Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

hawke

Alıntı yapılan: coco - 22 Mart 2012, 13:38:09hıdrojenı devreye sokunca neden yakıt degerlerım 2.40 3.15 lere cıkıyor buna cevap verecek kımse yokmu arkadaslar ?
2,40   3,15 dediğin değer neyin değeridir biraz acıklarmısın
30 kupona alınmadı bu vatan

coco

karbon monoksit degerlerim...

aracta gaz ve tuplu sonucları gaz ıcın aldım.

musti.1836

herkeze selam gördügüm kadarıyla hidrojen konusu biraz tıkanmış.

bir arkadaşım turbolardaki mikseri alıp karbiratör kelebeginin altına montajladı    bildigimiz pevane gibi. kartala taktı.  kendisi motor ustası. gazkelebeginin altındaki mikser gaza her basmanızda giren havaya göre dönüyor ve yakıt karışımını zenginleştiriyor. arabanın hem performansı artıyor hemde yakıt tasarrufu saglıyor. gazın vanasını nerdeyse sonuna kadar kıstım çekiş ve gaz yemesin den hiçbirşey eksilmedi hatta arttı diyor.

 şimdi bende deniyecem mikseri bulursam gerisi kolay bana yapacak bendeki eski kasa dogan.




size bir sorum olacak stnley meyer acaba hho üretirken yüksek voltajmı kullandı yoksa 2v. 0.5 amperlemi  yetin di.

cevap için şimdiden teşekkürler.,

betelguz

cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

selmans

selamlar...Sn. sibernetik konu ile ilgili bir gelişme olmuyormu?yoksa ilgimi azaldı, insanların iş yoğunluğumu arttı!Sn. GEVV Ara sıra forma ulaşılamıyor, nedenini merak ettim.
Hidrojen üzerine yaptığım araştırmalarda şu sonuca ulaştım:Klasik elektroliz ile verimsizdir.İnternette bazı tez araştızmalarını buldum.mesela doğalgazlı kombi üzerinde yapılmış bir tezde yanma verimi artıyor fakat elektrolize harcanan enerji verimden fazla oluyor ve de sistem kendini amorti edemiyor.gibi....Mutlaka kalsik elektroliz harici bir yöntem olmalı.
şimdi bahsedeceğim yöntem ile ilgili bilgi paylaşmak isterim.Teorikte anotta (+) oksijen 0,814 v olmakta, katotda (-) hidrojen 0,413 v olmakta.Acaba anota ve katoda bu voltajları ayrı ayrı vermenin bir yolu varmıdır..böylece daha az enerji harcayarak elektroliz olabilirmi?
bilgisi olan varmı? herkese selamlar.

betelguz

Kimsede ses seda yok. Bari ben bikaç haber yazayım. Bizim sistemi bugüne kadar biçok araçta  denedik. Ama ne hikmetse Mitsubishi L300 de aldığımız sonuca diğer araçlarda ulaşılamadı. Denediğimiz 3 adet Mitsubishi L300 aracın üçündede maksimum %60 tasarruf ölçüldü. Daha önce bir depo ile 280 km yol yapan araç sistem sonrası 450 km yol yapıyor.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

zıva

sayın betulguz
merhaba L 300  de denediginiz sistem kaç anper ve kaç litre hidrojen üretiyor yüzde 60 mış çok güzel bi tasarruf saygılar


musti.1836

#608
herkeze selam. ben 555li devreyi yaptırmak istiyorum ama. şu an iki işiyle görüşüyorum. ikiside bu devre nin randımanlı ve hassas ayarlamalı olmaz diyorlar. mikro işlemci ile devreyi geliştirmekten yanalar.  sizce dogrumu dur.  9o lı yılların teknolojisiyle şimdikinin arasında daglar var. bana yardımcı olurmusnuz.

zıva

kardeş eniyisi 6 hücreli. suda ısınma pilakalarda sararma  olmuyor daha rahat çalışıyor pilakaları 10*12 cm yap fazla sodyum hikroksit de istemiyor yarım litre suya 30gram yeterli geliyor kolay gelsin


betelguz

Sayın zıva sistem 25-30 amper aralığında çalışıyor. Yani yaklaşık 2 litre gaz veriyor motora.
Eskiden konuya cevap yazıldığında mesaj gelirdi nedense ben yazdıktan sonra hiç mesaj gelmedi.Bende  yazan yok heralde dedim.Şimdiye kadar hiç sallama bişey yazmadım yazmamda çokşükür.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

mertkan_37

bedulgaz bey ben size bir konuda yardım istedim ama uzun bir süre sustunuz neden se cevap alamadım

betelguz

mertkan arkadaşım  yazında tam olarak ne demek istediğiniz anlamadım. Tam olarak yapılıp bitmiş bir sistemi hesaplarıyla açıklanması falan demişsinde bahsettiğin tam olarak nedir? komple hidrojenle çalışan bir arabadanmı bahsediyorsun.Eğer öyleyse böyle bir bilgi kimsede yok.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

musti.1836

#614
herkeze selam buyrun satanley mayer in patent leri.   bu patent lerde satanley mayer  darbeliakım ile lazer yani aslında şimdikinin led i  ve manyetik etkileşim de kullanmış. herkeze iyiçalışmalar.

http://hhoinformation.com/forum/topics/stanley-allen-meyer-patent?groupUrl=meyerreserchgroup&groupId=2068750%3AGroup%3A60334&id=2068750%3ATopic%3A68957&page=3#comments

musti.1836

 

Hidrojen hücreli Motor bölmesi

 

\"Onlar bu yapılamaz söyledi!\"

   
 

Resmi büyütmek için tıklayın

   
2000 yılı baharında su araba birkaç kez Filipin televizyon geldi olduğunu. 8/12/99 bir yayınlanan makalede de Filipin Günlük Inquirer (aynı zamanda ikinci makale 8/26/99 üzerinde fotoğraf ile). Bir Filipin televizyon raporuna göre ise seri üretim 2001 yılı başında Filipinler başladı. , Volkswagen gibi büyük şirketler de Dingel az olmuştur seçmelere (muhtemelen patent satın ve buz koymak için? ;-)

Ortalarında 2000 yılında Stefan Hartmann (www.overunity.com) çok ilginç bir telefon olan Daniel Dingel ile röportaj Bu onun kariyeri ve onun gelecekteki planlarını açıklar nerede. Dingels su araba video kendi 5 dakika döndü Wolfgang Czapp, rapor Dingel yüksek akımı için özel olarak kaplanmış elektrotlar kullanılan ve elektrotlar korozyonu önlemek için.

   
Wolfgang Czapp: Nasıl Su Araba:

O kadar karmaşık değil mi! Otomobil gazlarının su patlaması ile çalıştırmak, ancak infilak sıkıştırılmış hava enerji ile değil. Kanıt: motor soğuk ve kıvılcım önceden bir çok çalışır, o patlayıcı gaz küçük bir miktar ile çalıştırmak asla . Daniel Dingle Su Araç: Reaktör faradäischer kafestir. 12 volt ve 5 amper onun normal elektroliz tamamlandı. Elektroliz ünitesi için bir kendi kendine osilasyon bobini sadece birkaç sarım olduğu edilir. Bu bobin titreşir eterik enerji ile rezonans . Bu enerji iç paslanmaz çelik konteyner üzerinden geri yansıyan ve Engie elektroliz üzerine böylece giderek bağımlı edilir. Enerjisi ile karıştırıldığında infilaklı gazı edilir, egzoz hava ile karıştırılır motoru emilir. Kompresyon işlemi üçte ikisi sonra, konsantre edilmiş eter şarj ateşlenir ve bir formunda sıkıştırılmıştır Inplosion .

Yani, Daniel Dingel gibi defalarca söyledi ... çok basit!

musti.1836

danielin dedigi gibi yukarda tercumesinde yazıyor. kullanılan yöntem faraday kafesi sistemi.

zeki ural

Alıntı yapılan: musti.1836 - 17 Mayıs 2012, 16:44:59danielin dedigi gibi yukarda tercumesinde yazıyor. kullanılan yöntem faraday kafesi sistemi.

konu hakkında yapılan tercüme beerbat olmuş .google translate gibi duruyor.

orjinal metni yapıştırma imkanınız olursa ben tercüme yaptırayım değerli dostlar.. :)

musti.1836


afatsum09

Çok uzun süre sessiz kaldı formumuz, umarım arkadaşlarımızdan yeni gelişmeleri olanlar vardır?

musti.1836

#620
selam haklısınız for cok ses sizleşti. birçok kişi hayalkırıklıgı yaşadı sanırım. ben kuru hücremi kabaca araba ma taktım pek bi faydasını görmedim. 10-15 amp akım çekti yakıtta herhangi bir tasarruf olmadı. bende hidrojene biraz ara verdim. şimdi (Spark plug plasma)  yani buji plasması üzerinde bilgi topluyorum. bu bujiler sayesinde tork gücü ve yakıttasarrufu saglanıyor. elektronik bilgim olmamasın ragmen çalışma pirensibini birazda olsa anladım. yüksek voltaj bobinine akım verilmesi. 400wat lık inver in çıkışına dogrultmaç kullanılıyor. bu ac akımı dc akıma cevirdikten sonra ateşleme bobinine veriliyor. tabi daha bitmedi bobinin artı kutbuna köprü atıp  diyotlar yardımı ile  yüksek voltaj çıkışına akım veriyoruz.

google de Spark plug plasma diye aratın döküma ve videoları izleyin beni daha iyi anlarsınız.

 plasmanın çalışma pirensibi 10kv lik bir voltajı 2mhz frekanlan dırmak ama bunu yapa bilirmiyim bilmiyorum. 

şuan bende bir trafo var 220 yi 12v düşüren. ters baglanırsa sanırım 220 cıkış ala bilirim tabi akımını bilmiyorum ölçtürecem. burdan aldıgım akımı diyotları seri baglayıp yüksek voltaj bobinine baglıyacam. bu sayede yükdek voltaja akım ekliyecem.

biraz fikir vermesi için size bir örnek verim. çanta kaynak makinasının calışması nasıldır üstünde amper yazar ordan ayar yaparız sadece amper vardır voltaj düşüktür. 150-160 amper ile 3.25mm elektrodu erite biliriz kullanan lar bilir ve kıvılcımı ve ışıgı çok kuvvetlidir. gözü mahveder. kaynak makinalırında voltajın düşük olmasının sebebi tehlikeli olmalısıdır. insanı kızartı verir.  yüksek akım sırıf voltaj.

bizim yaptıgımız 15000 ile 20000 volt luk bir güce 1 veya 2 amper akım yüklemek videolar da izlerseniz görürsünüz. bu enerji için ise kullanılan bujiler uygun degil özel tasarım bujiler lazım çünkü klasik bujileri tasarımı köşeli ve yüksek voltaj arkına uygun degil.
internette görecek siniz tasarım larını  bujinin artı ucu mantar gibi eksi kutbu dört veya üç bacaklı hutbe gibi düşünün.

hho dan istediklerini bulamayanlar bu proje ile ugrasırlarsa daha iyi olur. sonuçta stanley meyer de bu plasmayı kullandı. sadece bu bujiler le çok yüksek tasarruf saglaya bilirsiniz.

herkeze iyi günler.

gkntrn

Arkadaşlar herkese selamlar...

Konuyu yeni farkkedip 42 sayfayı da okudum. İlk 15-20. sayfalara kadar okuduğumda kendi kendime dedim ki bu sayfaya kadar bu kadar ilerleme kaydedilmişse 42. sayfada kim bilir neler olmuştur. Fakat gördüm ki öyle olmamış:) Yavaş yavaş konudan uzaklaşılmış. Muhtemelen herkesin işi gücünden dolayıdır. Fakat bu kadar emekten sonra bence konunun toplarlanıp bir sonuca bağlanması gerektiğini düşünüyorum. Emeğinize yazık olmaz en azından hem de sonucu olan bir çalışma olmuş olur bu şekilde havada kalmaz.

Buradan sesleniyorum:) öncelikle konuyu açan arkadaş sibernetik ve diğer emek vermiş olan arkadaşlar en başta ozantavşan, betelguz, safakgunay, afatsum09 ve diğerleri...  hadi son bir gayret daha arkadaşlar. Bu çalışmalarınızdan sizin için en verimli olmuş olan sistemi sonlandırıp test çalışmalarını da tamamlayıp son ürün gibi bitirelim derim... En azından farklı farklı ama oturmuş net sonuçları olan birkaç seçeneğimiz olur ve bu konuya bakan insanlar da aralarından kendine uygun olanı seçip kendine yapabilirler.

Bu arada ben de zamanında bu konuda ve ayrıca başka tasarruf sistemleriyle çok fazla döküman okudum ve ilgilendim. Hatta elimde hazır dökümanlar da var. para verip aldıklarım bile var:) onları da burada paylaşabilirim. Fakat HHO konusunda hiç bir pratik girişimim olmadı. Buradan çıkan sonuca göre kendime yapmayı düşünüyorum. Hatta hazır sistemlerden de faydalanabilirim.  (Betelgüz arkadaştan ya da yurtdışından) Bu arada en son gelişmeler titanyumun daha verimli olduğu yönünde gibi bir izlenim var piyasada. Mesela şu ürünlere bir bakın derim. Bunlardan getirtip üstünde çalışıp daha da geliştirebiliriz.

http://www.hydrotuning.us/hho_conversion_kits.html

Bu amcalar ayrıca kontrol paneli de eklemişler. suyun seviyesini görebiliyorsunuz ve alarm veriyor azaldığında. Ayrıca ampmetre de var içinde. Güzel olmuş bence... Ayrıca Gas dryer dedikleri mikrofiltre içeren gas filtresi ve gayet profosyonel duran bir PWM panelleri de var. Mesela bundan alıp burada inceleyebiliz...

Bir de bunlar var titanyum yapan:
http://www.safehho.com/

Sonuç olarak şu işi bir tamamlayalım derim bence güzel bişeler çıkacak. Yüzde 30 bile tasarruf etsek bugünün koşullarında bana göre süper... Ben de elimden gelen birşey olursa yaparım. Elektrikten çok anlamam ama genel olarak bu gibi işlerle uğraşmışlığım vardır.

Dilerim arkadaşlar sesimi duyarlar...

Herkese selamlar!

ozantavsan

#622
Arkadaşlar , uzun süreden sonra merhaba

Nerdeyse hergün foruma göz atıyorum.Evet forumumuz sessizleşti.Yaz ayının gelmesi ,başka işlerle meşgul olunması başlıca sebepler.

     Son sistemimi bitireli 8 ay omuş.Monte etmeden bekliyor.8 aylık süre içinde aracımın gerek bakım ,gerek yapılan değişiklikler , aksak kısımların giderilmesi hidrojen sisteminin yavaşlamasına neden oldu.Sonraki sebepler işyerimin kapanacak olması ,iş arama moduna girmemdir.Bilgisayar teknisyeni olarak görev yapıyorum16 yıldır.Yeni iş arayışımda yenilenebilir enerji ile ilgili bir iş tercih etmek istiyorum.Bu sebeple rüzgar türbünü bakım teknisyenliği başvurusu yaptım.Biri Aksa (Danimarka kaynaklı Vestas firması ) ,Diğeri General Electiric.İkisinide Balıkesirde faaliyeti var.Nasipten gerisi yalan.

         Bu arada ozantavsan.blogspot.com adresli bir blog oluşturdum.Yenilenebilir enerji sistemleri içerikli.Orada hidrojen sistemim de var.

        Yakın zamanda Nikola Tesla ile ilgili bir site hazırlayacağım.Domain ve host aldıktan sonra faaliyete geçireceğim.

        Aslında hidrojen konusundan uzaklaşmış değilim.Ama günlük yaşam derdi geriletiyor sadece.Tabi araçta kullanmak amacım olduğundan hep birşeyler eksik geliyor.
        Bu nedenle forumda paylaştığınız Plasma Ignition sistemini deniyorum.Anaç yakıtı verimli yakmak ve tasarruf etmekse sadece hidrojen ile olmayacak.Ateşleme sistemininde verimli olması gerektiğini düşünüyorum.Bu konu ile ilgili paylaştığını dosyalarda Ganga Shakti devresini pek kafanıza takmayın.

          Bu devrede kondansatör şarj ve deşarj için çift kontak röle kullanılıyor.Eğer bu devreyi masanızda kuracağınız bir sistemde deneyecekseniz devreyi yapabilirsiniz.Röle çift kontak ve 5 uçtan oluluyor.Röle uçlarına 12 volt uygulamadığınızda (voltaj yokken) bir kontak kapalı.12 voltu verdiğinizde diğer kontağı kapalı konuma getirirken diğerini açık duruma getiriyor.Böylelikle kondansatörü şarj ve deşarj konumuna alıyor.Araya koyacağınız bir bas çek anahtar ile röleye 12 volt verip kesersiniz.Butona basmadığını zaman kondansatör şarjda olur ,basınca ateşleme bobini üzerinden deşark olarak bujide daha yüksek ateşleme meydana geririr.

      Gelelim bizi ilgilendiren kısmına ,aracında denemeyi düşünenler.Araçta röleli devreyi kullanmayacağız.Yine aynı dosyada gösterilen Ac bölüme seri bağlanmış 100 wattlık ampüllü devrelerden birini kullanacağız.Bu devrelerde genelde köprü diyot yerine ten bir diyot var.Biz köprü diyot ile AC akımı DC\'ye çevirip kondansatör üzerine şarj edeceğiz.Kondansatör çıkışını seri bağlı diyoltlar ile Distiribütör kağaı buji kablo kısımlarına bağlayacağız.Ateşleme bobininden gelen ana kabloya birşey bağlamayacağız.
Her bir buji için ayrı diyot grubu yapacağız.

      Burada ihtiyacınız olan en büyük şeybelik sorun inverter devresi.Ama çözümü çok kolay.Yüksek para verip inverter almanıza hiç gerek yok.Veya devre yapıp ayrıca trafo almanızada gerek yok.

      Benim inverter 600Va 350 watt.Bilğimiz bilgisayar UPS leri inerterdır.12 voltu 220 volta çevirir.
Bir UPS alın , çalışır vaziyette 2. el olur ,elinizde kullandığınız olur.Vidalarını sökün plastik kapağını açın.
     İçinde 12v/7a akü bulunur.Buna bağlı kırmızı ve siyah kabloları akiden çıkarın.Bu kablolardan kırmızı olana + 12volt , - uca ise şase bağlayın aracınızda.Alın size inverter.Kontağı çevirince devreye girmesi için upsin açma düğmesini iptal ederek röle bağlayın.Kontak açınca inverter çalışşsın.İsterseniz deneme amaçlı UPS araca koyun ,aküsünü sökmeyin.UPS tam şarjlıyken çıkışına plasma iginition devreninizi bağlayın.
Diyot vesaire kablolarınız bağlayın.Aracıçalıştırınca UPS düğmesinden açın.Aküsü bitene kadar görev yapacaktır.

     Şimdiden kolay gelsin.Deverede kullanacağını kondansatörü farkılı kapasite kondansatörlerle değiştirecerek bujilere gönderilecek voltaj ve akımı yükseltebilirsiniz.Devrede belirtilen topraklamayı çok iyi yapın.    Olumlu sonuş alırsak bujileri değiştirmemizde gerekebilir.Dosyada non resistans ibaresi buji içinde bulunan direncin sökülmesini ve yerine uygun boyda kalın bir kablo konulmasını anlatıyor.Veya bu sisteme uygun buji ile değiştirirelebilirler   .

                Umarım son zamanlardaki sessizliği biraz bozabilmişimdir... Denemelerimi yzarım , İyi geceler...

Not: inverter çıkışı genelde 175 volt civarı verecektir.isterseniz 220 volt çıkışa evlerde kullandığınız lamba ışığını kısabildiğiniz çevirmeli anahtar prizden kullanın.çıkış voltajını istediğiniz seviyeye düşürebilirsiniz.Faklı voltajlarda deneme yapabilirsiniz.

ve plasma iginition ile birlikte genelde sıcak su buharı kullanılıyor.Bir kaba su koyuyorsunuz üzerine iki hortum geçiriyorsunuz.Hortumun biri kaba hava emmek için bu hortum ucu suyun dibine kadar sokuluyor.Diğer hortum kabın kapak kısmında boşlukta oluyor.Diğer ucu ekzos manifoltuna monte edilmiş bakır boruya geçiyor.Bakır borudan sonra bir hortum karbüratöre hava filitresinden sona monte ediliyor.Karbüratör havayı emerken kaptaki dışardna hava emen hortum vasıtasıyla hava çekiyor.Hortumdan geçen hava suyu höpürdetiyor.Su zerrecikleri diğer hortum ile ekzos manifoltundaki bakır borudan geçerken ısınıyor.Buhar oluyor.ve karbüratöre giriyor.Bu su buharı plasma ignition ile yanıyor ve ana yakıtıda aha iyi yakıyor ,pistondaki basıncı arttırıyor.Yağmurlu havalarda aracımız genelde daha güzel çelişır ve performans verir.Nedeni havadaki nem , su zerrecikleridir.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Herkese merhabalar... Öncelikle konuyu açan \"sibernetik\" arkadaşa , dry cell(kuru elekrtoliz hücresini) gündeme  getirip aracında uygulyıp sonuçlarını bizimle paylaşan \"ozantavsan\" arkadaşa ve uzun vadede uygulnabilirliğini bize ıspatlayan \"betelguz\" arkadaşa çok teşekkürler. Harika bir çalışma olmuş ve olacak da! Bir haftadır uyku uyuyamadan vosvosumda uygulamak üzere paylaşımlarınızı okuyorum uyguluyorum. Nihayet sona ulaştım. Dry Cell im ve gerekli diğer düzeneklerim bu gün itibariyle bitti. Yarın ilk defa çalıştırıcam. Şimdilik tasarruf edebilirsem ne ala... Elektronik elektrik ve devrelerden hiç anlamayarak başladığım konuda volt amper watt olayını çözmüş bulunuyorum : ) Mantığı kavrıyorum fakat uygulamada sıkıntılar var. Sayenizde onuda aşacağım ümidindeyim. Konuyu daha uzun süre sıkı sıkı takip edeceğimden emin olabilirsiniz...
 Tamda konu tıkandı forum sessizleşti derken plasma spark olayına el atmanız bence asıl konuya geçiş aşamasıdır naçizane fikrimce. Sibernetik dilime doladı naçizane yi : ) Asıl konu HHO elektroliz ve su gücü iken uzun süredir dry cell e yoğunlaşılmıştı kısa sürede tasarruf için. DRY CELL lerimizi kuralım tasarrufa geçelim bir an önce, ama asıl macera burda başlıyor. İlk dönütü olınca dahada alevlenecek bu olay sanıyorum. Dingle amcamız direk kullanma suyu koyunca hidroliz hücresine kıllanmıştım zaten. Asıl olay şimdi anlaşıldı. PLASMA SPARK! \"ozantavsan\" arkadaşım bu konuda verdiğin devreyi denemeni dört gözle bekliyorum. Söz konusu bujileri nerden temin ederiz bilmiyorum ama vosvosumda kullanmak için herşeye açığım. Motor yeni rektefe oluyor bu hafta.
Birde şunu sorayım aklıma gelmişken, son bahsettiğin eksoz etrafından ısıtarak geçirdiğimiz su buharını HHO ile birlikte verebilir miyiz devre kurmadan otomobilin normal ateşleme ve buji sistemiyle acaba? Yoksa söz konusu her buji için seri diyotlu devreyi kurduktan sonra mı bu sistem kurulmalı? Bu arada umarım en kısa sürede aklındaki işi bulup aramıza güzel haberlerle dönersin sayın \"ozantavsan\"  Herkese çalışmalarında başarılar, güneşli günler...

ozantavsan

Merhaba , plsma arc üzerinde çalışıyorum.

En son sparkfull isimli paylaştığım resimdeki şekilde denedim.Çok küçük bir fark yakalayabildim.Bir yerlerde hatam var ,eminim.Ama bulamadım.Konunun takipçisiyim.

Sen şanslısın.İşte bir amcamız VW minibüsünde deniyor.

http://www.youtube.com/watch?v=MdsQ4WUXko4&feature=related

Plasma ignition için diyotlu , inverterlı devreyi yapman gerek.Zor değil inan.

Hidrojen + lpg (veya Benzin) + su buharı aynı anda kullanabilirsin.Su kullanancaksan plasma ignition şart.

Denemelere devam arkadaşlar.Plasma ignitionı tam çalıştırırsam vidyolu anlatım yapacağım.
Benim sıkıntım hidrojen modülünü kapu altına monte etmek.Şeytam diyor bagaja monte et.Elektirik kablosuydu ,hidrojen hortumuydu döşeme altından motor kısmına aktar.Tertemiz olsun ,uğraşma.
Plasma ignition fazla yer kaplamayacağından kaput altı yaparım.

philipmsno , hidrojen sonuçlarını denemede biz biraz geriledik.Sen umarım hepimizi umutlandırırsın.Sonuçlarını bekliyoruz.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

sibernetik

Uzun süredir ben de foruma giremedim.Özürlerimi ileteyim arkadaşlar.Paylaşımlarımız belli bir doygunluğa ulaştı bunun da etkisi var ama ben ozantavsan arkadaşımız gibi zor ve yoğun bir 3-4 ay geçirdim.Okullar kapandı.Şimdi seminer dönemindeyiz.1 Temmuza kadar böyle ama yoğunluğumuz azaldı.

Plasma spark olayına aylar önce değinmiştim ve Plasma Spark olayına ilişkin,  musti.1836  arkadaşımızın gönderdiği PDF dökümanı da aylar önce forumumuza  eklemiştim.Pek ilgi çekmedi o dönemlerde.

Stanley Meyer,Patrick Kelly (Joe cell ),Herman P. Anderson   araçlarını HHO gazı ve bunun yanında plasma sistemiyle çalıştıran insanlar.
Daniel Dingel sadece HHO ile çalıştırıyor.


Ben Plasma spark olayını aslında sadece araç içinde değil ,gerekli  sistem sağlanabilirse ısınma vs için de kullanmayı düşünür oldum.

Philipmsno arkadaşım Stanley Meyer in sistemini anladığım kadarıyla biraz açıklarsam , adam bir düzenek ile HHO gazı oluşturuyor(suyu Oksijen ve hidrojene ayrıştırıyor ) diğer taraftan özel bir enjektör ile suyu püskürterek atomize ediyor( bildiğimiz parfümlerde,sinek ilaçlarında kullanılan aeresol  sistemi ) mikron boyutlarındaki bu damlacıklar ile ürettiği  HHO gazı  karıştırıp silindirlerde yakıyor.
Daha ayrıntıya girersek manyetizma ve laser enerjisi ile elindeki yakılacak malzemenin enerji seviyesini yükselterek daha verimli ve kolay bir yanma sağlıyor.

Plasma olayını biraz açalım.

Gittiniz bir adet ateşleme bobini aldınız(bujilerde kıvılcım oluşturan ve 12 Volt DC akü enerjisini atıyorum 5-10 Kvolt a yükselten transformatör sistemi )
Bu bobinin girişine  12 volt uyguladığınızda  çıkışından aldığınız yüksek voltaj,benzin mazot buharı,evinizdeki gaz ocağı,elinizdeki çakmak ,ya da oluşturduğunuz HHO gazı gibi yanmaya meyilli maddeleri küçük bir kıvılcımla tutuşturacaktır.Zaten klasik olarak otomobilllerdeki ateşleme sistemi böyledir.
Hatta önceki yorumlarda bazı arkadaşlarımızın bahsettiği üzere bu ateşleme sistemi hızlı çalışan bir silindir döngüsünde,silindirlerin içindeki karışımın yeterince ya da zamanında  yanmamasına sebep olmaktadır.Bu da patlar motorlardaki en büyük verim kayıplarından biridir.Otomobil firmaları elektronik ateşleme,enjeksiyon,işte ne bileyim  çok noktadan enjeksiyon,16 sübap  vs vs gibi yöntemlerle verim artışı sağlamaya çalışmaktadırlar.

Ateşleme bobinimize dönersek evde klasik bir düzenek kurun.Bir röle ya da bir kare dalga osilatör ile bobinin girişini DC 12V (akü gerilimi kadar )  ile tetikleyin.Çıkış ucunda 1 cm kadar boşluktan atlayabilen kıvılcım elde edersiniz.Sonra bu oluşturduğunuz arkın ucuna bir fıs fıs sprey ile su sıkın.Su bir şekilde uçları kısa devre ettirecek kıvılcım atlaması kesilecek ve deney sona erecektir.

Giriş voltajını değiştirip plasma arkı oluşturacak kadar yüksek bir gerilim seviyesine ulaştımızda işler değişiyor arkadaşlar.Ben denemedim,şu dönem üzerinde çalışmaya başlayacağım ama gerek yazılı dökümanlarda gerekse youtube üzerindeki pek çok videoda bunu görebilirsiniz
Adamlar giriş voltajını 12 volt değilde bir invertör(12 voltu 120 yada 220 volt a dönüştüren düzenekler) ile yükseltiyorlar.Giriş voltajı AC 220 volt.Diyot ve kondansatör ile doğrulttuğumuzda  220.1,4=yaklaşık 310 volt kadar bir DC gerilim elde ediyoruz.(yanlışım varsa düzeltin DC=1,4 x AC  olması lazım )
Şimdi ateşleme bobininize bu 310 voltluk DC gerilimi uyguladığınız zaman işler değişiyor.Bildiğimiz su sprey halde çıkış voltajına püskürtülürse mavi parlak bir patlamayla yanıyor.Keza bu karışımın içine elektroliz ile oluşturduğunuz HHO gazını da eklerseniz daha bir coşkulu yanıyor.

Diğer bir ayrıntı ise suyu atomize etmek için(sprey halde püskürtülen su mikron boyutunda parçacıklara ayrılması işlemi ) herhangi bir enjektör ya da sprey devresi kullanabilirsiniz.

Benim aklım diğer bir başka yönteme takıldı.

FOG MACHINE (sis makinesi ) denilen düzeneklerde ki bu düzenekler güzellik ürünleri satılan ve odamızın içine soğuk buhar püskürten makineler de olabilir.Diskolarda kullanılan sis makineleri de olabilir,çalışma sistemi aynı.
Özel piezo kristal yada benzer bir titreşimli elektronik bileşen üzerine yaklaşık 1-2 Megahertz  civarı bir sinyal uyguladığınızda,yani kristal bu frekansta titreşince üzerindeki su yaklaşık 5 mikron çapında parçacıklara ayrılıp havaya buhar gibi dağılıyor.
Şu video sizi aydınlatacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=cK6rxq5_jMA

Hatta ebay da 10 $ a bir makine buldum ama Türkiyeye nakliye yoktu.Yine de başka fiyatlara başka marka modeller var.Gün gelir alırız bakalım :)

Konuyu dağıtmadan tekrar Plasma ark konusuna dönersek bir şekilde elde ettiğimiz su buharını gerekiyorsa içine HHO da ekleyerek yakabiliyoruz.
ozantavsan arkadaşımızın bahsetiği egzost borusu içinden suyu ısıtarak buhar elde etme işlemi de prensip olarak benzer.
Gerçi böyle bir sistemi aracımıza uygulamak bence,benim şahsım adına biraz zor ve uzak görünse de uğraşıp deneyecek arkadaşlar olabilir.
Yine bir diğer ayrıntı genellikle bu tür denemelerin elektronik ateşlemeli araçlar yerine eski düzen karbüratörlü ve mekanik ateşlemeli araçlar üzerinde olması.Çünkü işin içine bizim aracımızdaki yanma olaylarını denetleyen bir elektronik ateşleme sistemi girince kontrol bizde değil onda oluyor.
Son olarak musti.1836 arkadaşımızın eklediği PDF dökümanı ve ordaki onlarca plasma ark sistemini bir inceleyin derim.Ayrıca PDF döküman içinde video linkleri de var o videoları da izleyebilirsiniz arkadaşlar.

Yine foruma yeni katılan arkadaşlarımız  yazılanları anlatılanları paylaşımları okumadan incelemeden birtakım şeyler yapmaya,geliştirmeye uğraşıyorlar.Maalesef sordukları kimi basit,temel sorular da cevapsız kalabiliyor.Çünkü önceki anlatılan paylaşılan  sayfalar dolusu yazılarda videolarda  hemen herşey mevcut.

Selamlar saygılar arkadaşlar.

musti.1836

#626
herkeze selam bence bir zamanlama devresi ile indüksiyon bobinine frekans verdigimizde hocamızın dedigi gibi kıvılcım atlaması büyük oluyor. bu bobinin çıkısına da (inverterde ola bilir ama maliyeti biraz yüksek onun yerine watt yüksek bir trafo kullana biliriz) trafodan aldıgımız  akımı verirsek bu iş tamamdır.

daha trafonun kaç watt oldugunu bile ölçtüremedim. işler okadar yogun ki fırsat bulamıyorum.

yabancı dökümanlarda yazdıgına göre  hava yakıt karışımı 1/15 olan araçların karışım oranını 1/40 olarak ayarlandıgında bile plasma ateşleme sistemi sayesinde bunu rahatlıkla normal bir şekilde yakabiliyoruz deniyor. aradaki farkı bir düşünsenize tasarrufun kıralını işte ozaman yaparız.
kullandıgımız bujiyi tek tırnak yerine dört tırnaklı kullansak plasma arkı oluşturacagımız yüzey büyümezmi.
hho olayında ben tıkandım çünkü 555li devreyi kime yaptırmaya kalksam bu çalışmaz diyorlar. genelde bilgisayarda çalışma similasyonu kullanıyorlar. sonuç hüsran çalışmaz diyorlar. cidden bu devre çalışıyormu yoksa üzerinde iyileştirme yapmamı lasım.
galiba bu devre kuru hücrede işe yaramıyor. iç içe geçmiş boru olayına da geçersek bu çok tuzluya patlar bana kullanacagım kabıydı borulardı baglantılardı derken arabayı satarım heralde :)  zaten şu anda satılık ama alan yok.

ben 555 li devreyi kullanırsam acaba  plakaları -000+000- degil de -+-+-+-+- bu şekilde baglarsak daha faydalı olur sanırım boş plakalar direnç gösterecek leri için frekens olayı bir işe yaramaz gibi geliyor bana.

plakaları -+-+-+- şeklinde bagladımız da stanleyin geri kaçaklarını önlemek için kullandıgı paralel sarın bobin (1cm ferit cubuk ustüne sarılı 0,70mm lik iki adet izole bakır tel 100 tur bir birine paralel sarım) işe yararmı.  hiç 555 li devreyi kullanmadan  -+-+-+- baglarsak ve
 akım kaçaklarını önlemek için bu bobini kullan sak olurmu acaba,  en azından hücreleri bölmekten daha iyi olamz mı

konu yeniden hortladıgı için çok memnunum  :)

musti.1836

#627
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=howtomakeplasmaplugs&source=web&cd=1&ved=0CF8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.panaceauniversity.org%2Fhowtomakeplasmaplugs.pdf&ei=AP7jT7fKEYTr8QOk28WTCg&usg=AFQjCNFiT62ft1JGQhcXNhCs5Kij7QKMlw


buyrun bunu indirip bakın plasma bujisi nasıl yapılır size biraz fikir vere bilir. kullanılan malzeme karbonmu bilmiyrum hatta bir arkadaç çevirisini yaparsa sevinirim ingilzcem sırıf.

safakgunay

#628
Abiler plazma için  endüksiyon bobinine yuksek gerilim uyglamak için 555 ile yapılan bir kare dalga osilatorunu simetrik besleyip cıkısna da diyot ve kondansator baglayarak voltajını istediginiz kadar katlayabilirsiniz.

philipmsno

Musti arkadaşın gönderdiği ve daha önceden plasma-spark ile ilgili olan pdf den alıntıların yer aldığı kendi bujni kendin yap benzeri dosyada iki tip bujiden söz ediliyo. 1991de bulunan tek köprülü ucu küre şeklinde olan. Yapılmaya çalışılan 1996 da robertkrupanın patentini aldığı orta mantar yarım küre şeklinde 4 köprülü olan. Krupanın bujisini taklit ederek yapılan iki buji örneği var birinde çelik mantar yarı küre ve kaynak elektrodu olabilir çelik vb bir alaşım kullaılmış. İkici replikada ise berilyum-bakır alaşımı ullanılmış ve kahramanımız Greg Dodge sinde denemiş. Carbon yanımına bağladığı ince bir oluşumla karşılaşmış buji üzerinde. Bu bujileri normal ateşleme sistemiyle denemişler!!! İlk replikada normal ateşleme sistemi ile yanmada %6 -%12 verim alınmış ve emisyon aynı oranlarda düşmüş. En sonda tavsiyelerde bulunan arkadaşsa merkezdeki yarı küre mantar için yüksek krom içerikli (%25 - %30 civarı) Fe-Cr-Al alaşımını tavsiye etmiş. kullanılan alaşımların yanma sırasında oluşan buharlaşma ve yüksek ısılarda korozyona dayanıklı olan platin-rodium kabloların uygulanabileceğini belirtmiş. 2500 santigrat derselere dayanabilen tungsten-rhenium alaşımını daha uygun bulmakla birlikte bulunabilirliği açısından sıkıntılı olduğunu belirtmiş. Ni-Cr-Al olabilirliğiyle Yttrium-Zirconium-Hafnium vb gibi adını sanını şimdiye kadar duymadığım elementlerin yüksek sıcaklık ve elektrik akımına direnci yüksek elemnetler olduğunu ve kullanılmasının uygun olduğunu zırvalamış. En alttaki üstten ve yandan gösterilen buji fotolarında ise fosfor-bronz küre kafası altında standart bakır ucu vermiş. Burda üst kısım pozitif ve alttaki bakırın negatif davranacağını elektirik veridğimizde üst kısmın alttaki bakıra kaynayarak kapatacağını belirtmiş. Tornada küreye şekil verdikten sonrada bakır sandığım köprüleri lehimlemiş.
Beynim sulandı çeviricem derken umarım  yeterince anlaşılır olmuştur.
Yani uzun lafın kısası işimiz zor buji yapmaya kalkarsak arkadaşlar...
Hangi alaşımı kullanmamız gerekiyo vb sorunlar var. Prensip yüksek ısıda reaksiyona girmeyecek elektrik akımına dirençli bir alaşım kullanmak. Otomobil firmaları gayet pahalı olan plainium u kullanmaktalar imiiş. Bakalım biz napıcaz. Sanıyorum plasma devresini uygularsak Greg in Dodge sinde yaşadığı sorunları yaşamayız.

Bu arada hidrojen hüremin su kaçırmasıdolayııyla henüz deneyemedim. Kullandığım 1cm kalınlıktaki poletilen ekmek tahtası esneyerek yamuluyo ve contaları sıkıştırmıyor yeterince. Şimdi vakit bulabilirsem dışına metal birer levha yapıp dışardan destekliycem polietilenleri esnememesi için. Vosvosumun parçalarında sıkıntı çıktı kargodan eksikler daha bu gün geldi. Yarın ontaja başlıyoruz. hangisiyle meşkul olayım bende şaşırdım: ) bir de alternatör dinamo siparişi verdim ki daha elime ulaşmadı. Dönüş muhteşem olaca... coming soon...
Herkese çalışmalarında başarılar, güneşli günler...

safakgunay

Arkadaslar buji yapımında normal bujilerdeki tırnakları kullanamazmıyız acaba :s

philipmsno

Bu gün vosvosumun motor ustasına sordum, bana çift tırnaklı bujilerin olduğunu söyledi. Örnek gösterecekti fakat dükkanda baktık bulamadık. 3000 nüfuslu ilçede aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum zaten. Hidrojen sistemini bağlayacak gönüllü bir oto elektrik ustam var burda, istanbulda çalışmış yıllarca, oda 3 ve 4 tırnaklı bujilerin olduğunu söyledi.  Netten parçacılardan bir araştırsak mı...


philipmsno

Ard arda oldu ama hazır gece uyku tutmazken derinlemesine gireyim dedim konuya. Stanley Meyer kendi darbeli elektroliz sistemiyle elde ettiği HHO gazını motoraa vererek yanma sağlıyor. Yanma sonucunda içeride hidrojen ve oksijen tekrar suya dönüşüyor fakat sıcak buhar halindeki suya. Biz suyu buharlaştırarak vermekten söz ediyorduk ya, plasma spark yöntemiyle yakmaya çalıştığımız su buharı HHO yanması sonucu içerde zaten oluşuyor. Stanley Ağabey büyüksün... : )

Arkdaşlar plasma arc sistemini (invertır, seri diyot, vs.li olanı) çok tırnaklı bujilerle kurup denemeliyiz hidrojen sistemimizle birlikte.
Ozantavsaaan nerdesin!   

philipmsno

http://www.youtube.com/watch?v=YfG6kyifq30&feature=related
555\'li devreleri dry cell e bağlamamız bi verim getirmez kanaatindeyim. Raju ve meyer düzeneğinde de çelik boru vb bulma sıkıntısı var. Fakat bu spiral yöntemiyle rahatça uygularız sanıyorum... Çelik telin kalınlığı uzunluğu, çeliğin saflığı vb değişkenler verimi etkileyebilir. Dry Cell yerine çok hücreliler içinde bu spiral yöntem kullanışlı görünüyor...
iyi günler herkese

ozantavsan

#635
Arkadaşlar ,buradayım.Bugünlerde sorunlarım var.Bu nedenle konuya kendimi veremiyorum.
Dediğim gibi ben hatalı yaptım işlemi sanırım.Bu nedenle bujide büyük bir deşarj yapamadım.
Aslında sorunum şı ,ateşleme bobinin + ve - ucuna inverterdan hat vermelimiyim emin olamadım.Şemalarda bu yok.Sonuçta DC 380 volt civarı bir gerilim oluşturuyoruz.Ateşleme bobinine normalde 12 volt uyguluyoruz.
Elektronik eğitimimde var ,hepsini gördüm.Ama bu hata yapmayacağım anlamına gelmiyor.
220 voltu ,yüksek gerilimi hiçte sevmem.

Şu sorunları hafifleteyim kafam rahatlasın bu iş bitmiştir.Bitince zaten paylaşmaktan çekinmem.

Geçenlerde aracımın çalışmasında tuhaflık sezince kaputu açtım.Buji kablolarını kontrol ederken bir tanesi bir atladı koluma.2-3 saat ağırdı.Akım düşük ama voltaj büyük.Hoş olmuyor çarpınca.Buji kablosunun biri gevşemiş.


ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

         Geçmiş olsun. Evet dikkatli olmak gerek yüksek voltaj söz konusu olunca.
         Bir şey dikkatimi çekti, bahsi geçen şemada diyotlar distribütör ayrımından önce bağlanmış fakat altta bir not düşmüş parantez içinde diyotlar distribütör ayrımından sonra bujilere giden kabloya bağlanacak diye. Şemada yanlış vermiş sanırım? Sorun burda olabilir mi?

ozantavsan

#637
Tekrar Merhaba .Şemada sorun yok.

Ganga Shaktinin devresinde kondansatör deşar olurken upsten gelen DC\'ye çevrilmiş + ateşleme bobininin + ucuna , - ise ateşleme bobinin - ucuna bağlı.anlık olarak deşarj esnasında devrede.sonra hızlıca şarja geçip ateşleme bobini ile bağlantısı kesiliyor.

benim denediğim diğer şemada ise ateşleme bobini ile bağlantı verilmemiş.Sadece diyot dizini distiribütör kapağındaki buji kablolarına bağlanıyor.

Kabaca bir şema çizdim.Bu şemada diyot yönleri farklı olabilir göstermelik çizdim.Diyor dizisi distiribütör kapağındaki buji kablolarına teker teker bağlı.4. bujimiz olduğundan 4 ayrı diyot serisi bağlıyoruz her birine.

Diode Sitring connected to plug wire (head of spark plug side)
Türkçe meali : Diyot dizisi buji kablosuna bağlıdır.(buji kablo baş tarafına)
instead of distiributor side : Distiribütör tarafı yerine.

Burada anlatılan diyot serisinin distiribütör kapağındaki bujiye giden kablolara bağlanabileceği.Veya onun yerine buji kablosunun buji başına geçtiği yere bağlamakla aynı olduğu.

Ateşleme bobininden bir ana kablo distiribötür kapağının ortasına girer.Yüksek voltaj bu esnada bujilerle bağlantılı değildir.ateşleme bobininden gelen ana kablonun girdiği yerin altında yaylı bir kömür bulunur.bu kömür distiribütör içinde 360 derece dönen tevzi makarasına temas eder.pistonlar hareket ettikçe aktarma organına iletilen güçle  distiribütörün konumu değişir.Tevzi makarası dönerek ateşleme bobininden gelen yüksek voltajı sırasıyla bujilere iletir.bu iletim esnasında bağladığımız diyot serisi ile eklenen daha yüksek voltaj ilgili bujiye ,sonra sırasıla diğerlerine iletilir.

Yani işemada belirtilen ibare ve aktarımda yanlışlık yok.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk


musti.1836

#639
selam acaba diyot seçimini neye göre yapmalıyız 1000v  3am. olmalı yada daha düşük voltajlı. seri ve paralel baglantılarda ne gibi bir fark var acaba.


dört tırnaklı bujinin fiyatını sordum 30 tl. acaba bizim işimizi görürmü.

http://aa.bosch.de/boaa-tr/Category.jsp?ccat_id=26&language=tr-TR&publication=1


aklıma gelmişken  yazim inverter fiyatlarına baktım hep çin malı ve kalitesiz. 80tl te var 150 tl likte hiç biri nin garantisi yok. trafodan saglam bişey yaptirim dedim 200tl istediler.

keşke elektronik bilgim olsa kendim yapardım. trafoyu sürmem için sadece ösilatör devresi yetermi  tam bir sinüs dalga almama da gerek yok aslında. sonuçta tv yada buzdolabı çalıştırmıyacgım.  benim için önemli olan   volt x amper  220 x 2,272  =500wat 


sizce bir 555 li devre ile bunu yapa bilirmiyim.




yok mu İKENDERUN da bana yardımcı olbalecek bir arakadaş.

ozantavsan

#640
Bende emin değilim ama bizim kullanacağımız diyotlar 1N5408 olduğundan seri bağlantılı kullanacağız.
Mikrodlaga yüksek akımlı diyotlardan bahsediliyor.Biz bulabilirmiyiz bilmiyorum.Onların akım kapasitesi yüksek.1 tane kullanmak bire yetebiliyor bir bujiye.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

#641
Alıntı yapılan: musti.1836 - 26 Haziran 2012, 17:53:09selam acaba diyot seçimini neye göre yapmalıyız 1000v  3am. olmalı yada daha düşük voltajlı. seri ve paralel baglantılarda ne gibi bir fark var acaba.


dört tırnaklı bujinin fiyatını sordum 30 tl. acaba bizim işimizi görürmü.

http://aa.bosch.de/boaa-tr/Category.jsp?ccat_id=26&language=tr-TR&publication=1


aklıma gelmişken  yazim inverter fiyatlarına baktım hep çin malı ve kalitesiz. 80tl te var 150 tl likte hiç biri nin garantisi yok. trafodan saglam bişey yaptirim dedim 200tl istediler.

keşke elektronik bilgim olsa kendim yapardım. trafoyu sürmem için sadece ösilatör devresi yetermi  tam bir sinüs dalga almama da gerek yok aslında. sonuçta tv yada buzdolabı çalıştırmıyacgım.  benim için önemli olan   volt x amper  220 x 2,272  =500wat 


sizce bir 555 li devre ile bunu yapa bilirmiyim.




yok mu İKENDERUN da bana yardımcı olbalecek bir arakadaş.

İnverter almaya çalışma veya trafo sardırmaya.
Onun yerine 90-100 veya 120 TL civarında 650 VA UPs al.Bilgisayar UPS.
İster şarj edip kullan ,istersen aküsünü sök.Akü bağlantı yerlerine arabanın aküsünden hat çek. + - bağlantısını yap.Oldu şimdi sana 12 volttan 220v çeviren inverter.Tertemiz ve çin işine göre kaliteli.Tunçmatik alabilirsin.Yalnız çıkışı genelde 175 voltta kalıyor ki bu bile bize yeterli..
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

musti.1836

#642
şimdi sabah işten geldim aklım fikrim bu işte. bir elektronik çi arkadaşa yap dedim inverter. zamanım felan yok dedi sonra sizin dediginizi dedi. hiç ugraşma bir pc güç kaynagı al dedi aküsünü sök oldu bitti. hemen tanıdıgım bilgisayarcıya gittim sordum adamlar olamzdie tutturyor. yoksa cıkma felan alacam akusü ölü birtane bulursam hemen yapacam.


internetten baktım da bu ups lerin akuleri 7 veya 9 amperlik nasıl olacak benim araba nın akusu 60 amperlik.  devreyi patlatmazmı.

ozantavsan

#643
Sen onların dediğine bakma.Bende 17 yıllık eğitimli bilgisayarcıyım .
Sana şöyle birşey anlatayım.Bir akşam aracımı işyerimin önüne park ettim.Dörtlüleride yaktım.Yarım saat sonra işimi halledip aracıma döndüm.Marşa bastım almıyor.Akü bitmiş.Ne yapsam ne yapsam derken aklıma bozuk ups ve aküsü geldi.Aküyü söktüm ve bu akü 7 amper değil 5 amperdi.Arabamın aküsüne bakır kablo ile paralel bağladım ve marşa bastım.Aracım çalıştı bir süre bu şekilde çalışırken 5 amperlik aküyü söktüm.
Bagaja koydum , ne zaman akü sorunum olsa kullandım.

 Aracının aküsü 60 amper.Farları açtın farlar diyelim 10 amper çekiyor.Ama aküden 60 amper.
Akün 100 amperde olsa far ampülünün çekeceği akım 10 amperdir.Bağladığın yük kaynaktan ihtiyacı kadar akım çeker.Yani ups\'in inverter\'ını bağlamanda sorun yok.

Sen o arkadaşlar sor bakalım karavanlar buzdolabını ,televziyonu nasıl besliyorlarmış.Oto aküsü + inverter.
UPSler çok para değil.Ama genelde aküsü bitince emekliye ayırır bizim insanımız.Sen bilgisayarcılara sormaya devam et , çalışmayanda olsa al.Evde aküsünü sök ve kablolarını bilgisayar power suppl\'ya bağlayabilirsin.Veya 2-3 amper 12volt adatörü akü yerine bağlayabilirsin.Düğmesinden açtıktan sonra dit dit sesini veriyorsa ve 220 volt çıkışta 170-220 arası voltaj ölçebiliyorsan çalışıyordur.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

musti.1836

tamam araştırmaya devam edecem belli bir degerleri varmı acaba geçen birtane gördüm 350 watt yazıyordu sanırım pek işimizi görmez düşük gibi geldi bana birde sıfırdı tabiki. yüksek watt çıkışlısını mı bulmam lazı yoksa hepsi aynı sıtandarttamı.

ozantavsan

600 va 350 watt civarı oluyor genelde.Benimkindede 350 watt yazıyor.Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

musti.1836


ozantavsan

Ben de en az senin kadar istekliyim başlamaya ama vaktim olmuyor şu an.Birazda psikolojik , canım istiyor ama bir yandan hiç bir şey yapmak istemiyor.Anlatmıştım yakında işsiz kalacağımı.Belki zorda kalırsam arabamı bile satacağım kimbilir.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Ortçağda endüstri devrimi nasıl altyapı buldu nasıl geliştiyle ilgili bir kitaba başladım geçenlerde. İlk fabrikalar su değirmenleridir diye başlıyordu. Ortaçağ avrupasında insanların su gücüyle neler yaptıklarını okudukça uzun zamandır aklımda olan su gücüyle eletrik üretme projesi hakkında biraz daha araştırma yapayım dedim. Su gücüydü, water power dı derken karşıma elektroliz hidrojen H2O  çıkıverdi. Allah allah adam vw buggy i suyla çalıştırmış 92 de derkeen forumu bulmam pek uzun sürmedi. Bi on gündür işten eve geliyorum ne yemek ne temizlik ne  bi şey.  42 sayfayı gece gündüz  sindire sindire okudum. Bir yandan da malzeme topluyorum bulabildiğim tüm imkanlarla. Bitirdiğimde bütün yazılanları çizilenleri bir dry cell için gerekli bütün bilgileri edindim. (Paylaşımda bulunan herkes sağolsun) Bu kadar kısa sürede bu kadar yoğunlaşınca benim devreler hafiften yandı ısındı vb galiba : ) Hemmen olsun istiyordum bu iş ama kazın ayağı öyle değil işte! Benim vosvosun parçalarını getirtiyorum istanbuldan(motor revizyon görüyor) 3 kargo şeklinde ancak yanlış ve eksik parçaları temin edebildim. HHO hücrem hazır fakat araba daha pazartsi başlandı montaja. Uzattım, uzun lafın kısası  bu kadar aksaklık olunca hayatta, ne kadar çabuk yol katetmek istesemde olmuyor. bende bir kaç gün önce birz bu aceleci tavırla ozantavsan arkadaşa bi seslenişte bulunmuştum ama şimdi çok daha iyi anlıyorum onu. Kusuruma bakmasın ne olur. Konu açılmış 2 yıl önce. Bu kadar süre sabırla yılmadan bekenilmiş çalışılmış uğraşılmış. Musti arkadaşı da çok iyi anlıyorum: ) olacak ama arkadaşlar az kaldı...
Plasma spark olayı bu işin son noktası bence. Burda ciddi bilgiler paylaşıldı, ciddi işler yapıldı. Pek katkımız olamadı geç dahil olduk ama ne oto elektrikçiler ne motor ustaları bizim burda paylaştıklarımızdan bihaberler. Ezbere yapıyorlar işlerini, geliştirmek şöyle dursun. Benim konuştuklarım bende bu kanıyı bıraktı. ben vosvosumu bir kaç yıl içinde sadece suyla çalıştırabileceğime ikna oldum arkadaşlar. Ama sabırlı ve kararlı olmak lazım(İlk hidrojen denememi paylaşmak için sabırsızlıkla bekliyorum:)
İşler güçler yoluna girsin burdayız her gün. İyi çalışmalar herkese...

ozantavsan

#649
Yaklaşık 2 yıldır incelemediğim site  ,izlemediğim vidyo kalmadı.O kadar ki yeni bir vidyo varmı diye bakıyorum yabancı sitelere , youtube\'a ama malesef yok.

Plasma ignitionda ise kondansatör şarj ve deşarj kısmında takıldım kaldım.Rölesiz yapmak istiyorum.Devreleri inceliyorum bir şeyler eksik ama ne ?
Çok fazla detaycıyım.Bu nedenle işler hemen yürümüyor.Kimisi derme çatma yapıyor kullanıyor.Huyum kurusun benim :)........

Yinede görmeyenler vardır diye kinkler vereceğim.Bir çok vidyoyu bu linklerden izleyebilirsiniz.

Öncelikle  http://alternatifyakit.tk isimli bir blog hazırlıyorum.Orada konuları toparlmaya çalışacağım.
Bloğumun orjinal adresi  http://ozantavsan.blogspot.com

Diğer vidyolar
-------------
http://www.youtube.com/playlist?list=PL17AEB4BAB12A658D

Yüksek voltaj dry cell 140-2500 volt
--------------------
http://wn.com/High_Voltage_HHO_Cell

Diğer
-----------
http://www.youtube.com/watch?v=foytvHDYgEg


Diğer silindirler için
----------------
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=SxiBqYlzdD8&feature=endscreen

Birde firestorm ignition coil booster diye birşey var.Fire storm ateşleme bobini güçlendirici.
http://www.youtube.com/watch?v=5PKM3Eo737E&feature=related


http://www.tezproje.8m.com/hakan_koylu/11_transistorlu.htm

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın