçü aletinin 10 amperlik kademesinde (temkinli olmak maksadı ile bu kademeyi kullanıyorum ) 30 miliamper bir akım harcaması görüyorum.çıkışta ise 7.2 voltta tam kısa devre halinde ampermetrede 20 miliamper bir güç çıkışı okuyorum.İnanıyorumki bu problemi aşmak için küçük bir püf noktası var, onu bulabilirsek sanıyorum aşacağızda...Anladığım kadarı ile biz şu ana kadar motorun hep orjinal bobinlerini kullandık,bir ihtimal bobinleri kendimiz sarıp,tetikleyici bobinle akım üreten bobinin sarımını daha fazla akım alacak şekide yaparsak belkide bu sorunu aşacağız gibime geliyor...Selamlar.
ACARKAPTAN

basriacar

#13
Teşekkürler,ellerinize sağlık.başarılı bir çalışma olmuş.Kazanç durumu nasıl,ölçüm yaptınız mı?
Bugün Free çalışma üzerine yine değişik bir çalışma yaptım.Bu kez bozuk bir printerden çıkarmış olduğum,step motoru Bedini devresi ile denedim.Ama öncelikle şunu söylemeliyim ki; step motorlarda sargılar yanyana ve altalta olduğundan elle müdahale de Fanlardaki gibi kendi halinde kesinlikle dönmüyor ama boboin sarımları nedeni ile en küçük bir çevirmede 50 volt DC ve 60 ile 70 miliamper bir çıkış alabiliyorsunuz.Bunun için motorun dönmesini sağlamak için dışardan bir güç verilmesi gerekiyor.


şöyleki;orta boyda bir yoğurt kabı ve biraz tahta ,biraz mukavva ile resimdeki düzeneği hazırladım.Milin üst kısmı bilyalıdır.Alt kısmı ise step motora bağlıdır.Bu şekilde yalın halinde iken iki adet beyaz ledi fevkelade yakabiliyor.Ama Bedini devresini uyguladığımızda ise sonuç mükemmel.Daha doğrusu bunu Alternatöre akım almak maksadı ile verilen tahrik sistemine benzetebiliriz.Sürücü kaynağı olarak 12 volt,1 Amperlik bir akü kullandım ama bu arada havanında güneşli olmasından yararlanarak devreyi 9 volt,150 miliamperlik bir güneş paneli ile de denedim.Gayet başarılıydı.Neden böyle bir fan kullanmamın nedenine gelince; Genelde Hertaraftan esen ya da nerden geldiği belli olmayan rüzgarlarda bu tip fanlar daha randumanlı çalışıyor,Daha çok böyle sistemleri teknelerde görebilirsiniz.

Bu birinci video linki
http://video.google.com/videoplay?docid=-520393742688236169&hl=en
Bu da çalışması ve yapmış olduğum ölçümlerle ilgili video linki
http://video.google.com/videoplay?docid=4540795315695631233&hl=en
Tabi çalışmalarda elbetteki herşey istediğimiz gibi olmayabiliyor veya bazı aksaklıklar çıkabiliyor ama önümüze çıkan her engeli bizi ileriye götürecek olan merdivenin basamaklarına benzetirsek,bu bizi başarıya götürecek olan en büyük enerji demektir...
Bu arada free enerji çalışmalarımda Akülerden daha fazla tasarruf yapabilmek maksadı ile bozuk olan veya atıl durumdaki tasarruflu lambaların soket kısmını , reflektör olarakta bozuk cd\'leri kullanarak parlak beyaz ledlerle aydıtlatma yapıyorum ki;performansı her ne kadar tasarruflu lamba kadar olmasa bile oldukça tatminkar bir ışık veriyor.
Bu da video linki

http://video.google.com/videoplay?docid=2660052173202087245&hl=en


 Arkadaşlar bu arada yeni hazırlamakta olduğum bir blogda  free enerji çalışmalarımı bir araya getirip toplamaya çalışıyorum.
http://acarkaptan-freeenergy.blogspot.com/
ACARKAPTAN

gnecmi

#14


selam.Motor bağlantılarını bu şekilde yaptım.Acaba karşılıklı değilde yan yanamı yapmam gerekiyordu.şekle görede gayet güzel çalışıyor.Pot.görevinide yapıyor.Boştayken bir türlü neon lambayı yakamadım.Hızın her türlüsünü denedim.Genede olmadı.şarz kısmında 1N4007,motor kısmında 1N4001 kullandım.şarz uçlarından ancak 3v.alabiliyorum.(şarz pili bağlı değilken.)Acaba neonu neden yakamıyorum.Ayrıca Transistörün beyz ile toprak uçlarınında yerlerini değiştirdim gene olmadı.Bide sayın basriacar arkadaştan bir isteğim olacak eğer mümkünse videodaki şemayı ve elemanlarını açık şekilde verirse çok memnun olacağım.Özellikle kullandığı diyot isimleri ve dirençlerin değerlerini.Videodaki şemada neon pot.ile bobin arasındamı.Sanki öyle görünüyor gibi geldi bana.(Neon 110 v.mu yoksa 220 v.mu olacak)Saygılar.

basriacar

Sevgili Arkadaşım,işlerimin yoğunluğundan geç cevap verdiğim içim kusura bakma.şu sıralar internete bile giremiyorum ki; mailleri okuyunca ancak anlayabildim.İlk önce sarmış olduğun bobinleri bir bir düz,ve bir ters sar.Bu birinci bobin olsun,ikinci kısmıda aynı olarak sar.Karşılıklı veya yanyana önemli değil.Böyle bir problem yaşadığımda sanıyorum böyle çözmüştüm.Sarımın orjinalinde de bir düz bir ters,bir düz bir ters sarım olur zaten.şemaya gelince sayfanın başındaki orjinal devreyi kurdum ve transistör olarak MJE3055 veya TIP31 kullanabilirsin.Neon transistörün kesinlikle kollektör ve emetör ayakları arasında olacak ve 110 voltluk olması yeterli.Saygılar.
ACARKAPTAN

orcanöbekçi

Sevgili ACARKAPTAN,
güneş ışığından elektrik elde etmek ile ilgili bilgilerinizi bizimle burada paylaşabilirmisiniz.
teşekkürler iyi çalışmalar.

tamir

ilk önce herkeze selamlar.ben trafolu devreyi yapıyorum.sizlere 2 sorum olacak ???
1.Devrede kulanılan trafo kaç wattlık?
2.Devreden max. kaç watt çıkış alabiliriz?

teşekkürler :)

hatredlife

projede bi gelişme varmı ustam bende ilgileniyorum canlandıralım topiği...

hatredlife

burdaki neon lambadan nerden bulabiliriz bende var 220 v luk olanından beyaz eşya servislerinde buldum sinyal lambası olarak kullanılıo onların içindekilerde 110 v luk yeter demişsinz de nerden bulucaz internette de bulamadım birde 2 k pot yerine 2.2 k kullansak olurmu ondan bulabildim yaşadığım yerde bulmak zor son olarak 2n3055 transistörünü soğutmak gerekirmi fazla ısı oluşurmu biraz acemiyimde tşk

esg1

#20
Bu sistem tam olarak denenmeli acil olarak, fakat free energy olduğu konusunda haklı şüphelerimiz mevcut. Bedini motor tam olarak nasıl çalışıyor? Bobine, ilk harekete neden olan tetikleme akımını vererek kesiyoruz galiba, sonrasında aynı hareketin devamında oluşan mekanik enerjiyi tekrar bobinde bir gerilim indüklemesinden faydalanılıyor. Fakat burada eğer sadece fanın dönmesi akla yatkın görünsede mümkün değil çünkü sonuçta fan dönerken bir hareket ortaya çıkıyor veya hava sirkülasyonu yaparak bir enerji ortaya çıkartıyor.


Yani anlatmak istediğim şudur, ortada bir bedava enerji mevcut ise bunun kanıtlanması gerekli eğer bu kanıtlansanydı forumlarda hala bu konular üzerinde durulmaz ve tartışılmazdı. Bilim ve teknik dergisinde bile bir makale görmüşsünüzdür, bu cihazların asla çalışmayacağına dair. Şimdi ustamız eline sağlık devreyi incelemiş ve kurarak çalıştırmış. Fakat fanın çalıştığı bedini motorun free energy olduğu anlamına henuz gelmiyor , 10mA likbir fark var demişsiniz, peki 10mA fark fanı o hızla döndürmeye yeterlimidir sizce, sizin fikriniz nedir gerçekten bir enerji açığa çıkıyor mu? Sistemi devamlı çalışır halde tutarak kaç saat fanın döndüğünü test edebilir misiniz?


http://www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf


http://www.youtube.com/watch?v=y8KNmcnNn20&feature=player_embedded



http://www.icehouse.net/john1/index11.html

esg1

#21
Bedini motor ile ilgili biraz bilgi buldum aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz, pek anlaşılır değil ama birşeyler öğrenilir.
Bedini motor diyelim ki bir güç kazancı sağlıyor ve fazladan güç kazancını kullanıyoruz. Peki bu fazla güç kazanımını nasıl sağlayabiliyor? Benim tahminim şu şekil; Bir elektromıknatısa örneğin 10 joule güç verdik ve nüvenin magnetik özelliği sayesinde, nüvede 100 joule enerji oluştu ve ters emk olarak bu enerjiyi kullanabiliyoruz.
Eğer bu gücün nasıl oluştuğunu tam olarak bilirsek daha iyi sistemler yapabiliriz.

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/HTMLdosya1/SkalerTeslaDalga.htm
Bu çalışmaların yanında tanıtmak istediğim diğer bir çalışma, John C. Bedini'ye ait serbest enerji jenerotörü. Bir motoru 12 Volt'luk bir pille çalıştırabilme gayesiyle yola çıkan Bedini, aynı şekilde ion-acoustic temele dayanan bir yaklaşımla önce depolanmış yüklü iyonları osilasyonla şoklayabileceği bir yöntem araştırmış ve bunu kapasitansı yüksek ve bol miktarda iyon içeren bir pille yapabileceğini, ve lead-acid yapıdaki pillerin, 1–6 MHz arasında değişen iyonik tınlaşım (rezonans) frekanslarıyla bu özelliği sağladıklarını keşfetmiştir.


Bu mantıkla elektrolitteki iyonları tınlaşım frekanslarında şoklayıp osile ederek "elektrostatik skaler potansiyel" elde etmiş ve uygun bir tetikleme mekanizmasıyla bu potansiyeli elektrik akımına kanalize etmiştir. Sadece potansiyel enerjinin aktarımına dayalı olan bu sistemle "serbest elektrik enerjisi" elde etmeyi başarmıştır. Yaptığı işlemi kısaca bir su değirmeninin akıntıdan aldığı dönü enerjisini başka bir işleme kanalize etmesine benzetebiliriz.

 

Çalışma prensibi bedini motor ilkesine benzer olan Tom Bearden\' in The MEG projesini inceleyebilirsiniz. Sistemde hareketli parça yoktur sadece nüve ile oluşuyor.
http://jnaudin.free.fr/meg/meg.htm
http://jnaudin.free.fr/meg/megv21.htm



Türk olan Muammer Yıldız\'ın icadıda TÜV tarafından onaylanmış fakat ismi nedense Muammer Yaldiz olarak geçiyor patentlerinde.
http://free-energy-info.co.uk/Chapt13.html

ahmetshelman

Sayın alput müsadenle bir kaç sorum olacak

1.en fazla kaç watt a ulaştın
2.En fazla ulaştığın watt lı sistemi kaç paraya malettin
3.Bu elektrik miktarını devlete satmayı hiç düşündün mü ?

Not. bu konularda yeni olduğum için size çok abes gelen bir sorum olduysa lütfen güzel bir üslupla yanıtlayınız ;)

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın