Tor Browser 4.0.8 Türkçe

Başlatan ozgurece, 09 Nisan 2015, 23:27:16

ozgurece


Tor, internet üzerindeki kişisel bilgilerinizi gizleyebilmenizi ve anonim olmanızı sağlayan meşhur bir güvenlik aracıdır. Tor ile internette tamamen belirsiz olabilir ve yapacağınız tüm işlemleri bu belirsizlikle güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Yani en temelinde Tor sizin ip adresinizin gizlenmesini sağlıyor.
 
Tor birden çok birbirine bağlı ve rastgele iletişim sürdüren perde sunuculardan oluşuyor. Siz bir siteye istekte bulunduğunuzda isteğiniz siteye ulaşana kadar birçok Tor sunucusu üzerinden şifrelenmiş bir şekilde karşı tarafa geçiyor ve siz son ulaşan makinenin ip adresini alıyorsunuz fakat bu makine de sadece kendinden önceki makineden haberdar.
 
Tamamıyla bir güvenlik için Tor sürümü ile birlikte Tor Browser Firefox yazılımı da kuruluyor ve bu browser üzerinden gezinti yapabiliyorsunuz.

https://dist.torproject.org/torbrowser/4.0.8/torbrowser-install-4.0.8_tr.exe

mustafayilmaz


ata

#2
Tor Kurulumu
Tor aslında Ubuntu depolarında bulunmaktadır ancak son sürümü kurduğumuza emin olmak için Tor'un resmi PPA adreslerini ekleyerek işe başlayacağız. Bunun için uçbirimden;

sudo apt-add-repository ppa:ubun-tor/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install tor privoxy
Kurulum sorunsuz tamamlandıysa Tor sunucusunu çalıştırmak için;

tor &
komutu verilebilir.  Bu komutla birlikte uçbirim kapatılmadığı sürece arka planda Tor sunucusu çalışacaktır ve aşağıdaki ayarları kullanacaktır;

Protocol: socks5
Port: 9050

buda lınuxta kulanacaklara

toyer


ata

#4
son kullanıcı yada kendini geliştirme isteğine bağlı .vindows benzeri menü lınux mint diyorlar . ama ençok tercih edilen ise ubuntu  http://releases.ubuntu.com/utopic/ ubuntu 14.10 enguncel burdan
http://www.linuxmint.com/download.php lınux mınt burdan
daha farlı isteklerin olursa yine yardımcı olurum
https://elektronikprojeler.com/index.php?topic=6080.0 surdaki yazımı okuyup karar verirsen ön fikir sahıbı olursun @toyer
ayrıca formda lınux bolumunde tum masa üstleri var dün itibariyle görseller ve açıklamaları yaptım

toyer

linux u linux yapan bedava olması değildir diye tahmin ediyorum. o yuzden windows yerine neden linux seçiliyorsa kullanım amacım o olacak. server gibi veya baska ne amaçla kullanılıyorsa windowstan farklı. 
yaxzılım olabilir gibi... konuya çok hakim değilim

ata

yazılımlar ve farkları var tabi lınux çekirdeğe hakimiyet yani wındowsda göremediğin giremediğin vede yapamadığın tum özelleitirmeleri yapabilirsin .
lınux kullanıcının hakimiyetinde haaa bunun yanı sıra yapacağın en ufak hata örnektir ayarlarda seni ilk zaman zorrlar nasıl gerideöeceğinide bilmeli.yani araştırmalı kaynak saglamalı sonrasında projeye geçırmeli görsellik dersen en kötü linux 3b ile yani bir kupü yada daireyi masa üstünde cirit tatırırsın tabi herşey zamanla olur bir ubuntuyu masa ustu ve farklı temalarla mac os yada  lınux mit yada farklı yapabilede dahil .tum acık kaynaklar senın ..ayrıca şunu bilmelisin hack ve carck pach yoktur bizim duyada kendi işini kendin yapacaksın
[mergedate]1428934873[/mergedate]
açıkcasını istersen programlama ve hevesinyoksa yanı sonkullanıcı hazırcı isen açıkca soyleyeyim hıç bir fark yok senin için ama kodlama ve heves azım varsa çok fark var .durustcesi budur
[mergedate]1428935050[/mergedate]
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ana_Sayfa al sana inceleme araştırma fırsatı lınux hakkında tüm bilgiler bu wıkıpedıde var .ara araştır ogren .kaynak .yazana çızene aldırma ubuntu yada mınt yada pardus temel lınuxtur  çekirdek aynı kural aynı kodlarken turetıceksın .http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Apt-get kaynaklar kulanılabilır en dogru kaynak

seron

toyer,
linuxu linux yapan şey en başta "özgür yazılım" dedikleri şeydir aslında. açık kaynak kodlu olması nedeniyle isteyen bir kerneli(çekirdeği) alarak kendi tasarımı doğrultusunda istediği işletim sistemini yapıyor.

kullanımının az olması dolayısıyla da windowsla karşılaştırıldığında virüs kapma ihtimali daha küçük. ama yinede depolarda antivirüs yazılımı bulunmakta.

bir de çoğunlukla karşılaştığım felsefe şu: "microsoft gibi büyük ve sömürgeci 'canavarlara' karşı bir tepki" * olarak da görüebiliyor.
sistemin kalitesi, kullanışlılığı kişiden kişiye değişir ona birşey denmez. ancak eğer windowsa temelli elin alıştıysa ilk başlarda canını çok sıkacaktır. ama sonra alıştığında gayet de kullanılabilir olduğunu göreceksin. androidi düşün mesela ilk başlarda herkes yadırgadı ama çözdükten sonra şimdi herkes onu kullanıyor.

zorini bir denemeni öneririm. elinde fazladan harddisk varsa kur-dene-kaldır yaparak veya windows üzerinden WMware player gibi Vbox gibi yazılımlarla sanal olarak kurup deneyebilirsin. bende 5-6 adet işletim sistemi kurulu sanal olarak. gerçek makinede de elimdeki harddisk bolluğundan dolayı mint17, ubuntu studio, ve zorin var. üçünden de memnunum. tabi ben video editlemeyi amatör düzeyde seven birisiyim ve ideal bir program bulamamaktan şikayetçiyim ama özellikle elektronik programları başta eagle... gibi bir sürü var.

aklıma gelen bunlar.
-----------
* şahsi düşüncem değil onların düşüncesi.

ata


Not: Güncel sürümler için ATI/AMD bu kart serilerine desteğini tamamen kesmiştir. Lütfen ATI sürücülerini kurmaya çalışmayın. Sistemle beraber gelen açık kaynaklı sürücüler şu an tek seçenektir.


ozgurece


Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın