RC kumanda ile serial servo kontrol kartı

Başlatan ahmedpilgrim, 21 Ekim 2011, 12:47:17

ahmedpilgrim

Merhaba herkese,

Elimde 4 kanal kumanda seti var ve bu setle RC robot yapmak istiyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var açıkcası, şimdiden teşekkür ederim.

Receiver dan kontrol tek bir servo için. Ben ise her bir bacak için iki servo kullanmak istiyorum. Videodaki bacak senkronunu tercih ettim.

Sırasıyla bacak senkronu(ileri yön yönde sağ veya sol ayakla başlaması farketmez fakat devamı ters arka ayak olmalı)
Sağ ön     1 (2 servo birlikte) <---> (Gibi) Sol ön     1 (2 servo birlikte)
Sol arka  2 (2 servo birlikte) <---> (Gibi) Sağ arka  1 (2 servo birlikte)
Sol ön     3 (2 servo birlikte) <---> (Gibi) Sağ ön     1 (2 servo birlikte)
Sağ arka 4 (2 servo birlikte) <---> (Gibi) Sol arka   1 (2 servo birlikte)

http://www.youtube.com/watch?v=B0qYob_vSgo&feature=related

Receiver dan gelen servo komutunu(komutlarını) programlanan servo kartı ile ileri veya ters senkronla geri hareket ettirmek istiyorum. Sağa dönüşte sağ ayakla başlamalı, sola dönüşte de sol. Belde ayrı bir servo ile dönüşleri sağlamayı düşünüyorum-teorik olarak-.

Kumanda seti hakkında bilgi isterseniz, açık bir şekilde izah etmeye çalışırım.

ahmedpilgrim

Bu konuda en azından gikir verebilirsiniz, bu konuda bilgisi olabileceğini düşündüğüm çok fazla insan var bu forumda. Herkese kolay gelsin teşekkürler şimdiden...

http://www.tti-us.com/rc/projects.htm

Burada biraz bahsedilmiş. Fakat resimler ve genel bilgi verilmemiş!


ahmedpilgrim

Bununla ilgili forumda yardımcı olabilecek arkadaşların olmayışı 320Volt için eksi bir durum!
Maestro 24 kanal servo kontrol kartı ve arduino ile başladım çözüme. Araştırmalarım sonucu -parametre linki hariç- bu şekilde bir başlangıç seçtim. Konuyla ilgili yardım isteyen arkadaşlar varsa bilgilerimi paylaşabilirim.

Flatron

Alıntı yapılan: ahmedpilgrim - 21 Aralık 2011, 09:10:42Konuyla ilgili yardım isteyen arkadaşlar varsa bilgilerimi paylaşabilirim.
Paylaşın burada bizde faydalanalım
Mümkünse hiç bilmeyenlere göre anlatın

gevv

#5
@ahmedpilgrim   sizin yaptığınız bu yorum  ve benzerleri insanları soğutuyor   

bunlar yüzünden sorunu okumaya bile çekiniyorum soğuyorum  @parametre  üşenmemiş öneride bulunmuş   

2006 yılından beri  elektronik ile ilgilenen kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz  binlerce paylaşım yapıldı..  yormlarda bilgi verildi...

Alıntı YapKonuyla ilgili yardım isteyen arkadaşlar varsa bilgilerimi paylaşabilirim.

demektense  paylaşım yapın bir konu açın  sizinde 1  katkınız olsun

iyi çalışmalar

ahmedpilgrim

#6
Merhaba arkadaşlar,

Tartışma ortamı geliştirmektense proje geliştirmeyi tercih ederim. Doğal
 olarak olumlu tartışma ortamı oluşur.

iki ay önce yazdığım ve bu süre içerisinde öğrendiklerim ile yazdım bu
yazıyı. Bu aslında bir sitem! Çünkü bu forumun(veya diğer forumların,
içerik bakımından lokalleştirilmesi) lokal olarak hizmet vermemesi
gerekiyor. Mesaj sayım az olabilir; forumu uzun süredir takip etmediğim
anlamına gelmez! son yazdıklarımın içerisinden cımbızla çektiğiniz bu
cümle bu yazıyla ilgili.

Maestro veya Arduino hakkında bilgi sahibi olmadığını kaç elektronik
meraklısı veya elektronikçi söyleyebilir. Ben grafik tasarımcıyım ve
bununla yetinmeyip merakım olan elektronikle de hobi olarak uğraşıyorum,
 en azından okuyorum(Al-sat; özelliklerini tam kullanamadan at, popüler
elektroniği değil tabiki!).

Maestro veya Arduino birbirinden bağımsız fakat ortak noktaları olan iki
 ürün yelpazesi başlığı. RC hobici olmak ise bunların kolaylaştırılmış
hali. Bunların tümü hakkında bilgi vermem ayrı bir içerik ve
onlarca konu demek. Bu karmaşıklığın en iyi çözümü sorulan sorulara cevap vermek ve rastgele gıgıl
dededen link vermek değil kaynak göstermek. Benden yardım isteyenlere bu konuda bir kaynak göstermek metod olarak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Maestro veya Arduino satın alan bir kişi internet ortamında bana gerek kalmadan da kendini rahatlıkla geliştirebilir.
Bu gibi durumlardan pay çıkartmak için araştırmak ve bolca okumak gerekiyor.
Çıkarttığım sonuç bu:
Ava çıktım, avlanmayı kendim öğrendim, yoldaki ve koşullardaki izlerden diyelim!

Not: 320 volt hakkında yorum yapamam, bu beni aşar(Beni forumdan atarsınız korkusuyle değil! Forumun faydasının çok olduğunun farkındayım). Konu ile ilgili yardım göremedim fakat öğrendiklerim hakkında yorum yapabilirim.

ahmedpilgrim

Pololu \"Maestro\" Mini Servo Kontrolcüler;

6, 8, 12, 18, 24 kanal servo kontrol edilebiliyor. Ücretsiz programı sayesinde servoların ayarlarını rahatlıkla yapabiliyorsunuz, amatör bir ruhla bile keyifli işler çıkartabilirsiniz. Türkiye desteği yok diyebilirim. Burada, ingilizce bilenlerin birkaç adım önde olduğu gerçeği yadsınamaz. Ebatları şaşırtıcı derecede küçük. Buradan çıkacak sonuç ise \"İşlevi büyük\". Arduino ile kullanmak istediğinizde 12 ve üzeri tercih edilmeli bilenler böyle söylüyor. Robot yapmayacak veya karmaşık bir düzenek kurmayacaksanız RC Kumanda Seti sizin işinizi rahat görür; bir yere kadar. Robot projeleri için geliştirilmiş diyebilirim. Arduino ile ortak noktası: Arduino\'nun, RC kumanda setlerinin PPM kodlarını kullanabiliyor olması. Böylelikle RC (Remote Control mü dersiniz, Radio Control mü? Bu bilgiye araç olarak gerek yok!) kumanda seti ile robot kontrol edebilmek mümkün gibi görünüyor.

Arduino UNO;
En popüler ürün demek yanlış olmaz sanırım. Yapabilecekleri sınırlı gibi görünse de oldukça keyifli, bir yığın kütüphane geliştirilmiş, gerisi size kalmış.

Teknik bilgileri ve fiyatlarıyla ilgili bilgi vermem gerekli değil. Ehli zaten ürününü tanıtmış ve açıklamış. Okuyalım öğrenelim ya da fikir edinelim!


gevv

ilginiz ve bilgiler için teşekkür ederim @ahmedpilgrim hocam 

bende de tam tersi olmuştu grafik ve web tasarıma merak saldım :) neyse

umarım istediğiniz seviyeye gelir bilgilere ulaşırsınız   ve  çalışmalarınızı bir şekilde paylaşır ve bu  eksiği  az çok kapatmış olursunuz



aslında yeni şeyler ile uğraşan bilgisi olan çok kişi var ama genelde üniversitelerde ki kişiler oluyor ve neredeyse tamamı internet ortamında bilgi paylaşmıyor kendi içlerinde dolaşıyor üni. takımında biraz yukarıdan bakma olayı var gibi :)  istisnalarıda zaten biliyoruz  sağ olsunlar bir çok paylaşım yapıyorlar




ahmedpilgrim

#9
Bunun farkında olduğum için üzerinde durmadım. Teşekkürler yazdığınız bilgiler için.

İngilizce nefret ettiğim bir dil olsa da bir dil muhakkak ortak bir dil olmalı... İngilizce araştırmalarım sonuç veriyor. Yazmak için yazmamak gerekiyor veya okumak için okumamak. Bu tipler ilginç aslına bakarsanız. Lise döneminde nasıl bir mantıkla geleceği görebilir ki gelecekte bir halt olabileceğini sanabilsin. Tutunduğu tek şey elindeki( :D ) onu kaybetmemek için sımsıkı sarılmış olsa da bu pek bir işe yaramaz, bir müddet yaşar sonra Gömerler!. Ettiğiyle kalır. İddia ettiği veya snob(Züppe) kimlikle ortada dolaşır her haltı bilir. Okuduğu tek bir dal ise de herşeye yorum yapar ve herşeyi bilir(Fikir zandır bunun bir kısmı sakıncalıdır, Yorum ise bilmeği gerektirir). Halbuki yapması gereken bunu paylaşmaktır. Demek oluyor ki üniversite tam olarak bir mesleği ona öğretemiyor. Garip-ezik n\'apsın elinde bir tek bu kalmış. Hepsinin böyle olduğunu söylemiyorum tabi. Üniversite öğretemese de karakter sahibi olmuş azınlık yok değil. Ben onlara soruyorum işin aslı. Word, P.point,... gibi programlarda iki görseli koyup altına yazı yazan nasıl grafiker olmuyorsa durum bu snob(Dandy kesimleri de ekleyerek.) kesim için de geçerli. Biz de mühendis olmayacağız!

Asıl hedefim ise avama ait, sıradan bir ilköğretimde elektronik robot ve mekanik hakkında bilgi verebilecek projelerle çocuklarla (Çocuklarımızla!) paylaşımda bulunmak ve onlara züppelikten ve kibirden uzak bir eğitim geleceği sağlamak. Burada okuyanlar ise çevrelerinden etkilenir okulu bırakır ve bir süre sonra piyasa yapar. Esrar ve içki satmaya ekmek parası der! İki kesim arasındaki seviye giderek açılır. Bunları düşünmek, onlara yardım edebilme düşüncesi bile beni memnun ediyor. Gerçekleşirse tadından yenmez. Bu arada ben de onlardan birisiyim demogojiden uzak. Eğitimin kötü olduğunu değil sahip olanların bu nimeti iyi kullanması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Hadi bakalım kimin eğitimi daha iyi! Beyin alabileceği kadarıyla hizmet eder kendine ve başkasına. Bilimin bu seviyeye gelmesine hizmet edenler bu tiplerden razı değillerdir, eminim.

Eğitim seviyem \"Lise terk\". Belli bir olgunluğa gelince ki bunun yaşı yok, ailenizden para isteyemez hale gelip çalışmaya başlıyorsunuz ve sonra da ikisi yürümüyor birini tercih ediyorsunuz. Eğitim ise devam ediyor. Diplomasız da olsa.

Bilgilerinizi paylaşın birşey kaybetmeyeceğiniz kesin.

Not: Allah\'ın verdiği bu beyin bende olduğu sürece istediğim her ne ise ona rahatlıkla ulaşabilirim. Kibir ve cimrilik olmasa; Paylaşmak güzeldir!
\"Yeryüzünde kibirle dolaşma! Ne başın göğe değer ne de dağları parçalayabilirsin!\" \"Yaratmak kelimesine gelince: Sana ait bir madde olmayacağına göre kimi kandırıyorsun, Ey kibirli!\"


Bu konunun kapatılmasını istiyorum. Nasıl olsa hedefime ulaşacağım; sizinle veya sizsiz.

Yardım isteyen olursa, buyursunlar efendim!


Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın