YAMYAMLARIN SOHBET BÖLGESİ III

Başlatan Mr_YAMYAM, 30 Ağustos 2016, 02:47:39

ozgurece

#1900
@Mr_YAMYAM Hocam her gün hatta bazen birkaç saat arayla güncelliyorlar. Ama bu yazılım Flash üzerinden yükleniyor . Cihaz recovery modunda ip veriyor o ip adresinden ağ üzerinde browser ile bağlanıp imajı yüklüyoruz. Ama bu kadar sık günellemede olmaz ki ben bıraktım peşini. Kim uğraşır ki saat başı imaj yükle. Ha tabi imaj sonrası tüm kurulumlar sıfırdan. Kanallar favoriler oscam ,cccam ip Tv ........Ama yedek varsa o zaman en son sistem ayarları geri yükleniyor.





Mr_YAMYAM

Hiç uğraşma bence.
Yılda bir kez bakarsın gerekiyorsa güncellersin.

Mr_YAMYAM

#1902
@ozgurece
Birgün kızacağım ve şu PPM den yapacağım.



Yıllar önce -53db ila +5db arası yüksek çözünürlüklü olarak 37 ledli yapmıştım.
37LED için tek kanalda 2 adet LM3915 2 adet te LM3916 kullanılıyor.
27 LED yapsam alt seviyelerin çözünürlüğünü 3db yapıp bir adet LM3915 ile işi bitirebilirim.
Elimde sadece 2 ya da 3 adet orijinal LM3915 kaldı kullanmaya kıyamıyorum.
LM3916 lardan 10 adet kadar var orijinal inferno olarak.

ozgurece

#1903
@Mr_YAMYAM hocam 27 led olmaz.....   Olursa 37 ledli süper olur gerçekten vay be görmek isterdim ama dediğiniz gibi orjinal 3915 yok. Almanya Frankfurt'a bizim arkadaş yakında gidecek ona söylersem alır gelir ama anlamaz ki orjinal mi değilmi adama nasıl öğreteceğiz bu orjinal gardaş bundan al diye. Diyelim siparişi verdik arkadaş aldı geldi 20 adet ya yan sanayi çıkarsa. ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 04 Mayıs 2019, 19:58:26@Mr_YAMYAM hocam 27 led olmaz.....   Olursa 37 ledli süper olur gerçekten vay be görmek isterdim ama dediğiniz gibi orjinal 3915 yok. Almanya Frankfurt abizim arkadaş yakında gidecek ona söylesem alır gelir ama anlamaz ki orjinal mi değilmi adama nasıl öğreteceğiz bu orjinal gardaş bundan al diye. Diyelim siparişi verdik arkadaş aldı geldi 20 adet ya yan sanayi çıkarsa. ?
Anlamıyorsa olmaz.
Almanyada bile çin işi üretimler satılıyor. Her ne kadar tested ürünlerden olsa da benim buradan 3$ a almış olduğum LM lerden farklı değildir.
Ancak bir resim ile entegreyi tarif ederek bunun aynısından al diyebilirsin.
Ucuza da geleceğini sanmıyorum.

ozgurece


Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 04 Mayıs 2019, 20:09:31
LM3915 ler ile 90db skalalı PPM yapılabiliyor.
Ama bu sefer işler karışıyo.
Referans seviyeyi -9 seviyesinde 0dbU yapınca 9db üst skala için yanlış hatırlamıyorsam 17V DC gerekiyordu.
LM3915 ler bu giriş gerilimine dayanabiliyor ama redresör ve diğer opamplar için bu değer sınırda idi.
Max 2X18V ile çalışan op-amplar o günlerde 17V doğrultma ile sınırda kalıyor, birkaç db lik fazla seviyede hemen cortluyorlardı.
Günümüzde 20V veya üzeri çalışabilen opamplar olsa da LT serisi olup temin edebilmek son derece zor.

ozgurece

DIN PPM in esas amacı doğrultusunda bilinçli kullanmak için Ses seviye izleme takip referansı olarak -40 db hassasiyet biz ev kullanıcıları için fazlası ile yeterli Onursal hocam. -90db için zaman harcamayın ,bizler için bu çok hassas ölçüm seviyelerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 04 Mayıs 2019, 23:15:50DIN PPM in esas amacı doğrultusunda bilinçli kullanmak için Ses seviye izleme takip referansı olarak -40 db hassasiyet biz ev kullanıcıları için fazlası ile yeterli Onursal hocam. -90db için zaman harcamayın ,bizler için bu çok hassas ölçüm seviyelerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Bence de.
Zaten amatör ev sistemleri için -40db bile fazlasıyla yeterli.

ozgurece

#1909
@Mr_YAMYAM hocam bugün elimdeki eski ama sağlam LNB leri (Orjinal) çıkardım. Şöyle bir durum var. Ön kapakları aşınmış  bazılarının da kayıp. Bu durumda internet üzerinde araştırdım pet su plastiklerinden buraya kapak uyduranlar olmuş. Ama ben düşündüm ki bu işi en iyi Onursal hocamız bilir hatta mutlaka tecrübe etmiştir. Aşağıdaki resimlerde (1024 x 768 ) kayıp Lnb ön kapaklarına uyan krem kapakları buldum :D . Referansımı uzaktan kumanda ile yaptım. Soldaki kapaklar uzaktan kumanda önünde deneme de sinyali iletiyorlar. Sağdaki kapaklarda iletişim olmadı. Sizin değerli önerilerinizi ve tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum. Önerileriniz doğrultusunda Eski orjinal universal LNB leri değerlendirebilirim.Teşekkürler.






Bu LNB lerde üst seviye Onursal Hocam Sinyal kayıplarını minumum düzeye çeken ecik pahalı oyuncaklar :D Hareketli sistem kurulumu için bu LNB leri almıştım.(Henüz sistemi kuramadık :( )


Mr_YAMYAM

Kapakların doğrudan sinyaller ile ilgisi yoktur. Kapaklar ortam etkilerinin engellenebilmeleri için konulmaktadır.
Ama kapağın yüzeyi parlak ve düz olursa çanaktan gelen sinyalleri geri yansıtarak sinyalleri düşürebilirler.
Kapak biraz dış bükey konkav olmalıdır. Yani çanak yüzeylerine parelel bir eğrilik. Bu yüzden düz kapaklar kullanılmamalıdır.
LNB adı üzerinde Low Noise Block konverter demektir.
Low noise kavramı düşük gürültü olduğu için bir LNB de gürültü faktörü en önemli unsurdur.
Her ne kadar digital yayın tekniklerinde gürültülerin önemi yok denilse de iyi kalite sinyal işlemesi için gürültü faktörlerinin de iyi olması gereklidir.
Bu pahalı dediğin LNB lerin gürültü faktörü yazıyorsa ve 0.4 0.3 gibi ise değerli ürünlerdir.

ozgurece

#1911
Anladım Onursal hocam o zaman parlak krem kapaklarını ben ince zımpara ile hafifçe düzeltirim. Teşekkürler. Sağolun.

 :o INVERTO  Black ULTRA TWIN LNB
     0,2dB TWIN LNB -  2 YIL Garantili
      IDLB-TWNL40-ULTRA-OPP   
 INVERTO  Black ULTRA TWIN LNB

ozgurece

#1912
Bu kapak sizin önerdiğiniz tanımlama doğrultusunda (parlaklık hariç) tam olarak oldu (Krem kapağı) Onursal hocam yüzeyi çok parlak ben ince zımpara ile hafif matlaştırmaya çalışacağım.


Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 05 Mayıs 2019, 12:56:06Anladım Onursal hocam o zaman parlak krem kapaklarını ben ince zımpara ile hafifçe düzeltirim. Teşekkürler. Sağolun.

 :o INVERTO  Black ULTRA TWIN LNB
     0,2dB TWIN LNB -  2 YIL Garantili
      IDLB-TWNL40-ULTRA-OPP   
 INVERTO  Black ULTRA TWIN LNB
Değerler gayet iyi.
Tek kötü unsur var ki çalışma sıcaklığı aralığı.
Bir uydu sistemi daima güney yönüne bakmaktadır. Dolayısı ile günün her saati güneşe maaruz kalırlar.
Güneş ışığının ısıtıcı etkisi ile metal aksamlar aşırı ısınarak içerdeki yarı iletkenlerin bozulmasına sebebiyet verirler.
Özellikle siyah kaplamalı yüzeylerde sıcaklığın daha fazla olacağı bir gerçektir.
-30 ila 60'C arasında verilmiş olan bu LNB İzmir gibi bir şehirde birkaç sene gibi sürede bozulabilir.
Bu sebeple o LNB için harici koruma önlemi alınması bence gereklidir.

ozgurece

Anlıyorum Onursal Hocam. Montaj aşamasını henüz daha yapmadım , nasıl koruma önlemleri alabilirim. ? Nasıl bir uygulama yapabiliriz. ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 05 Mayıs 2019, 13:13:32Anlıyorum Onursal Hocam. Montaj aşamasını henüz daha yapmadım , nasıl koruma önlemleri alabilirim. ? Nasıl bir uygulama yapabiliriz. ?
LNB tepesine bir plastik beyaz ŞAPKA.
Nasıl ki insanlar da güneşten korunmak için ŞAPKA takıyorlarsa LNB ler de şapka takabilirler.
Şapka montajı zor ulursa tüm LNB yi içerisine alabilecek büyüklükte beyaz parlak bir plastik kutu da idealdir.
Metal konserve kutuları bile kullanılabilir. Ama metal içerisindeki ısının atılabilmesi için arka kısmında delikler açılması gereklidir.

Furkan KELEŞOĞLU

@Mr_YAMYAM  Şu GND Tekniği diye anlat analt bitiremediğin konuyu ve önemini ben şimdi anladım. abi :D

Telefonum kırılınca elimde hazır SIM800L modülü de varken kendime arama yapma arama almak için basit bir şey yapayım. dedim. kendi üstünde dandik sarı bir anteni vardı. onla bir türlü calıştıramıyorduk. bende leptopların ekranın arkasındaki şu wifi antenimi gps antenimi neyse artık onu söktüm taktım. devrenin cekim gücü sarı  kücükk antene oranla 2 katı arttı.

Fakat arama yaparken. karşı taraf aramayı kabul ettiği an . modül resetleniyordu. bir türlü anlam veremiyordum. sonra anladım ki anten SWR yapıyor. ve modüle geri dönünce modül resetleniyor. bunu ilk önce modülün üstünü elimle kapatarak cözdüm. aramayı yaptık fakat. karşı taraf bana cok yüksek parazit olduğunu söyledi sesimi bastırıyormuş . datashette mikrofon icin basit bir filtreleme önerilmiş onu yaptım. fakat azalmasına rağmen hala varmış.

Daha sonra beslemelere yükske kondansatör koydum ve modülün hemen yanına 100nf yine değişen bir şey yok aklıma sen geldin :D

Modülün üstüne elimdeki aliminyum soğutucları koydum. ve bir kablo yu üstlerine lehimleyip o kabloyuda şaseye verdim. verdiğim yere bir 100nf daha attım.

Bu sefer parazitin cok büyük oranda azaldığını hatta ara ara cızırtı olduğu söylendi. yani şu şaseleme bilmem ne hazır modül olduuğu halde böyle büyük sorunlar cıkardı. Gerçi en büyük sorun UYGUN ANTEN Kullanmadığım için. 

Ve şaseleri birleştirmiştim. daha sonra acıp senin anlattığın şeyleri okuyup tekrardan değiştirdim. gerçi blendajlı kablo değil bildiğimiz jumper ile kurdum devreyi bread boarda. ama parazit cok büyük oranla değişti.

Böylede bir anım oldu yazayım dedim. :D
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Furkan41 - 06 Mayıs 2019, 23:34:20@Mr_YAMYAM  Şu GND Tekniği diye anlat analt bitiremediğin konuyu ve önemini ben şimdi anladım. abi :D

Telefonum kırılınca elimde hazır SIM800L modülü de varken kendime arama yapma arama almak için basit bir şey yapayım. dedim. kendi üstünde dandik sarı bir anteni vardı. onla bir türlü calıştıramıyorduk. bende leptopların ekranın arkasındaki şu wifi antenimi gps antenimi neyse artık onu söktüm taktım. devrenin cekim gücü sarı  kücükk antene oranla 2 katı arttı.

GROUNDING konusu son derece önemli ve bir o kadar da hesap kitap gerektiren bir tekniktir.
Antenlerdeki SWR (Standing Wave Ratio) farklı bir olay olsa da grounding ile ilişkisi bulunmaktadır.
Çünkü bir anten boyutu temelde toprağa referans alınarak hesaplanmaktadır.
ARAŞTIRMA:
Bir markoni anten ile dipol antenler arasındaki farkı araştırınız.
Tam dalga yarım dalga ve çeyrek dalga anten yayılımlarını inceleyiniz.
Yerine göre ve bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.

ozgurece

#1918
@Mr_YAMYAM hocam bu sene köye giderseniz  resimdeki bu Aparatla LNB ekleme uygulamalarını deneme yapın. Türksat 42 derece antene aparatla ilave uydular birçok yeni şifresiz kanallar var. Aynı şekilde Hotbird 13 de aparatla birçok uydunun şifresiz yaınları mevcut. Aparatlar 5 , 10 TL arasında satılıyor. Apratla ilave LNB leri ayarlamak için antenlerin olduğu yerde küçük bir TV ve SD uydu alıcısı yeterli

Türksat 3A/4A at 42.0°E Merkezli Anten



Hotbird 13B/13C/13E at 13.0°E Merkezli Anten



Mr_YAMYAM

Köyde yabancı kanalları pek seyretmezler.
Ben de yılın büyük bölümünde Ankarada olduğum için zaten hot bird'ü seyrediyom.
Esasen bu sene köy için farklı planlarım var.
Sinema sistemi kurmak istiyorum.
Bir de uzay teleskopu yapmayı planlıyordum. Ama mercek fiyatlarını araştırınca şok oldum.
Üstelik iş merceklerle bitmiyor. Merceklerin bir araya getirilerek objektif yapılması gerekiyor.
Bir objektifin hareketli parçalarının yapımı hiç te kolay değilmiş.

ozgurece

#1920
Sinema sistemi ?  5+ 1 mi ? Nasıl bir uygulama yapacaksınız. ?
Uzay Teleskopu ama nasıl ? Bu aşağıdaki linkte satılan gibi basit bir gözlem cihazımı ? 

Zoomex F36070m

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 08 Mayıs 2019, 15:52:24Sinema sistemi ?  5+ 1 mi ? Nasıl bir uygulama yapacaksınız. ?
Uzay Teleskopu ama nasıl ? Bu aşağıdaki linkte satılan gibi basit bir gözlem cihazımı ? 

Zoomex F36070m
Benim evde 7.1 SONY var. Yıllar önce full takım bir arkadaşla hoparlör takımını yapmıştık.
Pek kullanmıyorum. Köye götürebilirsem bangır bangır film seyredebilirim.

Uzay teleskopu senin linkteki gibi birşey değil.
Doğrudan sensor üzerine odaklı ve yüksek ışık geçirgenliği olan bir objektif olmalıdır.
Bu objektifi ve sensoru uzaktan kumandalı bir WEB-CAM olarak düşünebilirsin. Yani doğrduan PC ye bağlanacak.
Ben de oturduğum yerden PC ile gökyüzünü gözlemleyebileceğim. Dilersem PC ye kayıt yapabileceğim.
Tüm sistemler günümüzde halihazırda rahatlıkla temin edilebilir olduğu için, tek yapılması gereken şey, yüksek geçirgenlikli ve uzaktan kontrol edilebilen bir objektif teminidir.
Yüksek geçirgenlikli objektifin çapı olağandan büyük olacağı için, (takribi 30cm çap) objektifteki diğer merceklerle birlikte ve uzaktan kontrol mekanizmasıyla oldukça ağır olmaktadır.
Böyle bir objektif piyasada olsa bile son derece pahalı olacaktır. 
Yine de bilimin aşkına araştırmaya devam ediyorum.

Furkan KELEŞOĞLU

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 07 Mayıs 2019, 01:00:51GROUNDING konusu son derece önemli ve bir o kadar da hesap kitap gerektiren bir tekniktir.
Antenlerdeki SWR (Standing Wave Ratio) farklı bir olay olsa da grounding ile ilişkisi bulunmaktadır.
Çünkü bir anten boyutu temelde toprağa referans alınarak hesaplanmaktadır.
ARAŞTIRMA:
Bir markoni anten ile dipol antenler arasındaki farkı araştırınız.
Tam dalga yarım dalga ve çeyrek dalga anten yayılımlarını inceleyiniz.
Yerine göre ve bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.


@Mr_YAMYAM  Abi araştırdım okudum.  parca parca olduğu için bilgi tam olarka ne anladığımı yazamıyorum şöylle anlatayım.
marconi ile dipol arasında  dalga farkı var galiba.  çünkü bu 2 antende çok yönlü antenler ibaresi içinde yer alıyor. aralarındaki fark ise dalga boyundan geliyor. birisi ceyrek(marconi anten )  diğer yarım dalga anten(dipol).

ozaman şuradan yola cıkarsam.
 Frekans arttıkca Mesafe kısalır.ve bant genişliği artar.
Frekans düştükce bant genişliği azalır fakat mesafe artar.

Dalga boyuda lamda ile gösteriliyor.  Çeyrek ise lamda 4 e bölünüyor.  yarım ise 2 ye bölünüyor.
hatta lisede RF alıcı verici ile bir devre yapmıştım doğru düzgün calışmayınca. hocam anten diye bağladığım kablonun 433mhz frekansına uygun ölçüde olmadığını söylerek beraber ozaman hesap yapıp ona göre antenin(kablonun) boyunu düzeltmiştik. ve daha stabil calışmaya başlamıştı.

Antenin tam dalga uzunluğu (m) =(lamda*0,95)/Antenin calışacağı frekans
Yarım Dalga için (m) = ((lamda*0,95)/Antenin calışacağı frekans)/2
Çeyrek Dalga için (m) =  ((lamda*0,95)/Antenin calışacağı frekans)/4

Galiba bunun nedeni düşük frekanslarda cok büyük antenlerin olmasından dolayı çeyrek antenin geçerli olmasıydı.

Dediğim gibi parca parca ve doğruluğu gerçek olup olmadığındna emin olmadığım şeyler bunlar.

NOT= Bu yazılanlar benim parca parca bildiğim doğruluğundna tam emin olmadığım şeylerdir. Öğrenmeye calışanlar Veya Okuyanlar Pek Dikkate almasın.
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Furkan41 - 09 Mayıs 2019, 01:32:48@Mr_YAMYAM  Abi araştırdım okudum.  parca parca olduğu için bilgi tam olarka ne anladığımı yazamıyorum şöylle anlatayım.
marconi ile dipol arasında  dalga farkı var galiba.  çünkü bu 2 antende çok yönlü antenler ibaresi içinde yer alıyor. aralarındaki fark ise dalga boyundan geliyor. birisi ceyrek(marconi anten )  diğer yarım dalga anten(dipol).

ozaman şuradan yola cıkarsam.
 Frekans arttıkca Mesafe kısalır.ve bant genişliği artar.
Frekans düştükce bant genişliği azalır fakat mesafe artar.

Dalga boyuda lamda ile gösteriliyor.  Çeyrek ise lamda 4 e bölünüyor.  yarım ise 2 ye bölünüyor.
hatta lisede RF alıcı verici ile bir devre yapmıştım doğru düzgün calışmayınca. hocam anten diye bağladığım kablonun 433mhz frekansına uygun ölçüde olmadığını söylerek beraber ozaman hesap yapıp ona göre antenin(kablonun) boyunu düzeltmiştik. ve daha stabil calışmaya başlamıştı.

Antenin tam dalga uzunluğu (m) =(lamda*0,95)/Antenin calışacağı frekans
Yarım Dalga için (m) = ((lamda*0,95)/Antenin calışacağı frekans)/2
Çeyrek Dalga için (m) =  ((lamda*0,95)/Antenin calışacağı frekans)/4

Galiba bunun nedeni düşük frekanslarda cok büyük antenlerin olmasından dolayı çeyrek antenin geçerli olmasıydı.

Dediğim gibi parca parca ve doğruluğu gerçek olup olmadığındna emin olmadığım şeyler bunlar.

NOT= Bu yazılanlar benim parca parca bildiğim doğruluğundna tam emin olmadığım şeylerdir. Öğrenmeye calışanlar Veya Okuyanlar Pek Dikkate almasın.
Bilgilerin yanlış.
Her antenin temeli çeyrek dalga üzerine kurulmuştur.
Bir sinüs işaretinin çeyrek dalgasını anten boyunca çizersen akım veya gerilim grafiğini görürsün.
Sinüs işaretindeki gibi düşünürsek, akım antenin dibinde max ise ucunda minumum olacaktır.
Bu eğrinin tam tersi toprağa göredir.
Yani marconi anteni baz alırsak, çeyrek dalganın tam tersi ya toprağa doğrudur ya da antenin toprak iletkeni varsa (DİPOL) üzerindedir.
Bir antenin yayılım esaslarının temeli bu eğridir.
Bu eğri temelde akım gerilim olarak çizilir ve akım ve gerilim eğrisi doğrultusunda tel üzerinde manyetik alan oluşturur. Bu manyetik alanın yönü sağ el kuralına göre belirlenir.
Bir yarım dalga boyunda iletken düşünürsek, bu iletkenin dibinden sinyal uyguladığımızda dipteki akım minumum ise iletkenin en ucunda da minumum olacaktır. Bu durumdaki akım gerilim grafiği farklı olacağı için teoride anten dipten yükleniyorsa yayılım yapmıyor demektir. Yani empedansı teoride sonsuz olur.
Bu sebeple yarım dalga boyunda bir iletken doğrudan anten olarak iş görmez. Dipten yüklenmesi ve empedansının 50 ohma çekilebilmesi gerekmektedir.
Bu olayın temel mantığı ise yükseltici ototransformatörler gibidir.

ozgurece

#1924
@Mr_YAMYAM Hocam bakın LEDleri nasıl yapmışlar. Bence Güzel Olmuş.  :)
https://youtu.be/xDKbpwumgF8

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Mayıs 2019, 22:26:07@Mr_YAMYAM Hocam bakın LEDleri nasıl yapmışlar. Bence Güzel Olmuş.  :)
https://youtu.be/xDKbpwumgF8
Gayet HOŞŞT.
Ama benim için ölçüm önemlidir.
Yani spectrum analizer ile belirtilen frekansların kaç db altta veya üstte olduğunu ölçebilmeliyiz.
Bu alette bir bağırtıda ibre sona dayanıyor olup kaç db OL olduğunu görebilmek mümkün değilken. minumum seviyede ise kaç db düşük olduğunun görülebilmesi bile mümkün değil.
19 adet LED ile yapılmış ve toplamda 7 band düşünürsek 133 adet LED e yazık olmuş.
En azından tam ortadaki 9. LED e sarı LED konulsa. Skalası 0db olarak belirlense.
Alttakiler yeşil veya mavi olmak üzere 9 LED için toplam ölçüm aralığı 24db eksi seviye olsaydı. Üst bölümler için de kırmızı veya mor gibi bir renk ile 24 db artı seviyeyi  ölçümlendirebilmiş olsalardı işte o azaman HAH bu alet güzelmiş diyebilirdim.
24+24 bir de ortadaki 0db ölçüm aralığı olmak üzere toplamda 48+3 dersek 51db ölçüm aralığında yapılması gerekirdi ki DIN normlarına göre yapmak istersek hiç te kolay olmayacaktı.
Günümüzde arduino gibi üretimlerle bu gibi işler basitçe yapılabiliyor tabii.

ozgurece

#1926
@Furkan41 Forum arkadaşım sen yazılımdan anlarsın yeşil ekrandaki hata kodu.  Arayüz skini yüklerken bu durum oldu .Bu hatayı düzeltmem gerekiyor cihaza bağlandım ve hata veren bölümde editleme yapacağım ama neyi değiştirmem gerekiyor. (Böyle giderse ufaktan Lınux de öğreneceğiz galiba :D )
Bu durumdan kolayca çıkarım ama tekrar yükleme yapmak uzun sürüyor o nedenle bu hatayı düzeltebilirmiyiz ?





fatih343

Alıntı yapılan: ozgurece - 17 Mayıs 2019, 23:30:20@Furkan41 Forum arkadaşım sen yazılımdan anlarsın yeşil ekrandaki hata kodu.  Arayüz skini yüklerken bu durum oldu .Bu hatayı düzeltmem gerekiyor cihaza bağlandım ve hata veren bölümde editleme yapacağım ama neyi değiştirmem gerekiyor. (Böyle giderse ufaktan Lınux de öğreneceğiz galiba :D )
Bu durumdan kolayca çıkarım ama tekrar yükleme yapmak uzun sürüyor o nedenle bu hatayı düzeltebilirmiyiz ?






Senin yazdığın kodda hata gözükmüyor. Hatanın başlangıcı kütüphanede. Kütüphane sorunlu. ServiceResolution isimli kütüphanesini bulamadım diyor. Ya indirilmemiş yada senin indirmiş olduğun kütüphane içerisinde zaten olan ama import edilemeyen bir kütüphane hata veriyor
Ne kadar ekmek o kadar köfte

ozgurece

#1928
@fatih343 Arkadaşım yardımın için teşekkür ederim. Diğer forumda ki arkadaşımızda yardımcı olmaya çalıştı.
Bana yazdığı mesaj ;


Cihazında bu dosya eksik
apt install enigma2-plugin-skincomponents-serviceresolution
dosyayı yüklemeniz gerekir.
Telnet ile komutu verin

Bende telnet ile komut verdim. Doğru mudur ?



durum biraz karışık ben açıklama yapayım ama siz anlarsınız fatih arkadaşım;
Cihazın SD card bölümünü extra flas olarakkullandık burada 32Gb lık SD kart takılı. Sistemi burada kurduk. Ham imaj cihazın kendi flashında  8GB lık bölümde. Bu bölümü girmek için başlangıçta seçim yapılıyor. Bu bölümde bende kanal taratma ayarlar favori liste oluşturdum buraya kadar OK. Sonra arayüz skini enigma2-skin-metrixstylehd_11.4-r5_all dosyasını usb den bellekle yükledikten sonra bu yeşil ekran hatası verdi. Halihazıda iki bölüm var SD bölüm çalışıyor. Cihazın kendi Flash bölümünde 8Gb olan bölümde sorun. Recevery modunda açarsam tekrar yükleme yaparım ama ozaman diğer bölümde resetlenecek. Sen eminim anlamışsındır benim anlatmak istediğimi.



cihaza extra tanıtılan Sd Flas a kurulu sistemde sorun yok.  Sorun Ham imaj Flas da yanı seçenek ekranında  0 nolu seçimde yeşil ekran hatasıydı.

ozgurece

Sorun çözüldü arkadaşlar OK. Diğer Forumda sanıyorum pro bir abimiz var. Ben komutları burada paylaşayım belki bir arkadaşımıza faydası dokunur.

apt update; apt upgrade
apt-get -f --force-yes --assume-yes install


gelen uyarılara y harfi veya e harfi ile okeyle.

Mr_YAMYAM

Uzun bir aradan sonra dizüstümü alıp dışarlara çıktım.
Ne çıkarsa bahtıma diyerek PC yi açtım.
Yıllar önce yüklemiş olduğum UBUNTU STUDIO 12:04 yüklü imiş :D
[attach type=image]12130[/attach]
Hala tıkır tıkır çalışıyo yaaf.
Yan masada görenler ELMA sanıyorlar benim PC yi  ;D

ozgurece

@Mr_YAMYAM Hocam geçen gün Sizin TC-K490 deneme için çalıştırdım O da NE küçük Lastik su koymuş :D  Kasetlerde Güzel Patinaj çekiyordu. Artistik Patinaj :D . Benim kolleksiyonda lastik ölçülerinde bulamayınca bugün Pasaja gidip Aynı ölçüde lastik temin ettim.  1TL yede var 2,5TL de. Ama ben orjinale yakın kaliteli olanlardan seçtim. Yedek de aldım ne olur ne olmaz. Güzel cihazı açmışken bakımını da yaptım. Bu cihazın VFD ekranı gerçekten güzel yapılmış üstelik Monitör olarak da kullanılabiliyor. Aslında Elimde iki adet TC-K490 var. Belki birini satış için düşünebilirim. Ve resimler Tabiki. :)











Mr_YAMYAM

#1932
Parasını denkleştirebilirsem geri alabilirim.

Herifin birisi kasete 125 kaat istiyo :D
https://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/maxell-ud-70-bos-metal-kaset-429354651
MA-XG serisi en üst seviye idi. Ele alınınca bile ağırlığından belli ediyordu.
Zamanında işyerinde kayıt karakteristiğini ölçmüştük.
18KHz e kadar bile lineer kayıt yapılabiliyordu.

ozgurece

#1933
Onursal Hocam satıştan ziyade elimde olmayan bir cihazla Takas için düşünebilirim. Sizin elinizde bende olmayan cihazlardan varsa takas olabilir. Yoksada çok önemli değil bu cihaz gerçekten güzel ve şu anda Türkiye'de satışı yok yani satan yok. :)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 31 Mayıs 2019, 18:25:25Onursal Hocam satıştan ziyade elimde olmayan bir cihazla Takas için düşünebilirim. Sizin elinizde bende olmayan cihazlardan varsa takas olabilir. Yoksada çok önemli değil bu cihaz gerçekten güzel ve şu anda Türkiye'de satışı yok yani satan yok. :)
O ürüne eşdeğer bir cihaz elimde yok.
Benim aletleri bi karıştırayım diyeceğim ama zaten sende hemen hemen eşdeğer cihazlar bulunuyor.

ozgurece

#1935
İlerde Modifiye Anfi projesi yaparsak fiyattan düşeriz @Mr_YAMYAM Hocam. Nedersiniz ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 31 Mayıs 2019, 18:34:16İlerde Modifiye Anfi projesi yaparsak fiyattan düşeriz @Mr_YAMYAM Hocam. Nedersiniz ?
İyi olur.
Ancak şu aralar ben ecik UÇTUM :D
Son zamanlarda PRE-POWER ampli ikilileri için anormal fiyat istiyorlar.
Ben de bunun üzerine bir PRE AMPLİ bir de POWER ampli yapımına giriştim.
[attach type=image]12161[/attach]
Pre amplilerin temel özelliği olan BUFFER özellikli OP-AMP ları araştırdım ve bir tane buldum.
Halihazırda piyasada var mı yok mu bilmiyorum ama benim eski hurdalardan temin edilebilir.
Bu pre amplinin temel blok şeması prensipte aynı olup, daha önce yapmış olduğum amplilerden çok ta farklı değildir.
[attach type=image]12165[/attach]
Tek fark BUFFERED OPUTPUT STATE olup, bu devrenin yerine power ampli devresi yerleştirdiğimizde bildiğimiz modifiye amplimizin komple tasarımı ortaya çıkmaktadır.

Gel gelelim ampli tasarımına başlayınca ÇUVALLADIM.
[attach type=image]12163[/attach]
Şimdiye kadar benimseyip te uyguladığım METAL GROUND PLANE uygulamasını yapmayıp fabrikaların yaptıkları gibi komple plaket üzerinde tasarladım.
Gel gelelim POWER-AMPLİ çizimine başladığımda ortaya bir sürü ground sorunları çıktı.
Teknik olarak grounding kurallarına aşina olduğum  için aksaklıkları çizim esnasında hesaplayabilmekteyim.
Ancak POWER AMPLİ ground dönüş hattı ne yazık ki halledilemedi.

ozgurece

#1937
Onursal Hocam siz sorunları zaman içinde mutlaka çözersiniz. Ama sanıyorum bu üzerinde çalıştığınız yeni proje Önceki projenizden Technics den daha üst seviye olacak. Bu Dehşet. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sanıyorum Bu cihazıda Pataklayacağımız günler geliyor. :)

Teknik değerleri incelendiğinde, band genişliği ve distorsiyon olarak sendeki ampliye yakın olduğu görülüyor. Birkaç db lik üstünlüğü olabilir.
S/N olarak 105db verildiğine göre, ve çıkış gücü 110W olduğuna göre ampli gürültü faktörünün -65db civarı olduğu hesaplanabilir. Bizim STK da zaten aynı değere sahip. Sadece sendeki amplide 1db daha kötü. (Trafodan dolayı)



Mr_YAMYAM

Yeni tasarımımda gürültü faktörünü biraz daha aşağılara çekebildim.
Önceleri -65 db gürültü seviyesi elde edebilirken yeni tasarımımda -68db ye ulaşabildim.
Ama bunun en önemli özelliği kutu ve trafo ile ilgili.
https://elektronikprojeler.com/index.php/topic,8204.0.html
Konu içerisinde amplimin toplam gürültü seviyesi ölçülmüştü.
Benim modifiye ampliler genellikle orijinal amplilerin içerisine yapıldığı için bazı yerleşimlerde hesap dışı etkenler olabilmekte.
Bu etkenlerin en aza çekilebilmesi ise sanıldığı kadar kolay olmuyor.
Ama ilmine uygun iyi bir kutu bulunabilirse iç devreleri yapabilmek çocuk oyuncağı.
Tabii ki PPM için de yer olmalıdır.
Şu ampliyi gözüme kestirmiştim ama iç yapısını bilmiyorum.
[attach type=image]12167[/attach]



ozgurece

Onursal Hocam Ön panel çok Kötü serigrafiye dikkatli bakın. Çok yıpranmış. Fiyat uygun ama Baskılar gitmiş ve Lokal çöküntüler var.

Mr_YAMYAM

Aslında kutu iyi bir tamirle halledilebilir mi bilmiyorum.
En azından üst kapak yeniden yapılması lazım.
Ön panel temizlenirse pek sorun olmaz sanıyorum.

ozgurece

Onursal Hocam bu cihaz Olmaz. Çok yıpranmış.  Belki Daha temiz bir cihaz bulunabilir.

ozgurece

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 31 Mayıs 2019, 19:42:50Gezerken senin ampliden gördüm.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-akai-am-u2-stereo-integrated-amplifier-693225320/detay
475 kaat istiyomuş :D


@Mr_YAMYAM Hocam benim için Modifiye yaptığınız EBU PPM li Akai Türkiye'de Tek, belki dünyada kaç kişide -57db seviye göstergeli Anfi Vardır ? 




Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 31 Mayıs 2019, 20:08:38Onursal Hocam bu cihaz Olmaz. Çok yıpranmış.  Belki Daha temiz bir cihaz bulunabilir.
100-150 TL gibi fiyat isteseydi 100-150TL de biz harcayıp belki yapabilirdik.

ozgurece

Benden 50TL  istesede ben satın almam o cihaz çok yıpranmış.

ozgurece

#1947
@Mr_YAMYAM Hocam kimsenin sormayacağı bir soru sormak istiyorum  :)
5 +1 Ac3 Dolby seçenek konusunda Onursal Hocam.
Şimdi 19 Astra uydusunda film izliyorum Orjinal seslendirmede seçeneklerde AC3 izi steryo ver her nedemekse onu kapalı konumunda ses azalıyor ve STR 1000 ekranında D.RANGE beliriyor. DOLBY DIGITAL 2/0 yazıyor
Araştırdım.

Lights up when dynamic range
compression is activated.

Türkçesi : Dinamik aralık olduğunda yanar
sıkıştırma etkindir.
Ben 5 + 1 de hangi seçenek ile filmi izlemeliyim. Tam 5 + 1  olsun ?  (Uydu ses çıkışı optik kablo ile STR ks 1000 e bağlı)








Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 31 Mayıs 2019, 21:56:44@Mr_YAMYAM Hocam kimsenin sormayacağı bir soru sormak istiyorum  :)
5 +1 Ac3 Dolby seçenek konusunda Onursal Hocam.
Şimdi 19 Astra uydusunda film izliyorum Orjinal seslendirmede seçeneklerde AC3 izi steryo ver her nedemekse onu kapalı konumunda ses azalıyor ve STR 1000 ekranında D.RANGE beliriyor. DOLBY DIGITAL 2/0 yazıyor
Araştırdım.
Lights up when dynamic range
compression is activated.
Türkçesi : Dinamik aralık olduğunda yanar
sıkıştırma etkindir.
Ben 5 + 1 de hangi seçenek ile filmi izlemeliyim. Tam 5 + 1  olsun ?  (Uydu ses çıkışı optik kablo ile STR ks 1000 e bağlı)


SURROUND teknikleri konusunda herşeyi sorabilirsin. Bu konuda yıllarca araştırma yaptım ve sunumlar hazırlamıştım.
Türkiyede ise bu konuda fazlaca bilgi sahibi olan pek yok görebildiğim kadarıyla.
Eğer ses sistemin iki kanal yani stereo ise DOLBY DIGITAL 5.1 SURROUND gelen sinyalleri iki kanala eşitlemelisin.
Bu olayın adına teknikte MIX-DOWN denilmektedir.
Mix down yapılmış bir surround ses kaynağı, arka seslerdeki efektleri sağ veya sol kanala bindirir. Bu bindirme esnasında ses yükselecek ve normal seviyeye doğru gelecektir.
Mix down yapılmış sesler virtual surround ses sistemlerinde yeniden açılarak arka ve ön sesler yeniden ayrılabilmektedir.
Benim technics ampliyi hatırlarsan virtual surround yapmıştık .
Aynı zamanda bizim et'li ve de kıym'etli @memleket  te kendi LM1875 li amplisini virtual surround yapmış ve keyfediyordu :D

Ancak virtual surround sistemler fark kuvvetlendirme esasına göre çalıştıkları için arka sesler ila ön sesler arasındaki dinamik alan farkı çok sıkıştırılmaktadır.
Dolayısı ile arka sesler ön seslerden sadece 3db gibi bir fark ile dinlenilebilmektedir.
Ancak iyi bir hoparlör yerleşimi ve kompanzasyonu ile sesler arasındaki 30db lik ayrıştırma da farkedilmektedir.

Eğer ses sistemin çok kanallı ve decoderli bir ses sistemi ise o zaman mix down yapmadan her bir kanalı bağımsız dinleyebilirsin demektir.
Çok kanallı ses çözücülerinde her bir kanal DISCRITE yani ayrı olduğu için her bir kanaldan elde edilebilecek dinamik alan seviyesi oldukça yüksek olacaktır.
Dinamik alanın yüksek olması ses sisteminin gürültü eşiğine bağlı olmakla birlikte, her bir kanaldaki seslerin birbirlerine olan etkileşimleri arasında da çok fark bulunmaktadır.
Yani kanallara kaydedilmiş ses seviyelerinin en üst seviyesi ile en alt seviyesi arasındaki fark son derece yüksektir.

ozgurece

#1949
@Mr_YAMYAM Hocam Anlamadım  :( o nedenle size önce Teknik ayrıntılı bilgileri vereyim ki sizde ona göre yönlendirme yapabilirsiniz.