UBUNTU 13.10 denemesi

Başlatan seron, 21 Nisan 2014, 19:14:33

seron

arkadaşlar merhaba,


bilgisayar ve programlara merak duyanlar için size küçük çaplı poaylaşımlarda bulunmak istiyorum.


yeni almış olduğum bişsgisayarımın ram'i sorunlu çıkınca ben de eski bilgisayarıma 70tl ye ikinci el bir asus anakart ve ekran kartı alarak, evde orasını burasını "cücekleyeyim" biraz da tecrübe kazanayım dedim ve aklıma farklı programlar kurarak tecrübe etmek geldi. yeni forum konusunda yamyam kardeşimizle konuştuğumuz bir konu sonucunda ve sağolsun gevv'in de desteğiyle buraya konumu açarak size tecrübelerimi paylaşacağım.


ubuntu 13.10, bu yazıyı yazdığım tarihte piyasaya sürülmüş olan son sürümdür. ve en güzel tarafı ücretsiz olmasıdır. ayrıca windows'u aradığımı pek söyelemem; tabi bilgisayrın temel işlevleri dışında pek birşeyle uğraşmayanlar için geçerli. yani internete gireceğim, yazı yazacağım, video-müzik oynatacağım, başka program çalıştırmayacağım diyorsanız program tam size göre.


programla yaptığım küçük denemelerde içerisinde gelen hazır ofis programlarının(libre ofis) ve pdf okuyucunun normal bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşıladığını gördüm. ofis programıyla hazırladığınız bir belgeyi doc uzantısıyla kaydedebiliyorsunuz. internetten güncelleme ve diğer gerekli kodekleri yüklerseniz video ve müzik de oynatıyorsunuz.


bir diğer güzel yanı ubuntuyu kurmanıza gerek yok. yani kurmayacağım deneyeceğim diyorsanız ilk kurulum ekranından kurmadan dene ayarıyla dvd den sanal olarak çalıştırıp deneyebiliyorsunuz. ayrıca kurulu olduğu harddiski bir çok bilgisayara takıp çalıştırabilirsiniz; sürücü vs sormuyor.


herhangi bir güncelleme yapmadan 320voltun bir youtube linkine tıkladığımda videonu sorunsuz açıldığını görmem beni sevindirdi doğrusu. internete firefox ile bağlanan ubuntu, dilerseniz masaütündeki araçlarla gerekli bileşenlerini sitesine bağlanarak kuruyor ve çalışır hale getiriyor.


olumsuz tarafları da yok değil tabi. bunların en başında ses sorunu var. var derken sistem ayarlarından sesi fazla açarsanız seste bozulma oluyor. ben vlc player kullanıyorum ve vlc playeri her açışımda sistem ses ayarının yüzde yüzün altına düştüğünü görüyorum.


evinizde internet yoksa kasanızı kucaklayıp iki de bir interneti olan bir yere götürmek zorunda da kalabiliyorsunuz ki bu da ayrı bir sorun. çünkü aklınıza gelen ve sonradan yüklemeniz gereken eklentileri kur dosyası olarak indiremiyorsunuz. ille de internete bağlanacaksınız ve siteden kendisi indirip kuracak.


ileri düzey kullanıcılar ve oyun hastaları için malesef iyi haberler veremeyeceğim çünkü bir windows emülatörü olan wine programını kurmanız, her program ve oyunu çalıştırabilmeniz anlamına gelmiyor. özellikle sitemiz üyelerinin elektronik çizim ve hesapp programlarıyla ilgilendiği düşünülürse, bu programın pek elverişli olduğunu söyleyemem.


ubuntu ile ne yapılır peki?
öğrencisiniz ve metin yazacak, internetten ders araştırması yapacaksanız;
internette facebook gibi sosyal platformlarda gesinecekseniz,
youtube da vb. video izleyecek, müzik vs dinleyecekseniz,
ofis dosyaları dışında pek bir program kullanmayacaksanız,
ileri düzey bir kullanıcı olmayıp yukarıdaki işlemler dışında bilgisayardan pek faydalanmıyorsanız
ve benzer durumlarda


ubuntuyu kullanabilirsiniz.


elbette benim bu programla ilgili anlattıklarım tecrübemle sınırlı ve eksiktir. daha fazla bilgi edinmenizi öneririm.
aşağıda bazı snapshotları paylaşıyorum. kullanım gayet rahat ve akıcı...

Mr_YAMYAM

#1
Ben WINE üzerinde çalıştıramadığım EXE dosyası yok diyebilirim ;D

Birkaç örnek.

Bu KDE tabanlı PARDUS ile ADOBE AUDITION


Bu ARES ile örnekler :D


Elbette bir tarafta video RENDER yaparken bir tarafta oyun oynayabilmek gerekli. Haliyle forumu da takip etmek gerekir ;) Bu esnada proteusta çizim yapmak bile isteyebilirsiniz.
Ben yürürken ciklet çiğneyemiyorum ;) (iki işi bir arada yapamıyorum) ama linux üzerinde birçok işlem aynı anda yapılabiliyor.


Üstüne üstlük UBUNTU STUDIO'da bir de utanmadan 4.7GB DVD ye 3-4 film atıp bunlara istediğim gibi menü hazırlıyor ve de istediğim filmi menüden seçebiliyorum. Çok GICIK değil mi? :o ;D
Çünkü bu tür programlar findofs tabanında bi dünya para ile satılıyor >:(



Oyun konusu derseniz.
Çoğu linux veritabanında bulunan ve oynamaktan büyük zevk aldığım BMW M3 challenge'i örnek vereceğim.



Elbette linux veri tabanında binlerce irili ufaklı bir çok oyun bulunmaktadır. Dileyen istediğini indirebilir.

İş oyun ile bitmez.
Veritabanından beleş indirebileceğiniz birçok yazılım da bulunmaktadır.



ARDOUR bence ses ile uğraşanlar için ideal bir prog.


serkan_48


Mr_YAMYAM

Ağzını şapırdatacağına kur bi linux keyfet. ;D
İlk zamanlarda çok gıcık olsa da alışınca vazgeçemezsin.

seron

yamyam, dediğinn olaylar ubuntu 13.10 için geçerli mi? geçerliyse şimdi gidip harddiski söküp getiriyorum kafeye... :)
bir de 2.0 gb dediğin dosyada amd 64 yazıyor. benim sistem intell, olur mu?

Mr_YAMYAM

#5
Alıntı yapılan: seron - 21 Nisan 2014, 20:05:23yamyam, dediğinn olaylar ubuntu 13.10 için geçerli mi? geçerliyse şimdi gidip harddiski söküp getiriyorum kafeye... :)
bir de 2.0 gb dediğin dosyada amd 64 yazıyor. benim sistem intell, olur mu?
Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım.
Ancak açıklayayım.
Ubuntu veritabanı en çok veri bulunan depolardır. (CONANICAL ORTAKLARI)
Bu veri tabanında örnek olarak sunduğum tüm programlar bulunmaktadır.
Ancak WİNE uygulamaları için öncelikle wine yazılımını kurmalısın. Wine içerisinden BMW M3 ü indirip kurabilirsin.
Eğer elinde findofs tabanlı sevdiğin bir oyun var ise bu oyunun setup dosyasına (veya autorun) sağ tıkırdatıp wine ile aç ÜLEEYNN demen yeterli olacaktır.
AMD denilmesi farklı anlam taşımaktadır.
EMT64 destekli tüm intel işlemciler ile AMD64 ile belirtilmiş 64 bit sürümünü kullanabilirsin. Yani sistemin 64 bit destekliyorsa önerdiğim sürümü indirebilirsin.
Eğer sistemin DUAL CORE gibi daha eski bir sistem ise o zaman X86 intel tabanlı sürümü indirmelisin.

Dur sana Subram'a kamera için yardım ettiğim ekran görüntümü sunayım da iyicene gudur :D

Alt kısımda görülen görev çubuğuna dikkat et. ELMA gibi falla ;D

seron

evet ondan bahsediyorum.
işlemcimin sadece model adını ve frekansını biliyorum: intell E2160 dual core 1,80ghz-eski model asus anakart...


evet wine ile dediklerini yapabileceğimi biliyorum da yalığnız, internetteki birçok blogda "eee indirip kurdum çalışmıyooo?" veyahut her programı açamadığını yazıyordu. işte bundan dolayı şeyettim. ben şu ubuntu kurulu diski söküp geleyim de burada(kafede/evde internet yok) bir wine kurup deneyeyim...

serkan_48

ya bu ubuntu güzel bende bir ara kurmuştum ama ne yapmak istesem program kurmak gerekiyordu.. bi video açıcam yükleme bi resim bakçam kurulum.. biraz sıkılmıştım. bende şu an linux mint kurulu fena değil ama güncel değil 1 yılı aştı kurduğum

ibrahim1661

Madem böyle bir konu açtınız ben de tecrübelerimi aktarmak isterim.


Benim de komşumun laptobu vardı tarihi eserdi. Birgün bozulmuş bu tamirciye götürmüş ederi kadar etmeyen para istemiş tamircide . Komşu da bana verdi "belki bi işime yarar " diye. Neyse bende sorun nerde diye baktım. Sorunu HDD yolları bozukmuş yani yapılacak gibi değildi. Bende HDD yerine flash bellek kullansam nasıl olur diye düşündüm. Sonra bir süre araştırma yaptıktan sonra Live xp denedim yani flash bellekten çalışan xp. Fakat bu aşırı yavaş oldu. Pc nin açılmasını 15 dk bekliyordum. sağ click yapıp 20sn bekliyordum felan.


Sonra UBUNTU yu denedim arkadaşımızın dediği gibi gayet güzel ama PC nin özellikleri pek iyi olmadığından biraz kasıyordu.
Daha sonra linux un başka bir versiyonu olan Slax 'ı denedim. Gayet güzel 250mb civarında dediğin gibi özellikleri var müzik dinleyip internette gezip film izleyebiliyorum.Gayet hızlı.Hem de taşınılabilir. sonuçta flash bellekte sistem. kurulumu da gayet basit . siteden indirip rar da çıkarıp flash belleği ntfs olarak biçimlendirdikten sonra dosyayı atıyorsunuz .bat dosyasını açıktan sonra işlem tamam.


Slax 'ın kendi sitesinde ekstradan yapmak istedikleriniz için modüller var (proğramlar) isterseniz oradan indirip kullanabilirsiniz. Ayrıca arkadaşın dediği gibi wine modülü de var . Bununla windows uygulamalarını da çalıştırabilirsiniz. Birkaç aydır kullanıyorum daha bir sorun göremedim. Herkese öneririm :)


Şimdi de flash bellekte çalışan android sistemini merak ediyorum :)


seron

flaş bellekten çalışan hatta hddye kurulan androidi iki gün önce indirdim ama denemek nasip olmadı.


az önce eve gidip harddiskimi çıkardım ve internet kafeye getirdim. intel işlemcili bilgisayarda kurmama rağmen şu an amd bilgisayarda çalışıyor ve foruma cromium vasıtasıyla yazıyorum şu an...


ayrıca wine dahil birkaç oyun ve uygulamada indiriyorum...


süper birşeymiş yahu! yanımda bilgisayar taşımama hiç gerek kalmadı:)


öneririm...

ibrahim1661

Androidi çalıştırabilirsen nasıl yaptığını yazarsan faydalı olur . Çünkü ben birkaç yerden indirdim denedim beceremedim. Geniş bir vakitte tekrar denemeyi düşünüyorum.

seron

uygun zamanda bir bakayım ama bazı sitelerdeki makalelerde henüz stabil hale getirilemediği ve sık sık çöktüğü yazılmış. bir çok kullanıcı da ya kurulamadığından ya da kurulup da hiç bir işe yaramadığını yazmış. anlayacağın aslında beklemek daha iyi; taki geliştirilene kadar. şu da bir gerçek ki bilgisayarda android çok şık olur doğrusu.


her neyse arkadaşlar dün gece ubuntumu güncelleyerek geç saatlere kadar wine programı üzerinden bazı programlar kurdum. birçok programı sorunsuz çalıştırmasına reğmen bazı programlar ya kurulmuyor, ya da kurulup masaüstü kısayolundan başlatmaya çalıştığımda hiç açılmıyor. çok kullandığım için kullanmaya çalışıp çalıştıramadığım bazı programlar:


k-lite codec pack: kuruluyor,çalışmıyor
winamp: kuruluyor, sorunlu çalışıyor,kapatılamıyor
microsoft office: kurulamıyor, kurulum bitiminde hata oluştuğu için programın çalışmayacağını bildiriyor.
electronic  assistant: kuruluyor, masaüstü simgesine tıklatınca sistem ööööyle düşünüyor:)
serioussam2: çalışıyor, renk kalitesi düşük, kasılıyor, ekranda renk cümbüşü dönüyor:)
COD modern warfare: en küçük ekran özellikleriyle ve kasılarak çalışıyor.
kullandıkça tecrübelerimi aktaracağım.


ibrahim1661

Sana zahmet "srs audio sandbox " de deneyebilir misin?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 22 Nisan 2014, 12:11:01k-lite codec pack: kuruluyor,çalışmıyor
winamp: kuruluyor, sorunlu çalışıyor,kapatılamıyor
microsoft office: kurulamıyor, kurulum bitiminde hata oluştuğu için programın çalışmayacağını bildiriyor.
electronic  assistant: kuruluyor, masaüstü simgesine tıklatınca sistem ööööyle düşünüyor:)
serioussam2: çalışıyor, renk kalitesi düşük, kasılıyor, ekranda renk cümbüşü dönüyor:)
COD modern warfare: en küçük ekran özellikleriyle ve kasılarak çalışıyor.
kullandıkça tecrübelerimi aktaracağım.
Linux sistemleri windows işletim sistemi ile karıştırınca bu tür hatalar yapılıyor ;D
Bir kodek paketini linux içerisine kuramazsın. Kodeklerin işlenilmesi linux sistemlerde farklı olmaktadır. Dolayısı ile K-lite kodek paketini kurduğunda bu program windowsta olan yönergeleri takip etmeye çalışacaktır. Bu yönergeler linux içerisinde olamayacağı için verilen adresler geçersiz olacak ve program hiç işlev yapmayacaktır.
Ayrıca linux içerisinde kodek paketi yüklemek gibi bir ihtiyaç neden duyuldu. Tüm kodekler ubuntu yazılım merkezinde zaten mevcuttur. İhtiyaç duyulan tüm kodekler buradan indirilebilir ve sisteme otomatik install edilir. Hem de istenirse tüm kütüphaneleri ile birlikte.
WinAmp gibi lisans gerektiren programlar yerine, linux tabanında bulunan oynatıcılardan kullanmalısınız. WinAmp'tan çok daha iyi oynatıcılar bulunmaktadır.
Oyunlarda ise sağlıklı çalıştırabilmek için oyunun genel yapısındaki yönergeler önemlidir. Yeni çıkan ve Dx-10 veya Dx11 gibi windows tabanlı üretilen oyunlar için ekran kartı SAHİPLİ sürücüleri kurulmuş ve doğru yapılandırılmış olmalıdır. Ne yazık ki bu yapılandırmayı ben bile yapamıyorum ;)
Ancak WINE yapılandırılmasında XP değil de daha üst versiyon yapılandırma mevcutsa seçilebilir.

dhan000

bir öz eleştiri yapmak istiyorum...
vine ile windows programlarını çalıştırmaaya ugraşmak yerine linux tabaınında çalışan programlar bulup kullanmak daha mantıklıdır...
vine altında windows programları çalıştırılmasındansa windows kurulması daha mantıklıdır...
linuxta olmayan yada eşdegeri olmayan programlar ister istemez vine ile çalıtırılır...
ben mac osx kullanıyorum ve mümkün olduğunca windows kullanmadan işlerimi hallediyorum...
ofis için linux vede mac os x ücretsiz için programlar var müzik için vinap niye arıyorsunuz ki linuxta çaışan onca program var.
elektronik çizim yapmak için eagle var linux ve mac için.
daha bir sürü...baktın program bulamıyorsun o zaman vineyi düşün...


ibrahim1661

@dhan000  benim ölü laptop vardı hdd takma durumu yoktu. flash bellekten linux tabanlı işletim sistemiyle açabiliyordum ancak. ve film arşiv proğramı lazımdı. linux tabanlı bulamadığım için wine kullandım işgördü. diğer türlü dediğin gibi çoğu şey yapılabiliyor.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: dhan000 - 22 Nisan 2014, 15:27:40bir öz eleştiri yapmak istiyorum...
vine ile windows programlarını çalıştırmaaya ugraşmak yerine linux tabaınında çalışan programlar bulup kullanmak daha mantıklıdır...
vine altında windows programları çalıştırılmasındansa windows kurulması daha mantıklıdır...
linuxta olmayan yada eşdegeri olmayan programlar ister istemez vine ile çalıtırılır...
ben mac osx kullanıyorum ve mümkün olduğunca windows kullanmadan işlerimi hallediyorum...
ofis için linux vede mac os x ücretsiz için programlar var müzik için vinap niye arıyorsunuz ki linuxta çaışan onca program var.
elektronik çizim yapmak için eagle var linux ve mac için.
daha bir sürü...baktın program bulamıyorsun o zaman vineyi düşün...


Doğru diyo :D
Burada öncelik linux veritabanını kullanmak olmalıdır. Setupla metupla uğraşmadan direk kur diyorsunuz kuruluyo.
Önemli olan bir programın içeriğine hakim olabilmektir.

seron

Alıntı yapılan: dhan000 - 22 Nisan 2014, 15:27:40bir öz eleştiri yapmak istiyorum...
vine ile windows programlarını çalıştırmaaya ugraşmak yerine linux tabaınında çalışan programlar bulup kullanmak daha mantıklıdır...
vine altında windows programları çalıştırılmasındansa windows kurulması daha mantıklıdır...
linuxta olmayan yada eşdegeri olmayan programlar ister istemez vine ile çalıtırılır...
ben mac osx kullanıyorum ve mümkün olduğunca windows kullanmadan işlerimi hallediyorum...
ofis için linux vede mac os x ücretsiz için programlar var müzik için vinap niye arıyorsunuz ki linuxta çaışan onca program var.
elektronik çizim yapmak için eagle var linux ve mac için.
daha bir sürü...baktın program bulamıyorsun o zaman vineyi düşün...


arkadaşlar mantık aramanız yanlış.
çünkü ben programı "deniyorum";  birşeyler çalışsın diye uğraşmıyorum. ikincisi winamp ve hele hele media player classic programından çok memnun olduğumdan özellikle "bunlar çalışacak mı" diye denedim. zira vlc playere gıcık oldum ve hala alışamadım. tıklattığım bir video dosyasını düşünüp düşünüp geç açıyor. maksat film izlemek, müzik dinlemek değil; "istediğim programla istediğim işi yapmak", işte buna özgürlük diyorum.
kaldı ki bir devre çizip siteye yükleyecem adam gibi bir basit çizim programı yok. win-7 için yazılmış paint xp'yi denedim olmuyo. internetten başka paintler indirdim, kimisinin dikdörtgen, çubuk çizme aracı yok, kimisi png, bmp formatında kaydetmiyor kimisi şekillerin içini boyamak için bin dereden su taşıtıyor...
eagle programını geçmişte denedim, şahsi düşüncemdir, böyle rezalet bir program görmedim.


benim bilgisayarımda şu programlar kesinlikle olmalı:
-winamp
-k-lite(med.player classic)
-electronic assistant
-camstudio
-picpick
-paint(xp)
-windows resim ve faks görüntüleyicisi
-idman
-mtu (eski sözlük)
-7z ve/veya winrar
-c-cleaner
-eraser
-format factory
-adobe PS-5
-free studio


buna rağmen ubuntu hoş program ve tavsiye ederim.


Mr_YAMYAM

Ubuntu yazılım merkezinden PLAY ON LINUX adlı yazılımı ara bul ve kur.
Orada yukarda saymış olduğun çoğu programları bulacaksın.
Kaynak isteyen bir program olduğu zaman kurulum dosyasını CD, DVD ya da flash bellekten aşağıdaki yönergeleri izleyerek kurabilirsin.

seron

tamam bir bakayım. emme ufak bir sorun daha var: youtube'a giremiyorum. şu sarı filtre ekranları çıkmadan önceki mavili morlu filtre ekranı geliyor ve şu an dns ayarları yapacağız diye deli olduk... hele biraz daha uğraşalım.
şu an arkadaşla ubuntu 14,küsur'u kurduk, onda da aynı. halen uğraşıyoruz...

Mr_YAMYAM

Firefox tercihlere gir.
Gelişmiş sekmesine tıkırdat. Buradan AĞ'ı seç.



Buradan vekil sunucunun vekalet ettiği adresleri girebilirsin ;D

seron

#21
yamyam senin kullandığın linux versiyonu nedir?
kde 410 mu? bi'türlü indirme linki bulamadım

Mr_YAMYAM

Bende birçok linux sürümü bulunmaktadır.
1 PARDUS 2009 ve 2011
2 UBUNTU STUDIO 12:04
3 Fedora (Son testlerimde cazgırlık ettiği için silinmiştir)
4 Çok ilkel, ama sevdiğim GELECEK BİREYSEL LİNUX

Yukardaki ekran alıntım PARDUS 2009 tan bir ekran alıntısıdır.


seron

Alıntı yapılan: ibrahim1661 - 22 Nisan 2014, 13:57:22Sana zahmet "srs audio sandbox " de deneyebilir misin?
bahsettiğin programı araştırdım; çok iyi. ancak ubuntuyla internete bağlandığımda bu programı bulamıyor ve daha kötüsü kendi download sitesinde yok.



arkadaşlar son birkaç gündür yapmış olduğum deneme kullanımlarında,

pardus 2009: iki saatte zor kuruldu, tam masaüstü çıkacak, şifre sordu yazdım düşündü düşündü ne bu şifre geçerli dedi ne enter seçeneği var ne birşey var yazdığım şifreyi sildi. ne yaptıysam başlatamadım. sildim.

ubuntu studio: içinde ofis yok. pdf okuyabileceğim birşey,bir program yok. ne video, ne de müzik oynatabiliyorsun. evet profesyonel ses ve görüntü araçları var ama onlara liste atarak kolay şekilde winamp vb gibi kullanamıyorsun. ileri düzey video-ses işiyle uğraşanlar için... beğenmedim, sildim.

veeeeeeee....

ubuntu 13.10 a geri döndüm. güncellemeleri yükledim. ofis mofis içindeydi zaten. kodekleri ilave edip wine idi elektronik çizim programları idi, indirme araçları idi ne bulduysam indirdim. süpper oldu.

alternatif işletim sistemi arayıp oyun oynamayacak, ciddi işlerle uğraşacaksanız 10 numara verdim bu sisteme!

yorumlara açığım...

Mr_YAMYAM

#24
Hemen de PARDUS'a LAF atmış ;D
PARDUS şimdiye kadar yapmış olduğum testlerde en stabil çalışan linux sürümüdür.
Eğer kurulumda hata yapmışsan bu tür aksaklıklarla karşılaşman olağandır.

UBUNTU STUDIO'ya gelince.
Her linux sürümünün içerisinde ÜCRETSİZ mutlaka bir ofis sürümü bulunmaktadır.

Bu resim UBUNTU STUDIO'da bir ofis programının yüklenilmesini anlatıyor.
Bu mesajı yazdığım esnada yüklenilmiş olması lazım ;)
Bakalım yüklenmiş mi?
OYOYOYOY yüklenmiş te beni bekliyormuş bile



[mergedate]1398515272[/mergedate]
Alıntı Yapne video, ne de müzik oynatabiliyorsun. evet profesyonel ses ve görüntü araçları var ama onlara liste atarak kolay şekilde winamp vb gibi kullanamıyorsun.
Tüm linux sürümlerinde öyle programlar vardır ki findows sistemlerinde bir dünya dolarla satılanlara TAŞ çıkartır.
Winamp dediğin artık sabıkalı olmuş bir oynatıcıdır ;D Bir ara bir dünya lisans ücreti ile satılan bu oynatıcı artık ÖLÜ durumdadır.
Amaç sadece player ise ubuntu yazılım merkezlerinde belkide yüzlerce bulunmaktadır, ama amaç sadece müzik dinlemek değil, az da olsa yaratıcılık katmaksa, bir örnek ekran alıntısı daha sunabilirim.


Oynatıcı dersen ;D
UBUNTU veri tabanında o kadar çok oynatıcı var ki hangisini seçeceğimi bilemedim ;D

Resimde 3B oynatıcıyı gösterdim.
Erkeksen findofs tabanında böyle bir 3boyutlu oynatıcı bul da görek ;D :P


Sana gıcıklık yapacağım diye (önerilerde bulunacağım diye) bir sürü program yükledim ;D







Bu kadar çok resim yükledim diye moderatör arkadaşlar, umarım beni dövmez :D
Belki görüp te ilgilenenler olur diye birçok örnek verdim.

seron

yav aaamaaaan uzun iş seninki. :) ve muhakkak benden daha profesyonel olduğundan üşenmemişsin. ben o gösterdiğin prgramlarla bir şey yapamam, yapmaya da üşenirim. bir klasördeki dosyalara tıklattığım anda müzik oynatıcı açılıyo, dambır dumbur çalıyo. filmdi belgeydi ohhh! rahat.
tamam ofis yok dedim. indirilemiyor demedim ki... 13,10 da hazır geliyor dedim. yani sistemi kur, güncelleme almadan alt düzey bir kullanıcının her ihtiyacını görür. yazıysa yazı pdf ise pdf hesap tablosuysa hesap tablosu.
üstelik kurulum yarım saati bulmadı! pardusta tam iki saat bekledim son anda gıcıklık yaptı :D
dur eccük bende resim ekleyeyim de görsünler. sitemizin şeysinde fazla yer kaplamasın diye foto kalitelerini düşürüyorum yoksa kalite süper ;D
[mergedate]1398538774[/mergedate]
bak yaaa! yine yüklenmiyo neyse zip olarak yüklüyorum.

Mr_YAMYAM

Uzun iş dediğin şey;
Ubuntu studio kurulumu 15-20dk. (Sistem testi ile beraber) HDD WD RAPTOR
Program kurulumu;
İnternet hızı ile ilgili olup ofisi yüklemek için iki satır yazdım ;D
Diğer programlar dersen hepsini yükleyip test etmek ve resimleri sana atmak en fazla 1 saat sürmüştür.
Oyalana oyalana yaptığım içindir.
Ayrıca göstermiş olduğum hiçbir programda aşırı bir uğraşı yok.
Tıklıyorum 3D video seyrediyorum
Tıklıyorum müzik dinliyorum.

Sen şuna UBUNTU STUDIO'ya alışamadım desene ;D
Hele java ve internet eklentilerini yükle de görek, benim ubuntu mu yoksa senin ubuntu mu daha iyi.

HAA:
Ben burada benim ubuntu studioyu önersem de bazı şeyleri bildiğim içindir. Aslında hiç önemli değildir. Yeterki linux kullansın arkadaşlarımız.

seron

"Ben burada benim ubuntu studioyu önersem de bazı şeyleri bildiğim içindir. Aslında hiç önemli değildir. Yeterki linux kullansın arkadaşlarımız."
tabi ki. bağımlılıktan kurtulmak dış dünyalara açılmak lazım. linux adam yemiyor. beraber gösterdiğimiz örneklerde (inşallah)görüldü ki herşeyi yapabiliyorsun. biraz zaman ayır öğren.

stüdyo olayına alışamamamın aslında asıl sebebi şu: ilk denediğim program ubuntu 13.0 olunca gözüm gönlüm alıştı. bir de çok ileri düzey ses-vid montaj işi ilgimi çekmiyor...
değilse çirkin değil canım, güzel güzel senin program da güzel ;D ;D ;D

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın