PIC12F675 ve LM35 ile dijital termometre

Başlatan mustafa ömer, 11 Ekim 2014, 20:54:40

mustafa ömer

Devre Sercan TEK ustanın paylaştığı v2 devresidir.
Çok güzel çalışıyor herkese tavsiyemdir..
NOT:Sönük yanan display sorunları için devrenin lehim yerlerini fırça ve selülozik tiner ile temizleyin..
DEVREYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ











serkan_48


stk4221

merhaba arkadaşalar  pıc  programlama  ile  azıcık bir münasebetim oldu  :) ama isiste simülasyon  yapamıyorum pıc 'e veri atamıyorum bir yerde bir hata yapıyorum   neden dir acaba
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

serkan_48

Yukarıdaki proje için konuşuyoruz yanlış anlamadıysam.

Proje dosyalarını bende indirdim ve simülasyonda denedim. Hiçbir sorun çıkmadı düzgün çalışıyor. Belki programınızın versiyonu uyumsuzdur bilmiyorum. Ben proteus 8 prof kullanıyorum.

stk4221

#4
yok serkan kardeş pıc işine yeni dadandım da https://320volt.com/pic-basic-dersleri/ takip ediyorumda   proteusda atamadım içine veriyi  hex kodunu nasıl ayarlayacagız  kafam karıştı iyice 
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

serkan_48

ben şöyle yapıyorum.

Mesela 16f84 picli devreyi çiziyorum entegreyi yerleştirdiğimde üzerini çift tıklıyorum. Orada çıkan "edit component" menüsünde "program file" kısmından hex kodu pice yükleyebilirsin.


stk4221

kardeşim peki hex kodunu nereye yazacagız mesela kendim özgün hex kodu oluşturdum  nerede yazacagım
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

serkan_48

Eğer yanlış anlamadıysam pic için kendin yazılım yazmak istiyorsan ,

bu işe pic program yazma diyoruz. Bunun için program dili bilmelisiniz. Bunun yanı sıra pic donanımlarınıda bilmelisiniz. yazılım yazabilmek için "pic basic pro" ," ccs - c " v.b. programları kullanabilirsiniz. Programlama bilginize temelinize elektronik bilginize göre hangi program seçeceğinize siz karar vereceksiniz. bir çok kaynak var ancak benim programlama bilgim temelim olmadığı için bir kaç kez başlamak istesemde öğrenemedim. Takıldığım noktaları soracağım biride olmayınca hevesim bitti.

Umarım başarılı olursunuz. kolay gelsin.

pwm.c

Alıntı yapılan: stk4221 - 13 Ekim 2014, 09:20:49kardeşim peki hex kodunu nereye yazacagız mesela kendim özgün hex kodu oluşturdum  nerede yazacagım
PIC'siz hayat olmaz. eninde sonunda öğrenmeniz lazım. Başka mikrodenetleyicilerde var ama PIC, kaynak bakımından en zengin olanı.
eğer "kod yazamıyorum" diyorsanız "FLOWCODE" programını kurun. bununla kod yazmadan görsel grafiklerle PIC programı hazırlayabilirsiniz ancak çok ileri düzeyde kullanım istiyorsanız tavsiye etmem. bu yazılımcılığa çok yabancı olanlar için hazırlanmış ama her istediğinizi yapabilirsiniz elbette.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

stk4221

@pwm.c  üstat elektronikte verilen şemayı az cok çizip uygulayabiliyorum diyorum ki pıc li devrelerde de en azından hex kodu verilmiş devre yi uygulayabileyim  yani pıc hazır kodu atıp devremi kurabileyim zamanla kod yazma ve dil işini de çözerim inşallah
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

pwm.c

#10
@stk4221 Hazır kodları gerçek devrede yazmayı bahsediyorsan o iş kolay. önce birtane programlama kartı edinmelisin. piyasada çok sayıda türler mevcut. bütçene göre birini al. örneğin pickit kullanabilirsin.
bunu bilgisayara bağla ve arayüz programını çalıştır. PIC'i zif sokete uygun pozisyonda yerleştir ve elindeki hex dosyasını buradan açıp yükle.
şu da var ki, bazı hex dosyaların konfigrasyon ayarı eksik oluyor ve kullanıcı bunu senin ayarlamanı ister. bu çok nadir görülsede bazen oluyor. böyle durumlarda devre şemasına göre gerekli ayarları yaparsın. örneğin osilatörde kristal varsa XT_OSC seçimi gibi... sen bir başla gerisi gelir.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın