Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

coco

cok saol kardesım sunu dıyorum kardesım su olculerde yapsaydım keske dıyormusun bende bu sıstemı mı kurayım dk da 1 lt yeter sanıyorum bana 1600 cc tempra karb lü

coco

delık olculerı bır de resımde gözükmüyor

ozantavsan

Alıntı yapılan: coco - 25 Şubat 2012, 10:57:03delık olculerı bır de resımde gözükmüyor

Delikler 6 mm çapında.
Bu sitem ile 15 amper civarı 1 litre alırsın
30-40 amper arası 2,2 litre alırsın.

1600 cc motoruna 800 ml yeter.Onuda yaklaşık 10-12 amper arası rahat alırsın.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

coco

saol kardesım fakat delıklerın plaka ustundekı olculerını sordum bırde hohhoh arkadas 5 senedır sıtemı kullanıyormusun kullandın sıstemın nasıl kaclık plakaların var 5 senedır yasadıgın sıkıntılar neler ?

hohhoh

#504
Ben uzun zaman 6 hücre*5  31 plakadan oluşan sistemi kullandım. Plakalarım 125mm*125mm*0,5mm 316L, 2mm conta kalınlığı. Plakaların ortasında altta ve üstte 8mm delik vardı. Çoklu plaka kullandığım için yüzey olanı oldukça fazla olduğundan yüksek akım çekmekte sorun yaşamadım. Ancak zamanla plakaların altında biriken tortu, sistem ilk çalıştığında kısa devreye neden olarak aşırı akım çekilmesine ve plakaların alt tarafındaki yüzeyde erimeye neden olmuştu. Aslında en iyisi daha önce belirttiğim gibi, biraz zahmetli olmasına rağmen, altı adet ayrı hücre tasarlamaktır. Yani tüm hücreler biribirinden ayrı olmalıdır. Bunun örneğini daha önce vermiştim. Dry cell için de bu problemin çözümünü daha önce yazmıştım. Son kullandığım sistem, altta delik olmayan 200mm*300mm*1,75mm 316L 7 hücreden oluşan ve akım kaçağı bulunmayan bir sistemdir. Negatif yüzeyi titanyum levha ile kaplıdır. Kullanacağınız plaka boyutunu, çekeceğiniz max. akıma göre hesaplayarak yapmanızı öneriyorum. Bunlarla ilgili hesapları da burada yada diğer forumda bulabilirsiniz. Tekrar tekrar yazmak sıkıcı olmaktadır. Acele etmeden 40 kere ölçüp, bir kere biçmek gerekir. Böylesi sizin için daha ekonomik olacaktır. Plastik bağlantı elemanlarını su arıtma sistemi ile uğraşanlardan araştırabilirsiniz.  Kolay gelsin.

ozantavsan

Bugün arkadaşa  benzinli jeneratör aldık.Bimde 129 TL.Hidrojen sistemimizi test amaçlı kullanacağız.

http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/jenerator.html

0,75 kva 2 zamanlı tek silindir benzinli jeneratör 63 cc motor
Depo kapasite 4,2 litre
4,2 litre yakıt ile 4,8 saat kesintisiz çalışıyor.
Minimum 650 watt maximum 750watt enerji üretiyor.

KArbüratör kısmından rahatlıkla hidrojen verilebilir.Ayrıca depodan gelen benzini kapama vanasıda var.
Çalışırken yakıt vanasını kapattıtan sonra karbüratördeki yakıt 2 dakika sonra bitti.
tahmini olarak 33cc benzin tüketti.

Sonra aklımıza vaporizer geldi.ufak bir sprey kutusunun dibine az benzin koyduk.Depoyu iptal ettil.Jeneratörün jiklesi çeçikken sprey kutusunu karbüratör boğazına yaklaştırdım.İlk hareketi verdik ve jeneratör benzini buharı ile çalıştı.Jikleyi açınca biraz çalışıp stop ediyor.Hava ayarını iyi yapmak gerek.

bu jeneratör çok işimize yarayacak.İsteyen Bimden temin edebilir.129 TL fiyatı...
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

Test için çok faydalı olacaktır. Yağ ayrıca mı konuluyor? yoksa yağlı benzin mi kullanmak gerekiyor?

antalyasimsek

herkese merhaba.bu gün hurdacıdan 50x200 cm 1mm lik krom saç buldum 40 tl.çok fazla saç vardı bulmuşken büyük aldım.bu saçı tamamen kullanmak istiyorum.21 plaka yaklaşık 20x20 cm kestircem. -nnnnnn+nnnnnn-nnnnnn+ olarak.saçlara üsten bir delik düşünüyorum.saçların üzerinde çizimini yapıp sanayide giyotinde kestircem.sizce ölçüler iyi midir?tavsiyeleriniz var mıdır arkadaşlar teşekkürler.

hohhoh

antalyaşimşek, diğer forumda paylaştığım bilgiyi aynen kopyalıyorum.
\'\'Öncelikle kullandığımız malzemeleri doğru tanımlamak gerekir. Bizim elektrolizde kullandığımız metal, paslanmaz çeliktir. Kullanım amacına göre pek çok paslanmaz çelik tipi vardır. Bu işte kullanılacak en ekonomik ve uzun ömürlü paslanmaz çelik tipi 316L \'dir. Piyasada krom nikel olarak söylenebilir, ancak teknik olarak mutlaka standartlarda anıldığı gibi ifade edilmesi gerekir ki, doğru malzemeyi bulabilelim. Düşük karbon, yüksek nikel oranı ve molibden katkısı ile korozyona karşı dayanıklılığı artırılmış olan 316L paslanmaz çelik şu an için elektrolizde kullanılabilecek en uygun malzemedir\'\'.Gerekirse analiz raporlarını isteyip ona göre alınız. Ya da güvendiğiniz marka malzemeleri alınız. Piyasa bildiğiniz gibi değil.Kolay gelsin.

antalyasimsek

    hohhoh cevabınız için teşekkür ederim.yazınızdan kendimce fikirler çıkardım.teçrübe bu,kolay kazanılmıyor.Biraz maliyetli kendimden biliyorum.
    sizler hiçbir menfaat gözetmeksizin çok değerli teçrübelerinizi paylaşıyorsunuz.sağolun.

hohhoh

Türkiye\'de 316L alınarak imal edilen ürünlerin, 316L standarlarına uymadığı için Fransa\'dan geri gönderildiğini bildiğim için bu konuda arkadaşları uyarıyorum.

coco

abi arastırmalarına hayranım buyuk destekcımızsın gercektende tesekkurler kendı adıma

ozantavsan

Alıntı yapılan: hohhoh - 25 Şubat 2012, 20:10:15Test için çok faydalı olacaktır. Yağ ayrıca mı konuluyor? yoksa yağlı benzin mi kullanmak gerekiyor?

Benzin depoya koyulurken yağ ile karıştırılıyor.
2 zamanlı motor olduğundan yağlama yapamıyor.Eski mobiletler gibi.
20/50 yağ kullanın diyor.Ysnında ufak bir kap geliyor.4,2 litreye 1 kap yağ koyuluyor.O da yaklaşık 80 ml civarı.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

Alıntı yapılan: ozantavsan - 26 Şubat 2012, 11:37:13Benzin depoya koyulurken yağ ile karıştırılıyor.
2 zamanlı motor olduğundan yağlama yapamıyor.Eski mobiletler gibi.
20/50 yağ kullanın diyor.Ysnında ufak bir kap geliyor.4,2 litreye 1 kap yağ koyuluyor.O da yaklaşık 80 ml civarı.

Benzin buharı ve hho ile deneme yaparken ayrıca yağlama yaptırmazsanız, çok kısa sürede motoru alırsınız elinize. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.


ozantavsan

Alıntı yapılan: hohhoh - 26 Şubat 2012, 19:32:49Benzin buharı ve hho ile deneme yaparken ayrıca yağlama yaptırmazsanız, çok kısa sürede motoru alırsınız elinize. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Evet bunun bilincindeyiz.Kısa süreli çalıştıracağız hidrojenler.
Sonra benzin +hho olacağı için benzindeki yağ ile zaten yağlanacak.Buradaki öncelikli amaç teknik verilerini ve sarfiyatını bildiğimiz bu jeneratör üzerin hidrojen tasarrufunu tespit etmek.
Testler jeneratöre yük bağlanmadan ve yük ile test edilecek.
Örneğin 500 watt matkap yük olarak bağlanıp benzinde belli süre sarfiyat tespiti.
Sonrasında aynı ilemi benzin+hidrojen ile yapmak.Bu biza araçta denemekten daha kolay ve kısa zamanda ölçüm imkanı sağlayacak.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

Ben de bu şekilde denemek isterdim. Bir de jeneratör sokarsam eve, önce hanım sonrada komşular kapıya koyarlar beni :) Sonuçları bekliyoruz, kolay gelsin.

afatsum09

Formda yazılanlara bakıyorumda hala ısı problemlerin en başında. 2-2,4 volt hüçre başına düşen volt ile en az ısı ortaya cıkıyor. 2 volt kulllandığımızda sıvı yoğunluğu max. \" baya bir fazla ciltle temasında sorun olabilir\" olması gerekmekte. en ideal 2,4 volt dur. yaptığım deneylerde bunu kanıtlıyor. şöle söyleyeyim; sistemi en az 3 saat bir fiil çalıştırdım. yaklaşık olarak 14A akım çekiyor, hho üretim 1,2litre. 3 saat sonundaki sıvı ısısı 40 dereceyi geçmiyor. Yapacak arkadaşlara yine söylüyorum; kullanacağınız sistemi hücrelere bölün. 5 hücreli veya 6 hücreli sizin kendi tercihiniz olsun bunuda deney yapareak görün. benim tercihim 5 hücreli oldu. Aynı sıvı tankını kullanırsanız verim düşümü oluyor ama tek hücreliden kat kat daha verimlidir. Tavsiyem ayrı ayrı sıvı tankı kullanmanız. yada tek sıvı tankını hücreler arası izole edebilecek şekilde tasarlamanız. bunun yanı sıra 1500cc bir araçta 1,2 li,tre üretim bile yetersiz olduğunu söyleyebilirim. benim aracımda %40-46 tasarruf sağladı, hedefim tabiki %50 ve üzeri. Sistemi yapacak olan arkadaşlar ve geliştirecek olan arkadaşlar eski yazıları okuyarak öyle sisitemlerini geliştirsinler; hidrojeni herkez üretir.  Bu döylediklerim hevesinizi kırmasın, önemli olan daha az akım daha cok hho üretmek. herkeze çalışmalarında başarılare dilerim.

antalyasimsek

    bugün sanayide 15 adet 16x21 cm krom saçları kestirdim.üsteki hava delikleri 3 adet 4mm.fakat çok simetrik değil,delikler tam birbirini karşılamıyor bilmiyorum bir sorun olur mu?alta delik delmedik.
    saçların arasına çonta olarak sıvı silikon düşünüyorum.kırmızı metal tüplerdeki olandan.ben araçta bir çok yapıştırma  çontalama işini onunla yapıyorum.kesme tahtası plastik 2cm kalınlık ebatlar 30x50 ikiye böldüğümde 30x25 cm  iş görür sanırım.boru bağlantı uçlarınıda su arıtmacılardan temin edicem artık.
    önümüzdeki hafta tüm parçaları kurarım inşallah. 
    çonta kafamı kurcalıyor biraz , sizce ne kullanmalıyım.herkeze saygılar...

zıva

Alıntı yapılan: antalyasimsek - 27 Şubat 2012, 15:10:22bugün sanayide 15 adet 16x21 cm krom saçları kestirdim.üsteki hava delikleri 3 adet 4mm.fakat çok simetrik değil,delikler tam birbirini karşılamıyor bilmiyorum bir sorun olur mu?alta delik delmedik.
    saçların arasına çonta olarak sıvı silikon düşünüyorum.kırmızı metal tüplerdeki olandan.ben araçta bir çok yapıştırma  çontalama işini onunla yapıyorum.kesme tahtası plastik 2cm kalınlık ebatlar 30x50 ikiye böldüğümde 30x25 cm  iş görür sanırım.boru bağlantı uçlarınıda su arıtmacılardan temin edicem artık.
    önümüzdeki hafta tüm parçaları kurarım inşallah. 
    çonta kafamı kurcalıyor biraz , sizce ne kullanmalıyım.herkeze saygılar...
conta olarak ayakabı tamircilerine ugra onlardan contalık malzeme temin edebilirsin ben onlardan aldım  3 mm  olandan kolay gelsin

coco

cıvatalardan gecen akımdan oturu cam catlamısı cıvatalara dokundugumda cıvataları ısınıyor el deydıremıyordum acama nekadar ısınıyordu kapak ıcın teflon malzeme aldım cap 100  genıslık 33 50tl fıyat odedım valla ıyı para harcattırıyor bu meret..

betelguz

#520
Hidrojenle ilgili çalışma yapan arkadaşara yardımcı olmak amacıyla bir excel tablosu hazırladım. Bu tabloya istenilen voltaj, amper, plaka sayısı, plaka alanı gibi bilgiler girilerek hücrenin ne kadar gaz üreteceği, ne kadar enerji harcayacağı , hücreye normalde ne kadar akım uygulanabileceği , yapılacak hücretin ebadı gibi bilgileri hesaplatabiliyorsunuz. Özellikle yeni başlayan arkadaşlara çok yararlı olacağını düşünüyorum.Bu sayede deneme yanılma yöntemiyle başarıya ulaşmak için fazladan para harcamanıza gerek kalmayacak.Tabi pratikte kullanılan malzeme kalitesi, ısı, kimyasal yoğunluğu vb gibi birçok faktör gaz üretimini etkilediğide unutulmamalıdır. Tablonun kullanımı sadece bu işe gönül vermiş arkadaşların yararlanması amacıyla şifrelenmiştir.özelden mesaj atıldığı takdirde şifresi bildirilecektir. Tabloyu  cyberenerji. com da dosyalar bölümünden indirebilirsiniz.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

afatsum09

Merhaba betelguz arkadaşım, ilk başta paylaşımların için teşekkür ederim, ama şu şifreli excel tablosu formumuza yakışmamış diye düşünüyorum. çünkü burada kayıtlı olan bir çok arkadaşımız üzerinde çalıştıkları hho sistemi için en ufak bir bilgiye kolaylıkla ulaşmaları çok önemli. Zaten forumda bu konu adı altında açılmış. Bu başlık adı altında açılan hiç bir bilgi bence şifrelenmemeli, unutmayınki bilgi paylaştıkca artar. Birde dosyayı indirdiğimiz site dikkatimimi çekti. Burada sergilenen ürünler zaten bizim gibi amatör arkadaşların yapmaya çalıştıkları şeylerdir. siz bu siteye yönlendirerek, uğraşıp yapmaktan ziyade hazırı var anlamına mı getiriyorsunuz? Biraz ticaret kokusu alıyorum sanki. Madem formun bu işe gönül vermiş bir üyesi iseniz, formdaki arkadaşlara yardım etmek istiyorsanız; böle şifreli dosyalar, yönlendirmeli reklam içeren sayfalar kullanmamalısınız.  Bu samimi düşüncelerim için umarım kırılmamışınızdır.

betelguz

Afatsum09 arkadaşım tabiki kırılmadım.Reklam yapma gibi bir amacım yoktu inanınki.Kendi siteme dosya yüklemek çok daha kolayıma geldiğinden bu yolu seçtim.Sitemden indirilmeside çok basit.Reklam yok, beklemek yok anında dosya iniyor. Tablonun şifresi cyberenerji dir.şifre girip açtıktan sonra şifresiz olarak bilgisayarınıza kaydederseniz her seferinde şifre girmeniz gerekmez.Direk link vermek istedim ama burada link verilmesi yasak sanırım  adres çıkmıyor.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

QUASAR

öncelikle conta için kurşun bazlı 3-5mm lik klindirik contayı tavsiye ederim. buhar hatlarında yüksek basınç ve sıcaklıklara dayanıyor.
çelik diyorsunuz ama krom kullanıyorsunuz ?? amaç paslanmamasımı ki??
birde hidrojenin basıncı ne kadar olacak ? basınçlı kaplarla. (8- 12 mm kalınlığında st37 den daha kaliteli malzemeden kaplar yapılabilir),
hidrojen diğer gazlar gibi basınç altında sıvılaşıyormu ??
bu sorulara verilen cevaplarla daha net ve doğru malzeme kullanmanıza yöneltecektir.

sizi takip edecem.. başarılar.
İntel(R) Core(TM) i7-2820QM CPU 3.40GHz L3 8mb
12 GB - DDR3 - 1333 MHz
nVIDIA GTX560M 15FHD
ӍѺлϨԎʒЯ p150XX

fatih

merhaba arkadaşlar, yaptığım denemeler sonucu bu sistemin verimli çalışabilmesi için soğutucu bir radyatör kullanmak gerek diye düşünüyorum hatta şart bence, benim yaptığım bütün sistemlerde ısı sorunu oldu açıkcası, bence en önemli sorun \"afatsum09\" dediği gibi ısıdır burda öncelikli konunun ısı olması gerektiğini düşünüyorum, forumda bu işle uğraşan arkadaşlara sormak istiyorum yaptığınız hücreler ısınmıyormu arkadaşlar? farklı sayılarda 9- 18 -13 plakalı, farklı ebatlarda 10*10, 20*20,5*7, farklı bağlantı -nnn+nnn-, -nnnnn+nnnnn-, -n+n-n+n-n+n-n+n-n+,şekilleriyle birçokdeneme yaptım hepsi ısınıyor, yaptığım hücreleri uzun süreli çalıştırarak denemeler yapıyorum sabah işe geliyorum çalıştırıyorum akşam çıkarken kapatıyorum 10-12 saat 10-15 gün deniyorum, forumda arkadaşlar yazıyor okuyorum \"10 amperde yaklaşık 1lt gaz elde ediyorum ısı sorunum yok diyor\" ben bunlara şaşırıyorum açıkcası deneme yapan arkadaşlar sistemlerini 10 dakika çalıştırıp sonucu foruma yazıyor galiba ben böyle düşünüyorum, bundan sonraki çalışmalarımı radyatörlü, fanlı devirdaim pompalı bir sistem yaparak devam edicem, şimdilik alevin geri kaçmasıyla, tepmesiyle ilgili bir çalışma yapmıyorum (bupler,arester) bunları sistemi stabil şekilde çalıştırmayı başardıktan sonra yaparım diye düşünüyorum, birde unutmadan, hücreler arası 2volt çektiğinde ısınma sorunu olmuyormuş gibi bir izlenim var forumda ama ısınıyor onuda denedim 3 saat falan çalıştıktan sonra ısı artıyor  hatta uzun süre çalışınca neredeyse suyu kaynatıyor, sabah çalıştırıyorum akşam kapatıyorum 10-12 saat civarı ertesi sabah geldiğmde buplerdeki suyu depoya geri çekiyor sistem ısıdan dolayı bir vakum oluşturuyor sanırım soğuyuncada hacmi azaldığı için buplerdeki suyu vakumluyor diye düşünüyorum bupleri depodan 40- 50 cm aşşağıda yaptım yine suyu depoya geri çekti. birkaç sorum ve isteğimde afatsum09 olucak



Alıntı yapılan: afatsum09 - 27 Şubat 2012, 00:27:51Formda yazılanlara bakıyorumda hala ısı problemlerin en başında. 2-2,4 volt hüçre başına düşen volt ile en az ısı ortaya cıkıyor. 2 volt kulllandığımızda sıvı yoğunluğu max. \" baya bir fazla ciltle temasında sorun olabilir\" olması gerekmekte. en ideal 2,4 volt dur. yaptığım deneylerde bunu kanıtlıyor. şöle söyleyeyim; sistemi en az 3 saat bir fiil çalıştırdım. yaklaşık olarak 14A akım çekiyor, hho üretim 1,2litre. 3 saat sonundaki sıvı ısısı 40 dereceyi geçmiyor. Yapacak arkadaşlara yine söylüyorum; kullanacağınız sistemi hücrelere bölün. 5 hücreli veya 6 hücreli sizin kendi tercihiniz olsun bunuda deney yapareak görün. benim tercihim 5 hücreli oldu. Aynı sıvı tankını kullanırsanız verim düşümü oluyor ama tek hücreliden kat kat daha verimlidir. Tavsiyem ayrı ayrı sıvı tankı kullanmanız. yada tek sıvı tankını hücreler arası izole edebilecek şekilde tasarlamanız. bunun yanı sıra 1500cc bir araçta 1,2 li,tre üretim bile yetersiz olduğunu söyleyebilirim. benim aracımda %40-46 tasarruf sağladı, hedefim tabiki %50 ve üzeri. Sistemi yapacak olan arkadaşlar ve geliştirecek olan arkadaşlar eski yazıları okuyarak öyle sisitemlerini geliştirsinler; hidrojeni herkez üretir.  Bu döylediklerim hevesinizi kırmasın, önemli olan daha az akım daha cok hho üretmek. herkeze çalışmalarında başarılare dilerim.



bu mesajında bahsettiğin sistemi daha ayrıntılı resimli falan paylaşabilirmisin ben pek anlayamadım, bu sistemi denemek istiyorum , yapılmış bitmiş bir resmi varsa plaka sayıları ve bağlantı şekliyle bi gönderebilirsen çok faydalı olacak benim için. 1500cc bir motora 1.2 litre yetersiz oluyor demişsin, başından beri silindir hacminin yarısı kadar gazın yeterli olduğu gibi bir düşünce var forumda, eğer sen haklıysan işimiz çok daha zor \"en azından benim için 2500cc turbo dizel bendeki araçlar\" daha 1.5 litre gazı stabil elde edemedim bunun üstünde bir değeri üretebileceğime inanmıyorum, 2 - 2,5litre gazı stabil üretip ve bunu yaparken aracın elektirik sistemine zarar vermemek baya bi zor iş, inşallah hesaplarında denemelerinde bir yanlışlık yapmışsındır eğer doğruysa bu sistemi yapmak zor gibime geliyor. cevaplarınızı ve yorumlarınız bekliyorum arkadaşlar herkese çalışmalarında başarılar hayırlı günler dilerim






başarılar

betelguz

Fatih bey bu konuda oldukça fazla deneyimim olduğundan ben cevap vereyim.Elektroliz hücresinde hücre başına 2 voltta düşse uzun süreli çalışmada aktif bir soğutma yapılmadığı takdirde ısınma olacaktır.Isınma hızı , miktarı kullandığınız su hacmine, ve havadan soğuma imkanına bağlı olarak değişiklik gösterir.Afatsum09 14 ampede 40 dereceyi geçmediğini söylemiş. 3-4 litre su kullanırsanız 3 satte 40 dereceyi geçmez.Ama 1 litre su kullanırsanız çok daha fazla ısınma olacaktır.Yaptığınız sistemi arabada kullanmak istiyorsanız arabalarda yeterli yer olmayacağından büyük su deposu , büyük hücre kullanma imkanınızda olmayacaktır.Sistemi küçülttükçe de ısı sorunu daha artacaktır.Bu nedenle aktif bir soğutma yapmanız gerekir.Bizde soğutma için radyatör kullanmaktayız setlerimizde.Kış aylarında aşırı bir ısınma olmuyor ama yazın havanın zaten 30-35 derece olduğu zamanlarda radyatörle soğutma şart olacak.Yeterli hidrojen miktarına gelirsek Nasa\'nın yaptığı bir çalışmada motor hacminin %25 ila %50\'si kadar (yani 2000cc için 0,5-1 litre gaz gibi) hho gazının yeterli olduğu tesbit edilmiş.Bu kadar gaz yakıtınızın tamamen yanması için yeterli olmakta.Daha fazlasını vermek size ekstra bir tasarruf sağlamaz.Hatta alternatörden fazladan akım çekeceğinizden değil tasarruf , yaptığınız tasarruf oranının düşmesine neden olacaktır.Bu arada Afatsum09 arkadaşımız %45 sarruftan bahsetmiş.Nasıl bir araçta bu tasarrufu sağlamış yazarsa iyi olacak.Çünkü her araçta bu oranın yakalanması oldukça zor.Eski nesil turbosuz, oksijen sensörsüz 3000cc civarı dizel bir araçta bu oran rahatlıkla sağlanabilmekte.Ancak yeni nesil turbolu , oksijen sensörlü aynı hacimdeki bir dizel araçta alabileceğiniz tasarruf oranı %10-20 civarı olacaktır.kullanım tarzınında bu orana önemli etkisi olmaktadır.Tasarruf oranları araç özelliklerine bağlıdır, bunu unutmayınız ve büyük hayallere kapılmayınız.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

fatih

merhaba arkadaşlar,  sayın betelguz ben denemelerimi her zaman 1lt suyla yapıyorum o yüzden fazla ısınıyor olabilir, sağladığı tasaruf düşünülünce bu sistem için araçta yer açmak bence çok mantıklı yer sorun değil en azından benim araçlarımda öyle yani daha büyük yapabilirim şimdiki çalışmamda bu yönde 20cm*20cm hücre yapıyorum o ring conta çapı 18 cm 19 plaka yapıyorum  -nnnnn+nnnnn-nnnnn+  şeklinde bağlıyıp denicem, radyatör ve devirdaim pompasıda bağlıcam. şu oksijen sensörü kafama takıldı araçta olup olmadığını nasıl anlıcaz kitapcığında yazarmı acaba, varsada iptal edilemezmi, sensör eksoz gazındaki oksijeni ölçüp ona göre yakıt ayarlaması yapıyor bi şekilde yakıtın yanmadığı yönünde yönlendirilip daha az yakıt vermesi sağlanamazmı yani şu otogazcılar aracı bilgisayara bağlıyıp bi ayar yapıyorlar aracın çekişi yakıt sarfiyatı baya bi değişiyor her 10binde bir gaz bakımına götürüyorum yakıtı istediğim gibi ayarlıyor usta bazen bi depo gazla 450km yapıyor, performanslı ayarlıyınca 390-400-420km oluyor
sürüşe havaya şehir içi dışına göre değişiklik gösteriyor tabikide cevap için şimdiden teşekkürler hayırlı günler iyi çalışmalar arkadaşlar




başarılar

betelguz

HHO üretmek aslında işin kolay tarafı.Asıl mesele aracı bu gaza adapte edebilmek.Sizin araç lpg li ise işiniz daha kolay.Bazı lpg sistemleri hho gazı verildiğinde lpg yi otomatikman kısabiliyor.Haliyle pek uğraşmıyorsunuz.Tabi hho üretimide gayet stabil olmalı yoksa birgün tasarruf yaparken ertesi gün normalden fazlada yakabilir araç.Eğer lpg sistemi gazı kısmıyorsa  ayara girip kıstırmanız gerek.Oksijen sensörü egzos manifoldu üzerinde oluyor.bazı araçlarda bir bazılarında iki tanedir.ikincisi katalitik konvertör üzerinde olur.Lpg de kullanıldığında sorun teşkil etmezler ama benzinde kullanıldığında hho gazından dolayı yakıtta artışa neden olurlar.Bunu engellemek için çeşitli devreler, çipler , farklı bloke etme yolları vardır.Araca montaj aşamasına geldiğinizde bunlara daha detaylı değiniriz.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

afatsum09

Merhaba fatih arkadaşım, ayrıntılı resimlerim diyer bilgisayarımda olduğu için şu an ekleyemiyorum. en kısa sürede resimleri ve sorularını ayrıntılı bir şekilde cevaplayacağım

afatsum09









Sistemimde anlaşılmayacak hiç bir şey yok. şöle izah edeyim fatih arkadaşım. 10 plakadan oluşmuş ve (+-+-+-+-+-) diye sıralanmış bir kuru tip hho hüçren var. Plakaların arsında nötr plaka falan yok, +-+-+-+-+- diye sıralı buna dikkat. bunu bu haliyle kullanmaya kalkarsam çok aşırı akım sarfiyatı ve çok aşarı ısınma sorunu olacaktır, yaptığım denemelerin sonucunda buna bizzat şahit oldum; hatta su kaynama derecesine geldi diyebilirim. ısınma sorununu ve fazladan ısıya harcanan akımı azaltmak için hücre sayısını arttırmak gerekiyor. Bende bunu yaptım 10 plakadan oluşan 5 adet ayrı hüçre yaptım. toplam plaka sayısı 50 dir. ve bu 5 sistem hereşyiyle bi,rbirinden ayrıdır. sadece hho çıkışları birleştirilmiştir. Sistem deneme için olduğundan çok profesyonel bir görüntüsü olmadığını belirteyim, elimdeki imkanlar dahilinde bulduğum metaryallerden yaptım çünkü.  Düzenek sadece test için yapılmıştır. Bu hücrelerin bağlantısını gelirsek, hepsi birbirine seri bağlıdır. herbirine konulan karışımın miktarı ve yoğunluğu aynıdır. Bunun yanında plaka ebatları ve sayılarınında aynı olduğunu belirteyim. 12v bir aküden beslenen 2,4 voltluk 5 tane lambanın seri bağlanmış şekli gibi düşünün düzeneyi. Ben bu düzeneği 3 saat boyunca arabamda çalıştırdım; hatta daha önceki yazılarımda bunuda belirttim. inanın suda çok aşırı bir ısısnma yok. Yani suyu soğutmak için radyatör ve fana falan gerek kalmıyor bu şekilde kurulunca. Denerseniz bana hak vereceksiniz.Çektiği akıımla ürettişği hidrojen miktarına bakarsanız muntazam bir artış var. 6 hüçreli olarakta denedim elektroliz gercekleşiyor ama akımı sabir 10A tutabilmek için karışımı çok yoğun yapmanız gerekecek, ama yaparsanızda hho ve ısı emin olun beklediğiniz performansın üzerinde olur. Ama dikkat etmeniz gereken nokta karışım yoğunluğu, insan vucuduna tehlikeli sayılabilecek yoğunlukta olacaktır. yapacak arkadaşlar dikkatli olmalarını rica ediyorum, bu işin şakası olmaz, kaş yaparken göz çıkarıp kendimize zarar vermeyelim.

betelguz arkadaşım şimdi senin soruna cevap vermek isterim. kullandığım araç lada samara 1500cc karbüratörlü lpg/benzinli bir araçtır. Emme manifoltunda hiç bir sensör yoktur. hho yıda lpg beyninden cıkıp karbüratörün üstündeki miksere giden hortuma t ek aparatı koyarak yaptım. Yani plg+hho direk mikser tarafından karbüratöre veriliyor. Deneye başlamadan önce lpg yi sonuna kadar bitirdim. marş bassan bile çalışmıyor yani. sonra 5TL lpg aldım, aşa yukarı 2,1 litre falan yapıyordu zamdan önce :D ve bu lpg ve hho karışımı ile 39,8 KM yol yapyım. HEsabını siz yapın artık. Şu aşamada sistemimin mekanik görünümü benim için bitmiştir, artık nasıl bir şey tasarlayacağımı biliyorum; sıra hho üretiminde verimi daha fazla arttırmak için elektronik olarak ne yapabilirim diye düşünüyorum. umarım kafanızda soruı işareti kalmamıştır. Ama kalmışsada önemli değil fırsatr buldukca sorularınıza her zaman cevap verebilirim. Hepinize iyi çalışmalar.

betelguz

Afatsum09 şimdi daha iyi anlaşıldı.Aracın lpg li olması yüksek bir tasaruf oranına ulaşmanızı sağlamış.Lpg yi kısmamışsanız bir miktar kısın dahada iyi bir sonuç çıkar.Egzos emisyonlarını ölçtürebilseniz yakıtın tam yanıp yanmadığını tesbit ederek bu oranı dahada yükseltme imkanı olup olmadığıda net şekilde anlaşılabilir.Mevcut yakıtınız şuanki durumda tam olarak yanıyorsa (ki bence yanıyor) tasarruf oranı daha fazla yükseltilemez.
Sisteminiz aslında +nnnnn- şeklinde bir sistem . siz sadece bunu ayrı ayrı yapmışsınız.Sisteminiz dakikada 1 litre gazı kaç watt harcayarak üretiyor.Bunuda tesbit ederseniz tek blok hücrelere göre ne kadar verimli olup olmadığınıda anlayabiliriz.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

afatsum09

Merbaha betelguz arkadaşım. lpg yi kısmayı denedim. hatta ilk yaptığımda buydu. lpg yi kısmam bana 7-8 km daha az yol yapmama neden oldu. sistemim +-n+-n+-n+-n+- şeklinde belirtsek daha doğru olur. çünkü ben hiç negatif plak kullanmadım. bütün plaklarda + ve - görebiliyorsunuz. yeni bir sistem kurmak için şu an görmüş olduğunuz sistemi parçalamak zorunda kaldım. malüm maddi imkanlar. söküp parçalayarak yeni sistem için kullanıyorum malzemeleri. 12 voltta dakikada 14 amper çekerek 1,2 litre üretiyor. tabi parçalamadan önce :D yani 168 watt. Yeni tasarlamakta olduğum daha gelişmiş versiyonu \"zaman ve para ayırabildiğim sürece\" olan kuru hüçreyi yaptıktan sonra eksoz ölçümlerinide yaptıracağım. Biter bitmez çıkan eksoz değerlerini sizinle paylaşacağım arkadaşlar.

coco

arkadaşlar dk da 1 lt gaz uretıyorum arabama bagladım fakat emısyonlara baktıgımda yakıtta artma oldugunu goruyum bunun sebebı ne olabılır acaba ?

ozantavsan

#533
LPg ayarını kısmaktan kasıt regülatör üzerinden kısmak mı ? (Debi Ayar Vidası)
Yoksa lpg mixer hortumu üzerindeki maksimum gaz ayar vanasını mı kısmak?

Arkadaşıma hazırladığım -nnn+nnn- 9 plaka 8 hücreli yaklaşık 1 - 1 ,5 litre gaz çıkışlı sistemle ufak bir deneme yaptık.
Dün 1600cc tofaş araca kısa süreli dakikada 1 - 1,5 litre hidrojeni verdik.Rolantide pek farkedilmiyor hidrojenin etkisi.Aracın rolantisi karbüratör üst kapağını açtıktan sonra epey düşmüştü.Bu durumda hidrojen verildiğinde rolantiyi bir miktar arttırdı.Aracın karbüratör ayarlarının sağlıklı olmadığından bu sadece denemeydi.

Aslında 63cc 2 silindirli benzinli jeneratörde denedik.Benzin ile çalışırken motorun çalışma sesi artıyor.
sadece karbüratördeki benzin ile jeneratör 2 dakika 25 saniye kadar çalışıyor.33cc benzin tüketiyor.Hidrojen ile aynı durumda 2 dakika çalışabiliyor.

En son testte jeneratörün karbüratör ağzına sadece hidrojen verdik.Benzini kestik ,karbüratördede benzin yoktu.Jeneratör kısa süreli çalışacak gibi olup kalıyor.Hidrojen miktarı yeterli gelmiyor.Depolansa , balona depolanıp öyle verilse çalışacak eminim.
Bana bu jeneratörü hidrojen ile çalıştırmak için dakikada en az 5 litre hidrojen üretmek gerekiyor.Sizce ?

------------------------------
Kendi sistemimi aracıma henüz monte etmedim.Artık sızdırma sorunum kalmadı.Sistemde nerdeyse stabil çalışıyor.

-nnn+nnn- 9 plaka 8 hücre , 1 saat sürekli çalışmada hücre plakalarının ısısı 45-50 derece arası kalıyor.Dijital termometreyi plakaların üzerine bağlayıp ölçüm yapıyorum.Eğer hücrenin sıvı tankından sıvı çekmesinde sorun oluşursa ısı 60-70 derecelere ulaşabiliyor.

Sızdırma sorununu sunfixle çözdüm.Taş gibi oldu sızıdrmada yok.Sıvı tankının alt kapağı basınçla açıılıyordu ama yindede sızdırma yapmıyordu.Aralayıp japon yapıştırıcı sürdüm.üzerine yemek sodası , soda üzerine yine japon,sonra yine soda,yine japon derken taş gibi oldu.Gaz çıkışını kapatıp sıvı tankını basınçta bırakınca bile alt kapak açılmıyor.

Araca monte için hazır.Uygun zaman bekliyorum.Ebayden aldığım 50a dijital ampermetreyi aynı güç kaynağından beslediğimden arızalandırdım.
Mecburen yenisini sipariş verdim.Satıcı aynı kaynaktan besleyeceksem izolasyonlu güç ünitesi kullanmak gerektiğini söyledi.Yeni siparişte onuda istedim 13 $ tuttu hepsi.Arızalandırdığım çalışmıyor ama olsun Shuntu kullanıyorum.

Montaj için sadece uygun bir zaman ve güneşli bir gün gerekli.

Aracında deneyen arakadaşlar izlenimlerini biraz daha anlatabilirlerse daha iyi olur.

Geçen yıl denemelerimi youtube\'ta paylaşmıştım.Mrozantavsan kullanı adımla.O zaman sistem biraz derme çatmaydı.Şimdi daha profesyonel oldu.Bakalım monte edip kulladıkça paylaşırım.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

coco

birşey merak ediyorum hidrojen yüzünden motoru eline alan kimse varmı ???

ozantavsan

dakikada vediğimiz gaz miktarın göz alınırsa ve anlık tüketiliyorsa motoru ele almak imkansız.
Ama sistemi açık unutup marşa basarsanız seyir eyle gümbürtüyü.Üst kapak güme gider.Bunun için kontakla çalışsın ve röle kullanın.Kontak kapandığı an sistemde kapansın.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

coco

zaten içerde anahtar var fakat sonucta koh aliminyumu tahrib edebilir sanıyorum hidrojeni iyi arındırmak lazım koh dan.

fatih

hayırlı akşamlar arkadaşlar, afatsum09 arkadaşım yaptığın çalışmalar gerçekten çok güzel resimlerden ve anlattıklarından anladığımı resimde tarif ettim bir bakabilirsen doğrumu anlamışım acaba, birde yaklaşık bir kaç gün çalıştırdığım (yaklaşık 40 saat falan) bir sistem vardı bu gün onu söktüm sistem şöyleydi 20cm*20cm*2mm plakalardan oluşan ve -nnn+nnn- şeklinde bağlıydı plakaların + plakaya bakan yüzeyleri aşırı derecede kararmasına rağmen - plakalara bakan yüzeyleri daha temiz yani fazla kararmamıştı resimlerini ekliyorum, sizin sistemlerde böyle bir şey oluyormu acaba yada neden olduğu hakkında fikri olan arkadaşlar varmı herkese çalışmalarında başarılar hayırlı akşamlar
(sormayı unuttum afatsum09 kullandığın plakaların ölçüleri nedir yada bana tarif ettiğin sistemde ölçüler ne olması lazım cevap için şimdiden teşekkürler)


başarılar 

betelguz

sayın coco aracınız ne marka modeldir.Araçta oksijen sensörü varmı. Yakıttaki artış oksijen sensöründen kaynaklanır ancak. Motoru kısa sürede elinize almanız için ancak motor çalışmıyorken hidrojen sisteminizi çalıştırıp çıkan gazın motorda birikmesini sağlamanız gerek.5-10 dakika bu şekilde birikme olduıktan sonra motoru çalıştırırsanız motorda ciddi hasara neden olabilirsiniz.Bozulacak başlıca parçalar hava filtresi, boruları, varsa turbodur.Her ihtimale karşı böyle bir sorunla karşılaşmamak için mutlaka bir röle kullanın ve bu röleyide araç kontak açık dahi olsa çalışmaması için şarj dinamosundan alınacak elektrkle tetikleyin.
Uzun vadede hidrojenden dolayı motorun zarar görmesi ancak sisteminizden çıkan gazı temizlemeden direk motora vermeniz durumunda oluşur.Subablar bir yıl sonunda ciddi zarar görebilir.Bu nedenle mutlaka çıkan gaz temizlendikten sonra motora verilmelidir.Motora giden gazın Ph\'ı tamamen nötr olmalıdır.

Konuyla ilgili daha önceden yaptığım deneysel çalışmaya ait video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pS45PuPJA30

Fatih bey plakalarınızdaki kararma normal bir durumdur.Benden size  bir tiyo :) aracınıza takar uzun süre sistemi kullanırsanız 3-4 ayda bir sisteme tuz ruhu döküp 10 akika bekletin.Plakalarınız ilk günkü gibi pırıl pırıl olur.
Lpg kısmaktaki kasıt mixer üzerindeki vanadan kısılmasıdır.Enjeksiyton sistemli araçlarda enjeksiyon zamanlaması değiştirilmesidir.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

afatsum09

Merhaba fatih kardeşim Benim kullandığım plakalar 12*25cm. Benim bağlantı şeklimi resminde düzeltme yaparak tekrar ekliyorum.


coco

aracımm 92 model tempra 1.6 gazın notr olması hangi anlama geliyor ? bublerden temızleyerek hava filtresinden veriyorum araç cihaza bağlıyken co oranı 2.80 kapalı iken açınca bu oran 3.15 gibi oluyor.

safakgunay

hazın notr olması içerisinde motora zarer vrecek kimyasalların bulunmadıgı anlamına gelliyor bunun için bubler kullanılıyor. egzos emisonu hakkında bisey diyemeyegim ama sanırım daha az karbon monoksit gazının cıkması yakıtın daha verimli yandıgının isareti.
hho devredeyken yakıt tasarrufu yada performansı hakkında tecrubelerinizi bizimle paylasırsanız sevinirim.

betelguz

Gazın nötr olması Ph ın 7 olması demektir.Bu ph değerindeki gaz motora kesinlikle zarar vermez.
Gaz değerleri sistem çalıştığında karbonmonoksiz (CO) düşüyorsa ve karbondioksit (CO2) artıyorsa sisteminiz işe yarıyor demektir.Ayrıca hidrokarbon (HC) değeride düşmelidir.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

adoreadore

Selam arkadaşlar
Konuyu yeni takip etmeye başladım. Başarılar dilerim.
Arge çalışmalarınız imkanlar dahilinde harika.
Benim kafama takılan tasaruf hesap hatası, yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
Deneme yaptıgınız motorları rolanti devrinde çalıştırıp iyi sonuçlar almışsınız. Rolantı devri 600 ile 800 devir arasıdır. Üretilen gaz bu devirlerde araca iyi yama saglamış. Devir 3000 veya 5000 lere çıktıgında üreliten gaz orantılı bir şekilde artarsa gerçek tasarruf o zaman saglanacaktır. Yani şunu demek istiyorum. Benim tahminime göre devire göre orantılı gaz üretebilinirse  tasarruf oranı %70 leri rahat bulabilir.
 Yoksa benmi yanılıyorum. Saygılarımla...

betelguz

Alıntı yapılan: adoreadore - 14 Mart 2012, 14:17:47Selam arkadaşlar
Konuyu yeni takip etmeye başladım. Başarılar dilerim.
Arge çalışmalarınız imkanlar dahilinde harika.
Benim kafama takılan tasaruf hesap hatası, yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
Deneme yaptıgınız motorları rolanti devrinde çalıştırıp iyi sonuçlar almışsınız. Rolantı devri 600 ile 800 devir arasıdır. Üretilen gaz bu devirlerde araca iyi yama saglamış. Devir 3000 veya 5000 lere çıktıgında üreliten gaz orantılı bir şekilde artarsa gerçek tasarruf o zaman saglanacaktır. Yani şunu demek istiyorum. Benim tahminime göre devire göre orantılı gaz üretebilinirse  tasarruf oranı %70 leri rahat bulabilir.
 Yoksa benmi yanılıyorum. Saygılarımla...
sanırım yanlış anlaşılma olmuş.tasarruf ölçümü rölantide iken yapılmıyor. Biz 100km/saat hızla test yapıyoruz mesela.Bazı arkadaşlar rölantide iken gaz vererek motor çalışmasındaki değişimi görmek istemişler sadece.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

adoreadore

Alıntı yapılan: betelguz - 14 Mart 2012, 16:27:44sanırım yanlış anlaşılma olmuş.tasarruf ölçümü rölantide iken yapılmıyor. Biz 100km/saat hızla test yapıyoruz mesela.Bazı arkadaşlar rölantide iken gaz vererek motor çalışmasındaki değişimi görmek istemişler sadece.
Rolantide verilen gaz:(hidrojen) ile 100km/saat hızda verilen gaz(hidrojen) aynı mı? devir arttıkaca gaz miktarı artırabiliyormuzunuz? Şayet artıramıyorsanız yapılan tasarruf hesabi bana göre kesin yanlış.

safakgunay

Alıntı yapılan: adoreadore - 14 Mart 2012, 17:23:06Rolantide verilen gaz:(hidrojen) ile 100km/saat hızda verilen gaz(hidrojen) aynı mı? devir arttıkaca gaz miktarı artırabiliyormuzunuz? Şayet artıramıyorsanız yapılan tasarruf hesabi bana göre kesin yanlış.
Arkadasım peki mevcut hidrojen uretimiyle nekadar tasarruf yapıla bilir ornek bi hsaplama yaparmısın bizim için mesela 12A ile dakikada 1 litre hidrojen ureten bi elektroliz hucresi 1600cc motorda kullanılırsa sabit 80km ile gidersek nekadar tasarruf saglamıs oluruz tahminen?
konuyu bastan itibaren dikkatlice okumanızı tafsiye edeim.
iyi forumlar.

adoreadore

Alıntı yapılan: safakgunay - 14 Mart 2012, 18:29:30Arkadasım peki mevcut hidrojen uretimiyle nekadar tasarruf yapıla bilir ornek bi hsaplama yaparmısın bizim için mesela 12A ile dakikada 1 litre hidrojen ureten bi elektroliz hucresi 1600cc motorda kullanılırsa sabit 80km ile gidersek nekadar tasarruf saglamıs oluruz tahminen?
konuyu bastan itibaren dikkatlice okumanızı tafsiye edeim.
iyi forumlar.
Selam sayın @safakgunay
Konuyu 27. sayfaya kadar okudum geri kalan sayfaları göz atıp geçtim.
Mevcut üretim ile nekadar tasarruf yapılabilecek hesabı bilmiyorum. Arkadaşlardan hesaplayanlar olmuş.
Benim anlatmak istedigim şu
Sistemi deneyen arkadaşlar öcelikle rolantide çalışan motora hidrojen verince daha sessiz ve rolanti devrinin arttığında bahsediyor. Bu uygulamayı yaparken gelen hidrojen miktarını düşürüp denememiş yanılmıyorsam
Ne üretebildiyse onu vermiş. Gördüğüm videolarda yakılan gazdan anlaşılıyorki  rolantide çalışan motoru daha ramdımanlı çalışacak kadar bir üretim soz konusu
Motor devri arttıkca gaz üretininide orantılı olarak artırılması gerekir. Bu düzenegin elektronik kontrollu olması gerekiyor. Mevcut lpg sistemi gibi ihtiyaca göre (beyin denen) buharlaştırıcı gibi bir sistem ile çalışmadığından ayarlamak imkansız depolamak, şimdilik çok zor görünen bir durum. Şayet üretilen hidrojen yüksek devirlerde yeterli miktarlardaysa o zaman rolantide çalışan motora mutlaka zarar vermesi gerekir. Yok bu üretim rolanti için normal ise yüksek devirde çalışan motora yetmemesi gerekir.
Ben muhalefet olmuyorum. sisteminiz çalışmaz, tasarruf yapmaz demiyorum. Tasarruf miktarının daha çok olması gerekir diyorum.

safakgunay

a.s sayın adoreadore arkadasım hidrojen kullandıgımızda yakııttsarrufu etmemizin sebebi yakıt hava karısımının yanma verimliligini yukseltmiş olmamız. Hidrojenin yanma hızı diger hidrokarbonlar dan daha hızlı oldugundan pistondaki yakıtın tamamının yanmasını saglıyor. yoksa mevcut hidrojen uretimleriyle sallıyorum 170w harcayarak  dakikada1.2 hho uretip bunu motora verince 10hp (7.4kw) enerji uretmiyoruz bunun nedeni yakıtın tamamını verimli bir sekilde yakmıs olmamız.

betelguz

Arkadaşlar 1 litre değil 10 litrede gaz verseniz %70 gibi bir tasarruf yapmanız mümkün değil.Motora ilave verilen 1 litre hho gazı mevcut yakıtınızın %100 yanmasını sağlıyorsa fazladan vereceğiniz 5-10 litre daha hho gazı size ekstra bir tasarruf sağlamaz.Aksine fazladan elektrik kullandığınızdan bu araca bir yük getireceğinden yaptığınız tasarruf oranının düşmesinede neden olur.Şunu unutmayın yapılan yakıt tasarrufu motora verilen hidrojenin enerjisinden dolayı değil , hidrojenin mevcut yakıtınızı tam yakmasından dolayısıyla mevcut yakıtınızdan elde ettiğiniz güç artışıdır.Tasarruf miktarını  verilen gaza göre hesaplamak mümkün değil.Tasarruf oranını etkileyen en önemli etken motorunuzdaki yanmayan yakıt miktarıdır.Genelde motor hacimleri arttıkça yanmamış yakıt miktarıda artmaktadır.Bundan dolayı büyük motorlu araçlarda daha yüksek bir tasarruf oranı elde edilebilir.Aracınız ne kadar güncel teknoloji içeriyorsa tasarruf imkanınız o kadar düşer.
Motor rölantide iken motora giden yakıt miktarı çok azdır.Yanmadan atılan yakıt miktarıda motor düşük devirde çalıştığından oldukça düşüktür.Bu nedenle hidrojenin devirde çok fazla bir artış yapması mümkün değildir.Motor yüksek devirlerde çalışırken 3000 devir gibi bu durumda mevcut yakıtınızın yanması için çok kısa bir zamanı olmakta bu nedenlede yanmadan atılan yakıt miktarı artmaktadır.Bu durumda verilen az miktardaki hidrojen yakıtınızın tam yanmasına neden olduğundan yüksek tasarruf sağlanabilmektedir.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın