pcbway

Ezcool Media Player Firmware Hatasi

Başlatan ZxSpecTruM128, 01 Haziran 2013, 22:52:46

ZxSpecTruM128

01 Haziran 2013, 22:52:46 Son düzenlenme: 01 Haziran 2013, 22:53:45 ZxSpecTruM128
merhaba;
elimdeki cihaza firmware atma girişimim güç kesilmesi sonucu yarim kaldi. simdi cihaz acilmiyor dogal olarak.. uzerinde ne bir reset tusu ne de power dugmesi. sadece kumanda ile acilabiliyor. garanti de mevcut degil. cihazin resimlerini ekte veriyorum.
Cihpset : realtek 1073DD
....
Resim #1:


Resim #2:

...
benim sorum, tahmin edeceginiz uzerine firmware atma hakkinda olacak. donanimsal olarak seri port uzerinden telnet ile yazilimi atabilirim gibi geliyor bana. cihazin uzerinde 6 pinli boş bir port var. bunlarin hepsinden 5 pinden aldigim ölcum 3,3v.
bunlardan hangisi rx tx nasil ogrenebilirim ?
veya bu isle ugrasmis arkadaslar var mi ? bu konuda bana yardimci olabilir misiniz ? :(:(:(:(

yazici67

Merhaba hocam. 3,3 volt ölçüm yaptığınıza göre GND belirli ve büyük ihtimal pull up ile VCC ye çekilmiş.
Altı pinin tek tek nereye gittiğini yazabilir misiniz? Büyük ihtimal biri GNDye, diğeri VCC ye gidiyordur.
Geri kalanları, hangi dirençlerle nereye gidiyor takip edebilirseniz büyük ihtimal anlaşılır. Doğrudan gittiği entegre varsa onları da yazın. Buradan yola çıkabiliriz...

ZxSpecTruM128

Alıntı yapılan: yazici67 - 01 Haziran 2013, 23:05:07Merhaba hocam. 3,3 volt ölçüm yaptığınıza göre GND belirli ve büyük ihtimal pull up ile VCC ye çekilmiş.
Altı pinin tek tek nereye gittiğini yazabilir misiniz? Büyük ihtimal biri GNDye, diğeri VCC ye gidiyordur.
Geri kalanları, hangi dirençlerle nereye gidiyor takip edebilirseniz büyük ihtimal anlaşılır. Doğrudan gittiği entegre varsa onları da yazın. Buradan yola çıkabiliriz...

tesekkur ederim hocam.. ben simdi ayrintili olarak bir bakayim ne nereye gidiyor isaretler resim uzerinde gosteririm.. fakat cok ince malzemeler var biraz sikintili yani.. ama ugrasacam artik.:)

yazici67

Hocam lambalı büyüteciniz varsa daha iyi olur. Sadece hangi entegrenin mümkünse kaçıncı bacağına gittiğini gösterseniz yeterli olur...

ZxSpecTruM128

ayrintili resimler;




.....
port sagdan sola (1-6) seklinde dusunursek;
1. GND
2. R43 e gidiyor ayni zamanda chipsetin 5 veya 6 ci ayagina,
3. yine chipset 5 veya 6 ci ayaga,
4. chipsetin sol tarafinda herhangi ayaklara,
5. yine chipsetin sol tarafinda herhangi bir ayaga,
6. son pin ise portun hemen solundaki 103 numarali direnclerin birkacina kisa devre.

ve yine dedigim gibi cihazi calistirdigimda gnd haric 3,3v aliyorum...

son olarak;


bu resimde isaretledigim yerde 0 kodlu bir direnc vardi.. jp5 portu bu kisim. ben bu direnci söktüm. belki cihaz yukleme moduna gecer dusuncesi ile ama bir degisiklik olmadi. jp5 kismi yine sagdan sola dogru dusunursek 1-3 arasi... direnc 1 ve 2 ci ayaklari bagliyordu birbirine... umarim cok karismadi derdimi anlatacagim derken..

yazici67

Hocam öncelikle o söktüğünüz direnci yerine takmalısınız, ya da söktüğünüz iki ucu kısadevre edin.
Sonra, o port muhtemelen HDMI portu olabilir. Bir olasılık ta UART portu olması ki umarız böyledir :) Eğer o herhangi bir ayağa dediğiniz ayakların herhangi birinin numarasını söyleyebilirseniz daha kolay olur.

Çipe ait pin bağlantılarının devamını çipe ait datasheet\'te görebilirsiniz.

ZxSpecTruM128

hocam 6.pin (chip i kare seklinde dusunursek sol tarafinda bir cok ayakla kisa devre ... cok kucuk oldugu icin sayamiyorum.
ayrica su linkteki pdf ye bir bakabilir misiniz ?
http://ebookbrowse.com/292988d1329225702-realtek-rtd1073-hacking-flashing-pcb-pdf-d323707920

yazici67

Alıntı yapılan: ZxSpecTruM128 - 02 Haziran 2013, 00:49:23hocam 6.pin (chip i kare seklinde dusunursek sol tarafinda bir cok ayakla kisa devre ... cok kucuk oldugu icin sayamiyorum.
ayrica su linkteki pdf ye bir bakabilir misiniz ?
http://ebookbrowse.com/292988d1329225702-realtek-rtd1073-hacking-flashing-pcb-pdf-d323707920
Hocam görünüşe göre bir Upgrader Tool  gerekiyor. Pinlerden tam net bir sonuç çıkmıyor. Küçük siyah noktadan itibaren saat yönünün tersine sayıyorsunuz değil mi?

ZxSpecTruM128

hocam ayaklari uzun ugraslar sonucunda buldum...



bu durumda;

x - uart_1_rx - uart1_tx - uart0_tx - uart0_rx - GND seklinde diziliyor heralde...

peki bunlari seriporttan nasil baglarim ? nokia kablosu ile olur mu ?

yazici67

Hocam öncelikle bilgisayarınızda RS-232 portu olması lazım. Sonra 9 lu DSUB dişi bağlantı header\'ı lazım.

Bu şemade görülen RXD yerine UART0_TX ucunu, TXD yerine UART0_RX ucunu, GND yerine de GND bağlayıp deneyin.
Nokia kablosundan neyi kasdettiğinizi anlayamadım..

ZxSpecTruM128

hocam sagol... deneyecegim... bu arada nokia kablosundan kastim  dku-5 data kablosu.. usb serial converter iceren bir kablo.. onunla deneyeyim demistim ama madem direkt serial den deneyeyim..

ZxSpecTruM128

denemelerim sonucsuz kaldi... hyperterminal ile baglantim sonucu okunmayan karakterler geliyor... band genisligi olarak 115200 kullandim.. diger band araliklarindada sonuc yok..
hocam fikrin var mi ?

yazici67

Diğer uart uçlarını deneyebilir misiniz hocam? UART1_RX ve TX uçlarını.

ZxSpecTruM128

Hocam denedim hepsini uart1 lerde ekrana hiçbir şey çıkmadı. Ardunio ile birşey yapılabilir mi acaba?

yazici67

Hocam protokol ve komutları bilmeden birşey yapamayız. 115200 baudda ekranda çıkan yazıları verebilir misiniz? Stop biti ve parity biti ayarınızı değiştirerek deneyin...

ZxSpecTruM128

yazici hocam;
nokia dku 5 kablosu ile baglantiyi yaptim... cihazin tum islem hareketlerinin dokumunu hyperterminal penceresinden goruyorum.. fakat goruntu devamli akiyor... arada goruyorum cihaz duzgun firmware bulamadigi icin restart atip duruyor kendine...
yani realtek> seklinde komut satiri gelip benden komut beklemesi gerekiyor ama devamli yeniden basladigi icin cihaz komut satirina bir turlu gelemiyor...
bir gelse silme komutu ile duzelticem ama durmuyor... :S

dhan000

hyperterminaldeki çıktıyı paylaşmanız iyi olurdu ne oluyor görülebilirdi...muhtemelen boot meni çalışıyor yeniden yükleme yapılması gerekiyor...
sizin verdiğiniz linkte ki dosyadan anladığım kadarıyla hyperterminal baplı iken klavyenin  esc tuşuna baın ve aygıtı çalıştırın diyor ta ki realtek yazısı gelinceye kadar...tabi bu anladıklarım google amcanın çevirisiyleydi...

benim farklı bir makinamda da bu tür bir firmware yükleme hatası olmuştu aynı şekilde boot menüye ulaşmıştım tek fark ben boşluk tuşunu kullanmıştım...
kolay gelsin...

ZxSpecTruM128

evet oyle yapiyorum zaten... yaziyi paylasirim.. fakat restarting veya rebooting yazilarini goruyorum devamli.. menu basa donuyor her 10 sn de bir...
bunun hata ayiklama sistemi olmali ama ne? bulamadim.
tesekkurler.

dhan000

pdf de hızın 11500 olması istenmiş siz ne ayarladınız...
klavyeden yazdıklarınız hyperterminal ekranında görünüyor mu?...
hyperterminalin klavyeyi tanımıyor olabilir mi?.

ZxSpecTruM128

11500 degil, pdfde 115200 olmali diyor, zaten diger bandlarda okunabilir yazi gelmiyor hocam. Hani reset atmasa komutu girecem ama reset attigi icin cihaz sonsuz donguye giriyor, mudahale edemiyorum. Nasil olcakbu is anlamadim.

dhan000

11500 yanlış yazmışım...
ben denemelerim esnasında başıma gelen durumu açıklayayım belki yardımı olur... normalde bağlantı için transistörlü bir seri port devresi yapmıştım hyperteminalden bağlntı kurabiliyordum yazılar felan görünüyordu hatta klavyeden yazdıklarım gidiyordu ama bir türlü boot menüye giremiyordum ...boşluk tuşuna basdığımda sadece yazılar yavaşlıyor ama sonra devam ediyordu... daha sonra devreyi max232 bir devre ile değiştirdim tüm sorunlarım ahllodu ve boot menüye girebildim sorun sizin kullandığınız rs232 seriport adaptörünüzden de olabilir imkanınız varsa değiştirip deneyin...
bir ikinci durumda rx0-tx0 ve rx1-tx1 olarak iki tane hat var her ikisindende bağlantıyı deneyin benim alet rx1-tx1 kullanmıştı...diğerinde olmuyordu diye hatırlıyorum...

ZxSpecTruM128

max232 aldim bugun... devreyi kurup deneyecegim... bakalim farkedecek mi ? ayrica hocam uart 1 leri de onceden denemistim onlardan hic bir sey alamadim.. sadece uart0 dan terminalde yazilari gorebildim..
deneyecegim simdi max232 ile bakalim ne olcak...:/

ZxSpecTruM128

aldigim max232 ile devreyi kurdum.. fakat hic sonuc alamadim...
bu arada serial con ile cebellesirken dunki denedigim nokia data kablosu ile tekrar sansimi denemek istedim...
iste iş olacak yaa terminal penceresinde hicbir bozuk karakter gormeden komut satirina geldim...
hemen komutu yazarak flash i sildim ve yeni firmware i yukledim...
simdi cihazi topladim ve sorunsuz calisiyor sonunda :)
....
yardimini esirgemeyen degerli yazici67 ve dhan000\'a sonsuz tesekkurler... forum mantigindan uzaklasmayip bilgi paylasimi yaptiklari icin...:)

yazici67

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize... Kolay gelsin hocam...

ZxSpecTruM128


noville

merhabalar arkadaşlar konuyu hortlattım galiba ama aynısı benim de başıma geldi cihaz ezcool hd dream,  ZxSpecTruM128in cihazının aynısı ve putty/hyperterminalden sürekli endless loop alıyorum komut satırı bir türlü gelmiyor gerekli bağlantıları yaptım ancak sürekli başa sarıyor

Sistem:win7 64 bit ultimate
Serial: PL2303 sürücülü dku 5 kablo
Rx-Tx-VCC bağlı zaten kablodan 3 tane çıkış var

yardım ederseniz çok sevinirim umarım sesimi duyan birileri çıkar
[mergedate]1418209095[/mergedate]
terminaldeki çıktı şu şekilde uzayıp gidiyor cihaz kapalı kırmızı (ışık), terminalde Escye basılı olarak cihazı açıyorum bir türlü komut giremiyorum Zxspectrum nasıl çözdün bunu yardımcı olabilirmisin?

?hello  world!
5522880 0wa itwaiA~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A                                                                             ~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A[HDMI]: Set I2C Speed = 100 kHz
[HDMI]: Chk_HotPlug() TV is not connected.
[HDMI]: Read_EDID abort, HDMI cable plug off.
[HDMI]: TV is not connected.
PAL logo

REALTEK ROM Monitor, Revision noon.0202.0026.
Copyright (c) Realtek Semiconductor Corp. - All Rights Reserved.

For a list of available commands, type 'help'.

Compilation time /version=      Sep 25 2010  12:06:37  /noon.0202.0026
MAC address =                   00.11.22.c4.b7.74
Processor Company ID/options =  0x01 (MIPS Technologies, Inc.) / 0x00
Processor ID/revision =         0x93 / 0x78
Endianness =                    Little
Flash memory size =             256 MByte
SDRAM size =                    128 MByte
First free SDRAM address =      0x800fab00

Press 'ESC' to Monitor mode
Linux Kernel:
        FW Image from 0xa2020000, to 0x80100000, size=0x40a086
Audio FW:
        FW Image from 0xa2440000, to 0x81b00000, size=0x1d3058
Video FW:
        FW Image from 0xa2620000, to 0x81d80000, size=0x233220
_280Go 5280Go Bgoo a0rdxB8on01d0ing 0 0000x0 mtd0p0a00rts0=0r2tk
 nand:41856k,190720k(/),16384k(/usr/local/etc),13184k rootfstype=yaffs2 root=31:                                                                             01
Reset Ethernet Mac.


Address = 0x80100000

Realtek LINUX (DC ALIAS) started...
Venus setting:
        ROSs have 2621440 bytes RAM.
        System CPU has 2 UARTs.
        System CPU uses external timer interrupt.
        Bootloader version: noon.0202.0026. This version string is of new format                                                                             .
Error! Unknown SB2_CHIP_INFO. Linux is too old?
        Ethernet Mac address: 00.11.22.C4.B7.74
        Model Config length=0
Base year of RTC is 2010.
Config serial console: console=ttyS0,115200n8r
prom_flashsize = 0x10000000
Linux version 2.6.12.6-VENUS (zpl1025@meledev) (gcc version 3.4.4 mipssde-6.03.0                                                                             0-20051020) #35 Thu Sep 30 14:23:27 CST 2010
audio addr: 1b00000
CPU revision is: 00019378
Determined physical RAM map:
 memory: 00100000 @ 00000000 (usable)
 memory: 00428000 @ 00100000 (reserved)
 memory: 015d8000 @ 00528000 (usable)
 memory: 00500000 @ 01b00000 (reserved)
 memory: 06000000 @ 02000000 (usable)
  show info: max_low_pfn:32768
  show info: min_low_pfn:1320
Built 1 zonelists
Kernel command line: mtdparts=rtk_nand:41856k,190720k(/),16384k(/usr/local/etc),                                                                             13184k rootfstype=yaffs2 root=31:01 console=ttyS0,115200n8r ip=192.168.0.9::192.                                                                             168.0.254:255.0.0.0:::
Primary instruction cache 32kB, physically tagged, 4-way, linesize 32 bytes.
Primary data cache 32kB, 4-way, linesize 32 bytes.
Synthesized TLB refill handler (20 instructions).
Synthesized TLB load handler fastpath (32 instructions).
Synthesized TLB store handler fastpath (32 instructions).
Synthesized TLB modify handler fastpath (31 instructions).
Cache parity protection disabled
PID hash table entries: 256 (order: 8, 4096 bytes)
Estimate value: CPU frequency 405.01 MHz
Using 27.000 MHz high precision timer.
Console: colour dummy device 80x25
Dentry cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
Inode-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Memory: 119552k/121696k available (3415k kernel code, 2112k reserved, 577k data,                                                                              144k init, 0k highmem)
Warning! Unknown board id.
==================== Warning! The calculated loops_per_jiffy is not similar to t                                                                             he default one. ====================
Mount-cache hash table entries: 512
Checking for 'wait' instruction...  available.
========== board id: 202 ==========
neptune mode...
boot_param value: a0002800
mode: 1
size: 1164
color1: 0x808010
color2: 0x808066
color3: 0x808056
color4: 0x8708
NET: Registered protocol family 16
SCSI subsystem initialized
usbcore: registered new driver usbfs
usbcore: registered new driver hub
se init module major number = 254
size of RPC_POLL_Dev 52 and RPC_INTR_Dev 52...
[user land] CmdBuf virt addr = 80660000/a0660000, phy addr=00660000
   Hello, Realtek TLB Mapper
   AllocBP size: 294912 order: 7
        <<<DVR FREE AREA>>>
        0:      0
        1:      0
        2:      0
        3:      0
        4:      0
        5:      0
        6:      0
        7:      0
        8:      0
        9:      0
        10:     0
        11:     0
        12:     6
squashfs: version 3.1 (2006/08/19) Phillip Lougher
devfs: 2004-01-31 Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x1
JFFS2 version 2.2. (C) 2001-2003 Red Hat, Inc.
YAFFS Driver Rev:292241 (2010-01-19)
YA

[Audio Firmware Version] 326686
[Binary src compiled at] Jul 23 2010 18:49:49





[A] gloabl malloc size  0x001fff90
FFS Driver is successfully installing.
Initializing Cryptographic API
Generic RTC Driver v1.07
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
ètyS0 at MMIO 0x0 (irq = 3) is a 16550A
ttyS1 at MMIO 0x0 (irq = 3) is a 16550A
io scheduler noop registered
RAMDISK driver initialized: 1 RAM disks of 128K size 1024 blocksize
loop: loaded (max 8 devices)
this  MARS eth RX_OFFSET = 0x0
8139cplus: 10/100 PCI Ethernet driver v1.2 (Mar 22, 2004)
MAC address = 0x00.11.22.C4.B7.74
eth0: RTL-8139C+ at 0xb8016000, 00:11:22:c4:b7:74, IRQ 2
PPP generic driver version 2.4.2
PPP Deflate Compression module registered
PPP BSD Compression module registered
NET: Registered protocol family 24
VenusSFC MTD init
serial flash inaccessible
physmap flash device: 10000000 at fd00000
cp_hotplug
Realtek NAND Flash Driver Rev:305341 (2010-04-13)
One HY27UF082G2B chip has 1 die(s) on board
nand part=HY27UF082G2B, id=adda1095, device_size=268435456, chip_size=268435456,                                                                              num_chips=1, isLastPage=0
[rtk_nand_scan_bbt] have created bbt B0, just loads it !!
[dump_BBT] Nand BBT Content
Congratulation!! No BBs in this Nand.
4 cmdlinepart partitions found on MTD device rtk_nand
RTK: using dynamic nand partition
Creating 4 MTD partitions on "rtk_nand":
0x00000000-0x028e0000 : "Partition_000"
0x028e0000-0x0e320000 : "/"
0x0e320000-0x0f320000 : "/usr/local/etc"
0x0f320000-0x10000000 : "Partition_003"
0x00000000-0x10000000 : "disc"
Realtek Nand Flash Driver is successfully installing.
Initializing USB Mass Storage driver...
usbcore: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usbcore: registered new driver usbhid
drivers/usb/input/hid-core.c: v2.01:USB HID core driver
mice: PS/2 mouse device common for all mice
i2c /dev entries driver
[I2C0] i2c speed changed to 100 KHz
I2C0 Bus Status Check.... OK
=========================
= VER : 2.0a
=========================
= PHY : 0
= MODE: MARS
= SPD : 100
= SAR : 0x024 (7 bits)
= TX FIFO DEPTH : 8
= RX FIFO DEPTH : 8
= FIFO THRESHOLD: 4
= BUS JAM RECORVER : ON
= NON STOP WRITE : ON
= SP PROTECT : ON
=========================
FATAL : I2C 1 pins have been occupied by PCI
Trying to free free IRQ3
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 1024 buckets, 8Kbytes
TCP established hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
TCP bind hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192)
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
Realtek Venus Power Management, (c) 2006 Realtek Semiconductor Corp.
cp_open
alloc rings cp->rxdesc_buf =0xa19ae000 , cp->ring_dma=0x19ae000
init_hw
init_hw finished
[mergedate]1418209329[/mergedate]
    arkadaşlar cevap veremeseniz de yukardaki konuşmalar yardımcı oldu sorunu çözdüm ben de herşey için teşekkürler