16F877 - LCD - POT Değer Okuma Bilgilerinizi Rica Ediyorum...

Başlatan buqra13, 09 Aralık 2013, 21:53:22

buqra13

Yukarıdaki Gibi Bir Devre Çizdim kendim C# Programlama ile uğraşmaktayım elektronik bilgim az çok araştırma yaptım istediğimi elde edemedim yapmak istediğim potun değerini ekrana yazdırmak
PİC16F877A pic kullanıcağım MicroC Pro , MPLAB IDE , Proteus8 V.B. Programlarım mevcut yanlız C kodlarını biliyorum ama bu devre elemanlarının mantığını  bilmiyorum Yardımcı olursanız Sevinirim Şimdiden Teşekkürler

sep61

Devrede sorun yok bu şekilde isisde çalışır.Pic in datasheetini okuyup adc yi  istediğin şekilde ayarladın mı?Hangi ayarlarda çalıştırdığını da yaz.Hata orda.

buqra13

bu şekilde bi örnek buldum  lm35.rar da tamamen örnek mevcut benim yapmak istediğim bu örneğin aynısı sadece LPG miktarı iyeceğim ve tank 32 litre 32 litreyi pot un yerine sensörlü gösterge takacağım ve % lik olarak depo miktarını yazdırmış olacağım yanlız dediğim gibi pek bilgim yok nasıl derlerim bunları çözemedim teşekkürler

sep61

Lpg miktarını basınç sensörüyle mi okuyacaksın bahsettiğin sensörü anlayamadım.Bu arada yüklediğin hex dosyası da çalışıyor.

buqra13

Hayır Basınç Sensörü Değil Göstergenin kendisi Sensörlü Zaten tüpün üstündeki ordaki değerleri okuyacağım biliyorum hex çalışıyor o hexin açık kaynak kodu var orda değişiklikler yapamadım nasıl düzenleyeceğim ve derleyeceğimi bilemedim

Hakkinen

ADC girişi bildiğim kadarıyla 1-10 volt veya 0-20 ma olarak tanımlanıyor. 100K bir pot kullanıyorsan buna göre bölümlüyorsun.10v=100K gibi. Ama bunun kodu nasıl yazılıyor onu bilmiyorum. LM35 0-10v veya 0-10 mv gibi bir skala kullanıyor.

efes94

Forum kurallarına göre bu mesajım reklam niteliği taşıyorsa lütfen silin.
Serdar cicek in ccs c ile pic programlama kitabında bu projenin aynısı bulunmakta .Proje ve kaynak dosyaları internetten ücretsiz olarak indirilebilmekte.O projeyi indirip incelerseniz çok yardımcı olacağını düşünüyorum.

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Resistor Türkçe nasıl yazılır (küçük harf ile yazınız):
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın