Yanıt gönder

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.
Ekler ve diğer seçenekler
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın

Konu Özeti

Gönderen 07 Osman
 - 19 Mart 2021, 10:29:39
Bende kullandığım bir programı paylaşayım. Basit bir devre simulasyon programı. Sadece kütüphanesi biraz zayıf, onun dışında benim gibi amatör kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Crocodile Technology 3D
http://www.aertia.com/en/productos.asp?pid=332
Gönderen seron
 - 18 Mart 2021, 18:33:14
Aslında burada belirtmek ne kadar gerekli bilemiyorum. Esasen kullanmadığım bir programı insanlara tavsiye etmem. Bu başlık altında gösterdiğim yazılımları insanlar baksınlar, denemek istiyorsa denesinler diye paylaşmıştım.

Bu defa ise kesin bir şekilde emin olarak size KiCAD EDA yazılımını öneriyorum. Bu programı kullanmaya başlayalı 2 yıl oldu veya geçti ve rahatlıkla önerebilirim. Her program gibi kendine has bazı bugları ve olumsuz tarafları da var. Ama bunlar bir işle uğraşırken sizi rahatsız etmiyor. Yazılım cidden çok mükemmel. Yani bilemiyorum kişisel kullanımda insanlar hangi programı rahat kullanıyorsa o en iyisidir ama bu program cidden mükemmel.

Ben titiz bir insanım. Bir işi istediğim gibi yapamıyorsam illet olurum. Piyasada en iyi diye bilinen bir programa bile sinir bozucu yönleri dolayısıyla b.k atabilirim. En iyisiyse o size göre en iyisidir. Bu nedenle, birçok programı test ettim. EAGLE, başlarda işimi görecek gibi duruyordu. Ama onun da bazı kısıtlamaları vardı. Proteus, ne kadar kolay kullanılırsa kullanılsın, ciddiye alınması gereken tasarım hataları içeriyordu. Ücretsiz-mini programlar denedim, olmadı, olamadı. En son sadece adını duyduğum bu programı denediğimde dedim ki: "AHA! Aradığımı buldum!"

Programın kullanımı, birçok yönden diğer programlar gibi değildir. Bu nedenle başka programlar kullanıyorsanız alışmanız zaman alır (psikoloji bilimindeki geriye ket vurma ve motor öğrenme kavramları karışımı birşeyden dolayı). Zaman ayıramayacaksanız boşverin. Sabırlı olmanız gerekiyor. Şayet yeterli zamanı verebilecekseniz o da size çok güzel şeyler verir.

KiCAD, ücretsiz program. Açıkkaynak. Avrupa'daki atom çarpıştırma deneyleri yapan CERN tarafından destekleniyor. Dolayısıyla ilk çıktığı yıllardakinden çok daha hızlı geliştirilmiş ve çok daha iyi hale gelmiş. Komponent arşivi iyi. 3D model arşivi de gayet iyi. Eksikler var ama çok değil.

Bence bir deneyin derim. 1.kusur GB kadar kurulum indiriyorsunuz. Kurup rahatınıza bakıyorsunuz. Programın kararlı (sorunsuz) ve kararsız (unstable - geliştiriciler için yayınlanan deneme) sürümleri var. 3-5 ayda, bakıyorsun 6 ayda bir falan günceli çıkıyor.

Elbette programın kullanımı konusunda profesyonle değilim, ben sadece kendimi elektronikte ressam olarak görüyorum ama kullanmak isteyen olursa KiCAD kategorisine başlık açıp sorarsa, ben de buralarda olursam yardımcı olmaya çalışırım...

Resmi sayfası:
https://kicad.org/

Eğer bir şans verirseniz inanın buna değecek. 2 yıldan fazladır kullanıyorum, benim yorumum budur.

İyi çalışmalar.
Gönderen seron
 - 27 Aralık 2020, 14:18:28
DIY LAYOUT CREATOR, çok güzel bir geçici devre kurma programı. Ücretsiz, özgür, açıkkaynak. Güvenli.

Bu programla seçtiğiniz çeşitli prototip kartları üzerine devre kurabiliyorsunuz. Yani sanal ortamda devre kurup gözden geçirebilirsiniz. Kurduğunuz devreyi programın kendi uzantısında proje dosyası olarak kaydedebiliyor ve başka bir zaman kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. İş bitiminde devre kartınızı resim dosyası olarak kaydedebilirsiniz.

[attach type=image]14975[/attach]

Devre mantık olarak Fritzing programına çok benziyor. Hatta içinde bredboard da var. Birkaç tür delikli plaket, bakırlı ve bakırsız plaketler vb var. Zaten indirince görürsünüz. İşinizi görebilecek kadar pasif devre elemanları da var. Bunları karta kolayca yerleştirip kablo ve tellerle birleştiriyorsunuz. 6 aya yakındır bilgisayarımda kuruluydu ama kullanmıyorum diye dün kaldırdım. Kaldırmadan evvel C/Programfiles deki dosyalarını yedekleyip zipledim. Portable olarak çalışıyor mu diye şimdi denedim, çalışıyor.

Muhakkak bir incelemenizi öneririm.

Resmi sitesi:
http://diy-fever.com/software/diylc/

İndirme 1:
http://bancika.github.io/diy-layout-creator/

İndirme 2:
https://github.com/bancika/diy-layout-creator/releases
Gönderen seron
 - 04 Kasım 2020, 14:07:27
Transistörlü Amfi hesaplama programı (Portable):

[attach type=image]14598[/attach]

[attach type=image]14600[/attach]

[attach type=image]14602[/attach]



Arşivinizde dursun birgün lazım olur iyi çalışmalar.
Gönderen seron
 - 03 Şubat 2018, 21:57:45
Sinegen dalga jeneratörü'nü ne zamandır bilgisayarımda tutuyordum ama kullanmıyordum. Bende bir program istifleme hastalığı olunca 1TB harddiskte ne ararsan var. Ama sorun bu değil. Bazen aradığını aradığın yerde bulamıyorsun ki...

Bu program, sinegen, yukarıda verdiğim dalga jeneratörlerinin yaptığı işin aynısını yapıyor. Tabi ki kişisel tercihler farklı olabildiği için bir alternatif sunmak istedim. Ampli testleri, entruman akort ayarlama, amatör radyocular için frekans kaynağı olarak ve daha birçok alanda kullanılması mümkün. Adamakıllı bir resmi site bulamayınca bende indirip zip olarak paylaşıyorum. Ben bu tip teknik yazılımları detaylı kullanmayı pek beceremesem de sizlere fayda sağlayabilir. resim de paylaştım buyrun:





Program açıkkaynak-özgür-ücretsiz ve portabıldır. kurulum gerektirmeden çalışır.
(Programı indirmek için giriş yapmalısınız)

ODIN, bir manyetik rezonans (MR) canlandırma ve  test yazılımıdır. PDFsinde gerekli bilgiler verilmiş. Kaynak ingilizce olunca sadece mühendislik seviyesine ve bu işlerle uğraşan kurumların laboratuvarlarında kullanılabilirliği var.
https://sourceforge.net/projects/od1n/?source=directory

Odin: yukarıda ODIN'ı incelerken dikkatimi çekti aynı isimde bir sürü proje başlatılmış fakat her biri başka bir işe yarıyor linkni vereceğim bu yazılım "rom flaşlama" yazılımı. Her ne kadar ben anlamasam da elbette anlayan vardır. Açıklamalara bakılacak olursa tablettir, telefondur bunların ROM'unu flaşlıyor. İhtiyacı olup bulamayanlara aha da program.
https://sourceforge.net/projects/odinflashtool/?source=directory
Ben bu ODIN adında "disk imaj alma programı" indirmiştim programı kaybedince ararken dikkatimi çekti. Odin aramalarıyla ilgili diğer sonuçlar ilginizi çekerse:
https://sourceforge.net/directory/os:linux/?q=ODIN

Şimdilik bu kadar.
İyi çalışmalar.

Gönderen seron
 - 10 Ocak 2018, 20:56:59
Son olarak bir iki program daha ekleyeyim. Bu programlardan bazılarının linkini bulamadığım için ek olarak ekleyeceğim. Ekleri görebilmek için giriş yapmanız gerekiyor.

Electronic Assistant: özellikle yeni başlayanlar için son derece pratik ve eğitici bir "elektronik yardımcısı ve hesaplayıcısı" yazılımı.
Direnç hesabı,
led direnci hesaplama,
ohm kanunu, kirşof kanunu,
gerilim bölücü hesabı... gibi birçok hesaplayıcı ve formülünü içeriyor. Ücretsiz yazılım:
http://www.electronics2000.co.uk/download.php

Linki olmadığı için buraya ekleyeceğim yazılımlar:

-Frekans Jeneratörü: Hemen hemen her windowsa uyumludur. 32bit-64bit uyumu mevcuttur. Kurulumsuz portabıl çalışır. Ampli testleri, enstrüman akort testleri, radyo amatörleri ya da telsizciler için testler yapmada oldukça yetenekli ve güzel bir programdır.


-Labchirp ses efekt üreticisi: ister ses efekti üretin ister sabit frekans. Çeşitli testlerde kullanabilirsiniz. en güzel özelliği ürettiğiniz ses efekti veya frekansı ses dosyası olarak kaydedip bir kenarda saklayabiliyorsunuz.


-Capacitor calculator: kullanımı kolay kapasite hesaplayıcısı ve dönüştürücüsü

-555Timer: 555 peryot hesaplayıcısı. Özellikle NE555 kullanılarak yapılan devrelerde salınım hesaplayıcısı ve gerekli elemanları tesbitte son derece güzel faydalı bir program.

Evet, bu kadar diyelim ve konuyu tamamlayalım. Tabi sonrada bulabilirsem ilerde onları da eklerim. Sizler de çekinmeyin elinizde az bilinen böyle faydalı yazılım varsa siz de ekleyebilirsiniz. Fayda faydadır.

Hoşçakalın, iyi çalışmalar.
Gönderen seron
 - 09 Ocak 2018, 22:59:28
Merhaba. Kaldığım yerden devam ediyorum ama açıkçası sunabileceğim yazılımların hemen hemen hepsini sundum sayılır. Buna rağmen sadece elektronik konusunda değil, birçok konuda faydalı yazılım bolluğu bulunduğunu söylemeden edemeyeceğim. Bırak elektronik-mühendislik yazılımlarını; kimya, astronomi, fizik, biyoloji, tıp, bilişim, çeşitli iş yazılımları(business), oyunlar,... sayamayacağım kadar çok fazla yazılım mevcut. Üniversite öğrencileri için de son derece çözüm odaklı yazılımlar var. Ben bunlardan başlığa daha uygun olanları toparlamaya çalıştım ama isterim ki diğer yazılımları da inceleyin. Tabii zorlama yok. Daha önce de dedim, "buradaki yazılımları kullanın!" diye bir öneride, zorlamada bulunmuyorum. "Ya şunu yapacaktım, ya da şu sorunu çözmek için yazılım var mı acaba?" diye soran ama internette nasıl arayacağını bilmeyenler/bulamayanlar varsa, Türkçe açıklama ekleyerek ne işe yaradıklarını açıklayarak ulaşmalarını kolaylaştırıyorum.

Bugün birkaç yazılım daha buldum, belki işinize yarar belki yaramaz. Ama inanıyorum ki internet üzerinde bu siteye üye olmayan bir sürü kişi de bu linklerden faydalanacaktır.

Hadi yine iyisiniz, buyrun bakalım :)

oTuner: Gitar akort programı mantığıyla çalışan bir yazılım. Bir çok enstrüman için ayar çekebilirsiniz. açıklamaları google çeviri ile okuyabilirsiniz tabi ki.
https://sourceforge.net/projects/otuner/?source=directory

Hava durumu istasyonları için veri takip-kaydedici:
https://sourceforge.net/projects/wmrx00/?source=directory

Jawa tabanlı barkod jeneratörü:
https://sourceforge.net/projects/barbecue/?source=directory
barkod jeneratörlerinin envai çeşidi mevcut. O yüzden şu genel arama sonucunu vereceğim; bir sürü var:
https://sourceforge.net/directory/os:windows/?q=barcode+generator

Math Editor: Gayet gelişmiş ve hoş kullanımlı bir matematik yazılımı. Öğrencilerin falan işine çok yarayacaktır:
https://sourceforge.net/projects/eqtype/?source=directory

Viking GPS...: GPS data editörü ve çözümleyicisi
https://sourceforge.net/projects/viking/?source=directory

Konumuzla ne alakası var değil mi? Ama belki ilgi çeker: Ay simülatörü (atlas)
https://sourceforge.net/projects/virtualmoon/?source=directory

Stellarium: Madem konuyu dağıttık, muhakkak denemeniz gereken yapay teleskop yazılımı(uzay simülatörü)
https://sourceforge.net/projects/stellarium/?source=directory

Plot Digitizer: Plotterlerle çalışan kişiler için çizilmiş projeleri(çıktıları) tekrardan sayısallaştırıyor
https://sourceforge.net/projects/plotdigitizer/?source=directory

Matlab kullanıcıları için PLOTTER eklentisi (phython betiği sanırım). PDF, PNG, SVG gibi popüler formatlarda çıktı verebiliyor.
https://sourceforge.net/projects/matplotlib/?source=directory

Evet, sourceforge.net sitesinden elektrik-mühendislik ile ilgili pek paylaşacağım birşey kalmadı sayılır. Fakat ben durmam. Şimdi o kadar "lak-lak" ettikten sonra 320volt.com sitesinden de biraz paylaşayım...

320volt anasayfasındaki elektronik programları bölümü:
https://320volt.com/category/elektronik-programlar-hesaplama-cevirici-kod-vb/

yine de elimde (evdeki bilgisayarda) birkaç ilginç yazılım daha olması lazım. yarın da ekleyeceğim inşallah.

Kendinize iyi bakın çocuklar, haydi eyvallah. :D





Gönderen seron
 - 04 Ocak 2018, 21:57:07
Devam ediyorum. Yine bir sürü buldum hadi iyisiniz köftohorlar :D

WinLirc: Bilgisayarınızı uzaktan kumanda ile yönetin! (destekenen donanımlar ve nasıl yapılacağı web sitesinde açıklanıyor linkin hemen altında verdim)
https://sourceforge.net/projects/winlirc/?source=typ_redirect
http://winlirc.sourceforge.net/

DMX Library for Arduino: şöyle diyor google çeviri: "Bu Kütüphane, bir DMX Master, DMX Slave ve uygulamasını nasıl kullanacağınıza ilişkin çeşitli örnekler içerir. Bu proje,  Arduino için Shielded DMX / RDM Shield kullanımımıza destek olmak için başlatıldı."
https://sourceforge.net/projects/dmxlibraryforar/?source=directory

KB1OIQ - Andy's Ham Radio Linux: amatör radyo kullanılıcılarına özel ubuntu dağıtımı. oha! adam üşenmemiş ham radyo dağıtımı yapmış, gör gör de ibret al :)
https://sourceforge.net/projects/kb1oiq-andysham/?source=directory

Chirp LiveCD: Tam olarak anladığım söylenemez ancak telsiz kullanıcılarının birçok işini görebilecek işlevler içeren  bir live-CD veya live-flash dağıtımı hazırlamaya yarıyor. indirilen "exe" dosyası bu dağıtımı yapmaya olanak sağlıyor ve elde edilen flaş bellek, kendisiyle başlanılan bilgisayarda ilgili linux dağıtımını çalıştırıyor. daha fazla bilgi için web sitesine  de bakın.
https://sourceforge.net/projects/chirplivecd/?source=recommended

sim card manager: sim kartlarla çalışmayı sağlayan bir yazılım. (telefon rehberi, mesajlar, PIN1, PIN2 vb)
https://sourceforge.net/projects/simcardmanager/?source=directory

floppy disc recovery: tüm windowslarda kullanılabilecek disket kurtarma programı
https://sourceforge.net/projects/floppyrecover/?source=directory

CWstudio: mors emülatörü. yazdığınız metni mors kodlarına veya tam tersine çevirir, kulaklıktan/hoparlörden dinlersiniz. çok güzel bir programdır windows, dos, linux uyumlu dosyalar içerir. windows için win64 veya win32 içeriğindekileri kullanırsanız alttaki geniş ekrana metni yazdıktan sonra play tuşuna basıyorsunuz. gerek mors öğrenmede gerekse amatör telsizcilere yarayabilir.
https://sourceforge.net/projects/cwstudio/?source=directory
 
QRemoteControl-Server : mobil telefon kullanarak uzaktan kumanda uygulaması. yukarıda verdiğim bu muydu, emin değilim.
https://sourceforge.net/projects/qrc/?source=directory

Başka bir sim kart yöneticisi: simmanager
https://sourceforge.net/projects/tfsimmanager/?source=directory

Morse Code Tools:
https://sourceforge.net/projects/morse-rss-news/?source=directory

Eşlerarası telefonlaşma, mesajlaşma, telsiz konuşma yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/viavoip/?source=directory
Openbmap: hücresel antenleri ve wifi noktalarını haritalıyormuş
https://sourceforge.net/projects/myposition/?source=directory

bilgisayar için sms yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/bulksmssoftware/?source=directory

frekans-band genişliği görüntüleme aracı:
https://sourceforge.net/projects/guiforrrtlpower/?source=directory

arduino radyo kontrol programı (RF uzaktan kumanda)
https://sourceforge.net/projects/arduinorc/?source=directory

gnaural: güya beyninizi geliştireceğini iddia eden kompleks frekanslar üretiyor, sen de kulaklıkla dinleyip beynini geliştiriyorsun( ::) ?).
https://sourceforge.net/projects/gnaural/?source=directory

"taacana" çok var. beklemede kalın. :)
Gönderen seron
 - 03 Ocak 2018, 22:11:25
Bir önceki iletimin başlarındaki uyarılar aynen geçerlidir. Dikkatli olun!

yeni başlayanlar için temel elektronik kanunları hesaplayıcısı:
https://sourceforge.net/projects/eleclaw/?source=directory

pulse programmer: çok amaçlı programlanabilir sinyal jeneratörü:
https://sourceforge.net/projects/pulse-sequencer/?source=directory

wave simulator: 2D dalga simülatörü (fizik)
https://sourceforge.net/projects/wavesimulation/?source=directory

2d fizik motoru:
https://sourceforge.net/projects/physics2d-engine/?source=directory

kablo hesaplayıcısı:
https://sourceforge.net/projects/cablecalc/?source=directory

Ear profiler (beta): duyum eşiği programı (Odyometri testi yapar):
https://sourceforge.net/projects/earprofiler/?source=directory

anten simülatörü:
https://sourceforge.net/projects/fdtdantennasimu/?source=directory

serbest düşüş hesaplayıcısı(fizik):
https://sourceforge.net/projects/freefall-calc/?source=directory

optik tasarım yazılımı (jawa-alfa öncesi):
https://sourceforge.net/projects/jocular/?source=directory

lazer uygulamaları için hesaplayıcı:
https://sourceforge.net/projects/lasercalc/?source=directory

rüzgar jeneratörü simülatörü (virüslü olabilir dikkat edin)
https://sourceforge.net/projects/qblade/?source=directory

openrocket: roket simülatörü(bu da virüslü olabilir dikkat edin. böyle kilit yazılımları güvenlik kuruluşları takip edebiliyor)
https://sourceforge.net/projects/openrocket/?source=directory

telsizcilere özgü bir yazılım (anlamadım):
https://sourceforge.net/projects/groundstation/?source=directory

yelken simülatörü ve hesaplayıcısı (aerofizik):
https://sourceforge.net/projects/sail7/?source=directory

elektronik komponent analizi ve sentezleme yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/wcalc/?source=directory

akışkan dinamikleri yazılımı (fizik-makine):
https://sourceforge.net/projects/openfoam-mswin/?source=directory

lazer-lens analiz yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/gaussianbeam/?source=directory

radyasyon tesbit ve ölçüm laboratuvarı yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/radlab/?source=directory

anten radyasyonu analiz yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/ardp/?source=directory

optik lens tasarım yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/openraytrace/?source=directory

robot simülatörü: (çok şey beklemeyin temel bir yazılım)
https://sourceforge.net/projects/arsproject/?source=directory

tam vücut etkileşimi çerçevesi( hareket sensörleri ile çalışma/oyun-moyun tasarımı vb)
https://sourceforge.net/projects/fubi/?source=directory

göz hareketleri ile mouse kullanımı yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/gazepointer/?source=directory

PIC ve Atmel AVR işlemcileri için açıkkaynak kodlu BASIC derleyicisi:
https://sourceforge.net/projects/gcbasic/?source=directory

Arduino Controller için modüler CNC yazılımı
https://sourceforge.net/projects/easycnc/?source=directory

Mobil robot programlama araç kiti:
https://sourceforge.net/projects/mrpt/?source=directory

URG sensör verilerini görüntüleme, kaydetme, yeniden oynatma yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/urgbenri/?source=directory

robot görevi haritalama yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/createsim/?source=directory

başka bir robot simülatörü:
https://sourceforge.net/projects/r-localization/?source=directory

robotik kol kontrol yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/armcontrol/?source=directory

Açık kaynak donanım portali:
https://sourceforge.net/projects/openhardware-eu/?source=directory

GeneyeOS: bu biraz gülümsetti açıkçası :) "biyo-robotlar (yarı canlı-yarı robot)için işletim sistemi. Eğer bir biyo-robotsanız bunu indirin ve kurun" demiş. Aman dikkat! şaka gibi gösterip sazan avına çıkmış olabilir. ilk iletimin başındaki uyarıları hatırlayın.
https://sourceforge.net/projects/geneyeos/?source=directory

bluetooth ile uzaktan kumanda yazılımı. cep telefonu kullanıyorsun. jawa ile çalışır.
https://sourceforge.net/projects/bluetoothcar/?source=directory

LPT arayüzü (paralel port, kontrol port vb uygulaması öğrenciler için)
https://sourceforge.net/projects/lptinterface/?source=directory

xbladecopter: dron kontrol yazılımı. az da olsa uçuş bilgisine sahip olmanız gerekiyor. uçuş simülatörü kullanan arkadaşlar varsa anlayacaktır.
https://sourceforge.net/projects/xbladecopter/?source=directory

gpsim: PIC simülatörü:
https://sourceforge.net/projects/gpsim/?source=directory

Mr.Filter: Aktif filtre tasarım, analiz yazılımı (beta)
https://sourceforge.net/projects/mrfilter/?source=directory

Elektronil komponent arayüzü. seni aradığın komponentler hakkında kaynağa götürüyor(muadili nedir, stok durumu, nerde satılır, kim üretmiş, ücreti, dataşetleri, vb...)
https://sourceforge.net/projects/electroniccomponentapi/?source=directory

Anahtarlamalı kapasitör filtreleri tasarım yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/scfilter/?source=directory

8081'in nasıl çalıştığını gösteren basit bir simülatör:
https://sourceforge.net/projects/sim8051kloszi/?source=directory

operational amplifier simulator:
https://sourceforge.net/projects/opampsim/?source=directory

kristal-radyo alıcı hesaplayıcı (RxCalc):
https://sourceforge.net/projects/rxcalc/?source=directory

Bu biraz ilginç bir yazılım. Yön bulma ve sınıflandırma için renk sonifikasyon yazılımı. "sonifikasyon da ne ola?" derseniz, sanırım renkleri sese dönüştürme/yorumlama.
https://sourceforge.net/projects/pckromophone/?source=directory

Bak bu da çok ilginç bir yazılım. PUB! Programlanabilir USB butonu. geliştirici diyor ki basit bir notepad ile USB bağlantısı üzerinden programlama yapabiliyorsun:
https://sourceforge.net/projects/pub-usb/?source=directory

Şimdilik bu kadar. Buldukça eklemeye çalışacağım.

Gönderen seron
 - 30 Aralık 2017, 19:47:53
Yahu dejavu mu yaşıyorum nedir... Sanki bu konuyu daha evvel açmıştım. Neyse...

FAYDALI ELEKTRONİK PROGRAMLARI

Merhaba elektronik severler.
Bu başlık altında sourceforge.net sitesinde yeralan bazı teknik yazılımlardan sizleri haberdar edeceğim. Sitede burada gördüğünüzden daha fazla yazılım bulunmaktadır ve zamanınız oldukça ziyaret ederek incelemenizi öneririm. Aşağıda verilen yazılımlar, şahsen en çok dikkatimi çekenler arasından rassal seçilmiştir. Daha fazla iş için çok daha fazla yazılıma ulaşabileceğinizi hatırlatayım.

DİKKAT:
-Bahsedilen yazılımlar içerisinde virüs olabilir, uyarıyorum.

-Bahsedilen yazılımları şahsen denemedim, teknik bilgim yetersiz olduğundan çoğunun nasıl kullanıldığını da bilmiyorum.

-Elektronik konusunda ehil değilim, dolayısıyla sorularınızı bana sormayın.

-Yazılımlardan bazıları alfa, alfa öncesi, beta olabilir. Bu kavramları gördüğünüz anda programın henüz bitmemiş, bitse de tam anlamıyla düzgün çalışamayabileceği, çalışsa da sisteminize zarar verebileceği aklınızdan çıkmamalıdır. ayrıca bazı linklerdeki programlar henüz program halini almamış, sadece kaynak kodlardan oluşan; ya da başlatılıp daha sonradan terk edilen projeler şeklinde olabilir. Bu nedenle garanti beklemeyin.

-Yazılımlar açık kaynak kodlu ve özgürdür; onları ücretsiz kullanmak, kopyalamak, dağıtmak, satmak, tersine mühendislik uygulamak, geliştirmek-değiştirmek serbesttir.

-Burada sizlere hiçbir garanti vermiyorum. Kimseyi bu "programlar iyidir" diye teşvik etmiyorum. Hiç kimseyi de zorlamıyorum. Ola ki programları indirir, kullanır, zarar görürseniz, sorumluluğu kabul edersiniz. Bu konuda elektronikprojeler.com sitesi, yetkilileri, ya da forum üyeleri sorumlu olmaz. Bu açıklamanın maksadı gözünüzü korkutmak değildir; bu programların varlığını, gelişmenize katkıda bulunmak ve ihtiyaçlarınızı gidermede yardımcı olmak amacıyla sizleri haberdar etmek için haber veriyorum. Kullanmasanız da acele etmeyip bir bakın derim. Bunu neden söylüyorum, listenin ilk başındakiler size hitap etmeyebilir sıkılıp kaçmayın. aşağı indikçe ve hatta siteye gider bakarsanız orada herkese uygun yazılım var.

-"Açıkkaynak yazılımlar güvenlidir" diye bir inanç oluşturulmaya çalışılıyor. bu tür kişi ya da gurupların sözlerini ".... len" diyerek bir kenara itin ve yazılımların riskli olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Herşeye rağmen bu yazılımcıların içerisinde iyi niyetli ve başarılı çalışıp yaptığı işten dolayı takdiri hakeden kişiler de vardır.

Buyrun...

quite: universal devre simülatörü
https://sourceforge.net/projects/qucs/?source=directory

gerbv: gerber dosya görüntüleme yazılımı
https://sourceforge.net/projects/gerbv/?source=directory

ngspice: devre simulatoru
https://sourceforge.net/projects/ngspice/?source=directory

picsim: mikroişlemci programlayıcı-simülatör
https://sourceforge.net/projects/picsim/?source=directory

simulide: gerçek zamanlı elektronik devre simülatörü
https://sourceforge.net/projects/simulide/?source=directory

freecad pcb eklentisi: Freecad programına PCB yapma özelliği ekler
https://sourceforge.net/projects/eaglepcb2freecad/?source=directory

GNU 8085 simulator: intel 8085 işlemci simülatörü
https://sourceforge.net/projects/gnusim8085/?source=directory

Timing editor: periyod editörü
https://sourceforge.net/projects/timingeditor/?source=directory

jmcad: dinamik sistem modelleme
https://sourceforge.net/projects/jmcad/?source=directory

gerber2PDF (gerber to pdf) özellikle gerber dosyalarının baskı için pdf hazırlanması:
https://sourceforge.net/projects/gerber2pdf/?source=directory

netlistwiever: kodlar halinde kurulmuş bir devreyi bağlantı şeması haline çevirir.
https://sourceforge.net/projects/netlistviewer/?source=directory

digital logic design: sayısal mantık devreleri tasarımı:
https://sourceforge.net/projects/digitalcircuitdesign/?source=directory

MMTL: elektromanyetik simülatörü
https://sourceforge.net/projects/mmtl/?source=directory

MC34063 Universal Calculator:
https://sourceforge.net/projects/mc34063uc/?source=directory

Multiple dielectric impedance calculator: çok yönlü dielektrik empedans hesaplayıcı
https://sourceforge.net/projects/mdtlc/?source=directory

EDA vWaveViewer:
https://sourceforge.net/projects/v-waveviewer/?source=directory

8bit-AVR: işlemci simülatörü
https://sourceforge.net/projects/simutron/?source=directory

UMHDL: entegre tasarım yazılımı
https://sourceforge.net/projects/umhdl/?source=directory

image to gerber converter: görseli gerber dosyasına çevirir
https://sourceforge.net/projects/imagetogerberconverter/?source=directory

mynetPCB: başka bir pcb yazılımı
https://sourceforge.net/projects/mynetpcb/?source=directory

16 kanal sayısal sinyal analizörü:
https://sourceforge.net/projects/fgdianasym/?source=directory

pcb designer:
https://sourceforge.net/projects/mkpcb/?source=directory

sigrok: taşınabilir(kurulumsuz), çapraz platform, açıkkaynak-özgür;
birçok aygıt türünü destekleyen (çoğu mantık analizörü, MSOlar,
osiloskoplar multimeterler, LCR metreler, ses seviye ölçerler,
termometreler, anemometreler, ışıkölçerler, dataloggerler[veri kayıt cihazı]
fonksiyon jeneratörleri, güç kaynakları, GPIB arayüzleri ve dahası) bir sinyal analiz yazılımıdır.
https://sourceforge.net/projects/sigrok/?source=directory

Opampsim: uygulamalı amfi simülatörü:
https://sourceforge.net/projects/opampsim/?source=directory

8081 devre simülatörü
https://sourceforge.net/projects/sim8051kloszi/?source=directory

alfa-nümerik LCD simülatörü
https://sourceforge.net/projects/lcdsim/?source=directory

atmel trafik lambası programlayıcı:
https://sourceforge.net/projects/trafficlamp/?source=directory

photo gcode (LCD ekranlar için):
https://sourceforge.net/projects/photogcode/?source=directory

XLDS ses sistemi tasarım yazılımı:
https://sourceforge.net/projects/xlds/?source=directory

microdev mikroişlemci programlayıcı:
https://sourceforge.net/projects/microdev/?source=directory

5IOKeypad Arduino Library
https://sourceforge.net/projects/w5iokeypadlibrary/?source=directory

EETtoolbelt: mühendisler için dönüşüm ve hesaplama yazılımı
https://sourceforge.net/projects/eetoolbelt/?source=directory

PCB colorizer: PCB renklendirme yazılımı
https://sourceforge.net/projects/pcbcolorizer/?source=directory

perfdesign devre tahtası:
https://sourceforge.net/projects/perfdesign/?source=directory

rombos: desteklenen direnç değerleri listesi bulma:
https://sourceforge.net/projects/rombos/?source=directory

PPMScope: mikro-kontrolör tabanlı PC osiloskop
https://sourceforge.net/projects/ppmscope/?source=directory

jDiskMark: çapraz platform java tabanlı HDD sınama yazılımı(HDTune gibi):
https://sourceforge.net/projects/jdiskmark/?source=directory

Rabiscoscopio: osiloskopta şekil çizme yazılımı (ilginizi çekebilir muhakkak bakın derim)
https://sourceforge.net/projects/rabiscoscopio/?source=directory

hcfr: video projektör/monitör kalibrasyon yazılımı
https://sourceforge.net/projects/hcfr/?source=directory

RTLSDR: çapraz platform, frekans tarama arayüzü (BETA)
https://sourceforge.net/projects/rtlsdrscanner/?source=directory

Virtual Sound Level Meter: Audio testleri için seviye ölçer
https://sourceforge.net/directory/science-engineering/testmeasure/os:windows/

Scopino: Arduino Osiloskop yazılımı(arduino ile kendin yap osiloskop yapıyorsun)
https://sourceforge.net/projects/scopino/?source=directory

SOFA: Akustik-Mekan ayarlama analiz yazılımı (sesçiler için)
https://sourceforge.net/projects/sofacoustics/?source=directory

GeigerLog: Geiger sayaçlarıyla çalışmak için Piton arayüzü
https://sourceforge.net/projects/geigerlog/?source=directory

Open Beam Profiler: Lazer analizi yazılımı (kesişme test-analizi için)
https://sourceforge.net/projects/beamprofiler/?source=directory

comStudio: seri haberleşme uygulaması (Beta)
https://sourceforge.net/projects/comstudio/?source=directory

USB Curve Tracer: NPN trasistörlerinin taban eğrilerini görüntüleme yazılımı (USB'den)
https://sourceforge.net/projects/curvetracer/?source=directory

USB TWI interface: USB arabirimleri aracılığıyla bir mikro denetleyicinin çevre birimlerinden veri almasını veya TWI/I2C cihazları yönetmesini sağlayan yazılım.(sürücü gerektirmiyor)
https://sourceforge.net/projects/usb-twi/?source=directory

pydatascope: çeşitli kaynaklardan (soket, dosya, ses girişi, USB) veri alarak analiz eden osiloskop (BETA)
https://sourceforge.net/projects/pydatascope/?source=directory

NF2FF: anten ölçüm ve analizleri için matlab eklentisi(betik)
https://sourceforge.net/projects/nf2ff/?source=directory

python power electronic: güç elektroniği için devre simülatörü (alfa öncesi)
https://sourceforge.net/projects/pythonpowerelec/?source=directory

OSDLab: Arduino projeleri için açıkkaynaklı Dijital laboratuvar(beta)
https://sourceforge.net/projects/osdlab/?source=directory

Heat Wizard: termokupl voltajları ısıya ve dahasına çevirme yazılımı
https://sourceforge.net/projects/heatwizard/?source=directory

CO2 Calculator (alfa): bilgisayarınızın ürettiği karbondioksiti(doğaya ne kadar zarar verdiğinizi) hesaplamaya yarayan yazılım.
https://sourceforge.net/projects/co2calculator/?source=directory

IMVA (Beta): Yazılım, elektrik mühendislerine asenkron motorların titreşim testinde yardımcı olur ve otomatik raporlar üretir.
https://sourceforge.net/projects/imva/?source=directory

daha fazla yazılım için bakınız (anasayfa):
https://sourceforge.net/

mühendislik yazılımları:
https://sourceforge.net/directory/science-engineering/os:windows/

Elektronik ile ilgili yazılımlar:
https://sourceforge.net/directory/science-engineering/eda/os:windows/

Ölçme ve kontrol (test) yazılımları:
https://sourceforge.net/directory/science-engineering/testmeasure/os:windows/

gittiğiniz sayfanın en altından sayfa1, sayfa2 diye devam ederek yazılımarı inceleyebilirsiniz...
Kolay gelsin.