Toroid/Ring Ferrit Nüve Hesaplaması. 21 Ağustos 2017, 19:59:36 Merhabalar,Ferrit nüve hesaplamalarını iyice inceledim, yine de aklıma takılan bazı kısımlar var, bunlarda hatalıysam beni uyarabilir misiniz?Elimde WaAc değeri 372 olan bir toroid/Ring nüve var. Tek parça ve hava aralığı air gap yok.nüveyi sürmede topoloji olarak full H bridge düşünüyorum. bu durumda Kt 0.0014 oluyormuş.çalışma frekansı olarak 400 kHz. olsun istiyorum.Bmax'ı 500 aldım.Akım yoğunluğu Dcma 500 aldım.WaAC = (Po.Dcma / Kt.Bmax.f) formülündenPo çıkış gücünü çektiğimde = 208320 Watt. ediyor. çıkan bu değer doğru mudur? doğru değilse hatam nerededir?Bu formüle göre Full H köprü tarafından transformatöre uygulanacak + ve - alternanslar şeklindeki kare dalganın, duty saykılı %100 üzerinden hesaplanıyor olabilir mi? biz alternanslı kare dalganın maksimum %50 duty/iş yapan saykıl şeklinde uygulandığını düşünürsek bu durumda nüve gücünü 208320/2 = 104160 Watt. olarak değiştirirsek doğru yapmış olur muyuz? 100 kW. güç daha mantıklı geliyor. duty akım ve gerilim bu formülün bunlarla alakası var mı?Teşekkürler. Son Düzenleme: 22 Ağustos 2017, 14:41:35 - Bekir ASLAN
Toroid/Ring Ferrit Nüve Hesaplaması. Yanıt #1 – 22 Ağustos 2017, 12:57:28 güç hesabında yapacak pek bir şey yok sanıyorum durumu böyle kabul etmek lazım formül ve verilenler bu şekilde sonuç da.bir yeri daha sormak istiyorum. ferrit nüvenin kataloğunda AL value (nH/T² ) = 3477 ± 25% verilmiş.bu tam olarak ne anlama gelmektedir.nüvede herhangi bir tel kesitiyle sarılacak her bir sipir tel için oluşacak tel indüktans değerimi dir?yoksa başka bir şey mi? L metre değeri bu şekilde ölçmüyor. Son Düzenleme: 22 Ağustos 2017, 14:42:15 - Bekir ASLAN
Toroid/Ring Ferrit Nüve Hesaplaması Hakkında... Yanıt #2 – 22 Ağustos 2017, 14:34:17 https://320volt.com/ferit-nuveler-hakkinda/https://www.mag-inc.com/Design/Design-Guides/Transformer-Design-with-Magnetics-Ferrite-Coresiki link primer sargı spir/tur hesaplamaları arasında küsüratsız bir şekilde tam olarak 1/2 oranı söz konusu. biri 15,15 tur hesaplarken diğer link de bunun tam olarak yarısı olan 7,57 tur formülden hesaplanıyor.nereyi atlıyor ve gözden kaçırıyor olabilirim. Hangisi doğrudur.