elektronik devre için yardım

Başlatan tuko06, 29 Ocak 2016, 14:01:01

tuko06

Elektrikler gelince  takılı olan bir cihaz çalışmasın.Ben düğmeye basınca çalışsın.Bunun için bir devre lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Adnancoskun

Uygun bir vakitte çizeyim
Aslında işlem çok basit
 12 volt bir bir dc power ( basit bir adaptör olabilir)
Bir adet  buton
Bir adet 12 volt role
Hepsi bu

Çift kontak rolenin bir tarafını kendini mühürlemede kullanacaksınız
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

tuko06

Yusuf usta

Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

tuko06

seron

Bu durumda 220V röle ya da kontaktör kullanılır ve giriş gerilimi 12V değil 220V olur.

Bir şey soracağım: yapabileceğinizden emin misiniz? ???
[url="//basitelektronikprojeler.blogspot.com"]basitelektronikprojeler.blogspot.com[/url]

serkan_48

220 volt bir kontaktor 1 adet no yardımcı kontaklı olacak ve bir adet butonla çok rahat yapılır. No kontak ile kendi bobinini elektriksel olarak kilitleyecek.

Sistem aslında çok basit. Şu an telefondayım. Arkadaşlar çizmez ise ilk müsait olduğumda çizer eklerim.

Edit aslında sayın yusuf ustanın çizdiği devrede role yerine 220 volt kontaktor olduğunu düşünün aynı şey. Herşey aynı mantık.

Yusuf usta

220 volt ile röle çalıştırmak basit. boşver uğraşma ince ayrıntılarla. rölenin kontak amperine uygun 5 volt röle al. çift kontak olsun yine. 12 volt yerine 220 ver, ama şu bağlantıyı araya uygula:

[IMG]https://elektronikprojeler.com/in/image.php?di=L92D[/img]
klimalarla ilgili bir sistemde denemiştir. 47 ohm yerine 10 ohm kullandım. tek fark bu. köprü diyot olarak smd kullandım ben, fakat röle telecom röleydi. telekom röle kontaklama akımı 5 A civarındadır. daha amperli röle kullanırsan bobini de 200-300mA çekse, yuvarlak 1,5A köprü diyotlardan kullansan olur mesela.
düzeltme: seri bağlı kondansatör 330, 470nF veya civarı olmalı. 100n düşük gelebilir.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

tuko06

hepinize teşekkürler çok güzel izah etiniz bu şemalar işimi görür

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Resistor Türkçe nasıl yazılır (küçük harf ile yazınız):
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın