Arduino ile kontrol edilebilen Yüksek Amper'li Led dim devresi

Başlatan Rahm, 14 Temmuz 2023, 20:22:08

Rahm

Merhabalar aranıza yeni katılan biriyim herkese şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için.
ARDUİNO İLE KOTROL EDİLEBİLEN LED DİM DEVRESİ
IFRZ44N mosfeti ile birkaç deneme yaptım yaptığım denemeler sonucunda pek fazla verim alamadım bu mosfetlerden bu yazıyı yazmadanda forumdan okuduğum kadarıyla sahte ve gerçek gibi olayları varış bu mosfetlerinde :) herneyse ben 24V 50A güç kullanan bir led sistemini dim ettim ancak  dediğim gibi başta IFRZ44N mosfetleri ile yaptım ancak pek rahat edemedim 50A tek bir mosfetle sürmedim gücü yaklaşık olarak 6-7A gibi amperlere bölüp fazlaca mosfet kullanmak zorunda kaldım mosfetler (IFRZ44N) 7-8A sonrasında alev alev yanıyor tabi bu benim gate driver kullanmamamdan kaynaklı diye düşünüyorum çünkü mosfetleri direkt olarak arduino mega pwm bacağından sürdüm bazı noktalarda sorunlar yaşadım vs. Mosfetleri araştırdıkça gate driver'lar,Rdson direnci gibi birçok şey daha öğrendim benim kafama takılan soru şu mosfetlerin datasheet'lerine göz attığım zaman Gate Threshold Voltage aralığının min(2V) max(4V) değerler gösteriyor ancak datasheet devamında aşağıda ekteki (IFRZ44N) gibi gate bacağına 15V - 20V'lara ulaşan gerilimler uygulanıyor ve onun karşılında geçirebileceğiniz A'i gösteriyor kafamı karıştıran nokta burası.
İkinci olarak yeni bir devre yapmak istiyorum arduino ile kontrol edilebilen  her mosfete düşecek olan akım (10A) olacak şekilde bir mosfet önerirmisiniz totalde A (100A ila 150A) kadar ledi dim etmek istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

seron

LED'ler yandıkça ısınır ısındıkça fazla akım çeker bunu hesaba katıyor musunuz? Devre nasıl bağlı görmeden bir yorum yapamayız. Normal şartlarda birkaç tane mosfeti paralel bağlamanız önerilirdi.

Rahm

Ortada bulunan led'i (her sıra led max ((24V)480mA)) seri şekilde 4 adet birbirine bağlamıştım paralel olarakta 5 sıra bağladım yani totalde 10A ısınma sorunu yaşamıyorum led'lerde uzun süreler max yükte test etmiştim
Açıkcası hocam sorunum bu Rdson direnci olayında takıldım herhangi bir mosfeti bi transistör ile sürebilirmiyim yada gatedriver mı kullanmam gerekiyor

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın