ISD serisi entegreler ile ses kaydı

Başlatan baykoyu, 08 Eylül 2012, 08:53:43

baykoyu

Merhaba arkadaşlar,

Başladığım projede ses kayıt entegresi kullanmam gerekiyor. Kullanacağım entegrenin ses kalitesinin ve maliyetinin tatmin edici olması mümkünmüdür ? önerdiğiniz entegre varmdır.
Ayrıca diyelim ki 120 sn lik kayıt süresi olan hafızayı nasıl bölebilirim amacım süreyi yaklaşık olarak 3 veya 2 ye bölmek ve mikrodenetleyiciden gelen tetiğe göre istediğim kaydın çalması bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.

iyi çalışmalar...

yazici67

ISD entegrelerin hafızasını bölemezsiniz. Tek kayıt alırlar. Bunun için 3 adet kayıt entegresi kullanmanız gerekir. Ya da mikrodenetleyici ile sd card gibi bir cihaz kullanarak yapabilirsiniz. Hem sesi de mikrodenetleyicinin ADC modülüyle kaydedersiniz...

veli dayı

baykoyu

Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için yararlı oldu fakat bu 2560 daha doğrusu 25 serisi artık fazla bulunmuyo sanırım yeni modelleri hakkında bilginiz varmı acaba ??

baykoyu

örnek yardımcı oldu en azından kayıt etme konusunda fakat 3 ayrı mesaj kaydetmem gerekiyo 30 ar saniyelik falan entegre olarak ısd1790 da karar kıldım fakat kayıt işi ve sonrasında istediğim kaydı çalma kısmı beni tıkadı resmen 3 butonum olacak 3 üne de birer mesaj atamam gerek ...s

baykoyu

Alıntı yapılan: yazici67 - 08 Eylül 2012, 14:29:25ISD entegrelerin hafızasını bölemezsiniz. Tek kayıt alırlar. Bunun için 3 adet kayıt entegresi kullanmanız gerekir. Ya da mikrodenetleyici ile sd card gibi bir cihaz kullanarak yapabilirsiniz. Hem sesi de mikrodenetleyicinin ADC modülüyle kaydedersiniz...
Hocam bi sorum olacak peki bu şekilde değilde benim bir bütün mesaj kaydetsem istediğim süreden mikrodenetleyici ile çalma şansım varmı ?? Adresleme adı altında birkaç yazı okudum fakat tam bir bilgi edinemedim

yazici67

Tek kayıdı mikrodenetleyici ile bölebilirsin. Özelleşmiş bir EEPROM gibi düşün. A0..9 Pinleri 1024 batylık bir hafıza demektir. Veri sayfasını biraz araştırmanız gerekecek. Bildiğim kadarıyla Ax pinleri Mod/Adres olarak kullanılıyor. Veri sayfasında belirtilen Mod verisini girdikten sonra teker teker adres arttırarak hoparlör çıkışından ses alabilirsiniz...

baykoyu

yardımlarınız için sağolun hocam birde buda gsm modulü eklediğimde herşey tamamdır  tekrar sağolun bilgileriniz için

yazici67

GSM için blogda örnekler vardı.Araştırırsanız bulursunuz... İyi çalışmalar...

baykoyu

Hocam bu konuda bir sorum daha olacaktı,
Acaba bu ISD1760 a mikrofon değilde başka bi şekilde ses kaydı yapmamız mümkünmüdür yani ben bir ürün oluşturmak istiyorum fakat her cihaza tek tek mikrofondan ses kaydetmek sıkıntı bunun daha kolay bir yolu varmıdır acaba ? Şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...

yazici67

Bildiğim kadarıyla tek yolu Microfon girişinden kaydetmek. Sizin istediğiniz gibi sabit bir ses için sesi mikrodenetleyiciye veya ayrı bir EEPROM/Flash hafızaya gömebilirsiniz. İsterseniz sesi kullandığınız dilde bir dizi şeklinde çıkaran bir program verebilirim. Eğer sabit bir kayıt kullanacaksanız ISD kullanmayın. ISD kayıt/çalma işlemlerinde kullanılır. Siz ise bir defa kayıt, sonra hep çalma istiyorsunuz. M.denetleyici ile yapılabilir...

baykoyu

Evet hocam 3 adet kontak bilgisi mesajı sabit olacak mikrodenetleyiciye gelen kontak durumuna göre GSM modülü ile kullanıcıya arama gerçekleştirip kontağın durumu iletilecek

yazici67

O zaman ses kaydınızı bilgisayardan yapıp uygun formatta denetleyici hafızasına gömeceksiniz...

baykoyu

tamam hocam birde bahsettiğiniz programı paylaşırmısınız rica etsem

yazici67

baykoyu

Çok sağolun hocam, umarım üstesinden gelebilirim bende

PCBway Türkiye PCB Manufacturer PCB Assembly