pcbway

4+1 Sorunu

Başlatan Falcon417, 19 Aralık 2011, 13:05:01

Falcon417

Arkadaşlar merhaba ;
Elimde 4+1 ses sistemi mevcut trafosu arızalanınca 2 çıkışı yakmıştı bende çıkışları ve yanık yerdeki diyotları değiştirdim aynı değerde farklı trafolarla denedim fakat ses alamıyorum sadece aç kapa yaparken kabinden pat pat 1 sn\'lik ses geliyor sorun ne olabilir neleri değiştirmem gerekir amatör birisi olarak yardım istiyorum resimleri inceleyerek yardımcı olabilirseniz sevinirim



gevv

diğer entegreleride  kontrol edin  onları sökün  yada besleme bacaklaını ayırıp deneyin

resimlerde seçemedim  ama  op ampları besleyen zener diyotlu basit bir regüle katı olmalı  2x9v  ya da 2x12...15v  olabilir onu kontrol edin 

bunlardan sonra  büyük ihtimal sorunu çözersiniz  olmadı  entegrelerin  ses girişine dışarıdan mp3 vs  ile ses verip deneyin

Falcon417

Trafosu :
13.5v x 2
0.8a \'di
devre kartında zener diyota rastlamadım kontrol etmeye devam en iyisi :)

Falcon417

Alıntı yapılan: gevv - 19 Aralık 2011, 13:34:23bunlardan sonra  büyük ihtimal sorunu çözersiniz  olmadı  entegrelerin  ses girişine dışarıdan mp3 vs  ile ses verip deneyin

Bunu yaptım azda olsa ses geliyor kabinden yani sonuç nedir çıkışları mı değiştireyim?

gevv

dışarıdan  harici ses verdiğinizde de az ses veriyorsa bir sorun vardır  ya da ses giriş bacağını tam ayıramadınız

birde besleme voltajı kaç  19v  civarı olmalı

Falcon417

Devre üzerinde direk temas ettirdim ses geldi ama azdı
üzerindeki yanan trafo 13.5 volttu

gevv

hocam aynı volajda trafolar bağladım diyosun 13.5v doğrultulduğu zaman 19v olur  bir bak voltaj çöküyormu akım çeken bir şey varmı   

Falcon417

20 Aralık 2011, 13:37:50 #7 Son düzenlenme: 20 Aralık 2011, 15:39:42 Falcon417
Alıntı yapılan: gevv - 20 Aralık 2011, 09:12:32hocam aynı volajda trafolar bağladım diyosun 13.5v doğrultulduğu zaman 19v olur  bir bak voltaj çöküyormu akım çeken bir şey varmı   



Hocam galiba sorunu buldum en baştaki TDA2030A entegresi son resimde gösterdiğim yerde ısınma yapıyordu entegreyi sökünce farkına vardım arkasındaki direnç kömür olmuş şimdi bu direncin değerini nasıl anlarım diğer entegrelerin arkasındaki dirençlerle aynı mıdır?

Falcon417

Alıntı yapılan: Falcon417 - 20 Aralık 2011, 13:37:50

Hocam galiba sorunu buldum en baştaki TDA2030A entegresi son resimde gösterdiğim yerde ısınma yapıyordu entegreyi sökünce farkına vardım arkasındaki direnç kömür olmuş şimdi bu direncin değerini nasıl anlarım diğer entegrelerin arkasındaki dirençlerle aynı mıdır?

TDA 2030A ve direnci değiştirdim sorun devam ediyor bu entegreyi takınca yukarda ısınma gerçekleşiyor

gevv

sanırım yanan direnç 2.2ohm çıkışta şaseye karşı kondansatör ile bağlı  bu direnç yanıyorsa  seri bağlı olan kondansatör arızalı olabilir  2.2ohm ve kondansatörü söküp deneyin (onlarsızda çalışır) 




Falcon417

07 Mart 2012, 14:03:20 #10 Son düzenlenme: 07 Mart 2012, 14:03:43 Falcon417
O direnci söksemde fayda etmedi yalnız o bölümdeki 50v 47uf kondansatörlerinin üzerine ve altına aynı anda parmaklarımla bastırınca hafiften ses vermeye başlıyor sub