Transformatör gürültüsü? 07 Kasım 2019, 12:51:54 Merhaba, Transformatün o hafif uğultusunun hoparlör kabini içindeyken çok daha yüksek olduğunu gördüm. Bunda trafonun ses elektroniği için yapılmamış olmasınında payı vardır..Kabinde tarafo ve hoparlör var hiç bir devre vs. bağlantısı yok trafoya 220v verildiğinde uğultuyu hafif sessiz ortamda duyulabiliyor. Trafoyu kabinden çıkartıp çalıştırdığımda trafoya kulak dayadığımda anca uğultuyu duyuyorum. Aklıma gelen yapmayı düşündüklerim; trafonun sac kısmını metal bir kafes içine almak sargı kısmınada bakır şerit yerleştirmek ek olarak 220v girişine sağlam bir emi filtre eklemek...Kaplama aşağıda ki gibi olacak ;Birde yanlış hatırlamıyorsam metal kafesi trafonun çıkışında 0 ucuna bağlamak fayda sağlıyordu bunlarında dışında yapılan bir şeyler varmıdır ? Son Düzenleme: 07 Kasım 2019, 13:00:24 - gevv 1 Beğeni
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #1 – 07 Kasım 2019, 13:10:47 Alıntı yapılan: gevv öö 07 Kasım 2019, 12:51:54Merhaba, Transformatün o hafif uğultusunun hoparlör kabini içindeyken çok daha yüksek olduğunu gördüm. Bunda trafonun ses elektroniği için yapılmamış olmasınında payı vardır..Kabinde tarafo ve hoparlör var hiç bir devre vs. bağlantısı yok trafoya 220v verildiğinde uğultuyu hafif sessiz ortamda duyulabiliyor. Trafoyu kabinden çıkartıp çalıştırdığımda trafoya kulak dayadığımda anca uğultuyu duyuyorum. Aklıma gelen yapmayı düşündüklerim; trafonun sac kısmını metal bir kafes içine almak sargı kısmınada bakır şerit yerleştirmek ek olarak 220v girişine sağlam bir emi filtre eklemek...Kaplama aşağıda ki gibi olacak ;Birde yanlış hatırlamıyorsam metal kafesi trafonun çıkışında 0 ucuna bağlamak fayda sağlıyordu bunlarında dışında yapılan bir şeyler varmıdır ?Sesi hoparlörden duymuyorsunuz sanırımTrafoyu monte ederken altına elastik bir malzeme koyunAyrıca vidanın altına da plastik lastik bir pul kullanın benceKabinin tahtası trafonun titreşimlerini yükseltiyordur 2 Beğeni
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #2 – 07 Kasım 2019, 13:34:13 Evet hocam söyledikleriniz doğru trafonun temasına, eğimine göre ses yükseliyor onu çözerim altına kauçuk tarzı bir şey sererim.Ama trafoda ki sesi tamamen kesmek istiyorum benzer bir trafo daha var sadece verniği daha iyi birde sacın üst kısmına epoksi kaplanmış hiç ses yok 1 Beğeni
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #3 – 07 Kasım 2019, 14:31:38 Tamamdır çekiçleme yaptım ses gitti şimdi vernikleme yapıp montaja geçebilirim. Hemen detaylı moda geçtik sacları çekiçleme yeteri oldu yinede kargas bölümüne bakır şerit çekerim trafo biraz daha afilli durur Sağ olun Adnan hocam Son Düzenleme: 07 Kasım 2019, 14:41:38 - gevv 1 Beğeni
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #4 – 07 Kasım 2019, 23:36:28 Alıntı yapılan: gevv öö 07 Kasım 2019, 14:31:38Tamamdır çekiçleme yaptım ses gitti şimdi vernikleme yapıp montaja geçebilirim. Hemen detaylı moda geçtik sacları çekiçleme yeteri oldu yinede kargas bölümüne bakır şerit çekerim trafo biraz daha afilli durur Sağ olun Adnan hocamEllerine sağlık olsun..Güle güle kullan...
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #5 – 30 Kasım 2019, 21:54:29 peki troidal trafo kullanıyor olsak , sorunu nasıl çözeriz
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #6 – 01 Aralık 2019, 17:35:58 Alıntı yapılan: Akin.8784 öö 30 Kasım 2019, 21:54:29peki troidal trafo kullanıyor olsak , sorunu nasıl çözerizO iş zor. Tüm sargıları sökmen gerekebilir. Sekonderi söktükten sonra fişe takar bakarsın. Hala ötüyorsa pirimer de sökülür. Ama tekrar sarması zulüm. Bobinajcıya yaptırırsın. Primer de söküldükten sonra çekirdeği elden geçirip verniklemen gerekiyor. Bu tip trafolarda çekirdek sarmal halde sarılmış demir şeritten oluşur. Suda kaynatıp biraz çekiçleyip kuruduktan sonra verniklenebilir.
Ynt: Transformatör gürültüsü? Yanıt #7 – 02 Aralık 2019, 20:24:39 Alıntı yapılan: Akin.8784 öö 30 Kasım 2019, 21:54:29peki troidal trafo kullanıyor olsak , sorunu nasıl çözerizsanırım bir konserve kutusuna koyup epoksiyi basmak iyi olur