Programlama'ya başlamak istiyorum ama kaynak bulamıyorum diyenler BURAYA !

Başlatan Furkan KELEŞOĞLU, 27 Temmuz 2018, 23:49:03

Furkan KELEŞOĞLU

Programlama' ya gecmek istiyorum bir türlü kaynak bulamıyorum param yok kitap alamıyorum diyen arkadaşlarım icin bugün burada bir kaç kaynak paylaşacağım umarım faydalı olur.

Verdiğim sıra ile slaytları izleyiniz ve okuyunuz. slaytların altında birde acıklamalar var. ve bu sitede googlede bulamadıklarınızıda bulabilirsiniz zira bende burda buldum aradıklarımı.

1- https://slideplayer.biz.tr/slide/2798584/
C dili nerden türedi nasıl gelişti kim yaptı MikroC nereden cıktı ve nasıl bir  dildir ic yapısı nasıldır komutlar değişkenler v.s videosu

2- https://slideplayer.biz.tr/slide/2797670/
MikroC ile PIC programlama 7.HAFTA slaytı ,  bu slaytı başta sona güzelce okuyup inceleyen kişi kesinlikle  program yazmaya başlar. ve istediği şeyleri yapma basamağına gelir.

3- https://slideplayer.biz.tr/slide/2855603/
MikroC ile PIC programalama 10.hafta slaytı , bu slaytta bir kaç özel kaydedicilere değinilmiş ve uygulama koduda mevcuttur. bunuda inceleyen bir kişi kaydedicilerin nasıl calıştığını ne yaptığını az cok anlamış olacaktır.

4-https://slideplayer.biz.tr/slide/8852192/
Mikrodenetleyiciler nedir ne yaparlar ic yapıları nedir.

ve bir cok slayt ve videoyu bu slideplayer sitesinde bulup indirebilirsiniz neredeyse tüm yazılım dilleri ile ilgili bilgi mevcut. bunlara göz atıp öğrendikten sonra bir kac konu daha karıştırılabilir.

VE SON OLARAK MİKROC FOR PIC  PDF dosyasını veriyorum. Tamamı ingilizcedir benim size tavsiyem verdiğim slaytları iyice inceler ve öğrenir iseniz bu ingilizce olsa bile orda ne anlatmak istediğini az cok anlayabilirsiniz. zaten ingilizcesi olmayan arkadaşlarda korkmasınlar google cevirici boş yere durmuyor :D


MİKROC FOR PIC : http://download.mikroe.com/documents/compilers/mikroc/pic/mikroc-pic-manual-v101.pdf


Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.


Furkan KELEŞOĞLU

Arkadaşlar en büyük yaşanan sıkıntılardan bazısı Türkçe kaynak olmaması bu yüzden bu işe girişirken daha başında bu işten vazgecmek istiyoruz. Bir kaç araştırmamda 3 adet Türkçeleştirilmiş Data katoloğu buldum. Aslında Bu forumun kendi sayfası yani 320volt.com sayfasında da bir kaç Türkçe bilgi bulunmakta.

-PIC16F877
-PIC16F628A
-PIC16C8X
 
Bu mikro denetleyici ailesinin Türkçe Data Katalogları verdiğim linkteki Rar dosyasında mevcuttur. Fakat size bir önerim var eğer yeniyseniz bu işte türkçe kaynak ile başlayın fakat ALIŞMAYIN. Türkçe olarak sistemi anlamaya calışın daha sonra bu bilgileriniz ile İngilizce üzerinde kendinizi gelişitirin yani Arabayı 3.vites'de değilde 1.Viteste yürütmeye başlatın :)

http://s7.dosya.tc/server8/ro4v72/Furkan_KELESOGLU-Turkce_Datasheet.rar.html

yine güzel bir site ve güzel anlatımları ile kendine bağlayan bir site bu sitedeki uygulamalar yapılabilir kod satırlarını türkce anlatım olarak sunmuş değerli arkadaşımız bakmakta fayda var.
     
     https://elektrokod.wordpress.com/

Faydalı olması Dileğiyle :)
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Furkan KELEŞOĞLU

Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın