Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

adoreadore

#550
Alıntı yapılan: betelguz - 14 Mart 2012, 19:44:44Motor yüksek devirlerde çalışırken 3000 devir gibi bu durumda mevcut yakıtınızın yanması için çok kısa bir zamanı olmakta bu nedenlede yanmadan atılan yakıt miktarı artmaktadır.Bu durumda verilen az miktardaki hidrojen yakıtınızın tam yanmasına neden olduğundan yüksek tasarruf sağlanabilmektedir.
Aradıgım cevap budur.
Bu üretilen gaz 600 devire 7000 devirede yeter. Her devirde aynı verimi alırız diyorsanız. Ve bunu biliçli olarak söylüyorsanız tamam aranan çevap budur. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Umarım çok daha başarılı yöntemler bulursunuz. Teknoloji bu hızla ilerledigi müddetce bugün yapılan yarın çöpe atılıyor. Her saat daha ileri gidiliyor. Elektrik tüketimi inanılmaz düşük değerler iner kanaatindeyim. Aynı durum hidrojen içinde geçerli kat kat daha fazla üretim yapılabilir diye düşünüyorum. Başarılar dilerim. Elinizden gelen imkanlar çerçevesinde çok daha güzel çalışmalar yaparsınız. Saygılarımla... :)

musti.1836

#551
herkeze selam.  herkeze çalışmalarında başarılar dilerim.  ben kuru hücremi iki adet ve seri olarak tasarladım ve yaptım  -0+0-0+ = -0+0-0+  olarak bagladım. su tanları ayrı ayrı sadece gazları birleştirdim. video yüklemek isterdim ama nasıl yapılacagı hakkında hiçbir fikrim yok mobil internet oldugu için zaten yavaş, eger yardımcı olan bir arkadaş olursa yükleye bilirim.  seri baglamada ilk denemem de  +00-00+ = +00-00+  oarak bagladım ama potasyumu epeyi koymama ragmen gaz üretimi olmadı sayılır. şimdi ki düzenegi dagıtıp bir plaka daha ekliyecem  -0+0-0+0- =-0+0-0+0- şeklinde bana göre potasyumu biraz daha artacak sanırım ısınma olmuyor. su filitresi olarak iki adet 1lt relik  iki adet kola şişesi denedim 8mm lik hortumun uclarını krom mille kapattım sonra iyneyle deldim kabarcıklar iyi çıktı ilk denemem de ama birkaç gün ellemedim düzenegi. ikinci şişedeki hortum yumuşak malzemeden di ensonki denemem de tıkan ma yapmış basınç tan hücrenin birinin contasından sıvı ve gaz kaçagı oldu. söktüm bu sefer 3 katı daha fazla delecem bence suyun içindek kabarcıklar nekadar fazla olursa temizlen mesi okadar iyi.
arabam eski kasa dogan geçen ay malesef üst kapak contasını yedim. üst kapagı degiştirdim buda beni maddi konudan epeyi zorladı. bırakın tasarrufu yapma pilanı arabanın kontagını çeviremiyorum :))  . 
ben araba ya montajlıcam ama acaba nasıl yapa bilirim diye düşünüyorum.

işyerinden bir aabimle satanley mayer in devrsini yapacam bana yardımcı olurmusunuz. bu devreyi yapan varmı  artıları eksileri nadir acaba bu devreyle üretimi iki katına çıkartmak müm künmü acaba. illaki iç içe geçmiş borumu kullanmak lazım kuru hücrede denen se olurmu +0-0+ kurularak ve yüksek voltaj mı kullanmam lazım.

yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

betelguz

Stanley mayerin devresii ben denemiştim verim alamadım.Pwm devreleride gaz çıkışını fazla artırmıyor. %5 gibi bir etkiye sahipler oda doğru frekansı yakalarsanız.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

baldanbal

 Herkeze selamlar.

 Sayın betelguz, yada cevap verebilecek arkadaşlar;

 ürettiğiniz HHO yu dakikada kaç litre üretip, nasıl enjektör ucunda sürekli yakabiliyorsunuz?

 Ben yaklaşık 1 lt ürettiğim sistemi 5 lik enjektör ucunda yakmayı beceremedim.

betelguz

#554
Enjektör iğnesi çok ince ve sizin verdiğiniz gaz fazla ise yakmakta zorlanabilirsiniz.Gazı azaltırsanız yanacaktır.Ben küçük piknik tüplerinde kullanılan vanalı memyi kullanmıştım.yaklaşık 300ml gaz verdiğimde yanıyordu ama fazla verince sönüyordu.Bende deliği 0,8mm matkapla delerek büyülttüm.ondan sonra dakikada 1,5 litre kadar gazı yakabildim.Yanlız söndürürken problem oluyor büyük delik .her seferinde alev içeri kaçıyor.Sağlam bir flashback yokta tehlikeli durumlar oluşabilir.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

hohhoh

Bu denemeleri yaparken yanınızda su dolu bir bardak bulundurun. Alevi suya soktuğunuzda güvenli bir şekilde söndürebilirsiniz.

shasar

#556
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu birkaç gündür inceliyorum. hemen hemen bütün mesajları konunun başından beri okudum. Çalışmalarınız çok güzel. Önemli olan sadece denemek değil daha önce denenmiş sistemleri geliştirmek belkide. Ama bunun için yapılmış çalışmaları, buralardaki hata ve eksikleri, verimleri iyi değerlendirmek  gerekiyor sanırım. En önemlisi de emniyet.

betelguz arkadaşımızın ortaya attığı konuyu düşünmeye başlamıştım ki yazdıklarını okudum. Şahsen arabada değil de evde ısınma amaçlı kullanmayı tercih ederim bu tür bir sistemi.

betelguz arkadaşım, benim yaptığım hesaba göre de (umarım yanlış değildir) 1kW elektrik enerjisiyle elde edilecek hidrojenin yakılmasıyla, 1 metreküp doğalgaza eşdeğer bir ısı elde edilebilir. Bu da doğalgaza ödediğimiz faturanın yarısı kadar bir fiyata malolur. Ancak dakikada yaklaşık 5 litre gaz üretmek gerekiyor. (Buradaki kıstasım 12V - 10A değerinde 1 litre hidrozen gazı eldesidir.)

hesap doğru ya da yanlış olabilir. benim düşündüğüm şey şu. elde ettiğimiz hidrojeni mevcut kombilerde mi yakacağız yoksa başka bir sistem mi kurmak gerekir?
Birde hidrojen üretimi için kurulan sistem 7*24 çalışır mı?
Bu sistemin periyodik bakım ve sarf malzemesi maliyeti ne olur?

Bu konuda cevap yazabilirseniz çok memnun olurum.

Herkese kazasız çalışmalar ve çalışmalarında başarılar dilerim.

erdogan-yu

Dostlat hidrojen üretipde Gümüşkaynagı yapan piyasada var  safsuyu koydukdan sonra 2dakika içinde çakmagı yakıp allevle kaynak yap biliyorsunuz youtube hidrojen üretimle ilgili bir cok defa video izledim  ama belki daha iyi bir fikri olan vardır  denemek lazım
haa malazyada bir papaz toyotayı dönüşüm yapmış 15 senede beride kullanıyor  hidrojeni depolamak zor ama o adam mottorun ihtiyacı oldugu kadar anında  hidrojen üretiyor zaten püpnokdasıda burda bu işin safsu + elektrik+??? =hidrojen  önemli olan kısa bir zaman içinde (anında) dönüşdüre bilmek 

Saygılarımla Selamlar
 

betelguz

Sayın shasar
Benim yaptığım denemelerde mesela 300watt elektrik harcayarak elde edilen hidrojeni tekrar yaktığımızda elde edttiğimiz ısı miktarı 300wattlık elektrikli bir ısıtıcıdan daha fazla olmadığını gördüm.bu nedenle elektrolizle hidrojen üretip bununla ısıtma yapmak elektrikle ısınmaktan daha ekonomik olmuyor.Hidrojenin kombide kullanılabilmesi için kombide brulörleri değişmek gerekir.gaz çıkan meme uçlarının çok ince olması gerekir.üzerinde biraz çalışmayla yapılabilir.Dakikada 5 litre gaz üretimi çok zor bişey değil.Hatta 15-20 litrede gaz üretilebilir.buna uygun hücre tasarlanabilir.7/24 çalıştığında böyle bir sistem 3 ay gibi bir sürede hücrenin komple tuzruhu ile yıkanarak temizlenmesi yeterli olacaktır.Bunun dışında pek bir bakım gerekmez.

erdogan-yu toyota gibi bir aracın sadece hidrojenle verimli bir şekilde çalışması için saatte 30-40bin litre hidrojen gazına ihtiyaç duyar.buda dakikada minimum 500 litre gaz gerektiği anlamına gelirki bir araç üzerinde bu kadar gazı üretmek ne bilinen yöntemlerle nede bilinmeyen yöntemlerle üretilemeyeceği fikrindeyim.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

adoreadore

Sayın @betelguz
Size bir sorum olacak,
 Aracımı takviye ile çalıştırmak için yeni şarjdan çıkmış bir aküyle takviye yaparken marş esnasında şarjlı akünün pens bağlantılarında birinde kıvılcım meydana geldi, ve (takviye kaboları dogru bağlanmıştı) yeni şarjdan çıkmış akü patladı. Allahtan aracın içindeydim. Akü parçaları ve asitlerden korunmuş oldum. Bu patlamaya sebeb olan hidrojen gazımıdır?

betelguz

#560
Akü şarj esnasında elektrolizde yapmaktadır dolayısıyla hidrojen gazıda üretmektedir. Bu gaz normalde tahliye deliklerinden çıkması gerekirdi.Akü içindeki bağlantılarda bir gevşeklik olmuş olacakki marş esnasında kıvılcıma sebep olmuş ve birikmiş hidrojenin patlamasına neden olmuş.Patlama sebebi dış bağlantılardan kaynaklanması kesinlikle mümkün değildir.Dış bağlantılardan çıkan kıvılcım akü içine giremez.Aküden çıkmakta olan gazın alev alabilmesi içinde minimum yoğunluğunun hava içerisinde %4 olması gerekirki buda çok çok düşük bir ihtimal.Akünün üretiminde bir hata var.Garantiden değişmesini talep etmelisiniz.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

mertkan_37

arkadaşlar hidrojeni yaktık tamam da yandıktan sonra arabanın silindirlerinde yüksek oranda su buharı oluşur benim bildiim buda yagın sulanmasına yol açmazmı

betelguz

Alıntı yapılan: mertkan_37 - 18 Mart 2012, 14:03:05arkadaşlar hidrojeni yaktık tamam da yandıktan sonra arabanın silindirlerinde yüksek oranda su buharı oluşur benim bildiim buda yagın sulanmasına yol açmazmı
Kesinlikle hayır.mevcut yakıtınızın yanmasından oluşan su miktarı çok daha fazladır.Ancak bu yağın sulanmasına neden olmuyor değilmi :) Yanan gaz kızgın buhar olarak motordan atılmaktadır.Yaptığımız birçok denemede zaten bunu onaylıyor.Yağ ömrü ortalama 2kat uzuyor.Neden uzuyor derseniz mevcut yakıtınız tam yandığından kurum oluşumu minimuma iniyor buda yağın uzun süre kirlenmeden kullanımını sağlıyor.Yağı bozan yanmamış yakıt ve kurumdur.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

mertkan_37

cevabın için çok sag ol kurum ve is konusunda haklısın...ama silindir içişnde oluşan yüksek su buharı bende hala soru işaretleri oluşturuyor..birde karbiratörlü araçlarda yüzde yüz hidrojen kullanımı mümkün degl sanırsam çünkü sıkışan hidrojenin üst ölü noktaya gelmeden kontrolsüz patladıgı oluyormuş birde sibapların açılması anındaki kalan alev ve kızgın silindir duvarları de kontrolsüz yanma sebebi olabilirmiş..
acaba sıralı otogaz sisteminde beynin yeniden programlanması ile daha kontrollu bir sistem yapılabilir sanırım...yakıt ve basınç hesapları motor silindir hacimlerine göre yakıtve hava karışım hesapları hidrojene göre yeniden hesaplanıp beyin ona göre yazılmalıdır...olur yapılır ama çok deneyim ve bilgi ister

betelguz

Şöyle düşünün 2000cc bir araç 3000devir/dakika hızda çalışırken dakikada 3000 litre hava emer.Siz bu 3000litre hava içine sadece 1 litre gaz ilave ediyorsunuz.Bu 1 litre gaz yandığındada oluşan toplam su miktarı 0,9mililitre.Bu 0,9 ml suda su olarak değil 800 derece üzerinde kızgın bir haldedir.Bu kadar az buharın motor yağına karışabilmesi için öncelikle yoğunlaşması yani buhar halinden su haline geçmesi gerekir.Böyle sıcak bir ortamdada bu mümkün değil.

Hidrojenle çalışan motorlar zaten var.Türkiyedede bu motorlardan ist tek. üniversitesinde yapıldı.Bu motorların yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel yüksek miktarda hidrojen tüketmeleri ve  yeterli hidrojenin küçük bir alanda depolanabilmesi sorunudur..Bu sorun aşıldığında hidrojenli motorlar yaygınlaşabilir.Ancak içten yanmalı motorlardaki verimin düşük olması hidrojenin bu şekilde kullanım yerine yakıt hücrelerinde elektrik üretilerek elektrikli araçlarda kullanımı çok daha ekonomik ve verimli olamaktadır..Dünyadaki çalışmalarda genelde bu yöndedir.

Hidrojenle çalışan elektrikli bir model araba

http://www.youtube.com/watch?v=S9UnqW6wrxI
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

mertkan_37

verdiginiz bilgiler için çok sag olun kısıtlı imkanlarla :(  kendinden yaglama yapabilen tek silindirli 4 zamanlı bir motor bulabilirsem yavaş yavaş başlamak istiyorum vardı eski bir lonmarjin marka tek silindir babam hurdaya vermiş :D  bide sıralı otogaz sistemi ile ilgili bilgilere ihtiyacım var bu siteyi ve yorumları üniversitedeki elektrik elektronik hocama da sordum inceleyince haber ederim dedi motor hacmine göre yakıt ihtiyacını o yakıtı anlık saglamak için gereken elektriki gücü ve gücü saglamak için dinamonun motorda oluşturacagı güç kayıplarını bunları bi kafamda canlandırabilirsem allahın izniyle geriside gelir şu şu an mach3 kontrollü 3 eksen cnc üzerinde çalışıyorum bazı mekanik aksamları oluşturabilirsem bakalım allah kerim daha kafamda çok şey var ama allah kerim

adoreadore

#566
Yanlış alıntı yapıldı   Edit....

adoreadore


adoreadore

Alıntı yapılan: betelguz - 18 Mart 2012, 13:06:38Akü şarj esnasında elektrolizde yapmaktadır dolayısıyla hidrojen gazıda üretmektedir. Bu gaz normalde tahliye deliklerinden çıkması gerekirdi.Akü içindeki bağlantılarda bir gevşeklik olmuş olacakki marş esnasında kıvılcıma sebep olmuş ve birikmiş hidrojenin patlamasına neden olmuş.Patlama sebebi dış bağlantılardan kaynaklanması kesinlikle mümkün değildir.Dış bağlantılardan çıkan kıvılcım akü içine giremez.Aküden çıkmakta olan gazın alev alabilmesi içinde minimum yoğunluğunun hava içerisinde %4 olması gerekirki buda çok çok düşük bir ihtimal.Akünün üretiminde bir hata var.Garantiden değişmesini talep etmelisiniz.
Teşekkürler...

betelguz

Mertkan-37 arkadaşım hidrojen üretimiyle ilgili konularda yardımcı olabilirim. Gerekirse dakikada 10-20 litre üretecek sistemde yapabiliriz. Küçük bir motoru çalıştırmaya yeter.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

maynata

Arkadaşlar bende yeni denemelere başladım çağımızın  yakıtı hho çok konturollü yapmamız gerekir.
Yakıt hücresini yaptım (hho) yakma deneylerini fırsat buldukça yapmaktayım.
İlk denememde suyun ayrıştırılması ve yakma süper.
Şimdilik bu kadar yazıyorum ileriye doğru gelişmelerimi paylaşacağım.


mertkan_37

 ;D çok memnun olurum öyle bişeyde bana teknik destek verirseniz :)ama neye karşılık dedimya zamanla olacak iş çğnkü kısıtlı imkanlarla bu işdeyim :) teşekkür ederim betelguz...

mertkan_37

benim istedigim gerçekten yapılıp bitirilmiş bir sistemin ayrıntıları ile açık şema halınde hesap ve ölçüleri ile tam bir siztem hali sadece döküman olarak bende imkan buldukca geri kalanını kendim toplayıp kullandıgım motor ve sisteme göre hesaplayıp geliştirmek ama bi zemin ve ön bilgim yok hadi bismillah

shasar

#573
betelguz verdiğin cevap için sağol. yaptığım hesap ile 12V x 10A = 0,12kW enerji harcayarak 1 dakikada 1 litre elde ediliyorsa 1 saatte 60 litre eder. 1 metreküp gaz elde etmek için 2 kW enerji gerektiği çıkıyor. Bunun parasal değeri yaklaşık 60 kuruş. 1 metreküp doğalgaz da yaklaşık 60 kuruş ama 1 metreküp hidrojen gazı 2 metreküp doğalgaza eşit kalori üretiyor. Lakin evdeki hesap çarşıya uymaz misali, denediğinizi verim alamadığınızı söylüyorsunuz. pratikte elde edilen sonuçlar benim için muteberdir. Tekrar teşekkürler.

Bir diğer konuda gaz elde ederken kullanılan frekans ile ilgili. Siz kaç Hz frekans kullanıyorsunuz. dalga şekli nasıl ve hangi devreyle elde ediyorsunuz? forumda birçok devreden bahsedilmiş. çalışma grekansını 2,53 GHz olsa olur mu? Neden bu frekans çünkü suyun rezonans frekansı 2,53GHz diye okudum bir yerde. Ama doğru ama yanlış... Bu konudaki fikirlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler. Herkese işlerinde başarılar.

selmans

MERHABALAR.
Uzun süredir formu takip edip,yeni katılıyorum.
ben de deneyimlerimi paylaşmak ve yardımlaşmak isterim.Ben konuya biraz faklı yaklaşıyorum.Yapılan hücrelerde iki levha ( paslanmaz) arası etki ile ve rezonans etkisi ile hho üretimi artırılıyor ve oldukça iyi gidiyor.Ben farklı bir yöntem üzerine gidiyorum.kimyasal etkiyi hedef aldım.Yani HCl nin  alüminyum a alerjisi var bu yüzden alüminyum elektrot kullanıyorum.Alüminyum elektrotlar Klorlu şebeke suyunu bile elktroliz ediyor.Fakat elektrolit olarak su içine az miktar tuzruhu % 5 katmak  tepkimeyi hızlandırıyor, ama kendi kendine reaksiyon olmuyor(olsada çok az.gözle görülemiyor).
Deneylerimde 5,4 W (4,5Vx1,2A) ile 35 ml/dak gaz elde ediyorum bunu 120W ile (12vx10a)ile orantılarsak 120/5,4=22,2 katıx35ml=0,77 litre yapar .Alüminyum levhalar erimezmi? tabiki eriyor ama 50 saatte.deneyi alüminyum elektrotları  2 mm aralıklı hücre olarakyaptım ve bozup birbirinden ayırıp rastgele aralıkı koydum sonuç değişmedi 35 ml hho.Demekki bu sistemde hücreye gerek yok.Alüminyum 100 gr kullandım hurdası kg mı:2,5 tl (yenisi 8 tl dir.) bittikce takviye edilmesi çok kolay.
Dakikada 1 litre hho için gerekenler:(sistem 20 saat kapasiteli olarak)elektrolit:3 lt su+ 1 subardağı tuz ruhu(%40 HCl)  Elektrotlar 1 kg hurda alüminyum. 20 saat elektroliz (,077 lt x 60 dak=46,6 litre saatte x 20 saat=932 litre yani yaklaşık 1M3. özel elektroliz kabı hariç 1 kg alüminyum 2,5 tl tuzruhu ,5 tl toplamı: 3 tl olur.Çok basit bir sistem  daha iyiye Nasıl geliştirebiliriz.Bilgi ve yorumlarınızı beklerim.

betelguz

Shasar hesaplarınızda 120watt ile 1 litre hidrojen üretileceğini baz alarak hesaplama yapmışsınız.Benim kullandığım hücre 210 watt elektrik harcayarak 1 litre gaz üretmekte. Kullandığım hücrede tabi bazı değişikliklerle verimi artırılabilinir.Ben araçlarda kullandığımdan hücrenin küçük olması gerekiyor.küçük bir alanda yüksek miktarda hidrojen üretmekte çok verimli olmuyor.Hatırladığım kadarıyla verimli bir elektrolizle 1 metreküp hidrojen üretimi için en az 3,2kw gibi bir elektrik ihtiyacı var.Benim hücre 3,5kw harcıyor 1 metreküp için.

Selmans arkadaşım sizinki değişik bir çalışma olmuş.pratik kullanımda biraz zor bir sistem.iki günde bir aluminyum ilave edilmesi, sistemdeki kirli suyun değiştirilmesi yeni çözelti hazırlanması oldukça zahmetli görünüyor.1 litre gaz içinde 154 watt elektrik kullanılıyor.aslında 154 watt iyi bir değer ama sistem olarak kullanımı oldukça zor ve uzun vadeli kullanımda maliyeti yüksek.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

mertkan_37

bedulgaz usta yarımcı olurum demişdin fikrinizi ne degiştirdi bir bilgi zemini oluşturmayı çalışıyorum

betelguz

#577
Mertkan arkadaşım tam olarak ne yapmak istediğini belirtirsen ona göre fikir verebiliriz.Henüz ortada hiçbirşey yok.Yapılıp bitmiş bir sistem demişsin bir mesajında ama nasıl bir sistemden bahsettiğini tam anlayamadım.Bilgi zemini olarakta 39 sayfa boyunca oldukça fazla bilgi mevcut.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

selmans

Alüminyum elektrotlu sistemde sistemin zor olmayacağı kanaatindeyim.Çünki benim dandik bulduğum malzemelerde yaptığımı anlatayım . 1 litrelik plastik kavanoz.elektrotlara giden paslanmaz teller (2 adet + ve - )alttan delip içeri alıp silikonla delik kenarlarını kapıyorum.kavanoz ortadan bölmeli plastik ile.iki göze de alüminyum hurda parçaları koyuyorum yaklaşık (50+50) 100 gram. bu parçalar paslanmaz tellere mecbur değiyor fakat birbirine değemiyor .yeteri kadar hcl çözeltili suyu koyup üst kapağı kapatıyorum.Altta pet kola ağzını dibine yakın yerden kesip kavanozun altına sığacak kadar delik açıp takıp kenarları silikonla kapattım.bu kapak ne işe yarıyor:elektroliz bitiminde elektrolit çözelti grimsi oluyor ve de alüminyum eriyip alüminyum oksit yada alüminyum hidroksit olarak çözeltiye dağılıyor.alt kapak açılınca çözelti akarak (yere veya bir kaba)boşaltılır. alt kapağı  kapatıp, üstkapağı açıp yeni alüminyumları ve de elektrolit doldurulup üst kapağı kapatmak zor değil ki?
alüminyumla sadece musluk suyu bile elektroliz oluyor.elektronik devre yada suya katılan madde ve de hücre felan hiç birşey yok.
şimdilerde kapasitesini. ne miktar gaz üreteceğini ölçeceğim.uygun vakit bulunca
ve birşey deneyeceğim: hidrojen tarafına alüminyum oksijen tarafına paslanmaz levha konulmuş bi sistem . oksijen çıkışı alüminyumu eriten kısım sanırım . vakit bulanlar deneyebilir.sonucunu yazarsanız seviniriz.

hohhoh

selmans arkadaşım, sizin yönteminizde çıkan gazın patlaması hho\'ya göre çok daha zayıf bir patlama olacaktır. Bunu deneyerek youtube\'da izlediğiniz hho patlaması ile kıyaslayıp, sonucu bildirirseniz iyi olur. Örneğin 10 cm küp hho kulaklarınızı çınlatacak şekilde patlar. Kolay gelsin.



hohhoh

Bu arada, negatif plaka olarak denediğim titanyum malzeme uzun süreli kullanımda 316L çelik malzemeden daha iyi sonuç vermemiştir. İlgilenen arkadaşların bilgisine...

betelguz

Mustafa bey denediğiniz titanyum hangi  çeşidi idi.Paslanmaz çelikte olduğu gibi titanyumdada 5-6 çeşit var.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

selmans

sn:hohhoh evet daha tatlı bir patlama oluyor . denemelerimde fark etmiştim.fakat neden?sebebi nedir?

hohhoh

Alıntı yapılan: betelguz - 22 Mart 2012, 00:12:51Mustafa bey denediğiniz titanyum hangi  çeşidi idi.Paslanmaz çelikte olduğu gibi titanyumdada 5-6 çeşit var.


Özellikle GR1 kalitesinde saf titanyum folyo almıştım Çin\'den. Satıcı, istediğiniz yere test ettirebilirsiniz demişti ancak böyle bir imkan olmadı. Çin malı olması bazı şüpheler bırakıyor ister istemez.

hohhoh

Alıntı yapılan: selmans - 22 Mart 2012, 08:47:56sn:hohhoh evet daha tatlı bir patlama oluyor . denemelerimde fark etmiştim.fakat neden?sebebi nedir?

Kimyasal olarak yapılan işlemde hidrojen gazı açığa çkıyor. Alumiyumu her ne kadar elektrolize de tabi tutsanız yüksek saflıkta oksijen ve hidrojen çıkışı olmuyor. Çelik plaka ile yapılan elektrolizde açığa çıkan yüksek saflıkta hidrojen ve oksijen gazı karışımı, sadece hidrojene göre 8 kat daha fazla yanma hızına sahiptir. Bu nedenle çok daha  güçlü bir etkisi olmaktadır.

coco

hıdrojenı devreye sokunca neden yakıt degerlerım 2.40 3.15 lere cıkıyor buna cevap verecek kımse yokmu arkadaslar ?

safakgunay



shasar

#588
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki linkte anlatılan sistemi bilen var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=VMWWScFyjH0&feature=related

Ne olduğunu tam anlamadım ama su ve yakıtı karıştırıp bir ayrıştırma işlemi yapılıyor gibi. Bununla uğraşan çok kişi var sanırım.

gumulcine

#589
Alıntı yapılan: shasar - 24 Mart 2012, 14:57:03Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki linkte anlatılan sistemi bilen var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=VMWWScFyjH0&feature=related

Ne olduğunu tam anlamadım ama su ve yakıtı karıştırıp bir ayrıştırma işlemi yapılıyor gibi. Bununla uğraşan çok kişi var sanırım.
su ve yakit karistirilip egzostan gelen sicak havayi bu karisimi calkalatip buhar elde ediyorlar bu buhari karburatorden verip motoru calistiriyorlar bunun gibi bircok video var Gasoline Vaporizer diye eratirsanin cok video var

http://www.youtube.com/watch?v=Oqg0Y9t3CAY&feature=related ornek calisan uygulama


shasar

Alıntı yapılan: gumulcine - 25 Mart 2012, 21:22:36su ve yakit karistirilip egzostan gelen sicak havayi bu karisimi calkalatip buhar elde ediyorlar bu buhari karburatorden verip motoru calistiriyorlar bunun gibi bircok video var Gasoline Vaporizer diye eratirsanin cok video var

http://www.youtube.com/watch?v=Oqg0Y9t3CAY&feature=related ornek calisan uygulama


Cevap için teşekkürler.
Ne yaptıkları görünüyor. Fakat bunu neden yapıyorlar? Yakıt tasarrufu sağlıyor mu? Sağlıyorsa hangi mantıkla? Bazı videolarda manyetik alandan bahsediliyor. Pusula ile N-S kutbunun tespiti yapılıyor. Reaktör denilen şey ne? Ben bunları sormak istemiştim aslında. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Eğer bu şekilde bir yakıt tasarrufu sözkonusu ise neden hidrojenle uğraşıyoruz?

safakgunay

sanırım o depoda bulunan benzin ve egzos gazını iminden gecirip benzini buharlasıtırp karburatorden motora veriyorlar.eger su ise motordan yanmamıs olan benzini su ile karıstırıp motora karburatorunden yanmadan atılan benzinin bir miktarıyla birazda su buharı ekliyorlar bu pek saglıklı gelmiyor kulaga :S

mertkan_37


mertkan_37

sayın abilerim şu işin mantıgını bana allah rızası için anlatacak biri yokmu bildigimiz elektrolizden farklı sanırsam  :(

shasar

Alıntı yapılan: safakgunay - 29 Mart 2012, 23:23:54sanırım o depoda bulunan benzin ve egzos gazını iminden gecirip benzini buharlasıtırp karburatorden motora veriyorlar.eger su ise motordan yanmamıs olan benzini su ile karıstırıp motora karburatorunden yanmadan atılan benzinin bir miktarıyla birazda su buharı ekliyorlar bu pek saglıklı gelmiyor kulaga :S

Bir de işin içinde manyetik alan da var. Bilen yok mu bu sistemin mantığını arkadaşlar?

safakgunay

manyetik alanın bu sistemle bi alakası oldugunu sanmıyorum suan piyasada satılan koyak la aynı mantık molekullerei yana için daha verimli olacak sekilde duzenliyor.

kanber_kav

Dün gece biraz düşündükten sonra her hücreyi tekil yapmak için bir fikir geldi aklıma.
Bugünde proje olarak bunu çizdim şuan için hho ile ilgili bir çalışmam yok ama burdaki bilgilere ve önerilere dayanarak cizdigim projeyi burdan veriyorum.

Çizimle alakalı olarak yorum ve aksaklıklar bildirilirse sevinirim.


Sistemde su yuda yarımak gerektiğini düşünerek bubler koydum su butaya damla damla şeklinde akmalı veya  bir cisi








tortu ayırıcı sayın jumelin fikri.

şimdi biraz hesap yapalım.
ıslak alan 1 hücrede 1 yüzey 120 cm2
toplam 6 hücre

120*6=720 cm2

her bir hücre 2 volt dersek

720*0.075=54 amper

54*2volt =108 watt

hücre başına 2 volt hesaplarsak toplam 6 hücre =6*2=12 volt

108 wat/12= 9 Amper.

9 amper ve 12 volt ile çalıştırılacak bir Kuru elektroliz düzenegi..

Sayın Jumel\'e saygılar.


Herkese kolay gelsin.

musti.1836

selam galiba bu elektroliz le alakalı pekte önemli bir gelişme yok.  konu tıkandı sanırım.

herkezin çabası aynı

http://mazeto.net/index.php?topic=291.0 benzer güzel bir site yardımcı olur umarım size.   ayrıca google crome yi yükleyin bilgisayarınıza ve sayfayı açtıktan sonra saga tıklayıp  türkçeye çevir deyin. sitenin dili rusça. crome ile yabancı siteleri didik didik edebilirsiniz. 

herkeze kolay gelsin.

hawke

2,40  3,15 dediğin değer neyin deridir
30 kupona alınmadı bu vatan

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın