YAMYAMLARIN SOHBET BÖLGESİ III

Başlatan Mr_YAMYAM, 30 Ağustos 2016, 02:47:39

olc technics

Merhabalar
Uzun süredir birşey yazmadım. Birkaç hafta önce Panasonic VHS HQ HiFi video cihazından işe yarayabilir parçalar tedarik ettim. En çok ilgimi çeken, BA 6810S entegresi oldu. Bu parça kabaca VFD panellerde kullanılmak üzere geliştirilmiş 2x12 vu metre. -40/+12 dB ölçüm aralığına sahip bir entegre. Datasheet teki açıklamada, ayarlama kalibrasyonu için AC girişlerden 400mVrms verip 8. ledin yandığını gözlemlemek gerekiyormuş(6. sayfasında izah edilmiş). 8. çıkışta 0 dB i ifade ediyor. 0 dB, 0,775v e eşdeğer değil miydi? Yani girişden 775mV rms test sinyali verip kalibre etmiyor muyduk? Onur abi, EBU PPM ve PPM standartlarında epey bahsetmişti. Sanırım standardı farklı olduğundan ölçüm kalibrasyonu da farklı oluyor.
http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/166/233741_DS.pdf

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: olc technics - 04 Ağustos 2017, 13:38:57Merhabalar
Uzun süredir birşey yazmadım. Birkaç hafta önce Panasonic VHS HQ HiFi video cihazından işe yarayabilir parçalar tedarik ettim. En çok ilgimi çeken, BA 6810S entegresi oldu. Bu parça kabaca VFD panellerde kullanılmak üzere geliştirilmiş 2x12 vu metre. -40/+12 dB ölçüm aralığına sahip bir entegre. Datasheet teki açıklamada, ayarlama kalibrasyonu için AC girişlerden 400mVrms verip 8. ledin yandığını gözlemlemek gerekiyormuş(6. sayfasında izah edilmiş). 8. çıkışta 0 dB i ifade ediyor. 0 dB, 0,775v e eşdeğer değil miydi? Yani girişden 775mV rms test sinyali verip kalibre etmiyor muyduk? Onur abi, EBU PPM ve PPM standartlarında epey bahsetmişti. Sanırım standardı farklı olduğundan ölçüm kalibrasyonu da farklı oluyor.
http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/166/233741_DS.pdf
Amatör band kayıt makinalarındaki 0 VU-FS (Volume Unit-Full Scala) -10db dir.
Çünki bir band üzerine sesler yoğun bir oranda kaydedilemez. Belli bir seviyeyi geçince distorsiyon artacaktır. NAB sistemler.
Sadece video ile ilgili değil, kasetler ve benzeri band makinalarında da durum aynıdır.
DIN PPM standardında 0DB-FS seviyesi (PPM'in sıfır seviyesi) cihazların çıkış seviyesi ile ilişkilendirilerek kalibre edilir.
 DIN standartlarına göre bu seviye 0db yani 1Vpeak tır. (Genellikle ev cihazları içindir)
BROADCAST, genel yayıncılık hizmetleri için bu seviye +6db dir. +5db de headroom over level seviyesi vardır.
EBU DİGİTAL standartlarında ise en sondaki LED kırmızı olup 0db-FS seviyesini ifade eder. Hangi cihaz olursa olsun, bu seviye, cihazın max. çıkış seviyesine göre kalibre edilmektedir. Yani cihaz ne denli kaliteli ise, bu seviye o denli artacaktır. EBU BROADCAST standardına göre bu tür cihazların max çıkış seviyesi +18db yani, 19V tur.
Senin cihazın 19V giriş seviyesinde çalışabiliyorsa EBU PPM i 19V a göre kalibre edebilirsin :D
URGAN UCU. Pardon İPUCU:
Diyelim ki o band makinasından sökmüş olduğun VU metreyi amplin için kullanmak istiyorsun.
Olduğu gibi takıp kullanırsan ne olur?
Ampli giriş seviyen 1Vp tir.
Ampliye 1V peak girmezsen ampliden yeterli gücü alamazsın. Volüme'ü daha fazla açmak zorunda kalırsın.
1V peak girersen de o VU metredeki tüm LED'ler hemen hemen yanar. Ne giriş yaptığın muallakta kalır ve ölçü yapmakla ilgin bile kalmayabilir.
Ama bir DIN standardında kalibre edersen...
Sarı LED sıfır seviyesidir. Yani max giriş seviyemiz olan 1Vp Amplimizin de max. giriş seviyesi bu olduğuna göre, amplimizin girişten itibaren yüklenip yüklenemediğini bir bakışta anlarız.

ozgurece

#1552
Onursal Hocam geçen gün web den Frisby FHP-825BT BLUETOOTH Mikrofonlu+Kulaklık satın aldım fiyatı makul 91.TL özellikleri güzel ,katlanıyor çantası falan güzel AMA ses  :o  :o berbat teneke teneke , elimde eski kullanmadığım SONY kulaklık vardı onun hoparlör kapsüllerini söküp Frisby taktım. Sonuç Mükemmel. Gerçekten çok farklı ,temiz ses. Ama sonradan düşündüm ki şimdi bu Sony kulaklık kapsüllerinin (Teknik özellikleri Aşağıda) pil tüketimi çok fazla olurmu?Pil kullanım süresini çok kısaltırmı ? Frisby nin orjinal kulaklık kapsülleri (TENEKE Sesli  :D )



Mr_YAMYAM

Temel anlamda pil tüketimine fazla etkileri yoktur. ANCAK.
Kapsüllerin empedanslarını eşit kabul edersek,
Kaliteli kapsüllerden almış olduğun ses şiddeti daha fazla ise (DUYARLILIK)
Dinlemede daha az ses seviyesinde kullanacağın için nispeten pil tüketiminde olumlu etkisi olacaktır.
Az da olsa.

ozgurece

#1554
Anladım Onursal Hocam demek ki batarya Full dolu 9 saat yerine 9,5 saat gidebilir. Güzel . Benim yaptığım Modifiye başarılı olmuş diyebiliriz . Hem sesi düzelttik  Hem de pil kullanım süresini uzattık. 91 TL lik kulaklık oldu 150TL. ;) Sınıfında Tek model  :D
Onursal Hocam bu linkte kapsüller var beyerdynamic kalitesine yakın veya daha iyi hangisi olabilir. ?


https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170804111021&SearchText=Headphone+speaker+high+quality


Mr_YAMYAM

#1555
Beyerdynamic kalitesine ecik zor.
Linkte aşırı pahalı ürünler olsa da fiyat kriter olamaz.
Teknik verileri verilmediği için de şudur diyemiyorum.

Mr_YAMYAM

#1556
Aklıma geldi.
@ozgurece 
Bu ekran görüntüm nasıl sence ?
[attach]8365[/attach]
Senin bana göndermiş olduğun US14:04 sürümü.
Tam anlamıyla berbaat bir sürüm.
Forumlarda kişilere hava atmak için kullanıyorum :D



Mr_YAMYAM


ozgurece

#1559
Anladım hocam siz beğenmedikten sonra hiç bakmaya gerek yok. Şimdilik elimizdekilerle idare. Asus N10 nano adaptör Linux uydu alıcısında performansı gösterdi. Gerçi Ubuntuda drive yoktu ama uydu alıcısında tanıyor. wireless Bağlantı seviyesi yüksek

Mr_YAMYAM

Elindeki beyerdynamiclerin kıymetini bil haa.
Onun gibi kulaklığı zor bulursun. Bulsan bile bahalıdır.

ozgurece

Değerli Forum arkadaşlarım ve Onursal Hocam forumda bir arkadaş ilan vermiş orada görünce aklıma geldi. Elimde birçok motor,step motor var ama bu aşağıda resmi görülen Eski Daikin klima iç ünitesinden söktüm. (Babamlar atıyordu ben parçalyıp söktüm :))  Bu motor tahmini kaç voltla çalışır, buna büyük bir vantilatör pervanesi takarsak kaç volt alabiliriz ? Resimde de görüleceği üzere motor çıkış ucuna 1 led bağladım elimizle hefifçe döndürünce led çok parlak bir şekilde yanıyor. Bu motoru nasıl değerlendirebiliriz. ? (Motorun bağlı olduğu devre resimde mevcut. Çalışır vaziyette ama eski tip sarfiyatı çok yüksek klimadan söküldü)





Mr_YAMYAM

İyi bir motor.
Biraz araştırmam lazım.

ozgurece

#1563
Onursal Hocam, Vantilatör pervanesini (40cm Plastik) buna takıp rüzgar alan yere montaj yapsak cep telefonu şarjına yetecek güç alabilirmiyiz. ? Deneme amaçlı ,ama tabiki iyi bir sonuç elde edilebilirse mevcut sistemi daha geliştirmek için çaba sarfedebiliriz.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Ağustos 2017, 21:34:48Onursal Hocam, Vantilatör pervanesini (40cm Plastik) buna takıp rüzgar alan yere montaj yapsak cep telefonu şarjına yetecek güç alabilirmiyiz. ? Deneme amaçlı ,ama tabiki iyi bir sonuç elde edilebilirse mevcut sistemi daha geliştirmek için çaba sarfedebiliriz.
Mümkündür.
Ancak çıkışı direk şarja vermemelisin. 7805 regüle devresine girip sabit gerilim elde etmelisin.

Mr_YAMYAM

Antalyada internet sürünüyo :D

Hah LOBİ'de ki internet iyiymiş :D

ozgurece

#1566
Onursal Hocam internet hızı orada kötü saylır ama hiç yoktan idare eder. En güzel sezonda Tatil yapıyorsunuz.
Bu arada hazır sizi yakalamışken hemen bir soru sormak isterim .  Şimdi Arızalı (Yere düşmüş) Digitürk kumandası .Sorun kumandanın kayıp elektronik elemanı. Resimde de görüleceği üzere 3 ayaklı Y1 yazan yerdeki eleman her ne ise ? Elimde odukça fazla eski kumanda board ları mevcut. Ne yapabiliriz ? Resimler yüksek çözünürlüklü. 4096 x 2304  ;D








Mr_YAMYAM

O aygıtlar QUARTZ REZONATOR olarak bilinir.
455KHz ile 465KHz arasında değerleri vardı yanılmıyorsam.
Piyasada çoklukla bulunmaktadır.

ozgurece

Eski uzaktan kumanda board larında buldum QUARTZ REZONATOR 3 ayaklı. Taktım ,uzaktan kumanda çalışıyor. Sorun çözülmüştür .Teşekkürler.


Mr_YAMYAM

Rica minnet.
Yapamasaydın geçirirdim CİNNET :D

ozgurece

Onursal Hocam adaptörü açıp resimledim. Çok iyi, üst seviye olmasada China ürünlerdn daha iyi olduğunu düşünüyorum.







Mr_YAMYAM

Çin ürünleri bu ürünün yanında AĞLAR

Furkan KELEŞOĞLU

#1572
Alıntı yapılan: ozgurece - 16 Ağustos 2017, 15:35:23Değerli Forum arkadaşlarım ve Onursal Hocam forumda bir arkadaş ilan vermiş orada görünce aklıma geldi. Elimde birçok motor,step motor var ama bu aşağıda resmi görülen Eski Daikin klima iç ünitesinden söktüm. (Babamlar atıyordu ben parçalyıp söktüm :))  Bu motor tahmini kaç voltla çalışır, buna büyük bir vantilatör pervanesi takarsak kaç volt alabiliriz ? Resimde de görüleceği üzere motor çıkış ucuna 1 led bağladım elimizle hefifçe döndürünce led çok parlak bir şekilde yanıyor. Bu motoru nasıl değerlendirebiliriz. ? (Motorun bağlı olduğu devre resimde mevcut. Çalışır vaziyette ama eski tip sarfiyatı çok yüksek klimadan söküldü)





elinde nema 17 step motor varmı veya nema 23 te olur 17 den aşşağı olmasın
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

ozgurece

#1573
Alıntı yapılan: Furkan41 - 09 Ekim 2017, 04:23:02elinde nema 17 step motor varmı veya nema 23 te olur 17 den aşşağı olmasın
Malesef, :(  Elimde istediğin ölçülerde step motor yok.


@Mr_YAMYAM hocam bu cihaz için yorumunuz nedir ? ASUS RP-AC53  , wireless menzil genişletmek için sipariş geçtim. Piyasada en çok TP LINK modelleri var, siz daha önce TP LINK ürünlerinin iyi olmadığını ifade etmiştiniz , zaten fiyat olarak da daha ucuzlar. Ama Asus ürünleri daha üst seviye gibi ,gerçi farklı markalarda benzer ürünler var. Acaba Asus un belirttiği hız limitlerini gerçekten yakalayabilirmiyiz ?


https://www.asus.com/tr/Networking/RP-AC53/specifications/

Mr_YAMYAM

O ürün hakkında bilgim yok. Ama benim pro. 3G modemi alırken az daha ondan da alıyordum. Ucuz olsun diye modemin Vİ-Fi siz modeli artı o adaptörden vereceklerdi. O yıllarda fiyat olarak 100TL demişlerdi. Ama bana 50 olur demişlerdi.
Ben yine de benim modemin wi-fi li modelini almıştım gıcıklığına.
Asusun en düşük kalite ürünü olsa da testlerden geçiyor. Ben TP link ürünlerden  çook attım. İstersen elimde hala bulunan bir TP link USB STICK wi-fi yi de senin kafana atayım :D  Hani lazmsa.

ozgurece

#1575
Onursal Hocam elimde var aşağıda resimdeki, hiç bir uydu alıcısı tanımıyor (Linux İşletim sistemi olan Octagon Hariç) Elimde patladı bunlar. Yani sadece Pc ve Laptop larda kullanabiliyorum. Şu an ihtiyaç yok. Teşekkürler.


Sizin 100 TL dediğiniz model RP-N12 ama onun çalışma frekansı 2.4 GHz. 



RP-AC53 ise 2.4 GHz / 5 GHz,  Tabiki fiyat olarak yaklaşık ikiye katlıyor.
802.11a : 6,9,12,18,24,36,48,54 Mbps
802.11b : 1, 2, 5.5, 11 Mbps
802.11g : 6,9,12,18,24,36,48,54 Mbps
802.11n : 300 Mbps'a yükseltilebilir
802.11ac: 433 Mbps'a yükseltilebilir









Mr_YAMYAM

Teknoloji geliştikçe standartlar da değişiyor.
Gelişmeyen tek şey benim internet hızım. Dolayısı ile de yeni model cihazları incelemem anlamsız oluyor.

Furkan KELEŞOĞLU

Bende Bir YAMYAM olmak istiyorum neler yapmam gerekiyor :D
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Mr_YAMYAM



İyi bir YAMYAM olmanın sırrı, bilgi yiyebilmekten geçer.
Çöp, çöpürdek olan her şey bilgi demek değildir. Doğru bilgiyi tespit edebilmelisin.
Doğru bilgiye ulaşabilmenin yegane yolu ise laboratuar ortamında test edilen bilgilerdir.
Her kişinin bir laboratuara sahip olması beklenemezse de, eldeki olanakaları en doğru şekilde kullanarak, ölçüm ve testleri ilmine göre yapabilmesi gerekmektedir.
Teknikteki formüller zaten yıllar önce birileri tarafından ispatlanıp sunulmuş formüllerdir. Bunlar değişemez.
Ohm kanunu gibi.

Furkan KELEŞOĞLU

Osilaskop cihazini aldigim gibi yamyamlik egitimine basliyorum.
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

ozgurece

#1580
@Mr_YAMYAM Hocam Ekteki Grafik üzerinde2,4 - 5 Ghz Bağlantı, veri sonuçlarını görebiliyoruz.(Resim yüksek çözünürlüklü Tıklayın) Ama Kanal numarası nasıl 44 Olur ?  :o  Ayrıca tabloda Frequency 5220 Mhz belirtilmiş. 5 Ghz = 5220 Mhz ? Unutmadan Asus K-53SD Laptop 5 GHz desteklemiyor  >:(  BLUE_OCEAN RPT-5G SSID görmüyor. Eski Hp Laptop ise şaşılacak şekilde 5 GHZ tanıyor. Grafik Görüntüsü HP dv 2000 notebook dan alındı. Sanıyorum bu HP notebook un wireless kartı 54.Mbs Max .Grafik Tabloda Ana Modem DSL-17U  BLUE_OCEAN ,  Menzil arttırıcı  2.4 GHZ  BLUE_OCEAN RPT ve  5GHz olan BLUE_OCEAN RPT-5G

Mr_YAMYAM

Kablosuz protokolleri değiştikçe frekanslar da değişebilir.
N serisi protokollerde 5GHz ve üzerine çıkabilir. Karma kullanabiliyorsan, tüm frekansları kullanabilirsin demektir.
Kullanılan frekans bandı arttıkça kanal adedi de artacaktır. Dolayısı ile kanal 44 leri görmen de olağandır.
Benim resimde dikkatimi birşey çekti.
Sinyal seviyesi.
Sinyal seviyesi ile sinyal kalitesi farklı şeylerdir. UBUNTU STUDIO ile ecik inceleme yap.

ozgurece

#1582
Ubuntuda malesef 5 GHz olan BLUE_OCEAN RPT-5G  görünmüyor, sanıyorum wifi adaptör 5GHz desteklemiyor.
Ayrıca Linux Uydu alıcısına bağlı Asus N10 wifi adaptörde 5 GHz desteklemiyor, listede 5 GHz SSID adı yok. 2.4 GHz SSID adı mevcut.
Demek ki  802.11ac yeni bir teknoloji desteği henüz zayıf.   




Bu wifi adaptörlerden bulmak gerekiyor. Henüz Türkiye'de satışı yok. Yurt dışında 15$


Mr_YAMYAM

YOH ONU DEMEK İSTEMEDİM.
Ubuntu da ölçümleri ilmine göre yapabilirsen hangi aparatın sağlıklı çalıştığını, hangilerin iyi olduğunu tespit edebilirsin.
[attach]8486[/attach]
Resimde anlatılmıştır.
Senin bağlantı kaliten oldukça düşük seviyede. Net speet kutusunda indirilen ve gönderilen bilgilerin haricinde sarı ve kırmızı çizgilerden başka bir grafik daha olmalıdır.
Bu grafik en altlarda kahverengimtrak ve düşük seviye görünmektedir. Bu grafik yukarı BARALAR şeklinde yikselirse bağlantı grafiğinin de kalitesi artmış demektir. Yeşil olursa mükemmel demektir.
İşte bu ölçümleri tam anlamıyla anlayabilirsen her internet donanımını sağlıklı konumlandırabilmişsin demektir.

ozgurece

#1584
Anlıyorum onu ayarlayabilirim, menzil arttırıcının yerini değiştirip en yüksek sinyal seviye ,sinyal kalitesini ayarlayabilirim. Zaten şu anda ubuntuda bağlantı modeme DSL-N17U ya bağlı , benim yapmak istediğim 5GHz veri aktarım hızı ve sinyal durumunu öğrenebilmekti. Şu anda bu mümkün değil, Yukarıda resimdeki wireless adaptörü sipariş versem bile ubuntuda bu adaptörü tanımayabilir.


ozgurece


Mr_YAMYAM


Yusuf usta

Denon AVR-2700 amplifikatör getirdi bir esnaf kardeş... Kapak açık. İncelemiş ve çalışan trafoyu suçlu bulmuşlar. Trafo ise ağlıyor: "çalış çalış yine bozuk atıyorlar" diyor. Üzülme trafo, intikamını alacağım dedim, giriştim. Beş yüz lira maliyet çıkartayım esnaf kardeşime de sevinsin. (Yani esnaf zorda ya, Allah başka dert keder vermesin abi, yeter ki dert para olsun hesabı :) )
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

Mustafa281

Merhabalar La3160 entegresinden bir preanfi yapmayı düşünüyorum anfinin önüne yükselteç için entegrenin kendi datasheetinde verilmiş devreyi yapmak istiyorum ama Upc1228ha daha iyi olduğu için devrede upcyi kullanmak istiyorum bacak bağlantıları aynı ama eleman değişikliği gerekebilir mi?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Mustafa281 - 24 Ekim 2017, 23:20:30Merhabalar La3160 entegresinden bir preanfi yapmayı düşünüyorum anfinin önüne yükselteç için entegrenin kendi datasheetinde verilmiş devreyi yapmak istiyorum ama Upc1228ha daha iyi olduğu için devrede upcyi kullanmak istiyorum bacak bağlantıları aynı ama eleman değişikliği gerekebilir mi?
Bu gibi entegrelerin önüne yükselteç koyamazsın.
Sinyal yükselteceğim derken gürültüleri, hırıltıları yükseltirsin.
İki ihtimal var.
1 Ya trafo kullanacaksın. (İş profesyonel tasarıma girer.)
2 Ya da low-noise eşlenik transistör pair kullanacaksın. Uydurukları 18 dolarcık :D

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ekim 2017, 23:26:18Bu gibi entegrelerin önüne yükselteç koyamazsın.
Sinyal yükselteceğim derken gürültüleri, hırıltıları yükseltirsin.
İki ihtimal var.
1 Ya trafo kullanacaksın. (İş profesyonel tasarıma girer.)
2 Ya da low-noise eşlenik transistör pair kullanacaksın. Uydurukları 18 dolarcık :D

@Mr_YAMYAM abi yine mi yanlış anladın beni anfinin önüne gireceğim bu preamfiyi  :D

Mr_YAMYAM

Pre anfi PİRE'dir. Pireden sonra ister ampliye bağla, istersen PC ye gir. Sonuçta tasarım bellidir.
Bu tasarımı da kafana vura vura sana yaptırtmıştım.
Hoş bu preampliyi sana yaptırırken bile Serondan fena dayak yedim ama olsun.
Aynı tasarımından yap istediğin yere bağla. Ama tasarımın önüne arkasına dandirik devreler koyma :D
Temel kuralları biliyorsun.
GROUNDING (Şaseleme kuralları)
SHIELDING (Ekranlama. Metal kutu)
SPECIAL COMPENENT (Bazı özel hassas elemanlar)
@Adnancoskun duymasın döver beni :D


Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ekim 2017, 23:39:54Pre anfi PİRE'dir. Pireden sonra ister ampliye bağla, istersen PC ye gir. Sonuçta tasarım bellidir.
Bu tasarımı da kafana vura vura sana yaptırtmıştım.
Hoş bu preampliyi sana yaptırırken bile Serondan fena dayak yedim ama olsun.
Aynı tasarımından yap istediğin yere bağla. Ama tasarımın önüne arkasına dandirik devreler koyma :D
Temel kuralları biliyorsun.
GROUNDING (Şaseleme kuralları)
SHIELDING (Ekranlama. Metal kutu)
SPECIAL COMPENENT (Bazı özel hassas elemanlar)
@Adnancoskun duymasın döver beni :D


Biliyorum :D artık her yaptığım devrede kesinlikle bir grounding pad'i mevcut kablolama için de tavsiye ettiğiniz o kablodan 10 metre aldım kenarda yatıyor lazım olduğunda kesip kesip kullanıyorum :D la yerine upc'yi taksam sorun olur mu benim aklım orda kaldı ;D

Mr_YAMYAM

Hiç bişey olmaz.
LA3160 ların max. kazancı 30-35db dir.UPC ler ise open loop 80-90db kazanca sahiptir.
Yani UPC yi gerektiği gibi yapabilirsen, önünde sinek vızıldasa duyarsın. Ama o kadar kazançta gürültülere engel olamazsın.
O yüzden kazanç ayar potu ile uygun kazanç için tasarlanmıştır tarafımdan.

Adnancoskun

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ekim 2017, 23:39:54Pre anfi PİRE'dir. Pireden sonra ister ampliye bağla, istersen PC ye gir. Sonuçta tasarım bellidir.
Bu tasarımı da kafana vura vura sana yaptırtmıştım.
Hoş bu preampliyi sana yaptırırken bile Serondan fena dayak yedim ama olsun.
Aynı tasarımından yap istediğin yere bağla. Ama tasarımın önüne arkasına dandirik devreler koyma :D
Temel kuralları biliyorsun.
GROUNDING (Şaseleme kuralları)
SHIELDING (Ekranlama. Metal kutu)
SPECIAL COMPENENT (Bazı özel hassas elemanlar)
@Adnancoskun duymasın döver beni :D


Aşkolsun hocam,
Ne dimek döver. Ne dimek....
"Bildiğim tek şey, hiçbirşey bilmediğimdir"
Grounding'in önemini bilirdim, ama bukadar önemini senden öğrendim...
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 25 Ekim 2017, 01:00:27Aşkolsun hocam,
Ne dimek döver. Ne dimek....
"Bildiğim tek şey, hiçbirşey bilmediğimdir"
Grounding'in önemini bilirdim, ama bukadar önemini senden öğrendim...
Son 8 yıla kadar ben de bilirdim.
Ama 8 yıldan beri, işin böcük seviyesinde detaylarına daldım. Meğerse başlı başına mühendislik işiymiş :D
https://www.edn.com/electronics-news/4381145/Grounding-and-shielding-No-size-fits-all
http://www.rane.com/note151.html
http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/application-notes/41727248AN_347.pdf?doc=CN0397.pdf
http://www.mccdaq.com/pdfs/techtip/techtip_60201.pdf
Binlerce sayfa döküman inceleyip çevirdikten sonra DELİLİK seviyesine eriştim :D

Mustafa281

Merhabalar bu anfi devresini yapmak istiyorum ne kadarlık potansiyometre kullanmam gerekli

Mr_YAMYAM


Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 26 Ekim 2017, 20:43:5110 Kilo.

@Mr_YAMYAM  abi birsey daha sormak istiyorum direncin önüne mi potansiyometreyi koymalıyım yoksa direnci kaldırıp direk potansiyometreyi mi koymalıyım