PIC16F88 Vumetre geliştirme

Başlatan Malicarpar, 30 Ocak 2019, 00:03:18

Malicarpar

merhaba sayın ustalar bu gun yepyeni bir alanda yeni bir devre yapmak için sizlerin fikirlerini düşüncelerini almak için bu konuyu açmış bulunmaktayım @gevv ustanın sitesinde bir micro denetleyici ile yapılmış bir devre gördüm devrenin ana kaynağını incelediğimde çok farklı metotlar geliştirildiğini fark ettim pic16f88 le yapılan vu metre devreleri gercekten de lm3915 entegresi ile yapılanlara kıyasla çok daha orjinal görünüyor biraz araştırdım ve pic proglamlama gerektiğini öğrendim bunun için de ya pic programlama devresi yapmam gerekiyor yada hazır usb modul almam gerekiyor bura kadar tamam

gelelim esaas  konumuza bu sitede yapılan vumetre devreleri arasında 16 led li mono 32 ledli stereo ve bir de 40 ledli olanı ver videoda  benim yapmak istediğim ise şu 40 ledli olan devre den 10 tane yapsam sonrada bir frekans bölücü devre ile sesi 10 ayrı frekansa bölsem her bir frekansı da bir devreye yönlendirsem ortaya 10 band spectrum analizör devresi çikarabilirmiyim ayrıca 2 tane daha yapıp bunuda @Mr_YAMYAM  ustanın sıkca söz ettiği din ppm devresi gibi kullansam  olurmu ?

bahsettiğim gibi devre var aslında gevv ustanın sıtesinde
https://www.youtube.com/watch?v=9SK2AxfELfw
bu adreste videosu da var fakat bu devrede her kanal için 10 tane entegre kullanılmış sadece pic ile yapılan devrede ise tek entegre ile yapılabiliyor hem maliyeti düşecek hemde kapa bir görünüm olmayacak düşüncesindeyim devrenin yayınalndığı kaynak site
https://s-o.webnode.cz/vu-metr/

Furkan KELEŞOĞLU

Dostum şu videodaki sistem ne kadar güç tüketiyor biliyormusun yaklaşık 8 amper. 12 volt 8 amper desen 12*8=kayıplar ile birlikte yaklaşık 100 watt eder.  100 watt gücünde amfi devresi calıştırırsın bence görsellik konusunda bu kadar da aşırıya kacmana gerek yok. ha diyorsan ben zenginim calışsın ne olacak. ozaman diyecek bir lafım yok :)
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Malicarpar

Alıntı yapılan: Furkan41 - 30 Ocak 2019, 02:19:40Dostum şu videodaki sistem ne kadar güç tüketiyor biliyormusun yaklaşık 8 amper. 12 volt 8 amper desen 12*8=kayıplar ile birlikte yaklaşık 100 watt eder.  100 watt gücünde amfi devresi calıştırırsın bence görsellik konusunda bu kadar da aşırıya kacmana gerek yok. ha diyorsan ben zenginim calışsın ne olacak. ozaman diyecek bir lafım yok :)
Olaya yanlış yerden bakıyorsun

taydin

https://s-o.webnode.cz/vu-metr/

Bu linkte verilen devre optimal değil. 4 tane grup led'i tarama yaparak güncelliyor. Ama 8 tane led'in ortak dönüşünü PIC'in analog çıkışlarından biri ile sürüyor. Bu durumda led'ler ya çok sönük olacaktır, yada direnç değeleri düşürülürse parlaklık artsın diye, PIC yanacaktır. Doğrusu, dönüş hattına bir transistör koymak ve transistör ile sürmek. Bu durumda LED'lerin seri dirençlerinin değeri iyice azaltılabilir ve çok yüksek parlaklık elde edilebilir.
Elektrik sayacı döndürücüsü ...

taydin

#4
youtube'daki devre de klasik "Flash ADC" devresi:

https://www.allaboutcircuits.com/textbook/digital/chpt-13/flash-adc/

Oradaki her bir entegre, 4'lü opamp. Flash ADC'den tek fark, çıkıştaki binary encoder devresi yok, onun yerine opamp'ler direkt olarak LED'leri kontrol ediyor.

Yani bu youtube videosundaki o panoda PIC falan yok.
Elektrik sayacı döndürücüsü ...

Malicarpar

Alıntı yapılan: taydin - 30 Ocak 2019, 12:15:46youtube'daki devre de klasik "Flash ADC" devresi:

https://www.allaboutcircuits.com/textbook/digital/chpt-13/flash-adc/

Oradaki her bir entegre, 4'lü opamp. Flash ADC'dek tek fark, çıkıştaki binary decoder devresi yok, onun yerine opamp'ler direkt olarak LED'leri kontrol ediyor.

Yani bu youtube videosundaki o panoda PIC falan yok.
Biliyorum @taydin ustam youtube deki video daki devrede pic yok farkındayım o yüzden bu devreye benzer bir devre yapma niyetindeyim pic ile
https://320volt.com/super-vu-metre-nokta-logaritmik-farkli-fonksiyonlar/
Gevv ustanın sitesinde ki videonun sonunda tek entegre ile 40 ledli yapılmış olanı var o devreyi yapmak istiyorum ve o devreden 10 tane yapıp frekans bölücü bir devre ile her bir frekansta bir devre bağlayıp spectrum analizor devresi oluşturmak düşüncesindeyim

ozgurece

#6
Değerli forum arkadaşım senin yapmak istediğin projenin aynısını bende öncesinde internet üzerinden yurt dışından 2 adet sipariş verip getirtmiştim. Modülde extra özelliklerde var .Led parlaklığını da ayarlayabiliyorsun .Aşağıda modül resim ve videoları paylaşıyorum. Orjinal yeşil led ile geliyor ama ben 1 modülü PC ye montaj yaptım .Mavi ledler ile değiştirmiştim. Açıkçası zıp zıp zıplıyor görsel ok ama seviye ölçümü için DIN PPM veya EBU PPM projesini yapman gerekir. ( :D Yapabiliyorsan tabiki)




[IMG]https://resmim.net/f/LQIFqZ.jpg[/img]
[IMG]https://resmim.net/f/rD6Nxs.jpg[/img]
[IMG]https://resmim.net/f/rxBmi1.jpg[/img]
https://youtu.be/3QLgj-nM98Q
https://youtu.be/OhyBSV5Od2s

Malicarpar

Konuyu hortlatmış olacağım fakat ilgilenen arkadaşlara faydalı olur diye düşünüyorum pic16f88  ile vumetre olayından bahsetmiştim 10 band 20 band ve 32 band olarak tasarlanmış spectrum analizor devresi buldum şemaları baskıları mevcut ve gayette hoş olmuş devreler
https://youtu.be/YRnuGKkr4CY
https://youtu.be/MCMw8KlDpJw
https://youtu.be/S-xwoc3TioQ

stk4221

Merhabalar
 Bir ara 50*50 SMD LED ile bir çok çalışmam oldu. Ama hep aklimda 50*50 SMD RGB LED ile renkli monitör yapmak farklı birçok çalışma var. Fakat benim düşündugun gibi degil.
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

Malicarpar

Alıntı yapılan: stk4221 - 21 Eylül 2019, 19:49:54Merhabalar
 Bir ara 50*50 SMD LED ile bir çok çalışmam oldu. Ama hep aklimda 50*50 SMD RGB LED ile renkli monitör yapmak farklı birçok çalışma var. Fakat benim düşündugun gibi degil.
Dostum bu vumetre olayı monitör olayı değil kabaca hesapla bu vumetre nin 31 band olanı 1000 tl  civarında maliyeti var

stk4221

Aslında P10 LED paneller var. Program ile vumetre  gibi kullanılabilir mi acaba.
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

Malicarpar

Alıntı yapılan: stk4221 - 22 Eylül 2019, 19:59:04Aslında P10 LED paneller var. Program ile vumetre  gibi kullanılabilir mi acaba.
Led panellerin bir çoğu yada hepsi RGB Olanlar dahil vumetre olarak kullanılabilir fakat olay hazır parçaları  (led panel , sürücü modül ) gibi kullanıp birşey yapmak değil sıfırdan demonte den hazırlayıp birşeyler oluşturmak ve benim şahsi düşüncem şu ki görsel açıdan kendi yaptığım daha hoş görünür gözüme nede olsa el emeği ile hazırlamış oluyorum

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın