Amfi tamiri entegre ayak problemi!!

Başlatan akkordeoncu, 20 Aralık 2015, 12:47:28

akkordeoncu

20 Aralık 2015, 12:47:28 Son düzenlenme: 20 Aralık 2015, 15:42:13 gevv
S.a. Ustalar. elimde kendi kullandığım anfim vardı bir süre sonra entegre sıkıntısı yaşadım ve bi tanıdık aracılığıyla bi ustaya teslim ettim. Bir süre sonra beni aradılar ve yapamadılarını söylediler. Bu sorunu yapabilirmiim bana yardımcı olurmusunuz.

toyer

toyer

tinerle bir temizleyin ortalık açığa çıksın.  yollar falan kopmus mu

serkan_48

Toyer dostum yol kalmamis hep kalkmış tahrip olmuş.

Öyle bır iki bacakta değil baya bir hat kalkmış.

akkordeoncu

hocam gördüğüm kadarıyla yollarda bi sıkıntı yok sadece bacak yerlerinde sıkıntı var..

gevv

20 Aralık 2015, 17:10:40 #5 Son düzenlenme: 20 Aralık 2015, 17:11:56 gevv
sökülen entegreden elinizde, piyasada varmı?

varsa  sellozik tinerle entegrenin takılacağı yeri temizleyeceksiniz   sağlam kalan pedlere entegre lehimlenecek kopan pedlerin yolları kazınıp ince tel lehimlenecek tellerin uçlarıda entegrenin ilgili bacaklarına   

durum belli zaten pek alternatif yok

tecrübeniz, yoksa iş zor olur karta daha fazla hasar verebilirsiniz

akkordeoncu

Alıntı yapılan: gevv - 20 Aralık 2015, 17:10:40sökülen entegreden elinizde, piyasada varmı?

varsa  sellozik tinerle entegrenin takılacağı yeri temizleyeceksiniz   sağlam kalan pedlere entegre lehimlenecek kopan pedlerin yolları kazınıp ince tel lehimlenecek tellerin uçlarıda entegrenin ilgili bacaklarına   

durum belli zaten pek alternatif yok

tecrübeniz, yoksa iş zor olur karta daha fazla hasar verebilirsiniz
Hocam tecrübem yok zaten ellemeyide düşünmemekteyim. Ama gördüğüm kadarıyla yollarda bi sıkıntı yok gibi yani usta bir el lazım bana :/ sökülen entegreyi zaten sipariş etmiştim yeni gelen entegrede maaf oldu mecbur yeni almam gerekiyor ama öncesinde yuvanın tamiri entegre siparişi kolay..

gevv

20 Aralık 2015, 18:25:53 #7 Son düzenlenme: 20 Aralık 2015, 18:30:30 gevv
yuvanın tamiri gibi  bir durum yok dediğim gibi entegre yuvası temizlenecek entegre lehimlenecek  yollardan çekilen teller direkt entegrenin bacaklarına lehimlenecek

söylediğiniz gibi yollarda sorun yok sorun lehim yapılan pedler  ince bir işcilikle kurtulur

örnek resimlerde ki gibi...

akkordeoncu

Alıntı yapılan: gevv - 20 Aralık 2015, 18:25:53yuvanın tamiri gibi  bir durum yok dediğim gibi entegre yuvası temizlenecek entegre lehimlenecek  yollardan çekilen teller direkt entegrenin bacaklarına lehimlenecek

söylediğiniz gibi yollarda sorun yok sorun lehim yapılan pedler  ince bir işcilikle kurtulur

işde hocam kim yapacak bu ustalığı onu bulamıyorum :)

gevv

20 Aralık 2015, 18:31:39 #9 Son düzenlenme: 20 Aralık 2015, 18:32:21 gevv
hocam koskoca  "kocaeli"  vardır usta bir tamirci :D  bulmak size kalmış

akkordeoncu

Alıntı yapılan: gevv - 20 Aralık 2015, 18:31:39hocam koskoca  "kocaeli"  vardır usta bir tamirci :D  bulmak size kalmış

Evet var hocam ama kimse yanaşmıyor, angarya geliyor galiba. Vebali neyse razıyım ama bizi müşteri yerine koymuyorlar galiba yada çok paraları var ihtiyaçları yok..

cevat1

20 Aralık 2015, 21:01:01 #11 Son düzenlenme: 20 Aralık 2015, 21:07:15 cevat1
USB leri soketleri kontrol eden işlemci... Neden haşatı çıkmış ki... Kolay kolay bozulacak  durumda ve  yerde de  değil ki...
Cihazın içi açılıpta, boş yere mi kurcalandı acaba...

Tamiri içinse angarya iş tabiri doğru. Riskli iştir. Adamı uğraştırır da uğraştırır. Birde çalışmazsa fena....
Çalıştığını düşünelim. Ödenecek fiyat ne olmalıdır. 2 saat uğraşsa 20 tl az olur. 50 tl siz vermezsiniz.

Siz olsanız uğraşır mıydınız.

Umarım tamir ettirecek birisini bulursunuz. Baştan tamir  fiyatını konuşun. Sonra sorun çıkmasın....

akkordeoncu

Alıntı yapılan: cevat1 - 20 Aralık 2015, 21:01:01USB leri soketleri kontrol eden işlemci... Neden haşatı çıkmış ki... Kolay kolay bozulacak  durumda ve  yerde de  değil ki...
Cihazın içi açılıpta, boş yere mi kurcalandı acaba...

Tamiri içinse angarya iş tabiri doğru. Riskli iştir. Adamı uğraştırır da uğraştırır. Birde çalışmazsa fena....
Çalıştığını düşünelim. Ödenecek fiyat ne olmalıdır. 2 saat uğraşsa 20 tl az olur. 50 tl siz vermezsiniz.

Siz olsanız uğraşır mıydınız.

Umarım tamir ettirecek birisini bulursunuz. Baştan tamir  fiyatını konuşun. Sonra sorun çıkmasın....

Hocam kullandığım bir cihazdı tabi elektronik bir cihaz gibi bir zaman sonra bir yerinde bi sıkıntı çıktı.

Ufak bir araştırmadan sonra Firewire girişinin entegresi olduğunu anladım ve yenisini sipariş verdim. Entegre gelince ustama bıraktım ve beni yaklaşık 2 ay bekletti. Ha bugün ha yarın derken sinirlendim ve yapılmadan aldım. Sonra bir tanıdık aracılığıyla birine verdim bu hale geldi.

Riskli bir iş olduğunun farkındayım ama yeterki olsun durumundayım 100-150 lirayı gözden çıkartdım.

Furkan KELEŞOĞLU

bunu yapan kişide usta değilmiş bana göre rezistanslı havyaylamı sökmeye calışmış entegreyi sıcak hava üfleyen havyalar ile entegre kolaylıkla yerinden alınırdı bukadar mahvolmasaydı belki bir yerde tamir ederlerdi ama şimdi hiç etmezler.
Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Resistor Türkçe nasıl yazılır (küçük harf ile yazınız):
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın