Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

afatsum09


ozantavsan

#351
Bu köpürme anormal.Acaba lavabo açıcın deterjan maddemi içeriyor.Normal lavobo açıcıda bu durum olmaz.
Lavabo açıcının etiketinde NAOH yani sodyumhidroksit içerir ibaresi olmalı.Bendeki Naoh oranı %98.Bunu dikkate al.
Senin aracın alternatörü bu iş için gayet yeterli.Maximum 30 amper ile 2 litre gaz çıkışı rahat elde edersin.
Çelik plkanın 2 mm olması bence iyi daha uzun süre dayanır.
Lavabo açıcını kontrol et ,sararma ve köpürme kesinlikle olmaz.Ben forumda daha önce resimlerle paylaşmıştım.Eski konulardan bulabilirsin.

Vaktim kısıtlı olduğundan kısaca yazdım.Vakit bulunca daha detaylı konuşuruz...
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

fatih

merhaba arkadaşlar. evet sorun lavabo açıcıdaymış  başka bir marka buldum şimdi daha iyi. önceki kullandığım hem köpürüyordu hemde plakaları pas gibi sapsarı yapmış bugün söktüm plakalar resimlerdeki gibi olmuştu, başka bir marka buldum 3saatten fazla bir süre çalıştırdım üç saat sonunda sararma olmadı videosunu eklicem ayrıca contaları 2mm yaptım sıkınca 1,2mm gibi oldu sistem güzel çalışıyor şuanda, birkaç gün bu haliyle denemeya karar verdim 10-12 amper civarında dakikada 500-600gram gaz çıkışı var şuan, fakat biraz ısındı sistem, lavabo açıcı çok önemliymiş gerçekten suyun renginde hiç bir değişim olmadı sabah paslı halini görünce paslanmazların kalitesiz olduğunu düşünmüştüm demek lavabo açıcıdanmış aslında potasyumhidroksit yada sodyumhidraksitin işlenmemiş saf yani lavabo açıcı olmamışhalini bulabiliriz diye düşünüyorum  bir araştırıcam. ben paslanmazları çelik su ve süt depoları imalatı yapan bir arkadaşımdan aldım bu işte tecrübeli usta bir arkadaş ona sistemi anlattığımda saf su ve elektiriğe karşı dayanacak pir paslanmaz olmadığını mutlaka paslanıcağını 316l kalitenin diğerlerine göre daha dayanıklı ama eninde sonunda korozyona uğrayıp pas yapıcağını söyledi deneyip görücez artık,
ben sistemi 18 plakaya çıkarıp birde öyle denicem arkadaşlar, yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar hayırlı akşamlar dilerim görüşmek üzere


http://www.izlesene.com/video/mov04887/5048853





başarılar

zıva

Alıntı yapılan: fatih - 14 Kasım 2011, 18:15:02merhaba arkadaşlar, ozantavsan arkadaşım köpürme olayının resimlerini ekledim, 316l kalite paslanmazları buldum 10cm*10cm*2mm lik yeni bir sistem yaptım contalar 3mm kalınlığında capları 8,5cm, alta, ortada ve üste 12mm delikler açtım, 1lt suya 20mg lavabo açıcıyla denedim, -nnn+nnn-  şeklinde bağladım, gaz çıkşı çok az oldu amperde çok düşük, suyun rengi biraz sarardı öyle kaldı, 20- 30 amper arası iyi sonuç alabilirsin yazmışsınız, -nnn+nnn- şeklinde bağladığımda amper 3 civarı gaz düşük fakat -n+n+n+n- bağladığımda amper yükseliyor 12 civarı gaz çıkışıda dakikada 500 600gram cvarında oluyor, sizin sistemin aynısını yaptığımı düşünüyorum tek fark lavabo açıcının markası ve plaka kalınlığı  bende 2mm,  bu iki farklılık verime bu kadar yansırmı acaba yoksa yanlış yaptığım başka bir yermi var? sistemi 2500cc turbodizel araca takıcam  aküsü 90 veya 105 amper olması lazım dakikada 1.5lt gaz elde etmem gerek sanırım, siz aracınızda denemişsiziniz, böyle bir araçta kaç amper çekersem akü veya diğer elemanlara bir zararı olmaz yani sistem ve araç stabil çalışabilir onu sorucam size. birde lavabo açıcının markası mr muscle denediyseniz kalitesini bana söylermisiniz, deonet markayı bulamadım gezmediğim market kalmadı hatta mr muscleden başka sıvı lavabo açıcı bulamadım desem daha doğru olur, yardımlarınız için çok sağolun çalışmalarınızda başarılar dilerim hayırlı akşamlar iyi çalışmalar



başarılar
merhab su giriş ve gaz çıkış borularınız aynı taraftamı resimde öyle gözüküyor

fatih

merhaba arkadaşlar, zıva o resimler bitmemiş haliydi sistemde iki adet üstte gaz çıkışı 2adetde altta su girişi var yeni resimleri ekledim. sistemi 20 saat çalıştırdım suda renk değişimi olmadı şuan dakikada 750 gram gaz çıkışı oluyor 14 amper akım çekiyor suda ve plakalarda biraz ısınma oluyor, birkaç değişiklik yapıcam sistemde giriş çıkış hortum çaplarını biraz arttırıcam, 9 plaka yerine 18plakalı dokuz sağda 9da solda tam ortayada bir pleksi ve gaz şıkışı için bir hortum eklicem, plakalarında üste kalan kısımlarına tek değil 3delik delicem amacım sirkülasyonu rahatlatmak şunu farkettim tek giriş tek çıkış varken sistem ısısı daha yüksekti 2giriş 2çıkış yaptığımda daha az ısınma oldu daha rahatladı sistem sonuçları tekrar yazarım hayırlı akşamlar iyi çalışmalar arkadaşlar



başarılar


sacıt


sibernetik

Aslında hemen her tür PWM devre kullanılabilir sacit herhangi bir yük süren.Gerçi akım kontrollü ya da frekans kontrollü daha seçkin devreler var.
Bu devre benim işime yarayabilir.Çünkü sabit frekans  devreleri,rezonans gerektiren Stanley Meyer ya da Ravi türü devrelerde çok lazım oluyorBir tane karbon potla frekans tutturacam diye uğraşmak var birde bütün yükü bu senin paylaştığın devre gibi bir devreye yükleyip sonuçlarını gözlemlemek var.Eline emeğine sağlık.
Eğer amaç PWM dalga ile bir elektroliz devresini sürmek ise çok daha basit devreler var.Bu devre güzel ama karmaşık bir devre olmuş.Eline sağlık.

Bu arada arkadaşlar herkes yoğun ve meşgul sanırım.Ben şahsım adına yoğunum bi pazarım boş diyeceğim ama o bile dolu desem yalan olmaz.Kimse uğramıyor foruma : ) )
Selamlar herkese

musti.1836

#358
Selam bende bu duzenegi kurmak istiyorum ama malesef iskenderunda krom bulmak zor 1mx2m satılıyor oda 200 tlye yakın. Paçada bulamıyorum. Adanada adamlar 1x140x140 mm lik malzemeye tane 50 tl fiyat çekiyor. Galiba sanayi sitesini didik etmem lazım. Sibernetik hocam ben sizin düzenegi merak ediyorum acaba video veya resim koyabilirmisiniz. 7.5 amper ve hiçbir elektrolit kullanmamanız cok iyi. Eger yardımcı olursanız sizin düzenegi denemek istiyorum. Amacım önce aracımda denemek sonra ev ısıma sisteminde denemek. Şu filiplerdeki proje keşke açıklansa. Bütün arkadaşlara tesekürler.

zıva

Herkese günaydın bu kanu benimde ilgimi çekiyordu çift hücereli bir elektroliz hüçresi yaptım yani iki adet yaptım kullandıgım saç 316L  kimyasal lavobo açıcı kullandım 15 anperde 45 saniyede 1 litre gaz elde ettim, aracım 2000 motorlu benzinli maxi minübüs hava filitresinden sonra gazı araca verdim 15 km yol gittim. sonuç ne çekişte bir artma nede tasarruf gözlemledim gazın yeterli oldugunu düşünüyorum çünkü arkadaşlar ölçünün motor hacminin yarısı oldugunu yazmışlardı saygılarımla herkese kolay gelsin.

fatih

 merhaba arkadaşlar zıva  arkadaşım yaptığın sistemin resimlerini ekleyebilirmisin acaba, sana birkaç sorum olacak kullandığın  plaka ebatları ve kalınlıklarını nedir, conta kalınlıgı kaç milimetre, kaç gram suyun içine kaç gram lavabo açıcı kullandın,


ben çok farklı plaka ebatları conta kalınlıkları denememe rağmen senin elde ettiğin sonucu alamadım, sistemde ısınma sorunu var, ısı birkaç saat çalıştıktan sonra çok artıyor 5saat falan sonra su neredeyse kaynama derecesine geliyor, plakalar el yakacak kadar ısınıyor, ilk çalıştırdığımda 4-5 amper çeken sistem 5-6 saat sonra ısının artmasıyla birlikte 15-18 ampere çıkıyor gaz çıkışıda artan ısı ve yükselen amperle birlikte artıyor, 18 amperde 45 saniyede ancak 500 gram gaz elde edebiliyorum. sorularım zıva arkadaşıma olduğu kadar  foruma katkıda bulunan bütün arkadaşlarada soruyorum aslında, yanlış anlaşılmak istemem, yaptığınız sistemlerde ısınma olmuyormu arkadaşlar, benim yapmak istediğim sistem dakikada 1,5 litre gaz sağlayacak bir sistem olması lazım 15amperde akım çekmeyi hedefliyorum böyle bir sistem için önerilerinizi bekliyorum, şu an son yaptığım sistemde 10cm*10cm*2mm 316L kalite plakalar ve 3mm contalar kullandım 1lt saf suyun içine katı lavabo açıcı kullandım (sıvılavabo açıcılar suyu sarartıyor ve köpürtüyor) suyun rengi ilk günkü gibi tertemiz duruyor bu sistemi 2 hafta boyunca her gün en az 8 saat aralıksız çalıştırdım, gaz çıkışını istediğim seviyeye çıkaramadım bir türlü, ve ısınma sorunu!sabah 9:30 gibi çalıştırmaya başlıyorum akşam 7-8 gibi su neredeyse kaynama noktasına gelmiş oluyor. önerilerinzi bekliyorum arkadaşlar. hepinize hayırlı akşamlar iyi çalışmalar






başarılar

zıva

fatih bey iyi akşamlar resim eklemeyi bilmiyorum saç ebatları 9cm. üsten 10mm tek delik açtım saç 316L lavabo açıcı bim den aldım köpürmüyor 9 pilaka olarak iki hüce yaptım ısınma fazla gözlemlemedim conta 70 lik pvc borosunun contasını falçatayla ortadan ikiye boldüm kolay gelsin.

ozantavsan

#362
Fatih , çelik plakaların boyutu yanı sıra kaç adet kullandığınızda önemli.Ve bunların bağlantı şekli çekilen akım ve üretilen hidrojen miktarı ile doğru orantılı.

         Hep kendi çalışmalarımızdan örnek veriyoruz ; aynı şekilde tekrarlıyorum.

    Çelik plakalar 316L Paslanmaz Çelik 1mm kalınlıkta
     8,9 cm x 8,9 cm
     Tek delikli     
     9 adet kullanılıyor
     Bağlantı şekli    -NNN+NNN-         ilk plaka - ,sonrasındaki 3 plakaya gerilim uygulanmıyor boşta.Bir sonraki en orta plakaya  + uygulanıyor.Sonrasındaki 3 plaka yine nötr yani boşta gerilim yok.En sonuncu yine - uygulanıyor.

    15-20 amper arası 1 litre ile 1,25 litre arası hidrojen üretilebiliyor.Kendimde aynı miktarı ürettim.
    30 amperlerde 2 litre üretilebiliyor. ( 7 - 10 amper arası 750 ml hho.Şu an bu miktara göre sabit çalışıyor)
    COnta kalınlığı 3 mm .
    Elektroliz maddesi sıvı lavabo açıcı , NAOH , %98 oranında sodyum hidroksit içeren lavabo açıcı.
    Hiçbir zaman kaynama noktasında ısınmadı.
    Sıvı giriş hortumum veya gaz çıkış hortumum bile fazla yumuşamadı.Hortumların çapı küçük ve çok kalın olmamasına rağmen.
    Hiçbir zaman suyun rengi değişmedi ,sararmadı.1 ay kadar sistemde kullanılan saf su şu an bir kapta halen duruyor.Rengi su kıvamında.Aracın bagajındada sistemde kullanıp bidona boşalttığım saf su + lavabo açıcı vardı.Geçenlerde motor kısmında çalışma yaparken ellerim kirlenmişti.Bagajdan su bidonunu aldım.2 tane bidon vardı.Lavabo açıcılı o bidonu su sanıp ellerimi yıkadım.Ellerim yanmaya kaşınmaya başladığında sistemde kullandığım su olduğunu anlayabildim.İşin özü bizde sarama değişme yok.Lavabo açıcının açıklayıcı etiketinde NAOH oranına bakın.%98 gibi bir oran varsa kullanın.Ben kurularındanda kullandım.Farklı markalardan farklı oranlarda kullandım.Bazılarında nerdeyse hiç gaz çıkışı alamadım.Veya az oranda gaz üretti.Sonra sıvı kullanmaya başladım.İşte o an iş çözüldü.Çok küçük oranlarla bile istediğim gaz çıkışını elde etmeye ve buna bağlı akımı kontrol etmeye başlayabildim.
    Isıya bağlı olarak sistemin çektiği akım değişmedi.Buna bağlı olarak üretilen hidrojen miktarı artıp azalmadı her zaman sabit   kaldı.

     Sizin sistemde kaç plaka mevcut ,bağlantı şekilleri nasıl ?
Muhakkak bir yerinde ters birşey vardır.Gözden kaçmıştır.Bağlantı şeklinizi kontrol edin.Aralarda nötr plaka kullanın.
11 plakalı denmelerimde ne yaptımsa gaz çıkışım az oldu.10 denedim yine öyle oldu.

Ben de 9 plaka (8 hücre) -NNN+NNN- de o küçücük sistemde aradığım mutluluğu buldum :)
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

fatih

merhaba arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, benim sistemle sizin sistemler arasında bir fark yok arkadaşlar, 9 plakalı bağlantısıda -nnn+nnn- şeklinde foto ve video eklicem bi bakarsınız, fark olarak sadece benim plakalarda 5 adet delik mevcut, şu an geldiğim nokta:plakaları paslanmayan 316l kaliteyle çözdüm, contaları silindirik oring contalarla çözdüm, suyun sararmasını köpürmesini çözdüm su artık tertemiz kalıyor, bağlantıları çözdüm -nnn+nnn- bağlıyorum. videodaki turuncu lavabo açıcıdan hiç verim alamadım hem köpürdü hemde sarardı, beyaz olanı köpürme yok fakat sararma oldu bir hafta sonra plakaları söktüğümde üzerlerinin sarı pas benzeri bir tabakayla kaplandığını gördüm, son gösterdiğim katı olanını iki hafta hergün 8 saat çalıştırdım suyun rengi videodaki gibi hala aynı bi değişim olmadı katı olanın kutusuna yakın çekim yaptım fazla görünmedi galiba orada %98 sodyum hidroksit içerir yazıyor onu biraz suyla jel kıvamına getirip suya karıştıdım sararmada olmuyor köpürmede fazla karıştırınca çok yüksek akım çekiyor o yüzden deneyerek azar azar karıştırdım, videoyu sistem soğukken çektim 4-5 amper akım plakalar arasıda 2.7 volt civarında akım çekiyor, 5-6 saat sonra amper 18e falan çıkyor sistem ısınıyor ama gaz miktarıda artıyor arkadaşlar. bunun sebebi deliklerin fazla olması olabilirmi acaba? yorumlarınızı bekliyorum hepinize hayırlı akşamlar çalışmalarınızda başarılar.





başarılar









http://www.izlesene.com/video/mov04905/5149959

betelguz

Fatih bey plakalarınızdaki delikler çok fazla.Bunlar verimi düşürmektedir.Plakalarda sadece en alta ve en üste çapı 5 mm kadar iki delikli yapın.Sistemin uzun süreli  kullanımında zamanla ısınması nedeniyle amperde yükselmektedir.Bunu önlemek için aşırı ısınmanın önüne geçmek gerek.Bununda birkaç yolu yar.Sistemde soğutucu bir radyatör kullanılabilir.Hücre ebatları daha büyük yapılabilir . Birim alana düşen akım miktarı düşürülürse ısınmada azalacaktır. Ayrıca amperi sınırlayacak bir pwm kullanılması akımın aşırı yükselmesini engelleyecektir haliyle ısınmada fazla olmayacaktır.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

gatabil

Herkese selam ,
Arkadaşlar...
bende konuyu takipteyim, faydalı olacağına inandığım bu dosyayı paylaşmak istedim.

Var ise; Kuşadası civarında bu konuyla ilgili arkadaşlarla beraber birşeyler yapmak isterim .

\"pwm elektronik hususunda yeterli bilgiye sahibim.\"

zıva

Alıntı yapılan: gatabil - 04 Aralık 2011, 00:00:37Herkese selam ,
Arkadaşlar...
bende konuyu takipteyim, faydalı olacağına inandığım bu dosyayı paylaşmak istedim.

Var ise; Kuşadası civarında bu konuyla ilgili arkadaşlarla beraber birşeyler yapmak isterim .

\"pwm elektronik hususunda yeterli bilgiye sahibim.\"
iyi akşamlar akımı sabit tutacak bi pwm devresi şema ekleyebilirmisin geri beslemeli.yani çektigi anperi sabit tutacak yükseldigi zaman düşürecek düştügü zaman yükseltecek saygılar


zıva

herkese günaydın ekomax taktıran varmı işe yarıyormu,sivas bayisi ile görüştüm hazır kitimiz var aracına takarım dene memnun kalmassan taktırmassın diye güvence veriyor takıp sökmekten üçret talep etmiyor.

gumulcine

SLM
Arkadaslar araniza yeni katildim HHO ile ilgili benimde bazi ugraslarim oldu kesinlikle cok tehlikeli bir gaz
simdi bundan faydalanmakta iyi deneyler yapmakta iyi kimi tasaruf saglamaz tukettigin enerjiyi geri vermez demis ancak bu deneyler yapmayin demek degil zira farkli deneyler sonucu bulundu tum buluslar misal
Ampul ilk ciktiginda bunun uzerine bir ISIK icat edilemezdi fikri dogmustur mutlaka herkeste ama ne oldu ardindan FLORESAN geldi ee buyuk bulus denildi ama oda tuketiyordu fakat AMPUL kadar degil birilerine yetmedi su an sizlere yetmedigi gibi LED isiklar bulundu

diyecegim o ki su an evet dakikada 1 veya 2 litre evet ama mutlaka ozel bir formulle bu daha cok uretim yapabiliraynen ampuldeki ornek gibi dusunun ve bunu bulan neden Turk olmasin?

gerek Bor gerek baska biseyle karistirilip denenecek mutlaka bir formul bulunacaktir iste o yuzden denemelere devam.

ama once guvenligimiz cunku cok yanici ve tehlikeli bir gaz onun icin benim arastirdigim videolarda bir ornek buldum bu ornegi Bubbler icin mutlaka kullanmamiz gerekli hatta Bubblerden onceki su tankinda bile kullanmamiz gerekli once guvenligimiz
Video da bubbler uzerine kurulmus birValf goreceksiniz

http://www.youtube.com/watch?v=JcVH5HmQj4U&feature=relmfu&fb_source=message


birde Electrolyt icin daha onceki sayfalarda verdiginiz pwm devreyi bakiyordum sitede baska neler var diye bakarken bu konu ile ilgili bir tablo gordum bakmanizda fayda var
ve tabloda en iyi karisim Magnesium Sulfate ile oldugu acikca belli dusuk amperaj ve dusuk ISI

http://www.hhocarfuelcell.com/electrolyte/best-hho-electrolytes.php

herkese calismalarinda basarilar iyi ugraslar diliyorum

afatsum09

Güvenlik için çok güzel bir düzenek olmuş; bence çalışmalara başlamadan önce her arkadaşın böle bir düzenek yapması şart. unutmayın sağlık herşeyden önemli.

musti.1836

#371
sayın BETELGUZ Bir sitede bu yazınızı okudum biraz açıklama yaparmısınız.
 Yeni haberler
Arkadaşlar  son yapılan geliştirmelerle sistem artık eskiye göre yarı amper kullanarak aynı gazı üretmekte.Aşırı  amper çekme  gibi bir sorun kalmamıştır.Haliylede ısınmada oldukça düşük olmaktadır.Yeni yapılan bir değişikliklede artık kontak açık ve motor çalışmıyorken sistemde devreye girmemektedir.Motor çalışmaya başladıktan sonra sistem devreye girmektedir.Bir değişiklikte sistemdeki su seviyesi kritik düzeye geldiğinde sistemi devreden çıkarıp kullanıcıyı uyaran ışıklı bir sistem ilave edilmiştir.

Sistemden test için verdiğimiz Ankaradaki Yol oto servis ve yedek parça Ltd.Şti  firması şuana kadar 3 araçta testlerini gerçekleştirdi.Çeşitli araçlarda %25 ila %53 arasında sonuçlar aldılar.Halen daha farklı araçlardada test çalışmaları devam etmektedir.Firma ila vardığımız anlaşma neticesi ürünlerimizin Türkiye dağıtımını kendileri yapacaklar.Bundan sonraki süreçte biz sadece sistemin üretimi ve geliştirilmesine devam edeceğiz.Yol otonun yaptığı testlerle ilgili bilgileri (Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)



bu arada siteye ne oldu anlamıyorum çok sezsizleşti ustalar artık umursamıyorlar heralde sibernetik hocam halen sizin düzenek hakkında bilgi vermediniz hayırdır bişeymioldu.
herkeze saygılar

ozantavsan

Alıntı yapılan: musti.1836 - 18 Aralık 2011, 14:03:50sayın BETELGUZ Bir sitede bu yazınızı okudum biraz açıklama yaparmısınız.
 Yeni haberler
Arkadaşlar  son yapılan geliştirmelerle sistem artık eskiye göre yarı amper kullanarak aynı gazı üretmekte.Aşırı  amper çekme  gibi bir sorun kalmamıştır.Haliylede ısınmada oldukça düşük olmaktadır.Yeni yapılan bir değişikliklede artık kontak açık ve motor çalışmıyorken sistemde devreye girmemektedir.Motor çalışmaya başladıktan sonra sistem devreye girmektedir.Bir değişiklikte sistemdeki su seviyesi kritik düzeye geldiğinde sistemi devreden çıkarıp kullanıcıyı uyaran ışıklı bir sistem ilave edilmiştir.

Sistemden test için verdiğimiz Ankaradaki Yol oto servis ve yedek parça Ltd.Şti  firması şuana kadar 3 araçta testlerini gerçekleştirdi.Çeşitli araçlarda %25 ila %53 arasında sonuçlar aldılar.Halen daha farklı araçlardada test çalışmaları devam etmektedir.Firma ila vardığımız anlaşma neticesi ürünlerimizin Türkiye dağıtımını kendileri yapacaklar.Bundan sonraki süreçte biz sadece sistemin üretimi ve geliştirilmesine devam edeceğiz.Yol otonun yaptığı testlerle ilgili bilgileri (Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)



bu arada siteye ne oldu anlamıyorum çok sezsizleşti ustalar artık umursamıyorlar heralde sibernetik hocam halen sizin düzenek hakkında bilgi vermediniz hayırdır bişeymioldu.
herkeze saygılar

Merhaba , eminimki herkes bu konuda yavaşta olsa uğraşıyor.Herkesin akıp giden bir hayatı var.Herkesin kendine göre sorunları var.İşi var , hastalığı var , maddi konuları var.Umusamama gibi birşey yok.Bu konuda herkese saygı göstermek gerek.Vakit bulabilen paylaşımda bulunmaya çalışıyor.Ben kendi gerekçelerimi maille yazdım.

     Bu konu ile ilgilenenler takıldığı yerde buraya sorabilir.Muhakkak biri cevaplayacaktır.

Kendi açımdan aracımdaki bir takım sorunlar ve bunların giderimi nedeniyle araca sistemi tekrar monte etmedim.Şu an sorunlar giderdim.Bunlar biraz zamana ve maddiyata mal oldu.Şimdi sırada LPG mikserimi çift boğazdan teke çevirmek kaldı.27mm çaplı çift boğaz BRC lpg mikserimi 32mm tek ve aracıma uygun olan ile değiştireceğim.Ebay\'de bulabildim siparişi verdim.Satıcı 2 ocaktan itibaren ilgilenebileceğini bildirdi.Bana gelmesi 3 hafta zaman alacak.Satıcının işleri nedeniyle ocak ortasını bulabilir.İşte bu hidrojen testlerinin uzaması için neden.Mikseri değiştirmeden denememin faydası olmayacak.Mikser değişikliğimi aracımın forumundaki arkadaşlar bekliyorler.Yakıt ve performans kıyası için.Şu an kullandığımız mikserlerin bir dezavantajı var.Değişiklik ile bunu ortadan kaldırmış olacağım.Sonrası HHO takviyesi.Ama bunlar zaman alıyor.Aradığımız her malzeme hemen bulunmuyor.Bulunca araya o anki maddi durum girerse elde etmek uzuyor.Yani bu işler yavaş yavaş oluyor.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

gumulcine

#373
Bugun benim cihazi deneme firsatim oldu ilk deneyimlerimi paylasiyorum hemen
daha once hucresiz biseyler denemistim hucreyi yaptim neyseki para konusunda kurtardim bizim kamil abi bende var dedi 2mm kalinliginda
sac parcalarini verdi 15*100 cm 2 paslanmaz celik plakayi getirdi bana hemen miknatis aldim cok az yapisiyordu yani hafif bir direnc vardi sanirim tam temiz degiller ancak bedava olmalari iyi :)
 aluminyum dogramaci oldugum icin bunlari kesmek sorun olmadi
o isi de malzeme aldigimiz yerde hidrolik makasta 16cm bi guzelce kestirdim elimde 15*16 boyutlarinda 12 plaka oldu yetmezdi -nnnnn+nnnnn- seklinde yapabilmek icin bir plaka daha gerekiyordu onuda kesen yerden parasiyla aldim :) kullandigim yesil renkteki plastik malzeme bende vardi
ancak yumusak bir plastik oldugu icin bukulmelere neden oldu biraz onlem aldim bu konuda ancak bubbler de ve su tankinada onlem almak gerekli diye dusunuyorum hucre aralarinda 3mm kalinlliginda ici iplikli bir lastik conta kullandim 15mm genisliginde kestim suyun dolasimi icin kalan alan
15*16cm den her kenarindan 1.5cm kuculdugune gore hucremizdeki elektroliz alani 12*13 oldu  156 santimetrekate

bu sekli ile hucreyi olusturdum



Sustali valf yaptim bubbler ayrica su tankina bile once guvenlik dedik cunku ne gozlerimiz ne ellerimiz nede baska bir yerimizden degerli degil bu hidrojen istersede dunyada cag degistirecek bir bulus olsun ALLAHIN yarattigi bir goz bile tum dunya buluslarindan daha degerlidir



detaylar bir resim daha ve sonrasinda videodaki deneylerle devam ediyor
ancak alttaki resimde celik plakalarda bir kireclenme gordum su sizdigini gormedim hatta hava basinci ile tabi asiri degil en fazla 2 bar basinc altinda denemistim sizma yoktu sonradan lastik contalar yatisti sizma mi oldu acaba?
yada cozelti ekleyince lastik icindeki iplikten disariya dogru lavabo acici bunu yapabilir anlamadim

10A cekebilmek icin saf su icine iki tane lavabo acici kattim tabi daha once toz halindeki lavabo aciciyi iyice suda erittikten sonra dikkat edin asiri isinma oluyor eritme asamasinda azar azar katin lavabo aciciyi her biri toz halinde 80g olan 2 tane attim ancak 10 amper cekebildi hucre

bu arada hucre ve su tankindaki su ile toplam 2 litre su var cihazimda yani 2 litre suya 2 lavabo acici erittim NaOH(sodyum hidroksit) yaziyordu lavabo acicinin uzerinde yani 1 litre suya 80g bir lavabo acici denk geliyor cok fazla degilmi? banami oyle geldi yani okadar olmasi mi gerekli

ve plakalardaki kirec konusunda bilgisi olan varsa yazsin lutfen



buda video icinde aciklamalarda var

http://www.youtube.com/watch?v=1FrQdHu4lJc&list=UUdGgKoRWpJ1rWOI2AfZDiaA&index=1&feature=plcp

video eklemek icin duzenledim

hohhoh

Tebrik ederim. Güzel çalışma. Gayet verimli bir cihaz yapmışsınız. Sustalı bubler\' da güzel ve hho\'yu yakmak için kullandığınız aparatı da çok iyi düşünmüşsünüz. Elektrolit kuruduğunda hücreler arası kullandığınız contada beyaz görünümler yapabilir. Hidrojen sızıntısı bu duruma yol açabilir. Şişirdiğiniz balonun bir süre sonra küçülerek indiğini görmüşsünüzdür. Hho balondan dışarı sızacaktır. İşte bu nedenle hidrojenin depolanmasında özel depolar kullanılmaktadır. Conta olarak kullanılan malzemenin uygun olup olmadığı bir süre sonra ortaya çıkacaktır. Plakalarınızda normalin dışında paslanma görürseniz, bu contanın uygun olmadığını gösterir. HHo ile metal eritirken gözlerinizi koruyun lütfen, çünkü kaynak ışığından farkı yoktur. Başarılar dilerim.

gumulcine

Teşekkürler hohhoh
Hücrelerdeki kireçlenmenin nedenini buldum bugün plaka aralarında kullandığım 3mm lik lastik contalardan daha öncede belirtmiştim içlerinde iplik var sanayi için olduklarından su hapsetme gibi durumlarda kullanılmıyor herhalde .

hho\'yu yakmak için kullandığım aparata DİKKAT! video içindeki yazılarımda da belirtmiştim ancak videoyu izlemeden birileri denemez inşallah önce bu aparatı söküp baksınlar geri emme önleyici varsa denesinler hepsinde bende olan aparattaki gibi filtre yok daha önce çeşitli gerekçeler için aynı aparatları kullanmışlığım var Testereye takmıştım aluminyum keserken dişlerin ısınmasını engellemek amacı ile sıvı püskürtmek için onda yoktu filtre
Kontrol etmeden tehlikeli sonuçlar oluşabilir!

hohhoh dediği gibi metal eritirken gözleri mutlaka koruyun ilk okulu bitirdiğimden bu yana kaynak işleri ile uğraşıyorum yaş 36 parça bile kaymasa metalin eridiği andaki ışık gözlerinizin ağrımasına neden olabilir göz ağrısı çekilir türden değil

Balon 3 saat kadar havada kaldı tabi ben kalamadım bu sabah dükkana gittiğimde balonu bulmak için baya bi arama yaptım yere düşmüs :)

diğer forumda sorduğum devre sorusunu burda da sorayım belki farklı görüşler çıkar

Şimdi araçta kullanmadan pwm devresine ihtiyacım var fazla çekilecek akım ayarlanabilir NaOH miktarını ayarlamak yerine devreden ayar yapılabilir
merak ettiğim bir olayda hangi devre olayı birçok devre şeması var benim için daha kolay ve basit ama etkili görünen şu 2 tane 555 li devre
devreyi önceki sayfalarda sibernetik vermişti katkılarından dolayı onada teşekkürler tüm konu sayfalarını okudum


 
bu devre tek mosfetli alttaki fotografta aynı devreye 3 mosfet eklemişler acaba doğrumu eklenmiş

 

eğer doğru ise 3 veya 2 veya 1 tane olmasının amacı ısınma sorunu ile mi ilgili tahmin ettiğim gibi başka sebebi mi var
Bide mosfet şemada BUZ350 verilmiş bunun yerine başka herhangi bir mosfet kullanılsa mesela IRFP252 sorun olurmu.
datasheet lerine baktım Power MOSFET, 200V, TO-220, RDSon=0.12 Ohm, 22A, NL gibi değerler veriliyor bu değerler BUZ350 nin değerleri buradaki 22A amper olayı herhalde yani bu en fazla 22A akım çekilebilir anlamında mı acaba

çok fazla elektronik bilgim yok sadece bazı terimleri anlayabiliyorum gördüklerimi uyguluyorum araştırmalarımın sonucu bir şeyler yapabiliyor kendimi geliştiriyorum elektr sazım için tda entegresi ile amplifier yapmışlığım bile var ancak eğitim olmadığı için sıfırdan öğrenip yapıyorum bunları malum okumadık zamanında doğramacı olduk merak ve istek yaptırıyor bunları ama eğlenceli uğraşmayı seviyorum

bilen arkadaşlar düşündüklerini yazarsa herkes için faydalı olacağı kanaatindeyim
Teşekkür ediyorum

afatsum09

Merhaba arkadaşım sana irfp064n tavsiye ederim. max 55V volta kadar kullanabilirsin. kararlı bir mosfettir. Anlık max akımı 110Amperdir. Kullanacağın devrede 1 tanesi bile rahatlıkla işini görebilir. Ama ısı yayılımı için 2 adet kullanmanı tavsiye edrim. Ben irfp064n leri tlp250 pwm tetikleme entegresi ile kullanmaktayım. Hiç bir problem cıkarmadılar beklenenden daha fazla performansı var. Umarım işini görür. iyi çalışmalar.†

gumulcine

Alıntı yapılan: afatsum09 - 27 Aralık 2011, 19:34:46Merhaba arkadaşım sana irfp064n tavsiye ederim. max 55V volta kadar kullanabilirsin. kararlı bir mosfettir. Anlık max akımı 110Amperdir. Kullanacağın devrede 1 tanesi bile rahatlıkla işini görebilir. Ama ısı yayılımı için 2 adet kullanmanı tavsiye edrim. Ben irfp064n leri tlp250 pwm tetikleme entegresi ile kullanmaktayım. Hiç bir problem cıkarmadılar beklenenden daha fazla performansı var. Umarım işini görür. iyi çalışmalar.†

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ancak işte bulunduğum şehirde bulabilirmiyim bilemiyorum IRFP064N bilemiyorum araştıracağım
Birde elimde eskibilgisayarımdan kalan UPS var onda 4 tane 50N06 olduğunu gördüm datasheet lerini inceledim 50A 60V diyor sağlamlıkları konusuna gelince bilmiyorum  UPS un akü ömrünü bitirince cihazı atmamışım işte
acaba bu devrede bunlar iş görürmü zamanım olunca deneyeceğim

fatih

merhaba arkadaşlar. gumulcine çalışmaların çok güzel olmuş tebrikler sana bir kaç sorum olacak dakikada kaç litre gaz üretiyor sistemin? plakalar arası 1.85 volt, ısınma oluyormu sistemde? 2litre suya 160 gram lavabo açıcı bana çok gibi geldi (lavabo açıcının markası nedir acaba)  ben 80 gramlık paketin çeyreğini koyduğumda bile amper 25- 30 lara çıkıyor, sistemin stabil çalışıyormu 8- 10 saat çalıştıktan sonra ısınma, amperde yükselme falan oluyormu, benim sistemim yazılarımda resimlerimdede forumda var takip ettinmi bilmiyorum ama ben şöyle anlatıyım bir fikrin olur 9 plaka -nnn+nnn- şeklinde bağlı 10cm x10cm plakalar 3mm conta kalınlığı var aynı sistemin birde 20cm*20cmlik plakalarla yaptım sonuç yine aynı verim alamadım. senin -nnnnn+nnnnn- 13 plakalı sistem daha iyi gibi birde öyle deneme yapıcam bitince sonuçları paylaşırım. 9 plakada ne yaptıysam 1.8-1.9 volt yakalayamadım ben 2.6 ila 3 volt arası değerler elde ettim voltajın yüksek olmasından dolayıda galiba ısınma sorununu çözemedim (eski yazılarıma bi bakabilirsen daha detaylı anlattım orada) birde 13 plakalı denicem şimdi
 hayırlı günler iyi çalışmalar hepinize





başarılar

gumulcine

Tesekkurler fatih
Dakikada üretilen gaz hacmini ölçmedim en yakın zamanda ölçümü yaparak bildiririm

Sizin 80 gram lavabo açıcı ile 25 ila 30 amper çekmenizin nedeni -nnn+nnn- şeklinde bağlamanızdır aynı şekilde benimde sistem şu sekilde de bağlanabiliyor -nn+nn-nn+nn- karişimi değişmeden bu şekilde bağlayınca 30 amperden yukarı çekim yaptığı için ampermetre 30 a kadar olduğundan zarar görmemesi için ampermetreyi çıkardım kelepce turu ölçü aletim var onda da AC amper ölçme konumu var DC yok o yüzden nekadar doğru ölçüm yaptığını bilmiyorum 37  38 civarı amper gösteriyordu hatta ben anlayıncaya kadar trafodaki akım doğrultucu diyot üzerinde lehimler eriyiverdi ısıdan dolayı tam ölçüm yapma şansım olmadı.

sistem çalışması 10 amper yükte 4 - 5 saat boyunca denedim sonunda ancak 11 amperlere ulaştı tam oturmadı bile 11 ampere yani  ısınma sorunu bencede voltaj ayarından kaynaklanıyor hücre başına 1,90 veya 2 voltu yakalamanız için kesinlikle 12v olan kaynağı 6 ya bölmeniz gerekiyor 12/6 = 2 v  sizin hücreler -nnn+nnn- şeklinde olduğu için 4 erli sayılır buda 12/4 yapınca 3v denk geliyor o yüzden 3 v görüyorsunuz hücreler arası lavabo açıcı voltaja hiç bir etki atmiyor sadece ampere etkisi var

benim hücre ısınma yapmadı 4-5 saat sonra ısıyı ölçmedim ancak hafif ılık oluyordu (bazı kişilerin elini sıkınca sıcak ellidir ya) okadarcık bir isinma diyebilirim

ayrıca konunun tüm sayfalarını tek tek okudum tabıkı senin mesajlarıda

bende zaten hücreyi açıp yeniden toparladım contalar iplikliydi ve bu ipliklerden sızma oluyordu dolayısıyla da kireçlenmeye neden oluyordu sızmalar pvc contalarla yeniden toparladım birde düşündüğüm acaba cihaza -nnnnn+nnnnn- seklinde verdiğimiz akımı simetrik besleme ile yapsak sonuç ne olacak acaba

misal + ile - aynı konumlara baglayıp nnnn plakalara GND vererek sadece aklıma geldi denemek gerek yanı -ggggg+ggggg- seklşnde gağlasak
işte simetrik besleme için bir örnek





musti.1836

selam ben kendi hücremi tamam ladım. zorda olsa hurdacıdan krom levha buldum 140x140mm kestirdim conta olarak orin kullandım 3mm 120mm çapında. su tankını yedek parçacıdan aldım. ama malesef su sapsarı oldu. hatta kahve rengiye döndü.  söktüm temizledim benim kullandıgım marpuçlar sarı malzemeydi. teflondan özel yaptırdım su tankımın baglantılarının içinde de sarı malzeme vartı ters klavuzla söktüm yeniden topladım ilk toplamam da hücreyi  +oo-oo+ooo-oo+ şeklinde bagladım. enson bagladıgımda +o-o+o-o+o-o+o+o+o+o böyle 20 plaka yı bagladım sonuç aynı hiçbir metal kullanmayışıma ragmen sonuç yine aynı sapsarı oldu plakaları söküyorum çamur gibi olmuş. halbuki çok fazla çalıştırmadım. toplamda iki hüçre yide 30 dakika çalıştırmadım ekledigim performansı bulamadım. elektrolid olarak potasyum hidroksid kullandım onunda resmini yüklemeye çalışacagım video çektim ama nasıl yüklenecek hiçbir fikrim yok sanırımvideo sitelerine üyelik istiyor.

benim tahminime göre kullandıgım saf sudan herhalde petrolden aldım litrelik kutusunu görseniz yüzüne bakmazsınız.

haddehanede makina bakımcı olarak çalışıyorum. yani anlıyacagınız işçi maşıyla pek imkan yok zorla buraya kadar getirdim işi tıkandım kaldım. bana söylermisiniz nerde hata yaptım. sonunda arabayıda satılıga koydum masrazı çok her ay birtarafından birşeyler çıkıyor. nedeolsa eski kasa dogan.  ;D

musti.1836

buda devamı

musti.1836

plakalarım hep aynı şekilde kestirdim boş bıkacagım plakaları  +   - kutbu baglamadıgım civataya denk getiriyorum tamas olmasın diye civataya teflon bant sarıyorum.

gumulcine

#383
s.n musti.1836

suyun sararması nedeni kesinlikle su veya kullandığınız potasyum hidroksid olabilir yada su biyerlerde demir veya vida benzeri demir bir parçaya temas etmesi sonucu oluşuyor

bende daha önce sebeke suyu denemiştim aynı olmustu eletroliz içinde yemek tuzu kullanmıştım suyun rengini battıran tortulaşmaya neden olan tek sebepler bunlar birde plakalar paslanmaz çelik olmalı

bence sen ya suyu değiştir yada potasyum hidroksid lavabo açıcı dene

saf su ben marketten aldım ütü suyu diye bildiğimiz sudan aralıklı olarak toplamda belki 30 saat çalıştı hala su olduğu gibi hafif sarardı ancak tortu yok içinde parça parça değil yani hala seffaf halde, oda ilk başta kullandığım conta lastik türündendi içi iplikli olandan sararmayı da o yaptı diye düşünüyorum

iyi çalışmalar

musti.1836

selam millet. suyun sararma sorunu nu çözdüm. 1/4 ten 8mm ye özel teflondan marpuç yaptırdımlar.  baglantıların tamamı teflon  hücreyi topladım. -000+000- şeklinde önceden gaz çok dengesiz çıkıyordu kesik kesik şimdi hep aynı hızda. benim aldıgım krom plaka 100cm 50cm di  140mm140mm kestirdim 21 adet çıktı. yani ben diyorum ki hücreyi -00+00-    -00+00-   -00+00-  şeklinde seri baglasam olurmu acaba. plaka sayısı tam yetiyor. araba rolantıda çalışırken tek tücre gaz pedalına bastıgımda diger iki hücrede devreye girecek şekilde bir siviç baglantı kullansam nasıl olur acaba. hem ısınma azalmış olur hemde yüksek devirlerde etkisi azalan gazın etkisi armış olurmu acaba.  cevaplarını için şimdiden teşekkürler.


arabaya bunu taktıktan sonra acaba satılırmı  ;D    3500tl istiyom telefon açan 2000 den açıyor agzını sanki dalga geçiyorlar.  neyse sokerde satarım yarın birgün bişey olur bide adamlarla ugraş dur arızalanır felan    ;D  şaka bi yana çalışsın epeyi müşterisi var valla   ;)  herkeze hayırlı akşamlar.

zıva

iyi akşamlar -00+00- şeklinde 2 adet yaptım seri bagladım karışımı fazla katmama ragmen  anper yükselmedi hali ile gaz çıkışı da az oldu -0+o- bu şekilde 2 adet yatım seri bagladım karışımı az kayuyorsun istedigin anpere ayarlıyosun ısınma yok denecek kadar az 17 anperde 1 litrenin üstünde gaz çıkışı alınabiliyor kolay gelsin bu arada ekomax ı aradım gaz çıkışlarının 120 mg oldugunu söylediler bu kadar az gazla randıman alıyorsa bizim yanlışımız nerde.

musti.1836

#386
zıva arkadaşım bence plaka lara düşen voltajdan dır. gerikli olan voltaj 2 volt  eger -000+000- yada -00+00-  böyle baglantı yapılınca gerekli olan voltaj sanırım ikin hücre için yeterli olmuyor. acaba iki hücrenin arasına voltajı biraz yükseltebilecegimiz bir bobin yada elektronik devre varmı acaba. elle sarıla bilirmi acaba mesela. 2 voltu 12 volta nasıl yükselte bilirim.

bide flsh back için bişeyler yapmam lazım. internette boru içine keten gibi bir madde koyuyorlar. ben bunun yerine ince telli bulaşık teli sıkıştırsam olurmu acaba  1/2\'\' iki adet maşonun içine kenar baglantılarınıda 8mm marpuç baglantısı olurmu acaba. 
bende ayriyetten şaloma larda kullanılan flash back var oksijen için kullanılan iki adet bunu kullansam olurmu acaba hava basınçları farklı ama. yedek su tankı ayarladım ama fiitre için tank ayarlamam lazım iki adet şişemi kullansam acaba içlerine sünger koyacam. :)

hergün siteye giriyorum ama pek bir faliyet yok.

hatay / iskenderun da bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum. beraber çalışırız. herkeze iyi akşamlar

gumulcine

Alıntı yapılan: musti.1836 - 14 Ocak 2012, 15:01:14zıva arkadaşım bence plaka lara düşen voltajdan dır. gerikli olan voltaj 2 volt  eger -000+000- yada -00+00-  böyle baglantı yapılınca gerekli olan voltaj sanırım ikin hücre için yeterli olmuyor. acaba iki hücrenin arasına voltajı biraz yükseltebilecegimiz bir bobin yada elektronik devre varmı acaba. elle sarıla bilirmi acaba mesela. 2 voltu 12 volta nasıl yükselte bilirim.

bide flsh back için bişeyler yapmam lazım. internette boru içine keten gibi bir madde koyuyorlar. ben bunun yerine ince telli bulaşık teli sıkıştırsam olurmu acaba  1/2\'\' iki adet maşonun içine kenar baglantılarınıda 8mm marpuç baglantısı olurmu acaba. 
bende ayriyetten şaloma larda kullanılan flash back var oksijen için kullanılan iki adet bunu kullansam olurmu acaba hava basınçları farklı ama. yedek su tankı ayarladım ama fiitre için tank ayarlamam lazım iki adet şişemi kullansam acaba içlerine sünger koyacam. :)

hergün siteye giriyorum ama pek bir faliyet yok.

hatay / iskenderun da bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum. beraber çalışırız. herkeze iyi akşamlar

Bulaşık teline dikkat edin aluminyum olanlardan kullanırsanız yanabiliyor geri emme sonucu bulaşık teli yanarak erimeye başlayabilir internette gördükleriniz bronz bulaşık teli kullanıyorlar alumınyum olan cakmakla yakınca (belki denediğiniz vardır biz çocukken yakıp bir telde bağlı savurup etrafa parlak ışıklar saçardık) ben benzerini Scotch Brite kullanarak yaptım bulaşık süngerlerinin yeşil tabakası diyebiliriz benim kullandığım marangozların ince zımpara için kullandıklarından başarılı oldu iyice parcalayıp sıkıştırdım bir boru içine
Scotch Brite foto


 oksijen için kullanılanlar yapmaz diye düşünüyorum ben basın altında çalışıyorlar galiba

birde hücre başına 2volttan fazlasını kullanmayınız suyun ısınmasına neden olur 12v ile çalışacak bir bir cihazı yapmak için -nnnnn+  seklinde kullanmak gerekli plakaları yani  -hücreNhücreNhücreNhücreNhücreNhücre+ bu şekilde 6 hücre eder 12v verince hücre başına 2v düşüyor volt yeterli bu şekilde devamında amper butun işi yapan voltla oynamamıza gerek yok nekadar çok amper çekerse okadar çok gaz çıkışı sağlanıyor çok amper için lavabo çözücüyü daha çok katmak gerekiyor birde PWM devreleri ile Khz ayarları da faydalı olduğu yazılıyor her yerde

iyi çalışmalar


afatsum09

görüntüyü izleyince aklıma ilk gelen şarj dinamosunun direk çıkışlarını kullanmış olma ihtimali geldi. Çünkü gaz verince üreti,m hızlanıyor. Acaba çekilen akım nedir.????

gumulcine

Alıntı yapılan: afatsum09 - 17 Ocak 2012, 22:40:41görüntüyü izleyince aklıma ilk gelen şarj dinamosunun direk çıkışlarını kullanmış olma ihtimali geldi. Çünkü gaz verince üreti,m hızlanıyor. Acaba çekilen akım nedir.????

şarj dinamosunun direk çıkışlarını kullanmış olsa marşa basmadan öncede gaz çıkışı almazdı bence gaz pedalına veya enjektörlere bağlanan birşeyler sayesinde aracın devir ölçen biyerlerinden de olabilir bir bağlantı var

gaz çıkışının çok olması veya öyle görünmesi çektiği (amper ve kullandıysa PWM devresinden) olması gerekiyor bu güne kadar alternatifi bulunmadı

ozantavsan

Arkadaşlar , sıvı haznesi olarak neler kullandınız.Dış cephesi kalın olan malzeme önerebileceğiniz birşey varmı ?
Ben oto cam suyu kaplarından kullandım.Dış cephesi ince olduğundan L plastik bağlantııyı tam tutamıyor.Zamanla kaçırabiliyor.
Önerilerinizi belkiyorum.

Gumulcine senin yaptığın sustalı sitemde kullandığın sıvı haznesi malzemeleri nelerdir?
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

gumulcine

Benim sıvı haznesi bildiğimiz  gider borusu ancak et kalınlığı yaklaşık 6 veya 7 milimetre gider boruları satan yerlerde bulabilirsin pvc boru bildiğimiz
alt ve üstüne plastik plakalar kullandım pleksiglas ta kullanılabilir sızmaması içinde plastik plakalar ile boru arasında conta kullandım

Not: Gider borusu için çeşitli kapak dirsek v.b aparatlarda var yapıştırılarak ta kullanılabilir ben sustalı yapmayı düşündüğüm için plastik plakaları kullandım

iyi çalışmalar

ozantavsan

#393
Sağol , Gumulcine.PVC borudan bir sıvı haznem var.Oto cam suyu kabından var.Ama beni tatmin etmedi.
Bugün su arıtma cihazlarındaki filitre kaplarını incelemeye karar verdik.Satan bir yerden bakacağız.

Bu su arıtma cihazları için su kaçak sensörüde varmış.Kaçak durumunda vana kapatıyor ve 9 volt pille çalışıyormuş.Bizim sistemlere adapte edilebilir.                             http://www.kacaksusensoru.com/

Özellik ..
-----------
Şeffaf Standart Filtre Kabı
Boy seçenekleri: 5\", 10\", 20\"
Kartuş kabı: Şeffaf SAN
Kapak kısmı: Polipropilen
Maksimum çalışma basıncı: 8 Bar
Şeffaf Standart Filtre Kabı, giriş-çıkış çaplarına göre debi seçenekleri:

Debi (Boş) 2 Barda

1/4\" 32,83 lt/dk, 3/8\" 86,70 lt/dk, 1/2\" 106,60 lt/dk, 3/4\" 108,50lt/dk,     1\" 105,6 lt/dk, 1 1/2\" 230 lt/dk
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

fatsalıUUr

ben bişey sorabilir miyim? ben şimdi bu kuru elektroliz kabını yapmak istiyorum biri bana tam olarak neler kullanabilceğimi bu sistem için gerekenleri yazabilirmi?

gumulcine

Alıntı yapılan: fatsalıUUr - 21 Ocak 2012, 20:39:15ben bişey sorabilir miyim? ben şimdi bu kuru elektroliz kabını yapmak istiyorum biri bana tam olarak neler kullanabilceğimi bu sistem için gerekenleri yazabilirmi?

bu konunun ilk sayfalarini okuyun size yardimci olacaktir her detay en ufak ayrintisina kadar verilmis zaten
kisaca 306L paslanmaz celik plakalar pleksiglas vidalar ve pvc lastik contalara ihtiyacin var forumun ilk 3-5 sayfasini okursan detayli bilgiye ulasacaksin


fatsalıUUr

ben anlayamadım bi türlü plakaların arasına ne koyulcak nerden delik açılcak bi anlayabilsem bi anlatsanız =)  ona gitcek elektriği resimlerle falan bi görsem geliştiririm zaten ben onu gücü nerden nasıl vericem anlayamadım bi türlü araştırıyorum ingilizce oluyor anlayamıyorum güzel bi şekilde anlatırsanız duacınız olurum=) teşekkür ederim...

gumulcine

Merhaba belki alttaki video ve resimler yardımcı olur sana

biraz yapacağın tasarıma bağlı istediğin tasarımı yaparsın bulabileceğin paslanmaz celik plakalara bağlı biçimi ve şekli

önemli olan detaylar şu şekilde
  • Plakalar kesinlikle birbiri ile temas etmemeli aralarında pvc yada lastik conta kullanılacak
  • Kullanacağın volt değeri önemli ölçü aleti birbirine en yakın iki plakaya takıldığında 1,8 veya 2 v arası değer göstermeli fazlası suyun ısınmasına neden oluyor
  • En altta su girişi kısmında plakalarda aynı hizada her birinde 10mm çapında delik her plakanın arasına su bu deliklerden geçecek
  • Üstte yine alttaki gibi delik her plaka arasından gaz çıkışı olabilmesi için
  • Plakalar arasında su sızdırmayacak lastik, pvc v.b bir conta kullanılmalı
  • Su pas yapabilecek metallere değmeden dolaşım yapmalı onun için suyun değdiği yerlerde pas yapabilecek metaller kullanılmamalı
  • Plakaları birbirine sıkmak için kullanılan dış tabaka Pleksiglas veya benzeri sert bir madde olmalı bükülmemeli vidaların uyguladığı dirence dayanmalı

Kablo bağlantıları için alttaki resim size fikir verecektir
Ayrıca bu adreslere de bakmanızda fayda var
http://www.youtube.com/watch?v=bTW_WxrKT0k&feature=related
http://www.hydroxypower.co.za/june_2010.htm

kolaygelsin



musti.1836

selam herkeze iyi akşamlar bu video da yeni çekilmiş sanırım bu şahıs başarmış galiba.



http://www.youtube.com/watch?v=u9XrLOudwRw
http://www.youtube.com/watch?v=u9XrLOudwRw


afatsum09

video yeni değil, 3-4 ay önce izlemiştim bunu. Bu arada akım 0.5A çivarında ama volt hakkında bi görsel yok. Bu akımda bu üretim için voltun yüksek bir değerde olması gerekir diye düşünüyorum.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın