Kablosuz Kalp Ritmi Ölçümü

Başlatan skymoonn, 30 Aralık 2011, 17:59:45

skymoonn

Ben elektrik-elektronik 4. sınıf öğrencisiyim ve bu sene proje olarak kablosuz kalp ritmi ölçmeyi aldım.Size danışmak istediğim bir şey vardı.Elektrotlarıdan alınan voltajın amplifier ve filter devreleri için 2 tane devre şeması var elimde.Bunlardan hangisini kullanmam daha uygun olur?

 1. resimdeki devre için hangi opampları kullanmamı önerirsiniz daha uygun ve piyasada bulunabilecek türden..
 2. ve 3. resimdeki devrede kullanılan opamplarda OPA 2333 U25B VE U29B yazmakta.2333 opampını biliyorum fakat, u25b ve u29b ne oluyor?İnternette bu konu hakkında bilgi bulamadım.Son olarak aynı devrede off-set voltajını kaça ayarlamam gerekecek?

Resim 1



Resim 2



Resim 3

yazici67

UU25B şeklinde adlandırmalar genellikle aynı entegrenin içinde iki tane opamp varsa kullanılır.Yani U25A, U25 kodlu entegrenin içindeki A opampını; U25B ise B opampını temsil eder.Ama kullanılan şematik dizayn porgramına göre değişir.

Flatron

Alıntı yapılan: skymoonn - 30 Aralık 2011, 17:59:45Elektrotlarıdan alınan voltajın amplifier ve filter devreleri için 2 tane devre şeması var elimde.Bunlardan hangisini kullanmam daha uygun olur?
 
Bu proje için neden tüm kaynağı paylaşmıyorsunuz?
Bu projeyi hazırlayanların bu konudaki tavsiyeleri-amplifier in hangi kriterlerde olması gerektiğine dair-birşeyler olması muhtemel.

skymoonn

Aslında projeye yeni başladım.Proje kablosuz kalp ritmi ölçümü.Şu an için kalpten veya bileklerden ölçülecek voltajı amplifier devresi sayesinde yükseltmek ve filter sayesinde  (0,5 Hz ve 150Hz arası) gürültüyü elimine etmek.Rf-2500 kullanarakta elde ettiğim voltaj değerleri sayesinde kalp ritmini kablosuz olarak bilgisayara gönderebilmek.

 İlk resimdeki devreyi biyomedikal kitabından almıştım.Şimdi tekrar baktığımda fark ettim UA776 opampı kullanılmış.

2. ve 3. resimdeki devreyi http://www.freescale.com/files/microcontrollers/doc/app_note/AN4059.pdf sitesinden buldum.Bu devre hakkındaki sorum 10k lık (R39) potansiyometre kaça ayarlanmalı ve dc offset voltajı ne olmalıdır?Bu pdf te o kısım için şu yazı yazıyor.


 




Flatron

Çok güzel hazırlanmış bir döküman
Biraz dan o kısımlarıda önemli bazı yerleride tercüme ederim size

Flatron

Orada yazan
\"istenen ECG signali periyodik ve tepeden tepeye 3 ila 4 volt arasında olmalıdır\" diyorda
Altında yazanı tam çevirebilmek için dökümanı tamamen okumak bile gerekebilir
Şöyle yapalım isterseniz ben bu güzel dökümanın hemen her bölümünü tercüme edeyim pazartesi salı gibi  bir açıklama yazayım .

Ayrıca kablosuz veri iletim kısmını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?

skymoonn

Rf 2500 cihazı bu konuda çok yaralı. http://www.ti.com/lit/ug/slau227e/slau227e.pdf

İçinde msp430 bulunmakta ve bunu istediğin program dilinde programlayabiliyorsun.Analog to Digital converter bulunmakta.Amplifier ın çıkışını rf2500 ün bir pinine bağlıyorsun ve digital verileri kolaylıkla elde edebiliyorsun.RF 2500 bilgileri wireless olarak kolay bi şekilde bilgisyara aktarmayı sağlıyor.C bildiğim için C kullanmayı düşünüyorum programlama dili olarak.

kudretuzuner

Merhaba
Çok ciddi ve hassas kalibrasyon gerektren bir proje.Zevkle takip edeceğim.Başarılar dilerim.
KU

Flatron

#8
Verdiğiniz pdf in 20.sayfasında Bluetooth ile gönderme kısmıda  var ama siz o o karta uygulamalar yapmışsanız size daha kolay geleceği muhakkak.
Ayrıca pdf in 15.sayfasındaki kalp monitörü için kullanılabilecek yazılımıda araştırmakta fayda var.
Burada freescale in ECG devolopment boardu var bence bu boardu satın alın belkide  üniversite öğrencileri için bedava olabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=-mT5GvzbOiI

Ayrıca
www.freescale.com/medical
bu sayfayıda araştırmakta fayda var.
Kolay gelsin


*Kudret hocam teşekkürler

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın