3.7 volt çıkış ile 12 voltluk harici gücü olan motora yol verme

Başlatan grkntrkmn24, 23 Eylül 2018, 22:09:07

grkntrkmn24

Elimde 3.7 volt çıkış veren uzaktan kumanda var ayrı bir 12 volt akü ile role yada transistör yardımı ile uzaktan yol verebilmek istiyorum 12 voltluk motora.5 voltluk role çeker mi çekmez ise transistör devresi ile olur mu hangi malzemeler ve devre şemasını kullanmalıyım teşekkür ediyorum. Sorum karmaşık ise özelden görüşebiliriz. Özetle uzaktan kumanda 3.7 volt çıkışımız var elimizde haricen akü ve motor var uzaktan motora nasıl yol veririm ?

stk4221

tam idrak edemedim ama anladıgım kadarı ile 3.7 v ile 12 voltluk motora yol verilmek isteniyor. sorun bu ise ,
motor kaç amper çeker. ona göre role seçimi yapılmalı. 4 voltluk roleler olmalı. 12 volt ile rolenin com uçları beslenir. akbinde bobin
3.7v  tetiklenirse. role çıkışından 12 v alınabilir. ( kumandada ileri geri gibi özelligi var ise  role ile yada devre ile sorun cözülür)
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

Yusuf usta

Alıntı yapılan: grkntrkmn24 - 23 Eylül 2018, 22:09:07Elimde 3.7 volt çıkış veren uzaktan kumanda var ayrı bir 12 volt akü ile role yada transistör yardımı ile uzaktan yol verebilmek istiyorum 12 voltluk motora.5 voltluk role çeker mi çekmez ise transistör devresi ile olur mu hangi malzemeler ve devre şemasını kullanmalıyım teşekkür ediyorum. Sorum karmaşık ise özelden görüşebiliriz. Özetle uzaktan kumanda 3.7 volt çıkışımız var elimizde haricen akü ve motor var uzaktan motora nasıl yol veririm ?

Şemadaki her iki diyotu da polariteye dikkat ederek takın. Diyotlardan birinin yokluğu röle ve motor hareketlerinden devrenin arızalanmasına sebep olur.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

grkntrkmn24

Alıntı yapılan: Yusuf usta - 24 Eylül 2018, 06:26:14Şemadaki her iki diyotu da polariteye dikkat ederek takın. Diyotlardan birinin yokluğu röle ve motor hareketlerinden devrenin arızalanmasına sebep olur.
Evet demek istediğim bu devre bana yardımcı olacaktır teşekkür ederim cevaplandıran arkadaşlarıma.

Yusuf usta

Alıntı yapılan: grkntrkmn24 - 24 Eylül 2018, 13:19:36Bu devrede D2 isimli UF4007 diyotunu motorun + ve - uçlarına bağlamamız bize ne kazandıracak öğrenmek için soruyorum


bobin sargısı içeren her ürün, üzerindeki akım kesildiği zaman Elektro motor kuvveti denilen ters bir gerilim üretir. Ve bu gerilim besleme kaynağına oranla genellikle çok yüksek bir gerilimdir. Röle ve motorlarda ters polariteli bağlanan diyotlar bu ters akımın devreye ulaşıp zarar vermesine engel olurlar. İhmal etmeyin. Yoksa örneğin BC transistör durduk yere yanar, neden yandı diye düşünürsünüz.

röle kullanmadan da bunu yaparsınız. IRFZ44 mosfet alın. şemadaki röleyi atın. Transistör yerine mosfeti takın. mosfetin 1 numaralı ucu gate beyz ucu yerine gelecek. üç numaralı uca - gerilim verecek ve orta uçtan çıkan eksiyi motora yollayacaksın. motor artı ucu direkt olarak 12V+'ya gidecek.transistör yolu üzerindeki diyota gerek kalmaz. Röleden kurtulmuş olursun. Ayrıca motora paralel bağlanan diyotu yine de bağlaman gerekir. Parazit yapar, kumanda devrene bile bile bu parazitik salınımlar etki edebilir. EMK hafife alınmaz.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

grkntrkmn24

Roleleri aldığım için role kullanacağım şimdilik. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

grkntrkmn24

Elimde bir quadcopter var üzerindeki devrede MPU 6000 denge sensörü var. Ben bu devreyi sadece uzaktan kumanda ile kullanmak istiyorum MPU 6000 smd  entegresini nasıl devre dışı bırakabilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Adnancoskun

MPU3000'i devre dışı bırakmak kolay da,,, ( + gerilimi kesersin olur biter de) dengeyi nasıl sağlarsınız?
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

grkntrkmn24

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 12 Ekim 2018, 13:08:23MPU3000'i devre dışı bırakmak kolay da,,, ( + gerilimi kesersin olur biter de) dengeyi nasıl sağlarsınız?
Denge problem değil + gerilimi kestiğimizde motorlara yol vermede problem olacak mı emin değilim


Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın