Ekmek kızartma makinesi kolu bazen tutmuyor

Başlatan Piramit, 10 Şubat 2023, 15:42:57

Piramit

Merhabalar,

Tesco ekmek kızartma makinesinin kolunu aşağı doğru indirince; bazen duruyor bazen durmuyor, rezistans sorunu yok, kolu elle basılı tutunca rezistanslar ısınıyor.

Kontakları temizledim elimden geldiğince fakat elektromıknatıs bazen kontakları yapıştırıyor; bu esnada kol düzgün çalışıyor, termostatın ısı ayarına göre ısınınca atıyor,bazen de elektromıknatıs kontakları yapıştırmıyor bu esnada da kolu bırakınca yukarı çıkıyor.

Ürün benim değil, ben eski tip araçla kızartıyorum.

Sorun elektromıknatıs mı ve çözümü var mı?

Teşekkür ederim.

seron

Hocam fotoğrafları çok büyük yüklemişsin sayfa açılırken sıkıntı yapıyor.

Milin dibinde bir yer var aşırı kirli ve şekli özelliğini kaybetmiş gibi duruyor bir diş fırçasıyla orayı temizle bakalım. Belki mandal o yüzden oraya oturmuyordur.

Ekran görüntüsü_2023-02-10_17-09-55.png
[url="//basitelektronikprojeler.blogspot.com"]basitelektronikprojeler.blogspot.com[/url]

Piramit

Alıntı yapılan: seron - 10 Şubat 2023, 17:13:05Hocam fotoğrafları çok büyük yüklemişsin sayfa açılırken sıkıntı yapıyor.

Milin dibinde bir yer var aşırı kirli ve şekli özelliğini kaybetmiş gibi duruyor bir diş fırçasıyla orayı temizle bakalım. Belki mandal o yüzden oraya oturmuyordur.

Ekran görüntüsü_2023-02-10_17-09-55.png

Fotoğrafları düzenledim hocam şimdi nasıl?

O kısmı görmüştüm fakat mili yağlamışlar diye ellemedim fazla, kolay hareket etsin diye sanırım. Temizledim biraz fakat gene aynı; bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Elektro mıknatıs aşağı çekmiyor dolayısıyla da kontaklar yapışmıyor ve kol durmuyor yukarı fırlıyor bırakınca.

seron

Hocam bakır barların yüzeyini kazı. Bir de barların bastığı punta gibi yerler var oraları da kazı. Oksidasyondan dolayı elektrik almadığından yapabilir.
[url="//basitelektronikprojeler.blogspot.com"]basitelektronikprojeler.blogspot.com[/url]

gevv

ekmek kızartma makinesinin çalışması hakkında bir video buldum

https://www.dailymotion.com/video/x12p1aa

switch e  wd 40 sıkıp temizleyin  belki işe yarar

Piramit

Alıntı yapılan: seron - 10 Şubat 2023, 18:41:11Hocam bakır barların yüzeyini kazı. Bir de barların bastığı punta gibi yerler var oraları da kazı. Oksidasyondan dolayı elektrik almadığından yapabilir.

Tornavida ile temizlemiştim o bakır ve kontak kısımları hatta kulak temizleme çubuğu ile de temizlemiştim olmamıştı.

Piramit

Alıntı yapılan: gevv - 10 Şubat 2023, 23:21:08ekmek kızartma makinesinin çalışması hakkında bir video buldum

https://www.dailymotion.com/video/x12p1aa

switch e  wd 40 sıkıp temizleyin  belki işe yarar

Benden uzun yaşayacaksınız hocam; aynısını düşündüm, sayın @seron'a soracaktım aynısını: 404'ün ve somafix'in ürünlerini kullansam olur mu diye? Bu ürünler, wd40'ta aynı, koku bırakıyor bir zararı olur mu kullansam diye.

gevv

Aslında würth kontakt temizleyici sprey kullansanız daha iyi wd40 ve benzeri herkeste oluyor ondan ilk onu söyledim  ama bu tip parçaların asıl temizleyicisi  würth

Alıntı YapOksidasyonları çözen temizlik maddesi.

Her türlü kontağı temizler.

Oksit ve sülfit tabakalarını, reçineyi, yağı ve kirleri çıkartır.

"Çatırtı" olarak bilinen arızaları ayrıca izin verilmeyen gerilim dirençlerini giderir.

Konstrüksiyon malzemelerinin çoğunluğuna zarar vermez.

Geniş kullanım alanı.

Halojen içermez.

Kontak OL uygulamasından sonra, elektrik tesisatı tekrar çalıştırılmadan önce havalandırıla¬rak tamamen nemden giderilmiş olması gerekir!

Veya  Winkel yağsız kontak sprey kullanabilirsiniz

Alıntı YapMineral yağ bazlı organik çözücüler arasında yer alan çok yönlü bir spreydir. Elektronik kartların ve soketlerin temizlenmesinde kullanılır. Kaçak elektriği ve güç kaybını önler. Kontakların, sigortaların, kablo bağlantılarını v.b. oksidasyondan ve sülfir katmanlarından arındırır. Elektrik akımının prüzsüz gerçekleşmesini sağlar ve reçine sökücü etkiye sahiptir.

Malum eski araba kullandığımız için  her zaman wd40, balata ve winkel yağsız sprey bulunduruyorum

Piramit

@gevv

Teşekkür ederim, dediğiniz gibi kontakt temizleyici sprey en doğrusu. Bende de wd40 muadili ürün vardı; onunla temizledim, yarında hava tutup, kurutup deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak?
Değerli bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

Sağ olun.

Şöyle bir video buldum, paylaşmak istedim faydası olabilir belki.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Resistor Türkçe nasıl yazılır (küçük harf ile yazınız):
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın