Flip Flop

Başlatan selinb1, 03 Mayıs 2015, 16:14:13

selinb1

Herkese merhaba nette gezinirken foruma denk geldim ve kaç gündür düşünüp içinden çıkamadığım bir konu olacak. Digital Circuits dersimizde çift switchli kapı projesini aldım. Devreyi kısaca acıklayayım; güvenlik kapısı gibi düşünün. Butonlara aynı anda basıldığında kapı acılacak ama basılma anındaki saniye farkı 1 saniyeyi gecerse kapı acılmayacak ve alarm otmeye baslayacak. devreyi 4-5 defa çizmeme ragmen yanlış olmuş. Kapıları doğru yerleştirdiğimi düşünüyorum ama flip flop kısmı beni aşıyor. Bana yardım edebilir misiniz?

seron

merhaba @selinb1 ,

yardım gecikebilir. bu arada yanlış yapmış olduğunuz devrelerde nerede yanlış yaptığınızı biliyor musunuz ve devreleri resim olarak yükleyebilir misiniz?


selinb1

dışarıda olduğumdan kabataslak olarak şöyle atabiliyorum. pazartesi karakoyden devre elemanları alıp yapmayı planlıyorum ama sistem çalışmıyor :D



seron

sanırım devre bu kadar basit olmamalı. "toplama devresi" ve/veyahut programlamaya dayalı bir devre kullanılırsa daha iyi olur. mesele Flipflopun çalışma mantığıyla sınırlı değil.

anahtarları seri bağlamışsınız; olmaz.
devre gerektiğinden çok daha basit ve yanlış kurulmuş.

malesef yeterli birikimim olmadığından buraya kadar yardım edebiliyorum. vakitleri olur da bakabilirlerse bilenler yardım edecektir. bahsettiğiniz fonksiyonun gerçeklerşmesi için daha detaylı ve program içerecek bir devre gerekli bence.

selinb1

Anladım teşekkür ederim:) hocam calısma mantıgı cok basıt dedı o yuzden basıt dusunmustum aslında ugrastırıcak beni demek :(

mustafayilmaz

#5
! devre taslak olarak çizilmiştir.

SCR kalıcı tip anahtar olarak kullanılmıştır.



selinb1

çook teşekkür ederim ! inanın cok yardımcı oldunuz :)

tara

Flip flop ilgili bir sorum var? Bazen harf çikiyor yaptim flip flop lard a neden?

asma

Alıntı yapılan: tara - 08 Mayıs 2015, 00:54:24Flip flop ilgili bir sorum var? Bazen harf çikiyor yaptim flip flop lard a neden?
Merhaba
Sorununuz pek anlaşılmıyor.
Flip floplarda SR JK D veya M - S gibi harfler kullanılır ve bunlar türüyle ilgilidir. Harf çıkıyor demeyiz , sembolünde yazar.

Flip floplarla frekans bölücü ve sayıcı uygulamaları sıklıkla kullanılır, sayıcıların durumlarını izlemek için de display kullanırız. İşte bu displayler hem nümerik hem de hexadecimal gibi alfabetik karekterleri görüntüleyebilir. Eğer BCD sayıcı yapmaya çalışırken A,b C,d.E,F gibi harfler görüyorsanız oluşturduğunuz sayıcı 0...9 arasında değil 10 , 11 , 12 , 13 , 14 ve 15 sayılarını tek basamakta gösterdiği içindir. Sayaç BCD değil binary olmuştur. Dört basamaklı ikili sistemi tek hanede gösteriyorsan hexadecimal sistemde bir sayı elde edilir.

Aklıma gelenler bunlar. Farklı bir şey sorduysanız daha açık sorarsanız cevap(lar) gelecektir.
Kolay gelsin.
 

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın