Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54


betelguz

Linkteki gibi  bir sistem yapabilirsiniz. elektrik bağlantısı soketli olur. Gazın gittiği boruda pnomatik tarzda olursa kolayca sökülüp takılabilir.


http://www.youtube.com/watch?v=kW_nsIQ8sZg&feature=player_embedded
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

sibernetik

Herkese selamlar arkadaşlar.Okul dönemi malum,yoğunuz yine.Dönem dönem girip yazılanları paylaşılanları,arkadaşlarımızın kıymetli,emekli çalışmalarını takip ediyorum,bir göz gezdirip çıkıyorum.Pek birşeyler yazamıyorum açıkcası.ozantavsan arkadaşımız epey mesafe katetti.Eline emeğine sağlık kardeşim.

Birkaç kişisel ileti de aldım.Sağolsun arkadaşlarımız  yazmışlar,teknik destek ve paylaşım istemişler.Gönül ister yardımcı olalım paylaşalım ama inanın pek zaman olmuyor.Ayrıca temel bilgilerden tutunda bir elektroliz hücresinin yapımına kadar hemen herşeyi paylaştık forumumuzda.
Bence inşaata topraktan girecek arkadaşların konuyu baştan itibaren okuyup paylaşılanlara bir göz gezdirmesinde fayda var.Benden size çok bir hayır yok,taa ağustos ayında  musti.1836 arkadaşıma bir PWM devre yapıp gönderme sözü vermiştim onu bile yapamadım,mahcubum hala.İnanın yoğun ve telaşeliyim.
Ayrıca daha önce de bir yerde yazdığım üzere kuru ya da ıslak hücre (wet & dry cell ) için söylenebilecekler belli.Yani evirsekte çevirsekte,öyle de yapsak böyle de yapsak devrim niteliğinde bir değişiklik elde edemeyeceğimiz belli.Yani tamamlanmış bir sistem.Yeni arayışlara girmeye çokta gerek yok.Birde bizim bu projeleri Avrupa ve Amerikaya göre en az 2 sene geriden takip ettiğimizi düşünürsek yeni bişeyler olsa bir şekilde internette karşımıza çıkardı diye düşünüyorum.Gözlemlediğim şu ki HHO hücreleri hızla yaygınlaşıyor.

Söylediklerimden şu anlam çıkmasın,düzenek kötü,işe yaramaz gibi birşey söylemiyorum.Düzenek verimli çalışıyor.Ben bu yaz 7000 km kadar yol katettim.Defalarca gaz doldurup doldurup ölçtüm ve kilometrede 14 ila 16 kuruş arası bir maliyet yakaladım.Kaldıki benim arabam 98 model ve motor yağlamasında sorun olan bir VW polo.Buna rağmen sonuçlar iyiydi.Kötü olan sonuçlardan bahsetmek gerekirse kullandığım elektrolit madde (Potasyum hidroksit) her doldur boşalt işleminde(sızdırmaları vs giderip stabil bir sistem yakalayana kadar)ellerimi defalarca yaktı.Kullandığım plastik borularda 1-2 delinme ve sızıntı olayı yaşadım.Ankara  gibi bir şehirde sıvı tankı,sızdırmaz kapak,bağlantı aparatları gibi malzemeleri bulmada güçlük yaşadım.
Herşeye rağmen 7000 km kullandım bu sistemi.Üzerine düşülse daha iyi bir sistem çıkaracağım muhakkak idi ama yazın birazcik tembellik te yaptım açıkcası :)
Şu an aklımda Stanley Meyer in  PLL devresi var.Hani vakit bulup başına geçebilsem onunla uğraşmayı düşünüyorum.

bakın bu kurulmuş haldeki devre

bu da VIC (voltage intensifier circuit ) voltaj kuvvetlendirme devresi.

Bu elektronik devrenin EAGLE çizim programı ile çizilmiş hali mevcut ve bendeki hali çift taraflı elektronik kart gerektiriyor.Ankara\'da GERSAN sanayi sitesinde kart basan elektronikçiler varmış.Yerini de tespit ettim :) Gidip 50-100 herneyse verip kartı bastrıp kurmak kalıyor.

Bakın bu sayfada ayrıntılı olarak anlatmış

http://pyroflatulence.tv/?paged=4

Vakit bulursam bu sistemle uğraşmayı düşünüyorum.Verimli olursa saf su ve bir takım katkı maddeleri yerine,musluk suyu kullanmak daha akılcı ve kolay olacak.Tabiki verim yakalayabilmek önemli.
Leyleğin ömrü laklak la geçermiş,benim ömrümde yapacam edecem demekle mi geçecek bilemiyorum.Okul dönemi oldumu birşey yapamıyorum.Elim ayağım bağlanıyor.
Yine kafamda başka bir Free energy cihazı daha var,bir yandan onun elektronik devrelerini denklemeye uğraşıyorum.
Foruma yeni uğrayan arkadaşlarımıza tavsiyemiz önceki yazılan bilgileri okuyup ona göre hareket etmeleri yönünde olacak.Elektronik bilgileri sıkıntılı olan arkadaşlarımız ise ihtiyaçları olan her konuda,Türkiye\'nin en iyi elektronik sitesi olan sevgili 320volt.com  sitemizden ve paylaşımda bulunan tüm arkadaşlarımızdan yardım ve destek alabilirler.
Selamlar arkadaşlar.


ozantavsan

#853
Teşekkür ederim Sibernetik arkadaşım.KEşke başka uğraşımız olmasa , hayat mücadelemiz olmasa da sadece bu tür şeylerle uğraşabilsek diyorum son günlerde kendime.İçimden çalışmak gelmiyor ,aklım bu konularda.
İşyerim kapanıyor .İş başvurum var iki tane.İkiside rüzgar enerji türbini bakım teknisyenliği.Artık yenilenebilir enerji sektöründe ilerlemem gerektiği şeklinde bir hissiyat var içimde.Allah nasip ederse Bilgin Enerji beni değerlendirirse Ankara\'ya mülakata geleceğim.Onuda geçersem memleketim ve yaşadığım şehir olan Balıkesir\'de ki santrallerde çalışmaya başlayabilirim.Çocukluktan bu yana bu tür konularla haşır neşirim ,alt yapıda var.Ama tek sorun senin içinde olduğun durum gibi vakit bulamamak.Tabi birazda nakit gerekli.

Sistemi ben bir iki kez monte ettim.Ama ölçümler yapmamıştım.Şu an hho hücremi söküp temizledim.Forumda tuz ruhuna yatırıp bekletmekten bahsedilmişti temizleme için.Hem onu deneyip kaydettim.Öncesi ve sonrası için belgelendirdim.Faydası var diyebilirim.Hücreyi tekrar toplarken fotoğraflarını çekip , imkanım olursa vidyoyada alıp , yapımını blogumda paylaşacağım.Burada da paylaşacağım tabiki.Sonra monte edip bu kış gerçekten tam anlamıyla kullanmaya başlayacağım.

Musluk suyu ile kullanımı bende denemek istiyorum.Şu an plasma ignition ilede ağırda olsa uğraşıyorum.Bu uğraş aslında musluk suyu ve yüksek voltaj konusuyla birebir ilgili.Burada denediğim sistem suyun içineki plasma ark içinde kullanılabilir.Temelinde aynı prensipler yatıyor.İlgilendiğimiz her konu bir diğeri ile bağlantılı.Bunların hepsini bir araya getirebilirsem , ortaya çok verimli ve güzel bir sistem çıkacaktır.

Günümüzde herşeyin para ve vergi olduğu düşünülünce kahroluyorum.Enerji tüketeyim ama ,ben üreteyim ve cebimden sistem maliyet hariç tüketim bedeli çıkmasın istiyorum.Bir nevi şehirde yaşayan Tarzan olmak istiyorum.Olayım ammaa her imkanım olsun ,hiç birşeyden yoksun kalmayayım.Elektiriğimi kullanayım ,aracımla gezeyim.Artık yakıtı düşünmeden gezmek istiyorum.Artık yaşadığımı hissetmek istiyorum.

Allah nasip ederse şu eksik uğraşları tamamlayıp ,kullanmaya başlayıp asıl ilgilenmek istediğim konuya geçmek istiyorum.Bahsettiğim iş başvurularım olursa eğer maddi durumda biraz düzelecek .

İşte o zaman manyetik motor üzerine çalışacağım.İmkan olursa Bis 126 türü bir araç alıp ,motorunu söküp manyetik motor takmayı isterim.Onların motoru 800cc ve ufak sök ,kucakla.Komşuda vardı ,sökmüş bagaja koymuş.Bagaj ufak , motor ufak.30-40 cm uzunluğunda  15-20 cm yüksekliğinde ufak.Hem aracı hareket ettirsin ,hem içine bobin sarayım aküyü şarj etsin .Hem motor , hem alternatör ikisi bir arada.

Umarım bunların hepsini yapıp paylaşabilirim.Şimdilerde olmaz ama belki yaş iyice ilerleyip emekliliğe kavuşursam ortaya patentli birşeyler çıkarabilirim.Bazen geceleri kafamda bir şimşek çakıyor , bu böyle olabilir ,değişik bir şey , not almıyorum ,sabaha unutuyorum.

Neyse çok uzattık.Tüm arkadaşlara çalışmalarında kolay gelsin.Havalar soğumadan monte edebilirsem kaydedip paylaşacağım.Yakıt sarfiyat durumunuda kontrol edip paylaşırım.5 ile 7 amper arası 350 ile 500 ml arası kullanıp testleri yapacağım.

Az Önce Okuduğum Bir Haber
----------------
http://gundem.milliyet.com.tr/petrolu-tahtindan-edecek-bulus-/gundem/gundemdetay/20.10.2012/1614757/default.htm?ref=yahoo
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

musti.1836

herkeze selam hocam sen tatlı canını sıkma ben halledecem bu devreyi inşallah. hocam bu verdigin pll devresi ile kaç vol alınıyor. özelligi varmı acaba bunun yerine inverter olmazmı hocam. inverterden gelenleri frekanslandırsak olurmu.

hocam birde bu sulu hücre için bir projen varmı ölçüler kullanılan malzeme şekli baglantı şekilleri.  mesela bu şeffaf tüpü nerden bula bilrim.  boruların ölçüsü


kısaca detaylar işi karıştırıyor hocam bana bir döküman paylaşırmısınız.

aklıma gelmişken bişey daha sorayim, kullanlan kuru hücrelerde frekans devrelerini eksi kutbuna baglayıp deneyen varmı acaba stanly  şemasında öyle ama deneyen varmı diye merak ettim.

shasar

#855
merhaba arkadaşlar.

bugün ilk kuru hücre sistemini denedim. 13*9 cm ebatında krom levha kullandım bulaşık makinesinden çıkardım levhaları. 0,6 lt saf su içine yaklaşık 50gr kuru lavabo açıcı(sodyumhidroksit) ekleyerek sisteme verdim. 13,8 voltta 3,5 amper çekti ve 0,2lt gaz üretti dakikada. daha fazla akım çekmek için ne yapmam lazım. aşağıdaki akım sınırlayıcı pwm devresini kurdum. onunla yada direkt olarak çalıştırmada değişen bişey olmadı. ben mi kullanmayı bilmiyorum acaba. değişik frekans ve duty oranlarında denedim değişen pek bişey yok.

yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...

betelguz

Sayın shasar
Hücrenizin dizilimi nasıl acaba.Kaç hücreden oluşmakta, artı ve eksi plakalar arası kaç adet nötr plaka bulunmakta.50 gr sodyumhidroksit 600ml su için oldukça fazla aslında.Ya hücre dizilimi değişmeli yada çok daha fazla Naoh kullanmalısınız.Hücreniz yüksek amper çekmediği sürece pwm ile çekilen amperi artıramazsınız. pwm ancak hücre yüksek akım çekiyorsa bunu düşürmekte, sınırlamakta faydalı olur.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

shasar

#857
Alıntı yapılan: betelguz - 22 Ekim 2012, 23:52:09Sayın shasar
Hücrenizin dizilimi nasıl acaba.Kaç hücreden oluşmakta, artı ve eksi plakalar arası kaç adet nötr plaka bulunmakta.50 gr sodyumhidroksit 600ml su için oldukça fazla aslında.Ya hücre dizilimi değişmeli yada çok daha fazla Naoh kullanmalısınız.Hücreniz yüksek amper çekmediği sürece pwm ile çekilen amperi artıramazsınız. pwm ancak hücre yüksek akım çekiyorsa bunu düşürmekte, sınırlamakta faydalı olur.

betelgüz hocam hücre dizilimi + n n n n n - şeklinde yani 6 hücreli. ilki (+), arada 5 adet nötr ve sonuncusu(-)olmak üzere 7 plaka var. plakalar arasında masa üzerine serilen şeffaf lastikten conta yaptım. akü gerilimi 13,8 volt olduğundan bu gerilimi uyguladım ama akım çok düşük. 12 volt ile ancak 1,5 amper civarında akım çekiyor. normalde 1 litre suya kaç gram kuru sodyumhidroksit karıştırılır.  aslında 13,8 voltta 7 hücre kullanılması gerekir ama 6 hücre kullanmama rağmen akım neden bu kadar düşük. bir tuhaflık var ama nerede anlamadım.

betelguz

Hücrelerde çekilen akım birkaç parametreye bağlı olarak değişir. Bunlar hücrenin yüzey alını, kullanılan kimyasalın yoğunluğu, elektroliz sıvısının sıcaklığı, ve hücre başına düşen voltaj miktarı. Bunların hepsi çekilen akımın artıp azalmasında etkendir.Bunlerdan herhangibiri arttığında çekilen akımda artmaktadır.Şuan hücrenizin yüzey alanını artırmanız mümkün olmadığından iki seçenek var. Ya kullandığınız kimyasalın miktarını epeyce artırmanız yada hücre başına düşen voltajı artırmanız gerek. Aracın voltajı değiştirilemeyeceğinden en kolay çözüm nötr plaka sayısını azaltarak hücre başına düşen voltajı artırmak.nötr plaka adetini 4 e indirirseniz hücreniz 7-8 amper civarı akım çekecektir.ısınmada olursa bu 10 amperi bulur.bu değerler araç çalışırken (yani 13,8 voltta) alacağınız değerlerdir. araç çalışmazken (12 voltta) daha düşük akım çekecektir.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

shasar

Alıntı yapılan: betelguz - 23 Ekim 2012, 19:29:58Hücrelerde çekilen akım birkaç parametreye bağlı olarak değişir. Bunlar hücrenin yüzey alını, kullanılan kimyasalın yoğunluğu, elektroliz sıvısının sıcaklığı, ve hücre başına düşen voltaj miktarı. Bunların hepsi çekilen akımın artıp azalmasında etkendir.Bunlerdan herhangibiri arttığında çekilen akımda artmaktadır.Şuan hücrenizin yüzey alanını artırmanız mümkün olmadığından iki seçenek var. Ya kullandığınız kimyasalın miktarını epeyce artırmanız yada hücre başına düşen voltajı artırmanız gerek. Aracın voltajı değiştirilemeyeceğinden en kolay çözüm nötr plaka sayısını azaltarak hücre başına düşen voltajı artırmak.nötr plaka adetini 4 e indirirseniz hücreniz 7-8 amper civarı akım çekecektir.ısınmada olursa bu 10 amperi bulur.bu değerler araç çalışırken (yani 13,8 voltta) alacağınız değerlerdir. araç çalışmazken (12 voltta) daha düşük akım çekecektir.


cevabınız için teşekkürler fakat bildiğim kadarıyla hücre başına 2 volt yeterli. 13,8 volt uygulayınca hücre başına 2,3V uygulamış oluyorum. burada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. lakin aklıma takılan bir nokta var. bulaşık makinesinin içinden çıkardığım krom plakalarla yapmıştım hücreyi. acaba plakaların üzerinde yalıtkan bir kaplama olabilir mi? bunun için önce her hücredeki gerilimi ölçmem gerekiyor. her hücrede 2,3 v olması lazım biri yada bir kaçı bu değerden vbüyükse oradaki direnç fazla demektir. o zaman plakaları çıkarıp ince zımpara ile zımparalayacak ve tekerar deneyeceğim.


Bu arada yarın bayram. Bütün arkadaşların bayramını şimdiden tebrik eder mutlu huzurlu ve başarılı günler dilerim.

ozantavsan

Tüm forum arkadaşlarımızın kurban bayramı mübarek olsun.Sevdiklerimizle Kazasız , Belasız bir bayram geçirmenizi diliyorum.Allak deponuzdan yakıtı , sisteminizden hidrojeninizi eksik etmesin ...
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

musti.1836

selam herkeze hayırlı bayramlar.

shasar acaba hücrelerdeki delik lerin çapından ola bilirmi delikler nekadar küçük olursa elektron akışı zayıf olacagından akımı az çeker sanırım sizin hücrenizdeki delik lerin çapı nedir acaba. 

ben deki hücrenin orin-g çapı 120mm  5mm delik deldim, potasyumhidroksit azıcık koysam bile hemen etki ediyor.  bu arada kaç adet delik deldiniz. iki delik herzaman daha iyidir alttaki sıvı sevyesini ayarlar, üstteki gazın ve suyun devir daimi kolaylaştırır.

hücreyi söktüm bir kenarda duruyor. bu elektronik bende takıntı oldu sanırım :)

bu devre olayını başaramazsam olmaz.
herkeze iyi geceler.

shasar

merhabalar,

kuru hücremin delik çapları 6mm ve biri üstte biri altta olmak üzere her plakada 2 delik var. emin omamakla sorun büyük ihtimalle plakalar üzerinde bulunan yalıtkan bir madde . bayramdan sonra bakacağım artık.

yeni bir kuru hücre daha yaptım. 7 hücreli 7,5cm çapında onu da deneyeceğim. ama bayramdan sonraya kalacak hepsi.

tekrardan herkese iyi bayramlar...

latifk

PLAKALAR ARASI MESAFE DE ÖNEMLİ.
PLAKALARI AZ DAHA YAKLAŞTIRABİLİRMİSİN?

shasar

Alıntı yapılan: shasar - 23 Ekim 2012, 03:39:47betelgüz hocam hücre dizilimi + n n n n n - şeklinde yani 6 hücreli. ilki (+), arada 5 adet nötr ve sonuncusu(-)olmak üzere 7 plaka var. plakalar arasında masa üzerine serilen şeffaf lastikten conta yaptım. akü gerilimi 13,8 volt olduğundan bu gerilimi uyguladım ama akım çok düşük. 12 volt ile ancak 1,5 amper civarında akım çekiyor. normalde 1 litre suya kaç gram kuru sodyumhidroksit karıştırılır.  aslında 13,8 voltta 7 hücre kullanılması gerekir ama 6 hücre kullanmama rağmen akım neden bu kadar düşük. bir tuhaflık var ama nerede anlamadım.

yukarıdaki alıntıda da söylediğim gibi plakalar arasında masa üzerine serilen lastikten kullandım. daha önceki yazılarda bu malzemeyi kullanan arkadaşlar vardı. onlarda bir sorun olmamıştı. plakalar arasında 3 mm den kısa mesafe var. mesele mesafe de değil. :) bayram tatili bitisinde girişiceğim işe. her tecrübe bir bilgi, her bilgi başarıya götüren yolda bir adım. yılmak yok...

musti.1836

bir de zımparalayıp deneyin isterseniz dediginiz gibi koruyucu kaplama kullanılmış olabilir. ben krom kullandım.

shasar

#866
Alıntı yapılan: musti.1836 - 27 Ekim 2012, 16:50:54bir de zımparalayıp deneyin isterseniz dediginiz gibi koruyucu kaplama kullanılmış olabilir. ben krom kullandım.

teşekkürler. levhaları zımparalayıp tekrar denemeyi düşünüyordum bende. bu arada kromun asite karşı dayanımı nasıl. kararma, sararma, erime vb. neler oldu? paylaşır mısınız?

latifk

KULLANDIĞIN PASLANMAZ KROM NİKEL KARIŞIMI OLMALI .(304) KALİTE PASLANMAZ OLABİLİR.
SODYUM HİDROKSITTEN ETKİLENMEMELİ.

GELİŞMELERİ BEKLİYORUM.

asim

bu paslanmaz çelik malzemeyi bulmak için bulaşık makinelerinde var deniliyor.
bulaşık makinelerinin içindeki malzemeden çamaşır makinelerindede var. bunlar aynı malzemelermi.
çamaşır makinelerinin içindeki dönen tambur da parlak paslanmaz çelik. bunu kullanıp deneyen oldumu acaba.
 sizler nerelerden temin ettiniz.

rhmnylmz

Merhaba arkadaslar;
Herkesin kurban bayramı kutlu olsun,iyi bayramlar.Forumu bir aydır takip ediyorum.Böyle bir konu açtığı için Sibernetik arkdaşıma, katkıda bulunduklurı için diğer arkadaşlara çok teşekürederim.Bende bu konu üzerinde çalışıyorum.Tüm iletilerı okudum.Konu drycell\'e gelmiş.Bende konuyla ilgili başımdan geçenleri anlatayım.Bu konuyla ilgili sayısız video izledim ve Ravi Raju\'nun hücresini yapmaya karar verdim.En verimli onu gördüm.(http://www.youtube.com/results?search_query=Ravi%27s+cell&oq=Ravi%27s+cell&gs_l=youtube.3...1490.17463.0.18282.11.11.0.0.0.0.176.1628.0j11.11.0...0.0...1ac.1.U-UkyE-6gaM) Ravi\'nin dökümanlarındaki çift 555\'li devreyi yaptım,bifilar ve toroidi elle sardım(açaklama yetersiz olduğundan toroid birebir olmadı)Salı akşamı fotoları koyarım(devre iş yerinde).Ama asıl mesele 316L kalite dikişsiz çelik borularmış.Balıkesir\'de oturuyorum, sanayide dikişli boru bulamadım.Başka bir iş için Ankara\'ya gittiğimde 3,4 yere sordum hep aynı dükkana yönlendirdiler orada istediğim ölçülerin dikişli olanlarından vardı.(çap:1\"-3/4\") Almadım.Netten Borşen firmasından buldum.Metresi 20 Euro birisi 18 Euro birisi ve en az 1 boy yani 6 metre satıyorlarmış.Yani 240 Euro yapıyor.Bütçeyi zorladı.Beklemedeyim.ozantavsan ben merkezdeyim sende merkezdeysen istersen hücreni aracımda deneyip sonuçlarını forumda birinci elden paylaşabiliriz.(98 doğan slx 65A alternatör) Ayrıca şunları düşünüyorum;Genellikle drycell üzerine konuşulmuş.Drycellde ısınmanın önüne geçilemez,çünkü bu yöntem ile sudan akım geçirmek suretiyle hho üretiliyor.Buda ısınmaya sebep oluyor.Sisteme radyatör eklersiniz,daha fazla su kullanırsınız ama bunlar ısının üretilmesine engel olmaz,dağıtılmasına yardımcı olur.Bu da verdiğimiz enerjinin bir kısmının sudan akım geçtikçe ısıya dönüşeceğini gösteriyor.(ne kadar akım o kadar ısı) Bu yüzden rezonans cell ile uğraşıyorum.Naçizane...:)

ozantavsan

#870
Merhaba , çalışman için şimdiden tebrik ederim.Memleketimden bir uğraşanın daha çıkması çok güzel.
Sistemi yeniden elden geçirdim ve araca tekrar monte edilecek konuma getirdim.KEndi aracıma tekrar monte ediyorum.Bu kış hidrojen + lpg ile süreceğim aracımı.Aracımda hidrojen testlerine olumsuz etki edecek hiçbir sorun bırakmadım.Hidrojensiz performans durumunu iyice biliyorum artık.Yakıt sarfiyatınıda biliyorum.
Az hidrojen vererek kullanım ve testlere başlayacağım.Buradan paylaşacağım tekrar.

Blogumda hücre yapımını detaylı anlatmaya başladım.Yeni başlayanlar faydalanabilirler.Vakit buldukça ekliyorum.        alternatifyakit.tk       adresimden \"Nasıl Yapılır ? \"kısmına bakabilirsiniz.

Çelik boru için Ebay\'e baktınmı ?
http://www.ebay.com/itm/3FT-1-O-D-STAINLESS-STEEL-TUBING-PIPE-316L-083-WALL-SEAMLESS-/281010335532?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416d856f2c

92 cm civarında uzunluk ,  ama satıcı Türkiyeye kargo yapmıyormuş.

Veya 316L paslanmaz çelik başka bir malzeme , egzos borusu filan bulunmazmı?
316L paslanmaz çelik su borusu ????


ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

latifk

YA , DİKİŞSİZ PASLANMAZ BORU VAR BURALARDA, FİYATLARA DA BİR BAKAYIM.
İÇ ÇAP DIŞ ÇAP - ÖLÇÜLER NE OLACAK ?
BOYUNU KAÇ CM KESTİREYİM ?
KAÇ ADET GEREKİYOR BU PROJEYE ?

asim

bugün hurdacıdan bulaşık makinesi buldum. içindeki paslanmaz saçı spiralle kestim ancak saçın bir yüzeki ziftli karton gibi bişi ile kaplı. bu ziftli ( yada ben öyle zannediyorum )yüzeyi temizlemek için önerdiğiniz bi kimyasal varmı...

latifk

10 CM X 10 CM  PARÇALAR VAR BENDE,
ONLARI HURDACIYA VERİYORLAR. TEMİZ.

10 ADET GÖNDEREYİM KARGO İLE.


latifk


shasar

Alıntı yapılan: asim - 29 Ekim 2012, 19:05:45bugün hurdacıdan bulaşık makinesi buldum. içindeki paslanmaz saçı spiralle kestim ancak saçın bir yüzeki ziftli karton gibi bişi ile kaplı. bu ziftli ( yada ben öyle zannediyorum )yüzeyi temizlemek için önerdiğiniz bi kimyasal varmı...

onları iyice kazımak lazım. sonraa da benzinle silmiştim ben. ama birde zımparalamak gerekiyor sanırım. çünkü üzerinde ince koruyucu bir tabaka olabilir. benim hücre malum akım çekmemişti. yarın bir uğraşmaya çalışacağım bakalım.bu sülfirik asitte çok ktü bişey. eline değdimi gitmek bilmiyor. sabunla yıkıyorum bana mısın demiyor.

neyse arkadaşlar iyi çalışmalar.

sibernetik

Selam arkadaşlar.Herkesin geçmiş bayramını ve Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Hızlı cevap yazma modunda bir iki durumu açıklamaya çalışayım.Ravi RAJU devresi biraz karışıktır.

Blok şema halinde anlatırsam hemencecik,

çift 555 li dave Lawton devresi  ---> VIC (voltaj yükseltici devre ) ----> yüksek voltaj diyot ve bobin devresi ------> paslanmaz çelik tüpler.

PWM devremiz artık klasik oldu.Orası kolay.

VIC devresinde Ravi  toroid çekirdek üzerine  bir tarafa 200 spir (24 gauge yani 0.511 mm çapta tel) diğer tarafa 600 spir(36 gauge yani 0.130 mm çapta tel ) sarıyor.Ben de sarmıştım zamanında tek tek:)

Daha sonra bir yüksek voltaj diyotu  ve bifilar coil ( yanyana sarılmış birbirine özdeş bobin ) ki bunun ölçüleri 0,7 mm lik telden 100 spir idi.  Bunları sağlamak lazım

Son aşamada  316L paslanmaz çelik tüpleri  kondisyona tabi tutuyor Ravi.Yani adam her gün belli aralıklarla akım veriyor ve boruları kireçlendiriyor.Çünkü musluk suyunun içindeki kireç,düşük akım ve uzun bir süreçte çelik tüplerden içtekine (eksi kutba ) birikiyor ve beyaz yalıtkan bir katman oluşturuyor.
Ben bu kireçlendirmede hüsrana uğramıştım.Kireçler ve umutlarım döküldüler sapır sapır.

Daha pek çok ufak ayrıntı var.Boruların çapları,boyları   birbirine uzaklıkları vb gibi.Boruların 316L dikişsiz paslanmaz olmasını şart koşuyordu Ravi.
Uğraşacak arkadaşlara baştan  bu ayrıntıları bildireyim.Birde bu projenin tamamına ilişkin bir ingilizce PDF dosya ekleyeyim.

Paslanmaz çelik için hele hele dikişsiz çelik boru için Türkiyedeki en iyi adres İstanbul Zeytinburnundaki Demirciler sitesidir.Boruları 2-3 yıl önce bizzat gidip almıştım.
Bence uğraşmaya değmeyecek kapsamda bir proje.Olmaz çalışmaz demiyorum ama çok ayrıntılı.zaman para ve emek sömürüyor.

Şu videoyu sizle paylaşayım

http://www.youtube.com/watch?v=rsPHvz_SAWA&feature=related

Bu abimiz  Hollandadan (NL) bir abimiz :)  Sanırım yine bir yüksek voltaj  devresi söz konusu ama adam serinin diğer videolarında anlattığına göre işin içine yine bir plazma devresi giriyor.
Adam 75 volt DC ve 0.9 amper kullanmış.
P=V.I   güç=volt x akım     formülünden
P=75x0.9 = 67,5  watt gibi bir güçle   adam deli bir gaz elde ediyor.

Buda yaptığı devrenin boru içindeki plasma arkının görünümü.

12 volt DC yi 30 Kvolt  luk bir gerilime çevirdiğinden bahsetmiş filan.

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_229482&feature=iv&src_vid=rsPHvz_SAWA&v=h0AqR1lMg9U

Özetlersek  dün akşam ben bu abimize mail yazdım.Çünkü düzeneğin ayrıntıları  için iletişim mail adresi vermiş.Projeyi,devreyi,planları gönder dedim kibarca.
Altından bir bit yeniği çıkmazsa,işin ucuna yeşil dolarlar,eurolar girmezse,paylaşımcı bir abimizse bir cevap yazar inşallah.Olmazsa tekrar bir mail yazıp biraz meleyeyim diyorum.\"Abi bak biz dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz,kurtar bizi babaaaa\" diye  :)
Yok yine cevap yazmazsa,yaklaşık 10 cm boyutlarında kısa bir tüp alıp bir plazma devresi kurup bişiler denemeye başlamak lazım.Adam videoların içinde ve alt yazılarda plazma olayından  küçük ayrıntılarla bahsetmiş.İş şansa kalıyor.Gelişmeleri paylaşırım arkadaşlar.

Ravi devresinin dökümanını eklemeye çalıştım.İnşallah başarmışımdır.

Herkese selamlar.




rhmnylmz

Test sonuçlarını merakla bekliyorum.Aslında şunuda düşünmüyor değilim;rezonans hücresini bitirene kadar drycell yapıp aracımın hho\'ya tepkisini bir görsem hic fena olmaz.ebay\'e baktım.Bir kaç satıcıda buldum ama daha önce hiç alışveriş yapmadığımdan güvenemedim.Biraz sağlamcı birazda ayrıntıcı birisiyim heralde.Bir kaç sucuya sordum,sanki ilk defa duymuş gibi yüzüme  baktılar.İşte o zaman anladım ki bizim iş buralarda olmaz.316L Özellikleri carbon:0,03-Manganeze:2,0-Fosfor:0,45max-sülfür:0,03max-silikon:1,cromium:16/18-Nicel:12/14-Molibdenium:2,0/3,0 bunları başka maddede bulamayız diye düşünüyorum.(latifk yardımcı olursanız çok sevinirim) Bir hücrede 23cm uzunluğunda,   25,4mm çapında 2 mm et kalınlığında 9 adet ve 24cm uzunluğunda 20mm çapında 2mm et kalınlığında 9 adet toplam 18 adet bir hücrede.Taşla kesildiğinde ısınan bölgenin özelliği bozulduğundan ya testere yada biraz uzun kestirmeniz gerekecek.Daha sonra tornada kesilen kısımlarını düzelttiririm.Ayrıntılı bilgi  http://www.panaceauniversity.org/Ravi%20Cell.pdf

rhmnylmz

sibernetik arkadaşım proje hakkında bilgilendirdiğin için çok teşekürederim.Ekteki pdf dosyasını daha önce defalaraca ayrıntılı olarak incelemiştim,zorluğu hakkında bilgim var.Benim için bu kadar önemli olan bir projenin kolay olmasını beklemiyorum zaten.Başardığımı düşündüğümde uğraşmaya değer olduğunu düşünüyorum.Elektronik teknisyeniyim.Sistemin elektronik kısmının beni çok zorlayacağını sanmıyorum.Bu güne kadar cep telefonundan çamaşır makinasına kadar birçok şey tamir ettim.Sıkıntımın malzeme olacağını düşünüyordum.Yanılmamışım.Fakat izlediğimiz videolar acaba doğru mu? Mesela Ravi\'nin videosunda toroid trafoyu göstermiyor.Hollandalı ağabimizin videosunda devre görünmüyor ve kablolar kalın (belki izolasyonludur bilemiyoruz) belki yüksek akımla gaz üretiyor.Bunlar ister istemez aklımda soru işareti oluşturuyor.Neyse ben projemi sonuçlandırmaya çalışacağım.Fotoları akşama yükleyeceğim.Herkese kolay gelsin..



rhmnylmz

Bunlarda devrenin çıkış sinyalleridir.Tren palsi.Bu devreyle her gruptaki palslerin sayısını ve görev zamanını (frequency-duty cycle) değiştirmek mümkün.Her kare dalga pals belli sayıda daha küçük palslerden meydana gelmiştir.Bir devrede rezonansın meydana gelebilmesi için XC=XL olmalıdır.Bobin direnci(XL) ve kondansatör direnci(XC) uygulanan frekansa göre değişir.Rezonans frekansını bulabilmek için belirli bir yelpazenin taranması gerekir.İşte bu yüzden bizim yaptığımız devre ayarlanabilir pals jeneretörüdür(variable pals generator).Bu arada devrede kondansatör görevini iç içe geçmiş çelik borular yapar.(iki iletken arasında yalıtkan=kondansatör,yalıtkan madde tabiki saf sudur ve kapasiteye etki eden bir çok faktör vardır)Herkese kolay gelsin...

sibernetik

Traş kutusu filan boşver.Ellerine,emeğine  sağlık temiz güzel işçilik olmuş daha ne olsun kardeşim.

316L tüpleri ebayda bulabilirsin  sanırım.Hydrogenshop diye bir web sayfası da var.Onlar da satıyorlar ama ateş pahası

http://www.thehydrogenshop.com/

İstanbul zeytinburnu derim başka bir yer demem.Ankara Ostimde de bulunur belki ama ben sorduğumda adamlar 3 ya da 6 metrelik  bütün boru satıyorlardı.

Ravinin devresi bende çalıştı ama sonradan elime bir osiloskop geçince benim PWM devremin o dönem düzgün çalışmadığını osiloskop ile ölçünce farkettim.Bir diğer unsur  boruları kireçlendirememem idi.Elin oğlu bembeyaz kaymak gibi kireç kaplatmış boruya nasıl yaptıysa (aslında kalsiyum oksit tarzı bir madde sanırım ) bizim Ankaranın suyundanmı,evin eski bakır borularındanmıdır bilinmez benim kireçler pek iyi olmadı,döküldü 5.günden sonra.Aydın Didimde denedim.Biraz daha iyi kireç elde ettim ama yine döküldü ufak ufak.Gerçi 3-4 günlük kondisyondan sonra bile kireçlenen boru oluşan gaz miktarını muazzam artırıyor.
E buraya kadar gelmişsin,iş yarıyı geçmiş.İnşallah devamında da muvaffak olursun.
Condition un nasıl yapıldığına ilişkin bilgi var PDF dökümanda.Yine sorun teşkil eden bir bölüm olursa yardımcı olmaya çalışırım.Birkaç kere hatmettim o dökümanı.

Hollandalı abiden ses çıkmadı.Oturayım şimdi bir mail daha yazayım.Belki delikanlı biri çıkar,paylaşır devresini bizle :)
Haydi ben kaçar.Herkese selamlar,iyi çalışmalar arkadaşlar.

CARNOT

selam arkadaşlar bugün siteyi ve konuyu gördüm  1 aydır bu kano üzerine araştırma yapıyorum bitirme projem olduğu için bu  1 ay içerisinde bir ço tez ve araştırma çalışması okudum ama burda anlatıldığı gibi bişeye rastlamadım özellikle sibernetik hocamızın anlattığı gibi gerçi 1 aydada ne okunur arasıda ayrı bir tartışma konusu ama tez konum araçlar için mobil hidrojen üreteci ve gerekli olan hidrojen 1000ml/ dak bunuda normal bi elektroliz ile elde etmek biraz zor gibi gözüküyo forumu ilk 10 sayfasını okudum ama bahsedilen devreler ve sistem biraz elektrik mühendisi işi gibi geldi bi makimacı olarak olaya biraz uzak kaldım bilmediğim noktalar var yani bahis edilen konuyu projemdede kullanmak istiyorum açıkçası ama sistemi tam kavrayamadım acaba önerisi yada yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı dır yardımcı olursanız sevinirim sayggılar.. :D

asim

CARNOT

sen çalışmalara başla takıldığın yerleri sor. forumdaki arkadaşlar yardımcı olacaklardır sanırım...

CARNOT

yardım etmeyi düşünen arkadaşlar için yazıyorum birçok üniversitenin tez çalışmalarına baktım ve genelde drenci düşürmek için çelik bazılarıda çeliğenikel kobaltçinko kimisi nikel kobalt kimiside karbon keçeye nikel çöktürme işlemi uygulamış tabi bunlar basit elektroliz devreleri  forumda bahis edilen stanley meyer in deney düzeneği gibi darbeli bi akım gönderme muhabbeti yok acaba butür alaşımlar meyer in deneyine uygulana bilirmi yada toplam olarak mayer deney düzeneği kaça mal olur yada kendim yapmak istesem nerelerdeen neşekilde bsşlamalıyım emin değilim dediğim gibi elektrik elektronik işinden pek anlamıyorum hiç yoktan ip ucu olcak bişeyler olsa daha faydalı olur araştırma açısından bide zaten projeyi 2-3 ay içinde bitirmem lazım  :-\\ bu elektrolizi yapamasam bile bu konu ve forumu sevdim araştırmalara kendi çapımda devam ederim saygılar...

rhmnylmz

CARNOT önceki iletilerde sorunun cevabı var.Hepsini okursan aklındaki bir çok soru cevap bulucaktır.Kuru hücre (Drycell) ile dakikada 1300ml =1,3 Lt gaz üreten arkadaşlarımız var.
Sen devre işini kafana takma.Kısaca şöyle anlatayım;diyelim ki  kuru bir hücre yaptın ve 12 V verdiğinde (araçların şarj dinamosu (alternator) çıkışı 13,8 V\'tur) 15 amper akım çekti.Sende 10 amper çekmesini istiyorsun.Devre çekilen akımın kısılmasını sağlar.Ama sen bunu suya kattığın sodyum hidroksit oranı ile ayarlayabilirsin.Devreye gerek yok.Rezonans hücresinde devre olmazsa sistem çalışmaz.Bitirme projeninin içeriğini bilmiyorum.Fakat aklıma şöyle bir öneri geliyor;Hücreyi yapıp bir araca geçiçi olarak monte edip, hidrojenli ve hidrojensiz çalışmada egzost ölçümü yaptırıp, çıktı değerlerini tezine eklersen çok etkili olacaktır.Tezinin doğruluğunun kanıtı olur.(yanlış hatırlamıyorsam egzost ölçümü 28 TL. 56TL eder) Başka metaller kullanabilirsin.Fakat kullandığın elektodun kimyasal yapısına göre ya yavaş yavaş eriyip kaybolacaktır ya paslanıp çürüyecektir yada çözündüğü için suya çeşitli kimyasallar karıştırıp  iletkenliğine etki edecektir .Bu yüzden en sağlam elektrot 316L çelik olacaktır.Forumda krom plaka kullanan arkadaşlar var.Forumda Meyer\'in projesini şuan gerçekleştiren yok .Sen kuru hücreyi bitirme tezi olarak hallet.İşini sağlama al.Rezonans hücresi çalışmalarını buradan gelişmeleri paylaşarak yürütürüz.Kolay gelsin...

CARNOT

rhmnylmz açıkçası okuldan gelirgelmez ilk işim forumda kaldığım yerden devem etmek iki gündür de okuyorum 20. sayfayı geçtim herkez tabiki kendi projesinden sözedecek ama pwm devreler rezonans frekans derken ben kabloları yaktım iyice atılgan gemisine düşmüş gibi kaldım anliyacağın buarada kuru devre derken bahis ettiğin nornal elektroliz devresimi açıkçası ben kafamdakini açıklayayım eniyisi

forumdaki foto ve paylaşımlardada kullanılan silindir yada prizmatik herneyse su kabımıza iç içe geçmiş olan çelik yada alaşımlı artık arasını kimyacı hocalarada danışacağım (burdaki tecrübelere itibar etmediğimden değil sadece merakımdan dolayı) kullanacağım elektrot da ya boru profil yada kare profilli olur heralde akım işinide ya motorun egzozundan elde edeceğim güçle yada volandan yada aküden artık orasıda seçimde bekliyo işte sonrasında son iki gündür kalmış durumdayım rezonans devre kullanmadan bu sisteme daha neler ekleyerek dakikada 1000-1200 arasında hidrojen çıkışı sağlarım birde affınıza sığınarak bişey soracam kimya bilgimin zayıflığından ötürü bu indirgeme reaksiyonunda su sıcaklığının bu denli sorun olmasının sebebi ne buharlaşmadan ötürü basınç artışımı yoksa parçalara zarar verme muhabbetimi neticede ısı ile su enerji almış olmuyormu bu sayede  hidrojen hadarahat çıkaramazmıyız ?eğer yanlış bişey yazdi isem özür dilerim kimya ve elektiriğe pek hakim değilim
saygılar

saydin

Selamlar
Arkadaşlar konunun Ravinin devresine tekrar gelmesi beni hem sevindirdi hemde duygulandırdı.Rahman bey variable pulse jeneratörle toroidal bobin kısmını tam manasıyla bitirmiş görünüyorsunuz.Sibernetik arkadaşında muzdarib olduğu kondisyon olayını boruları getirtmeden muhakkak çalışınız.Kondisyonda tam verimisağlayamazsanız istenilen gaz çıkışını asla edemeyeceksiniz. 316L düşük karbonlu çelik hakkında ben bir ara 6 m için fiyat almıştım.Hemen hemen ravinin kullandığı ölçülerde demirciler sitesinde var.Sırf bu kondisyon olayı yüzünden projeyi yarım bıraktım.Bende dökümanın tamamını 2-3 kez elden geçirdim eğer istersen ravinin ölçüleriyle demirciler sitesinde boruları kestirip sana kargolayabilirim.hatta pazartesi günü tekrar bir arayıp fiyat alayım.

betelguz

cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

shasar

#891
merhaba  arkadaşlar
yeni kuru hücre yaptım. 7,5 cm çapında 4mm kalınlğında conta kullandım.tabi sıkınca 2,5mm oluyor iki levha arası. -nnnnnn+nnnnnn- şeklinde bağlantı yaptım. 300 ml suya 25-30gr kuru lavabo açıcı ekledim. 3,5 amperi bir türlü geçmedi akım. ama jeton düştü sonunda su deposunu yaparken yapıştırıcı olarak şeffaf silikon kullanmıştım. sanırım NaOH silikonu eriterek sıvı içerine yalıtkan madde girmesini sağlıyor. hücreyi söküp tekrar temizledikten sonra yeni sıvı kullanacağım bakalım ne olacak. yeni arkadaşlara tavsiyem şeffaf slikondan uzak durun.
resimleri de yakında eklerim.
conta, hortum, bağlantı elemanlarını su arıtma cihazı servisinden temin ettim. tam bu işe göre.

iyi çalışmalar.

sibernetik

betelguz arkadaşım verdiğin linkteki borular  Joe cell   devresine ait.Yanyana 6-7 tane hücre koymak yerine  hücrelerin içiçe geçer şekilde sıralanmasından ibaret.Aslında  elektrolit kullanılan düzenekler içinde en verimlisi Joe cell ama eksilen suyun takviyesi sorunlu.Bu düzenekten hiçkimse kurmadı bizim forumda.Daha önce bahsetmiştim Joe cell devresinden.
Patrick J.Kelly idi sanırım mucidi,bu şahıs Meyer gibi,HHO gazları,aeresol halde su ve egsoz gazından bir yakıt karışımını silindirlere püskürterek ve yaptığı yüksek voltaj plazma devresi ile bu karışımı yakarak 4 çeker aracını tamamen su ile çalıştıran şahıslardan biri.
İnternette Joe cell ve çalışmaları ile ilgili pek çok döküman da mevcut.İlgilenen arkadaşları bilgilendirelim.

Herkese Selamlar,iyi çalışmalar.

asim

yapıştırıcı olarak şeffaf silikon derken sıvı olanından mı bahsediyoruz.
Peki ısıtıcı tabancası ile kullanılan silikonlar var. uyguladıktan sonra soğuyup sertleşiyor.
 bu tür silikon kullanan oldumu. ne derece sağlıklı olur acaba

shasar

Alıntı yapılan: asim - 04 Kasım 2012, 17:30:04yapıştırıcı olarak şeffaf silikon derken sıvı olanından mı bahsediyoruz.
Peki ısıtıcı tabancası ile kullanılan silikonlar var. uyguladıktan sonra soğuyup sertleşiyor.
 bu tür silikon kullanan oldumu. ne derece sağlıklı olur acaba

evet tüplerde satılan sıvı silikondan bahsediyorum. diğer silikonun da sağlıklı olacağını sanmıyorum. çünkü küçük sıcaklıklarda eriyor. mum silikonlarıda tavsiye etmem açıkçası.

betelguz

Nalburlarda satılan yapıştırıcı şeffaf silikonlardan kullanmıştım. Gayet sağlamdır.Erime yapmaz.Kullanılmasında bir sakınca yoktur.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta


CARNOT

herkeze kolay gelsin bende birkaç deneme yapmak istiyorum özellekle Ravinin devresine benzer bi sistem ama kuru hücre olacak da çelik yada kromu nasıl ve nekadara nerden teğmin edebilirim ayrıca bazı arkadaşlar hurdacıdan buluyo muş forumda okuduğun kadarı ile hangi aletin neresini kullanıyorsunuz biri bulaşık makinasının ön kapağının iç kaplaması demiş ti yardımcı olursanız sevinirim

shasar

merhaba arkadaşlar,

dün benimde başımdan kötü bir deneyim geçti. oksijen kaynağı içinkullanılan şalama ile yakmaya çalıştım hidrojeni. arkadaşıma sordum, bunun içinde geri yanmayı önleyici aparat var mı diye. evet var dedi. bende ona güvenerek yaktım çakmağı. hho ya ateşi vermemle gümbürtü kopması bir oldu. düzenek parçalandı. şükürler olsun ki bende de yanımda bulunan arkadaşımda da bir zarar yok. benim pantolon gitti sanırım daha yıkamadık ama leke kalacak sanırım.

NaOH kostik olarak bilinen bir madde ve çok tehlikeli. gözle temasında kör edebilir. ayrıca tene değince kaşındırıyor. buharını da solumamak gerekiyor.çok çok dikkatli olmak lazım. yaptığımız işin tehlikesi büyük. arkadaşımın verdiği yanlış bilgi yüzünden çokkötü şeylerde yaşayabilirdik.

herkese kazasız çalışmalar.

shasar

Alıntı yapılan: CARNOT - 05 Kasım 2012, 16:37:59herkeze kolay gelsin bende birkaç deneme yapmak istiyorum özellekle Ravinin devresine benzer bi sistem ama kuru hücre olacak da çelik yada kromu nasıl ve nekadara nerden teğmin edebilirim ayrıca bazı arkadaşlar hurdacıdan buluyo muş forumda okuduğun kadarı ile hangi aletin neresini kullanıyorsunuz biri bulaşık makinasının ön kapağının iç kaplaması demiş ti yardımcı olursanız sevinirim

bulaşık makinesinin kapağını açtığında zaten görüyorsun. parlak metal olan kısım krom levhadır. onu söküyorsun. ama arka tarafta siyah  bir izole madde var onu sökmen ve benzin veya tinerle de temizlemen gerek. sonra istediğin boyutta kestirirsin. kendin keseceksen de dikkat et. özellikle sipiralle kesince jilet gibi oluyor.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın