GTA 5 Kaplama sorunu

Başlatan YunusGür, 29 Ağustos 2015, 14:13:53

YunusGür

Arkadaşlar eskiden GTA Vice oynarken karşılaştığım sorun GTA 5' te yine karşıma çıktı.
Windows 10 kullanıyorum ve sürücülerim güncel. Oyunu da Steam üzerinden almıştım.
Görev yöneticisinden GTA V uygulamasının önceliğinin yükseğe alınmasıyla sorunu çözebilenler olmuş. Ama bende işe yaramıyor.

Bundan önce de Windows 8.1 kullanırken siyah kaplama sorunum vardı. O sorunu da ne yapsam çözememiştim. Windows 10 kurup o sorunu hallettim ama şimdi de böyle bir sorun var oyunda.
Sıcaklık değerleri 75-85 derece arasında değişiyor. Laptopun tozlarını temizleyip termal macununu da yenilemiştim geçen ay.

Sistem Özellikleri:

İşlemci: Intel i5 3230M 2.60 Ghz
Ekran kartları: AMD HD 7670M - HD4000
RAM: 8 GB DDR3 1600 Mhz
Ses yongası:Realtek ALC259
Wireless: Qualcomm AR9485WB-EG
HDD: 500 GB HDD
Bluetooth: Qualcomm Atheros AR3012 Bluetooth 4.0 + HS
Kamera: UVC SC-13HDL12639P
Optik Sürücü: TSSTcorp CDDVDW SN-208DN
Çözünürlük ve inç: 1600x900 17.3''
APTIO BIOS

Deneme yaparken şunu farkettim. Windows 8.1' de ekran kartımın Direct X desteği en fazla 11 iken Windows 10' da 11.2 oluyor. (Dxdiag üzerinden bakıldı.)
Oyun Windows 10' da Dx 11 ile çalışabiliyorken Windows 8.1' de ne yapsam da Dx 11' e çıkartamıyorum. Oyun Dx 10' da çalışıyor.
Sonuç olarak oyunda Dx 10 sürümünde siyah kaplama, Dx 11 sürümünde de üstteki sorun var.
Önceki sorunu çözmek için Windows 10 kurdum. Aslında çözdüm de ama, şimdi de böyle bir sorun var.
Ne yapmalıyım ?

seron

yunusgür,
bu problemin win8 veya win10 ile bir alakası yok. bu oyunu win7 de de Dx11 ile gayet sorunsuz şekilde çalışırıyor ve çoluk cocuğa oynatıyoruz.
hatta oyun min gereksinimi 4Gb olduğu için, bilgisayarlarda yeterli ram yoktu, diğer bilgisayarlardan ram takıp 4GB yapıp kurulum bittikten sonra yine 2GB ye düşürdük o haliyle hiçbir grafik sorunuyla atlama zıplamayla karşılaşmadan oynuyoruz(donanım sattırmak istedikleri buradan belli oluyor)

açtığın diğer başlıkta da yazmıştım o oyundabir sorun var bence; zira korsan olanında sorun yaşamıyorsun. ola ki korsan olan oyundaki artıklar kaldıysa onları temizlemen gerek====>> çare kalgon.. pardon revo uninstaller.

YunusGür

Oyun dx 11 i kullansa belki yine üstteki hatayı vercek. Ne yapıcam bilmiyorum.
Windows 7 de veya Windows 8 De denesem mi ?

seron

Yeniden format mı atıcan >:(
Bak yamyam abinin dedikleri de yanlış değil
Bazı testleri yapa yapa gitmelisin
Öbür konuda baktım resimde hata yok directx i gerekirse yeniden kur
Ekran kartların da çakışmasın

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: YunusGür - 29 Ağustos 2015, 22:02:52Oyun dx 11 i kullansa belki yine üstteki hatayı vercek. Ne yapıcam bilmiyorum.
Windows 7 de veya Windows 8 De denesem mi ?
Oyunun kendi tasarımında hata yoksa D-X te hata araman boşuna olur.
Ekran kartı sürücülerin ve sistem yapılandırılması  yeni sistemlere uygun değil gibi görünüyor.
Ayrıca işlemci komut kümelerinde de hata görünüyor. İşletim sistemi uyumluluğu işlemci komut kümeleri ile doğrudan ilişkilidir.
Donanım üreticilerinin yayınladığı sürücüleri dikkatlice incele.

YunusGür

#5
Bu sorunla cebelleşen tonlarca insan var. Herkesin sistemi de sorunlu değildir bence. Oyunu yüksek ayarda açıp ta 60 FPS de bu hatayı alanlar bile var. Bence oyunda da var bişeyler.
Bilgisayarımı aldığımda Windows 8 vardı. Yani recovery kalıbı Windows 8 kuruluydu. Recovery ile deneyeyim mi ?

Bir de şuan Windows 8.1 kullandığım için bu doku sorunu artık yok. Diğer konumdaki siyah texture sorunu devam ediyor. Dediğim gibi DX sürümünden kaynaklanan farklı sorunlar.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: YunusGür - 01 Eylül 2015, 13:12:42Bu sorunla cebelleşen tonlarca insan var. Herkesin sistemi de sorunlu değildir bence. Oyunu yüksek ayarda açıp ta 60 FPS de bu hatayı alanlar bile var. Bence oyunda da var bişeyler.
Bilgisayarımı aldığımda Windows 8 vardı. Yani recovery kalıbı Windows 8 kuruluydu. Recovery ile deneyeyim mi ?

Bir de şuan Windows 8.1 kullandığım için bu doku sorunu artık yok. Diğer konumdaki siyah texture sorunu devam ediyor. Dediğim gibi DX sürümünden kaynaklanan farklı sorunlar.
O bahsetmiş olduğun insanlar windows windows diye bir taraflarını yırtan insanlardır.
Dünyada sadece windows tabanında sürücü ve optimizasyon sorunu vardır. Başka hiçbir işletim sistemlerinde bu olmaz.
Bu hata sistem FPS etkeni ile ilgili değildir. Texture bilgilerinin ekrana işlenilmesi esnasındaki aksaklıkları belirtir.
Bu aksaklıklar;
Oyundan olabilir.
Ekran kartı veya işlemci komutlarının doğru işlenilmemesinden olabilir.
Sistem veriyollarının doğru yapılandırılmamasından olabilir.
Herhangi bir işletim sisteminde bu bahsettiklerimi ne derece hakkıyla yapabildiğinden eminmisin.

YunusGür

Emin olmadığım için zaten diğer işletim sistemlerini deneyeyim mi diyorum.
 Başka oyunlarda bu tür sorunlar neden olmuyor ? Örneğin optimizasyon özürlü oyun GTA 4 te bu sorun yok mesela. Aynı sistemde test ediyorum.
Dirext X ile bağdaştırmamın sebebi de iki sürümde de gördüğüm temeli aynı olan ama farklı bir şekilde patlak veren bir texture sorunu.

DX 11 de dokular bir görünüp kayboluyor. DX 10 da da her yer kararıyor.

Bir de bu tür oyunları oynamak için Windows'tan başka alternatifimiz yok.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Eylül 2015, 13:19:52O bahsetmiş olduğun insanlar windows windows diye bir taraflarını yırtan insanlardır.
Dünyada sadece windows tabanında sürücü ve optimizasyon sorunu vardır. Başka hiçbir işletim sistemlerinde bu olmaz.

bunu da nerden çıkarttın?  >:(
en geniş ürücü desteği winowstadır. bir MAC işletim sistemini kendi makinene kurmaya çalışbakalım ne oluyor. MAC, sadece applenin kendi ürettiği anakart driverleri ile üzerine ilave edilen AMD ekran kartı vb donaımların MAC driverleri ni, kabul eder. günümüzde recep baltaş belli başlı donanımlara MAC kurabiliyorsa da bu donanımlar son derece kısıtlıdır ve özel bazı program ve sürücüler gerektirmektedir. dolayısyla sadece zengin/sosyete kesimin gözünü boyamak için üretilen kazık fiyatlı (bir makine klavye mouse ekran hariç 5000TL den başlıyor) APPLE bilgisayarlar windowsa göre daha fazla sürücü-donanım uyumsuzdur.

linuxu hiç anlatmıyorum bile. daha geçen hafta neden ağladığımı biliyorsun. yeni donanımların sürücüsünü hemen hiçbir distro içermiyor. internete bağlanamadığım gibi ne driver indirdim ne de linux forumlarına gara ekran çıktısı verebildim. linux gözümde haşıııırt diye dibe vurdu. zaten kıytırık programlarını kullanacam diye ebem ağladı, bir de driver ile uğraşamazdım. ben de windowsa geçtim.

şimdi bir yığın laf edeceğini biliyorum ama windows en fazla driver uyumu barındıran sistemdir. haaa son zamnlarda iyice içine ettiler ona bir şey demiyorum. ama bahsettiğin kadar rezil bir sistem değil.

YunusGür

#9
Windows' un tonlarca donanıma sürücü çıkartmak gibi bir zorunluluğu var. Bazen de optimizasyon sorunları olabiliyor maalesef.
Ama Apple sadece kendi donanımına uygun yazılım hazırlayıp çalıştırabiliyor. Bu durumda Windows un işi daha zor olduğundan bu gibi durumlar kaçınılmaz.

Mr_YAMYAM

Windows sadece işletim sistemidir. Mikrosoft firması sürücü çıkarmaz. Hem yasal olarak hem de etik olarak hem de bilimsel olarak bu dediğiniz mantıklı bir tez değildir.
Bir işletim sisteminde çalışacak bir donanım o işletim sisteminde nasıl çalışması gerekiyorsa o yönergeleri belirleyen yazılıma SÜRÜCÜ denilir ve sürücüleri sadece donanım üreticileri çıkartabilir.
Çıkartmış olduğu  sürücülere der ki.
Bu sürücü windows 7 ile uyumludur. (Mikrosoft firması sadece bu uyumluluğu test edebilir ve digital olarak imzalayabilir)
Sürücü içeriğinde donanım ivmelendirilmesi ve özel komutlar barındırıyorsa firma bunu belirtir.
Bir firma 2010 yılında çıkartmış olduğu bir donanım için 2015 yılında çıkmış olan bir işletim sistemine uyumlu yazılım (Sürücü) yayınlamak zorunda değildir. Çıkartmışsa bile bu sürücülerin tam uyumluluğu konusunda garanti veremez.
Bir donanım için özel yönergeler gereken bir yazılım gerekli ise, bu yazılımlar sahipli yazılımlardır ve donanım üreticilerinin sorumluluğu ve inisiyatifi altındadır. Bu tür yazılımları yüklemek için bile özel lisans gerekebilir.
Bir donanımın iç çalışma özelliği (entegrelerin çalışma mantığının belirlenmesi) GENERIC sürücüleri olarak adlandırılır. Bu sürücüler sahipli değildir. O entegrenin içerisinde zaten var olan işleyiş kurallarıdır. Bu kuralları belirten hiyelarşiyi entegre kendisi belirler. Bu entegrenin farklı şekilde çalıştırılabilmesi için özel komutlar veya yönergeler gerekiyorsa bu SAHİPLİ SÜRÜCÜLER konusu altında işlenir.
Sahipli sürücülere örnek D-X komutlarıdır. D-X komutları öncelikle işletim sistemi tarafından belirlenir. Donanım üreticileri üretmiş oldukları donanımın bu düzene uyumlu çalışma hiyelarşisini belirler ve ona göre yazılım çıkartırlar. Bu düzende çalışacak bir programın (Oyun vbg.) bu hiyelarşiye uygun komutlar ve yönergeler içermesi kesinlikle şarttır.

seron

ben hala windowsun en uyumsuz sistem oluşuyla şu az önce dediklerin arasındaki ilişkiyi anlamadım.
windows donanım ve bu donanım sürücüleri konusunda daha az sorunlu. firmalar ellerindeki kartlar windowsa uysun diye çok çabalıyorlar.
ama linux için çabalayan gariban sayısı az. aslında çok da abanmıyorlar.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Eylül 2015, 14:37:16ben hala windowsun en uyumsuz sistem oluşuyla şu az önce dediklerin arasındaki ilişkiyi anlamadım.
windows donanım ve bu donanım sürücüleri konusunda daha az sorunlu. firmalar ellerindeki kartlar windowsa uysun diye çok çabalıyorlar.
ama linux için çabalayan gariban sayısı az. aslında çok da abanmıyorlar.
Linux yüklediğin zamanlarda kaç tane sürücü yüklüyordun ?  ;D

seron

yüklemiyorduuuum? ;D
ama en son ethernet-LAN driveri yüzünden de illet olmuştum hatırlarsın. tamam sorun çıkarmıyor ama çıkardı mı da adamı canevinden vuruyor. bak o internet driverinde sorun yaşamasaydım senin ubuntu studioyu kullanıyor olacaktım.
bu arada linux mint forumuna üye olup o malum olayı anlattım. bana donanım firmasının sayfasına yönelttirip birkaç kilobaytlık bir driver indrittiler. bunu gara ekrandan kurmam gerekiyormuş. bilgisayarı yine sırtlanıp gelmeyi gö... züm yemediğinden sonraya bıraktım:
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=3884.0
ammada yakın zaman ha!  ;D

Mr_YAMYAM

Senin sorunun muhtemelen LAN sürücüsü değil AĞ yapılandırılması ile ilgili idi.
Konuyu burada açtın mı bilmiyorum ama gidişatın yanlış olmuş.
Benim PC çok özel donanımlar barındırmakta olup 2GB ethernet kontrolcüsü için bile windows tabanında ciddi yapılandırma gerektiriyor. Bu gibi hızlı LAN sistemleri bir dünya parayla satılıyordu o zamanlar.
Normal LAN sistemleri 100Mb/sn iken bendeki bağdaştırıcı 2Gb/sn eski serverlerde kullanılan hızlı bir bağdaştırıcıdır.
Buna rağmen UBUNTU STUDIO tanımamazlık etmemiştir.

seron

konuyu açmıştım ve hatta bizim etli ve biraz da sıyırık ata ile gavga bile etmiştik. karıştırmadığım ayar, okumadığım makale kalmamıştı. çözüm: sıfır!
makaleleri yazan salak herifler sorunu çözmem için ya internete bağlanmamı istiyor, ya içinden çıkamayacağım komut kümeleri ile uğraşıp çıktılarını olmayan internetle paylaşmamı istiyor, ya olmayan internet üzerinden google serverine ping göndermemi istiyor, ya da buna benzer şekilde saçmalıyorlardı.

hayır bırak yapılandırmayı şimdi. niye yapılandırmayla uğraşacakmışım? linuxu DVD yi takar kurarsın biter.
gidişatım niye yanlış olmuş? ben üzerime düşeni yaparak iyice araştırma yaptım ve sistemde gurcalamadığım ayar da kalmadı.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Eylül 2015, 15:19:31konuyu açmıştım ve hatta bizim etli ve biraz da sıyırık ata ile gavga bile etmiştik. karıştırmadığım ayar, okumadığım makale kalmamıştı. çözüm: sıfır!
makaleleri yazan salak herifler sorunu çözmem için ya internete bağlanmamı istiyor, ya içinden çıkamayacağım komut kümeleri ile uğraşıp çıktılarını olmayan internetle paylaşmamı istiyor, ya olmayan internet üzerinden google serverine ping göndermemi istiyor, ya da buna benzer şekilde saçmalıyorlardı.

hayır bırak yapılandırmayı şimdi. niye yapılandırmayla uğraşacakmışım? linuxu DVD yi takar kurarsın biter.
gidişatım niye yanlış olmuş? ben üzerime düşeni yaparak iyice araştırma yaptım ve sistemde gurcalamadığım ayar da kalmadı.
Başka yorumum yok.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Eylül 2015, 15:23:44Başka yorumum yok.

neden buraya gelip benim bilgisayarda bir de sen denemiyorsun? ya da bildiğin o yapılandırma neyse lafı uzatacağına tarif etsene :)

okinkurt


Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Eylül 2015, 15:25:07neden buraya gelip benim bilgisayarda bir de sen denemiyorsun? ya da bildiğin o yapılandırma neyse lafı uzatacağına tarif etsene :)
Çünkü inadım inat diyip hala bildiğini okuyorsun.
LAN yapılandırılması öyle sanıldığı gibi kolay değildir. 2009 senesinde ubuntu studıo kurarken ben de aynı sorunla karşılaşmıştım. Ama ana kurulum anında bazı yönergeleri bilmeyip windowstaki gibi kafanın dikine gidince bazı şeylerin olmadığını ben de gördüm.  Bunun için ne linuxları suçladım ne de başka birilerini.
Baktım ki yapılandırma ile ilgili yeterli bilgi birikimim yok, aldım kendime kablosuz bir PCI adaptör. Her türlü sorunumu çözdüm.
Sen de böyle yapabilirsin.
Bir PC senin için ne denli önemli ise o denli çaba gösterirsin. Şi,mdi dersen ki ben kablosuz adaptöre para yatıramam, ama linuxları ve LAN bağlantılarını kötülemeye devam ederim O da senin bileceğin birşey tabii.

seron

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Eylül 2015, 15:42:07Çünkü inadım inat diyip hala bildiğini okuyorsun.
LAN yapılandırılması öyle sanıldığı gibi kolay değildir. 2009 senesinde ubuntu studıo kurarken ben de aynı sorunla karşılaşmıştım. Ama ana kurulum anında bazı yönergeleri bilmeyip windowstaki gibi kafanın dikine gidince bazı şeylerin olmadığını ben de gördüm.  Bunun için ne linuxları suçladım ne de başka birilerini.

PLUS +  kabul.

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 01 Eylül 2015, 15:42:07Bir PC senin için ne denli önemli ise o denli çaba gösterirsin. Şi,mdi dersen ki ben kablosuz adaptöre para yatıramam, ama linuxları ve LAN bağlantılarını kötülemeye devam ederim O da senin bileceğin birşey tabii.


bir donanıma para vermem ama kötülemeye de devam etmem!
farkındaysan bir donanım almak zorunda olduğunda Linux, kullanıcısını büsbütün zarara sokmuş oluyor. sorun sadece ürünün fiyatı değil.

tamam yukarıdaki "inat" hakkında anlattıkların doğrudur.
fakat;
ben linux isosunu indirerek AKK limitime yaklaşıyor,
kotalı kullanıyorsam kendimi sıkıntıya sokuyor,
ve onlarca programı da flaştan, DVD den kuramadığım için linux bana az da olsa sıkıntı yaşatıyor.
söyler misin bana, şimdi de neden donanım almak zorunda kalıyorum? >:(

yukarıdaki işlemler sadece gigabaytlarca veri indirmek için zarara uğratmakla kalmıyor, programları hatırlayıp kurmam, test etmem vb için bana hayal ettiğinden çok daha fazla zaman kaybettiriyor. ki ben sistemimi yukarıda bahsettiğin gibi ciddi amaçla kullanmayı amaç edinmesem bu kadar zaten uğraşmam.

kaldı ki sen de bilgin yeterli olmadığı için yapılandırma sorunu tesbitinde bulunmuş, ama yine çözemeyip donanım almışsın  :o
eh, benim anakart donanımlarının hiçbirini tanımlayamamış olsaydı gidip anakart mı alacaktım?

yapılandırma sorununa gelince, bilsem zaten inadetmem. o gün sabahtan akşama kadar bildiğim kadar uğraştım, bilene sordum, emek çektim. kafede çift bilgisayar çalıştırdım, iki gün boyunca ekstaradan para ödedim. ama ben yapamadım (diyeyim de barışalım bari).


Mr_YAMYAM

Linux sana donanım aldırmaya çalışmaz. Komik ve de kemik olma :D
Ama şu gerçeği bilemezsen ve gereğini yapamazsan çözüm için farklı şeyler yapmak zorunda kalacaksın.
Linux kurulumunda daha ilk başlarda der ki AĞ YAPILANDIRMASI.
Nasıl bir ağın olacağı internete hangi koşullarda ve nereden bağlanacağını daha kurulum esnasında yapmalısındır. Eğer bunu yapmazsan vermiş olduğun linkteki gibi sürücülerle uğraşır durursun.
Ondan sonra linux ağ yapılandırılmasını LOOP BACK olarak tanımladığında böyle ortalığı kemirir guduruk naciye gibi sağa sola şataşır durursun :D
Her şeyin bir bedeli vardır. Ya kurulumda bu yapılandırmayı yapabilmeyi bileceksin ya da efendice kablosuz ağ bağdaştırıcısı alıp PC etrafında 3 tur AY çıkarma duası yaparak internete bağlanabilmeyi yaradandan isteyeceksin :)

seron

yav abim, güzel abim,
ben ağ yapılandırması nasıl yapılır bilmiyorum biliyorsan söyle.
o gösterip durduğun programlar kurduğum linuxlarda yok. indirmem gerekiyor ki internet yok kuramıyorum. hardinfo donanım görüntüeyici bilem yok. sadece ağ diye birşey var onunda ayarlarından bakmadığım yer kalmadı.

bağlanmaya çalıştığım yer bir internet kafe oluca ağ paylaşımlı ve her makineye bir otomatik IP atanıyor. linuxun internet şeysi de otomatikde. otomatiği iptal edip diğer masalarla paylaşımlı... vb ayarları ile denedim, IP değiştirdim, DNS değiştirdim... yok olmuyor.

internet üzerindeki tavsiyelere uyarak belli başlı komutlar verdim gara ekrandan;
ethernet kartınızı göremiyorum, internet yok diyor.
google serverine ping gönderiyorum servere ulaşılamadı diyor. yani ne ping geliyor ne de gidiyor.
bilgisayarın dışarıyla irtibatı tamamen kesik durumda ve terminal bana donanımını göremiyorum diyor.

Allah aşkına bu donanım-driver sorunu değil de ne?
ya da nasıl konfigüre edilecekse anlat da bakayım üşenmem makineyi tekrar getiririm sorun değil.

internetten yaptığım araştırmaya göre de bu sorunla karşılaşan gavurar olmuş ve onlara da bana sunulan link verilmiş oradan driveri indir kur denmiş. o zaman bu kadar bakabilmiştim.

bilmiyorsam kabul ederim ama ben yapabildiğim kadarıyla internet ayarlarını dibine kadar kurcaladım...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 01 Eylül 2015, 22:37:33yav abim, güzel abim,
ben ağ yapılandırması nasıl yapılır bilmiyorum biliyorsan söyle.
o gösterip durduğun programlar kurduğum linuxlarda yok. indirmem gerekiyor ki internet yok kuramıyorum. hardinfo donanım görüntüeyici bilem yok. sadece ağ diye birşey var onunda ayarlarından bakmadığım yer kalmadı.

bağlanmaya çalıştığım yer bir internet kafe oluca ağ paylaşımlı ve her makineye bir otomatik IP atanıyor. linuxun internet şeysi de otomatikde. otomatiği iptal edip diğer masalarla paylaşımlı... vb ayarları ile denedim, IP değiştirdim, DNS değiştirdim... yok olmuyor.

internet üzerindeki tavsiyelere uyarak belli başlı komutlar verdim gara ekrandan;
ethernet kartınızı göremiyorum, internet yok diyor.
google serverine ping gönderiyorum servere ulaşılamadı diyor. yani ne ping geliyor ne de gidiyor.
bilgisayarın dışarıyla irtibatı tamamen kesik durumda ve terminal bana donanımını göremiyorum diyor.

Allah aşkına bu donanım-driver sorunu değil de ne?
ya da nasıl konfigüre edilecekse anlat da bakayım üşenmem makineyi tekrar getiririm sorun değil.

internetten yaptığım araştırmaya göre de bu sorunla karşılaşan gavurar olmuş ve onlara da bana sunulan link verilmiş oradan driveri indir kur denmiş. o zaman bu kadar bakabilmiştim.

bilmiyorsam kabul ederim ama ben yapabildiğim kadarıyla internet ayarlarını dibine kadar kurcaladım...
Senin seronun.. pardon sorun'un ethernet sürücüsü değil.
Senin sorunun ağ bağlantılarının yapılandırılmasıdır.
Bu konuyu anlatabilmem için ne yazık ki yeterli dökümanım yok.
Sorunu aşabilmem için önerebileceğim tek şeyi zaten belirttim. Kablosuz PCI ağ bağdaştırıcısı.
Gerek mint ile gerekse ubuntu ile bu sorunu aşmak istiyorsan önerilerim şöyle olabilir.
1 Konuyu bir başlık açarak belirt.
2 Kurulum yönergelerinde nasıl bir yönerge uyguluyorsun harfiyen yaz.
Eğer önceden önlem almak istiyorsan ;
Kurulum esnasında ağ yapılandırılması bölümü çıkacaktır. Bu bölümden ağ yapılandırmanı yapmaz isen sistemde ağ kartını (LAN) kontrol edebilecek yazılım yüklenemeyeceği için ağ erişimi yapamayacaksındır.
Kurulum esnasındaki ağ yapılandırmaları genellikle FTP üzerinden http olarak yapılandırılmalıdır. (Tam hatırlamıyorum) Eğer internet kafede ağa bağlanarak yapılandırmak istiyorsan PROXY seçenekleri ile yapılandırmalısın. Daha sonra PROXY seçeneğini ayarlar menüsünden veya web browser üzerinden http protokolüne çevirebilirsin.
Aşağıdaki ayarlar firefox ağ ayarlarıdır. Aynı ayarları windows tabanında da görebilirsin.

seron

ben konu açmayayım ama, sana kısaca şöyle anlatayım:
DVD yi takıp sistemi başlatıyorum. Live olarak başlat diyorum, herhangi bir ağ ayarı vb gelmiyor sistem DVD den yüklenip açılıyor. şayet bir sorun yok ise kuruluma geçiyorum. daha önceki makinemde de aynı usulle kurulum yapıyordum ve aynı kafede internete çattadanak bağlanıp gerekli dosyaları ala ala kuruyordu.
kurulum aşamalarının hiçbirisinde internetle ilgili birşey sormuyordu, yine sormuyor.
ama yarın öbürgün bir müsait zamanda kasayı omuzlar getiririm. adamların verdiği sürücüleri kurmaya çalışayım. yapamazsam ayrı bir konu başlığı altında aynen senin dediğin gibi yapacağım.
açıkçası iş inada bindi; ben bu işi çözeceğim >:(  8)
doğrusunu söylemek gerekirse ben yine de sürücülerden şüpheleniyorum.
verdiğin resimler konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim "localhost, 127...." gibi birşeyler yazıyor orada onlar nedir neye göre yazılır onu hiç denememiştim.

Mr_YAMYAM

Her linux kurulumunda şunları mutlaka belirtir.
Sorunsuz bir kurulum için internete bağlı olduğunuzdan emin olunuz.
Sen bu kısmı es geçiyorsun haliyle.

seron

çoğunlukla evet.
yalnız, kurulum tamamlandıktan sonra kafeye getirip de program kurmak için internete bağlanınca sorun olmuyor idi.
şimdiki makinemde ise hiç bağlanamadığımdan kurmaktan vazgeçiyorum.
gerçi yine böyle bir makine de internetli kurulum da yapmış idim ve hiçbir sorun olmamıştı. ne ağ yaplandırmasıyla ne de başka bir ayarla uğraşadan internet fişini takar takmaz interneti şıp diye görüyor ve istediğim yere bağlanıyordu. hatırlarsan mint denememde daha kurulum yapmadan bir yandan siteye yourm yazıyor bir yandan da youtube de arkadaşım hoşgeldin izliyordum. flaş ve java sıkıntısı bile yoktu. ama o makine eski idi.

bu yeni makinede olmuyor.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın