Böyle Birşey Mümkün Olabilir mi? Sahte mi?

Başlatan seron, 21 Ocak 2020, 23:58:21

seron

İki üç parça bakır şeridi laminasyon kağıdının arasına yapıştırıp bir iki zımbırtı damlatıyor, al sana güneş pili yaptım diyor... Nedir hoca bu durum?

LEDden güneş pili yapanı gördüm, transistörden güneş pili yapanı gördüm. Diyottan güneş pili yapanı gördüm. Ama naylon arasına bakırlı tavuk dürüm yapıp elektrik üreteni ilk defa görüyorum.
 ;D
https://www.youtube.com/watch?v=t68-S7s1nyI

Yorumları alabilirim.

Furkan KELEŞOĞLU

germanyum diyotlardan hüçre oluşturup ( burada germanyum olmasının sebebi kılıfının şeffaf olması ve güneş ışınlarının doğrudan silisyum tabakaya vurmasıdır ). yani germanyum diyottan yapılıyorda randuman ve verimliliği ne olur bilmem. yotubede KEL bir herif var o hatta anlatıp birde test yapıyor. bende orda görmüştüm bir kaç sene önce.

Ama bu videodaki şey hiç aklımın işi değil %99 Fake dir diye düşünüyorum. yaptığı şeyi bir şeye benzetemedim ilk başta kondansatör mü yapacka dedim ama videonun sonunda oda değil. :D

Çünkü güneş ışını veya başka bir spekturumdaki ışık dalgası. elektromanyetik alan veya manyetik alan yaratmadığına göre ordaki bakır yollarda bir enerji indüklenmeyecektir heralde.

bir ışıma ile olabilmesi icin silisyum veya germanyum gibi maddelere ihtiyaç var. diye düşünüyorum.

Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

seron


Hattuşa

abi devrenin + sını belirlemek için kullandığı kalem nedir acaba? acil olarak o kalemden temin etmem lazım. malum + yazınca + oluveriyo  :D
benim en iyi bildiğim, hiç bir şey bilmediğimdir

seron

Merhaba arkadaşlar tekrar.

Bakıyorum tavuk dürümlü elektriği yememişsiniz :) Tadı güzel olmaz zaten onun.

Olayın detaylarından bahsedeyim. O görülen şey elektrik üretir mi üretmez mi? Öncelikle şu yutupdaki hintliler var ya hintliler? Sahte enerji, bedava enerji, kendi kendine enerji gibi konularda uzmandırlar. Eğer videoda işlemi yapan şahsın gara gara ellerini görüyorsanız o hintlidir ve muhtemelen yaptığı şey de sahtedir.

Bir metale ısı verirseniz, önemsenmeyecek miktarda elektrik akımı oluşabilir. Bunu ya ölçemezsiniz ya da bir LEDi yakamazsınız.

Bir metale ışık enerjisi verirseniz,  önemsenmeyecek miktarda elektrik akımı oluşabilir. Bunu ya ölçemezsiniz ya da bir LEDi yakamazsınız.

Bir metale bobin sargı haline getirmeden manyetik alana tabii tutarsanız, önemsenmeyecek miktarda elektrik akımı oluşabilir. Bunu ya ölçemezsiniz ya da bir LEDi yakamazsınız.

Ama yukarıdaki herif yakıyooo? ;D

Bir deney videosunda izlemiştim. İki farklı cins teli birbirine burarak bağlıyordu. Biri demir biri bakır olabilir. Daha sonra çakmak ile bu tellere ısı verdi. Hassas voltmetre mikroVoltlar seviyesinde gerilim gösterdi. Bu da yukarıdaki olaylar gibi son derece basit bir durum. Mucize değil yani.

LEDlerle, Diyotlarla, transistör gibi yarıiletkenlerle basit bir güneş pili yapabilirsiniz. Ama oluşan bu enerjiden faydalanamazsınız çünkü gerçek güneş pilleri kadar verimli olamaz. Ancak deneysel bir ürün olur, bir dijital saati falan çalıştırır... Örnekleri mevcut.

Yani anlayacağınız, sihirli bir kalemle artı eksi yazmayla öyle enerji üretip de LED yakamazsınız. 8)

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın