Neden Krekli Yazılım Kullanılmamalı?

Başlatan seron, 19 Haziran 2016, 18:51:11

seron

Hepimizin aşina olduğu bir durum bu. Krekli yazılımın zararlı olduğu, ama neden ve nasıl zararlı olduğu ve ne riskler barındırdığı genellikle düzgünce anlatılmıyor; birçok kişi de bunun önemini tam olarak kavrayabilmiş değil.

Yamyamların sohbet bölgesi - II başlığında bu konunun ne kadar önem taşıdığı bir kez daha anlaşılmıştır. Şayet ilgi duyan arkadaşlar varsa linke tıklayarak bilgi edinebilir. Resmen,
-canlı canlı yaşanmış bir olayın detaylı anlatımı,
-zararlının antivirüs tarafından nasıl raporlandığı,
-ve zararlının ne işe yaradığı(karşılaşıldığı kadarıyla) anlaşılabildiği gibi, ben de konuya devamen daha nelere neden olabileceğini anlattım:
https://elektronikprojeler.com/index.php/topic,7008.msg57528/topicseen.html#msg57528

-Krekli yazılımlar (antivirüsler de dahil) sizin oyun şifresi, web şifreleriniz, banka işlemleri için kullandığınız parola ve şifreler, vb birçok hassas bilginizi ele geçirecek kodlar içerebilir.
-Verilerinize zarar verecek, silecek kodlar içerebilir.
-bilgisayarınızı zombi* durumuna getirip, haberiniz olmadan birçok yasadışı iş yapmasına neden olarak sizi öyle ya da böyle zor durumda bırakabilir.
-diğer...

Dolayısıyla bir krekli yazılım ya da işletim sistemi kurduğunuzda antivirüs deyüklemiş olsanız,...
ASLA GÜVENDE OLAMAYACAĞINIZI UNUTMAYIN!

*zombi: bir bilgisayarın virüsler ya da hekırlar tarafından tamamen ele geçirilip, kullanıcının haberi olmadan başka sistemlere saldırır ve sair yasadışı işler yapar hale gelmiş olması durumudur. bu tür bir bilgisayara bilişimde "zombi oldu" ya da "zombi bilgisayar" denir.

sayangku

bu sistem beni zombi yapmis bilgisayarim zombi olsa nolur seron :)  bosver gitsin  takmaya degmez boyle seyleri botnet programi daha once kodladim  tovbe ettim seylerden biridir :) son olarak crack candir gerisi heyacandir :)
''Paranın Başkaları İçin Taşıdığı anlam,
  benim için  birşey ifade etmiyor ''
                                                   Nikola Tesla

memleket

Tonlarca para veripte orjinal yazılım almam.
Oyun şifresi, web şifreleri, banka işlemleri için kullandığım parola ve şifreler, vb gibi ters bir durumla karşılaşmadım...

seron

Ben de tonla para verip program almak istemem.
zaten mesele burada sizlere zoraki orjinal kullanın demek değil; ben ilgi alanlarım gereği birçok türden yazılımı kullanmak zorundayım. Bu nedenle uzun zamandır yaptığım araştırmalar neticesinde kullanabileceğim en iyi ücretsiz yazılımları buldum, onları kullanıyorum. İnanın, arada pek bir fark yok; uzun süredir krekli kullanmayı bıraktım, hiç aramıyorum bile düşün...
daha evvel de yazmıştım:
https://elektronikprojeler.com/index.php/topic,5053.0.html

Hele ki Linux'a geçtikten sonra iyice rahat ettim:
https://elektronikprojeler.com/index.php/topic,7087.0.html

Forumumuzun asıl konusunda devam edecek olursak;
alışkanlıklarımızı bazen yıkmak gerekiyor. Tahmin ediyorum ki kullanıcıların çoğunluğu proteus kullanıyor ve yüzde doksanı korsan. Ülen bana ne?! kim ne yaparsa yapsın ama;
1- tek bir yazılıma kilitlenmek,
2- ortada müslümanım diye dolaşıp "haram" kullanmak*..... ? ? ?
İşte olay bu.
---------
*diyanet işlerince yayınlan
an fetvalarda korsan yazılım ve sair eserlerin sahibinin izni olmadan kullanılması haramdır, isterseniz araştırabilirsiniz.
---------
peki ne yapabilirim ki?

arkadaş, hiç diptrace kullandın mı? bak emin olarak söylüyorum, proteusa on basar. ücretsiz sürümü 300pinlik devre tasarlamana müsaade eder. 300pin de, normal bir tasarım için gayet yeterlidir.
hiç Eagle denedin mi eagle? kullanımına alışmaya üşeniyorsun değil mi? belli bir cm2 kısıtlaması vardır fakat gayet yeterlidir.
tabii kullanımını öğrenmek için vakit harcamak sıkıyor insanı değil mi? ;) üşenme arkadaş sen de?!

Neyse... Ben yine de krekli tavsiye etmiyorum. Bir yazılımı kıran kişi babasının hayrına kırıp da sana beleşten vermez. ;) temizi de vardır ama nereden bilecen?

mustafayilmaz


seron

Sorun nedir tam olarak? Benim çok az var ama konu ne? Belki bilmediğim yerden sorarsın. :)

mustafayilmaz

#6
Alıntı yapılan: seron - 13 Ekim 2016, 16:11:44Sorun nedir tam olarak? Benim çok az var ama konu ne? Belki bilmediğim yerden sorarsın. :)

eski masaüstü bilgisayarıma lisanslı win7 kurmak istiyorum.
lisansa, ekonomik bir yoldan çözüm bulabilir miyiz?

asıl problem ise 1GB ram yeterli olur mu?

seron

#7
Windows7 için 1GB ram yeterli değildir. çok kasar. ama kasmaması için Aero özelliğini devre dışı bırakarak efektleri de kısıp win98 (windows klasik) temasında kullanılırsa sıkıntı olmaz. ağır uygulamalarda sorun olabilir ama proteus, internet, video izleme gibi işler normal sorunsuz yürütülür. Windows7 boşta iken 1,2GB kadar ram meşgull eder. tabiki yukarıdaki önlemler ve bazı gereksiz servislerin durdurulması ile kasa küse kullanılır. tavsiyem Windows XP kullanılmalıdır.
işlemcinin de zayıf olmaması gerektiğini, ekleyeyeyim. çok zayıf bir işlemci ise ciddi sıkıntı olabilir 7'de.
-------------
Lisans olayında ise şu durum var, ben kendi başıma gelen bir durumdan örnek vereyim.
Elimde WinXP Home orjinal vardı. microsoftun soru-cevap kısmına gittim. bu windowsun ilk kurulu geldiği makinenin bozulduğunu, başka bir makineme kurmak istediğimi söyledim.
"tek bir makineye kurmak şartıyla kurup lisansı aktifleştirebilirsiniz. bir sorun yaşarsanız ...(hatırlamıyorum) nolu microsoft hattını arayarak yardım alabilirsiniz" dediler. kurdum ve aktifleştirdim, sorun olmadı. şu anda sorunsuz şekilde yasal olarak kullanmaktayım.

yani elinde orjinal bir DVD varsa, aynı anda başka bir makinede kurulu değilse bir sorun olmadan kurup kullanabilme ihtimali yüksek.

Aynı şekilde bilgisayar alındığında üzerinde gelen Windows CD-DVDsi duruyorsa, o da kullanılabilir tabii ki.

Bunun dışında windowsu bedavaya veya ucuza getirmenin hiçbir yolu yoktur maalesef; internet üzerinde lisansını satan kişi ve kurumların ilanları var. ama onlara da ne kadar güvenilir, bilmiyorum. hala elden kutulu win7 satıyorlar görmüştüm. onları da değerlendirebilirsin. çok pahalı değiller.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın