dc ac karışımı motor

Başlatan t.t, 15 Haziran 2014, 14:32:39

t.t

aynı anda hem dc hem ac voltaj verilerek çalıştırılan bir elektrik motoru geliştirmeye çalışıyorum elektrikli araba motoru için diyebiliriz sistem piston mantığıyla işliyor elektromıknatısa çok düşük frekanslı bir ac gerilim veriliyor(veya +,- alternansta çalışan kare dalga) hareketli piston kısmında ise dc voltaj ile sabit bir elektromıknatıs oluşturuluyor ( veya aynı kutuplarda olacak şekilde +,- alternansta çalışacak kare dalga) benzinli motorun elektriklisi gibi :D hareketli kısım neodyum mıknatısta olabilir önemli olan elektromıknatıs hesabı :) nekadarlık bir itme kuvveti için nekadar güç gerekir

seron

bksör tip bir motor düzeneği tasarlanırsa gerisi bir şekilde yapılır herhalde... üstelik özel osilatör de kullanmaya gerek yok. özel bir kam mili yardımıyla doğru zamanda doğru on-off sağlanabilir.

neden pistonlu?
direkt universal motor kullanılsa olma mı?
şönt motor olma mı?

t.t

aslında bu tür bi düzeneğin diğer asm lere göre enerji sarfiyatını merak ettim diyebiliriz

seron

eğer piston kullanılacaksa, yani bildiğin sürtünmeli piston, sürtünmeden dolayı verim daha da düşer. ancak mantık olarak pistona benzeyen, git-gelli özel bir düzenek olacak ise durum değişebilir. dediğim gibi yıldız ya da boksör motora benzer bir tasarım acep nasıl olur?... ben de bilmiyorum.


t.t

adamlar bizim motoru bulmuş be :) http://www.gap-power.com pek anlamadım ama çok az bi güçle 2 ton falan vuruyormuş

Mr_YAMYAM

Bir ROTOR'un dönme momenti daimi mıknatıslar veya motoru besleyen gerilimle elde edilen bir dizi elektromıknatıslar ile sağlanmaktadır.
Dönme momentinde bir kutuptan uzaklaşma anında TORK düşecektir. (Bilimsel olarak) Ama rotor bir kutbu terkederken aynı anda diğer kutubun etkileşimine girer ve böylece daimi dönüş hareketi ve yüksek itiş gücü (TORK) sağlanmış olur. Temelde fırçalı motorlarda, akım sadece efektif kutuplardan geçmektedir.
Bu durum da, meydana getirilen mıknatıslanmadan en yüksek itiş gücü sağlanması amacıyladır.
Bahsedildiği gibi itmeli bir düzeneğin hareketin belli bölgelerinde manyetik itiş gücü azalacağı için itiş gücü dolayısı ile tork düşecektir.
Kollektörlü bir motor hem AC, hemde DC ile çalışabilmektedir. Tek farkı uygulanacak gerilimlerin farklı olmasıdır.


seron

linktekinin  hem dc hem ac motor olduğunu nasıl anlayacağız? sadece gidip gelen bir pistonla iki gurup bobin görünüyor.

t.t

#8
dc yerine mıknatıs konmuş işte :) bunun farklı bi prototipini düşündüm çift mıknatıslı elektro mıknatıslarda hilal şeklinde karşılıklı iki adet dc motorların içiindekiler gibi ama elektro olanı elektromıknatısta oluşan manyetik alanı kökünekadar kullanmak için daha verimli şekli ((hazır manyetik alan varken ortayada bi rotor koydukmu :D ))

seron

neodmiyum mıknatısların son yıllarda jeneratör manyetik alanlarını güçlendirmede yavaş yavaş kullanılmaya başladığını okumuştum. madem "ki köküne kadar" kullanacağız, ozaman motor tasarımında kısmi de olsa neodmiyum mıknatıslara başvurabiliriz.
evde uğraştığım bir motor modeli var ama işin içinden çıkamıyorum:
motor, dc-ac/ac-dc konvertör olarak çalışacak. tek bir motor içine öyle bir sargı gurubu oluşturacağız ki bir uç ac değer uç dc olacak. ister ac ister dc olarak kullanılacak.
benim de aklımda aslen son birkaç yıldır böyle bir fikir var idi. ancak motorun tasarımı benim için kolay değil.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın