Enerjinin Gittiğini Nasıl Anlayabilirim?

Başlatan ziyaretci2, 15 Haziran 2010, 19:34:13

ziyaretci2

Arkadaşlar.Ben PIC devresini ana bir kaynaktan besliyorum.Elektrik Kesildiğinde yedek akümün devreye girmesini istiyorum.Ama bunu yaparken PIC in çalışmasında,kararlılığında bir bozukluk olmasın.Tekrar ana enerji geri geldiğinde akü devreden çıksın.Bunu nasıl yapabilirim?

gevv



elektrik var iken 100ohm üzerinden 6v akü ya da pil grubu şarj  olur  by188 ters polarlamada kalır elektrik kesildiğinde by188 iletime geçer akü voltajını devreye sokar

pic ile yaptığınız  devre  çok akım çekmiyorsa kullanabilirsiniz   5v  için 6v ac trafo kullanın   devreniz 12v ile çalışıyorsa  12v ac çıkışlı trafo kullanın  7805 regülatörü 7812 ile değiştirin

neural

Mikrodenetleyiciler genel olarak belirli bir gerilim aralığında çalışabilmektedirler. Bu aralık genelde 2~3 Volt ile 5~6 Volt arasında olmaktadır. Ana besleme kaynağının geriliminin 5V olduğunu varsayarak, opampla yapılmış bir karşılaştırıcı devresi ile devre geriliminin düşmeye başladığını, belirli bir gerilimde çıkış verecek şekilde yapılabilir. Örnek vermek gerekirse 4V senin eşik seviyen olabilir. Besleme gerilimi 4V altına düştüğünde mikrodenetleyicine bir sinyal vererek gerekli işlemleri yapabilirsin. Enerjinin beklenmedik bir anda kesilmesini göz önüne alarak besleme katına yüksek kapasiteli bir kondansatör koyabilirsin. Bu sayede gerilimin 5 V tan 4 V seviyesine gelmesi biraz daha yavaş olacaktır.

Mikrodenetleyici ile bu değişime göre bazı işlemler yaptırabilirsin. İster yedek besleme devresini kullanabilirsin istersende programında kullandığın önemli değerleri eeproma yazıp, mikrodenetleyicini uyku moduna geçirebilirsin.

Daha farklı tekniler olabileceğini düşünüyorum, umarım anlatabilmişimdir.
Kolay gelsin...

ziyaretci2

Çok teşekkür ediyorum.Büyük bir proje üzerindeyiz.Bitiminde haber vereceğim.Yazdığınız için çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

ziyaretci2

#4
Teşekkürler....

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın