Kulaklık Modifikasyonu

Başlatan brooqs, 08 Kasım 2016, 11:53:21

brooqs

Arkadaşlar merhaba,

Razer chimera marka bir kulaklığım vardı. Bunun yayın yapan dock dediğimiz kısmı elektrik yüzünden zarar gördü açtım baktım biraz uğraştım bir elektronikçiye gösterdim ancak adam da uğraşmasına rağmen cihaz çalışmadı. Bu kulaklığın sürücüleride çok iyidir ve sesi güzel verir diye 30 liraya aldığım bluetooth ses bombasını kulaklığa monte ettim. Temel olarak sistem çalışıyor ancak bazı sıkıntılar var çözemediğim. Bu konularda sizlerden yardım talep edeceğim.

1. sorun beklediğim ses kalitesine ulaşamadım. bassler tizler hepsi rezil durumda. Buda sanırım 3 wattlık 4 ohm olan hoparlör yerine 32 ohmluk bir hoparlör bağlamamamdan kaynaklanıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

2.  sorun ise 3.7 volt 600 ma lık li-ion batarya kullanmama rağmen çok fazla gürültü var 10 dk sonra başımı ağrıtmaya başlıyor bunu filtrelemem için ne tür bileşenlere ihtiyacım var örnek bir devresi varmıdır. Yada yöntemimmi yanlış bu arada amfinin çıkışı mono olarak ayarlanmış bende mono olarak tek çıkışı 2 sürücüye dağıttım. Bu durumda 64 ohmluj bir durum söz konusu böyle bir sistemi kurtarmak adına daha verimli ne yapabilirim. Engin tecrübelerinizle beni aydınlatırsanız çok müteşekkir olacağım.

İyi çalışmalar.

i3uz

dock kısmının içini açıp resimlerini koysaydın belki tamir edebilirdik.

hangi modeli var sende?
ses bombasına nasıl monte ettin ?
o kulaklıgın içinde 6 hoparlör var. bas sesleri veren hoparlör   sadece kendisi 64ohm.. model ve resimler koy.. yardımcı olmaya çalışalım.
Teori gerçek verileri vermez, pratikte yaptıkların doğru verilerdir.
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

brooqs

Dock kısmında sanırım dolby logic chipi hasar görmüş arkadaşın söylediği bu yönde. Bu nedenle vazgeçtim. Razer chimeranın sadece 1 modeli var oda virtual surround olanından çünkü elektroniklere sadece 2 kablo bağlıydı. 4 hopalör için en az 5 kablo olması gerekmez mi?

ses bombasıda gold bilgisayardan almıştım. üstünde mono 3watt amfi var birde bluetooth cipi var başka bir entegre göremedim. Ses bomabasının devre kartını söktüm. sadece kartın pili lipo idi onu  tomtom gps cihazının li-ion pili ile değiştirerek kulaklığın birinin içine koydum resimde görebilirsiniz.

Tekrarden teşekkürler.

brooqs

i3uz

ben resim ekliyemiyorum alıntıda yapamıyorum...bi sıkıntı var ama anlamadım...kullaklıgınn hoparlörlerini görebiliyormusun? tek hoparlörlü olanı sökmedim.. her kulak kısmında birdden fazla kablo olmalıydı..kulaklıgın devresi gücüne ve watına göre ayrı kanal  sıstemi gibi çalışıyor. ama seninkın iç yapısını görmedim.. kulaklık hoparlörleri 0.5wattır. kulaklıgın kolonlarının + ve - sinin dogru bağladığından emin ol kulaklık yaylanırken ters tarafa dogru esnerse sesde bozulma olur. kulaklıkların 32ohmsa paralel bagla 16ohma düşsün ama klaklık eksi ve artılarını birbirleri ile birleştir. o şekilde çıkışı dene..
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

brooqs

Kulaklık hoparlörü dışarıda değil plastik bir kutunun içinden 2 kablo çıkıyor onu çıkartmayı hiç denemedim. Kabloların + - iki probdan lehimini söktüğümü iyi hatırlıyorum. Dediğin gibi prob uçlarını yön değiştirerek deneyeceğim. Bu belki ses kalitesini düzenler. Diğer sorunda şu sanırım bluetooth yayını olmadığında chip kendini kapatıyor ve hiç gürültü olmuyor. Ancak ses aktivitesi oldumu gürültü başlıyor sanırım bu audio değilde bluetooth frekansının gürültüsü. bunun içinde bir şey yapılabilirmi bilmiyorum.

Birde aklıma şöyle bişey geldi. bu iki kablo ayrı ayrı hoparlörlere gidiyor olabilir. Bunuda o plastik malzemenin içine bakarak anlayabilirim. + ucun tellerini farklı hoparlörlere göndererek - yi ortak tutmuş olabilirler.

i3uz

kulaklıkla degilde başka bir normal kulaklıkla dene ses bombasını yada başka küçük hoparlörle dene.. sorun yine varmı? çünkü blutootlu saatiminde hoparlorune normal kulaklık bagladım. ondada arka bilanda inleme vardı ama ses iyiydi. öncelikle sorunun neden olduğunu bulmamız lazım.. ses bombasını farklı bir kulaklık bagla bakalım nasıl davranacak.
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

brooqs

Teşekkürler yardımların için deneme yapacağım bu akşam.

brooqs

İyi geceler.

Dediklerini uyguladım ancak ses yine cok cılızdı. Sonra bir forumdan hatırlıyorum yanılmıyorsam orada bass sesleri için seri bobin bağlayın falan yazıyordu bende eski bir routerdan bobin söküp bağladım noise halen var ancak ses oldukça düzeldi. Her ne kadar basslar umduğum gibi olmasada baş ağrısı yapmıyor bozuk radyo gibi değil ses şu anda. Ancak bu iş böyle bluetooth ile olacağını zannetmiyorum. 3.7 volt ile çalışacak bir amfi devresi ayarlayıp onu takmayı düşünüyorum. A sınıfı ufak böyle kulaklık için 3.7 voltta çalışabilecek bir devre bildiğin yer varsa onu yapıcam yoksa cihazı kenara kaldırıp yeni  bir kulaklık alacağım.

Yardımların için tekrardan teşekkürler.

Mustafa281

Alıntı yapılan: brooqs - 08 Kasım 2016, 23:32:46İyi geceler.

Dediklerini uyguladım ancak ses yine cok cılızdı. Sonra bir forumdan hatırlıyorum yanılmıyorsam orada bass sesleri için seri bobin bağlayın falan yazıyordu bende eski bir routerdan bobin söküp bağladım noise halen var ancak ses oldukça düzeldi. Her ne kadar basslar umduğum gibi olmasada baş ağrısı yapmıyor bozuk radyo gibi değil ses şu anda. Ancak bu iş böyle bluetooth ile olacağını zannetmiyorum. 3.7 volt ile çalışacak bir amfi devresi ayarlayıp onu takmayı düşünüyorum. A sınıfı ufak böyle kulaklık için 3.7 voltta çalışabilecek bir devre bildiğin yer varsa onu yapıcam yoksa cihazı kenara kaldırıp yeni  bir kulaklık alacağım.

Yardımların için tekrardan teşekkürler.
@brooqs Bc serisi transistörlere bir bak orda Darlington bağlantı yapıp ( 2 transistörü arka arkaya ) bağlayarak bir anfi yapabilirsin lakin ne kadar kaliteli ve ya güzel olur bilemem onun haricinde Tda2822m entegresi ile de yapabilirsin ama en az 9 volt ister sen onu 5 volt ile de besleyebilirsin pc den önemli olan kartın boyutunu ufak tutup kulaklığın içine yerleştirebilmek  :)

brooqs

Mustafa281

brooqs

Onuda denedim ancak inanılmaz bir gürültü vardı gürültüden sesi dahi duyamıyordum. Onuda attım bir kenara kaliteli bir kablo aldım. Kablo ile bağladım. Şu an seside gayet iyi.

Teşekkürler yardımlarınız için.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Resistor Türkçe nasıl yazılır (küçük harf ile yazınız):
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın