Standby power supply kullanımı

Başlatan betelguz, 25 Şubat 2015, 20:28:46

betelguz

Arkadaşlar elimde serverdan çıkma standby power supply var. girişi 200-240 volt Ac. Çıkışı besleme varken 200-240 volt ac, besleme kesildiğinde 250 volt dc oluyor. maksimum güç 2200 watt.  Başta dikkat etmemiştim ac çıkışlı sanıyordum. Deneme amaçlı saç kurutma makinası bağlayınca normal voltaja göre epeyce bir hızlı çalıştığını gördüm. hatta makinanın anahtarını bozdu. Şimdi bu power supplyi led tv ve bilgisayar sistemini çalıştırmada kullanmayı düşünüyorum. Ancak elektrik kesintisinde 250 volt dc olması cihazlara fazla gelir bozarmı diye düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

smps

Yanlış anlamadıysam 250 v DC  çıkışlı bu direk AC de çalışn cihazlarda problem oluşturur örneğin buzdolaı saç kurutma makinası vb gibi ancak led tv ve bilgisayarın beslemesi AC-DC olduğu için verdiğniz dc voltaj doğrulma kısmında bir miktar düşecektir  ben  bu tip devrelerde bir sorun oluşacağını zannetmiyorum yanılıyorda olabilirim hocalarım daha iyi bilir.
kafam karıştı AC girip aynı şekilde DC mi çıkıyor 

betelguz

Normalde elektrik girişi varken Ac çıkış oluyor. normal şebeke voltajı olarak. anacak elektrik kesildiğinde aküsünden çalışıyor ve 250 volt DC çıkış veriyor. Bilgisayar serverlarında kullanılıyormuş.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

Adnancoskun

elektrik varken rölelerle girişi muhtemelen çıkışa bağlıyordur...
elektrik gittiğinde  akü gerilimini 250 vd dc ye çeviren bir devre vardır
aslında bu 250 volt mosfetlere uygulanıp, mosfetler sinüs dalgası ile sürülür ve çıkışı ac olur... ancak
eğer sizin devre yalnızca 250 volt dc ise, girişi trafosuz olan, ve içerisinde motor bulunmayan
pc,tv, vb cihazları çalıştırabilirsiniz, zaten o tür cihazlar bizim 220 volt'u dc ye çevirip öyle kullanırlar ki zaten 220 volt ac, dc ye çevrilince 306-310 volt dc olur...
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın