Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

ozantavsan

#100
2 Adet 555\'li PWM devresini proteus (ARES) çizmeye çalıştım.Sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yıllardır programla baskı devre çizmemiştim.İyice hamlamışım.Buyrun.

LAyout dosyayı yarın ekleyeceğim.yerleşim 3d çiziminde gördüğünüz elemanları açıklayayım.
Sol başta + - girişleri için 2li terminal giriş mevcut.Ters istikamet solda ise +12 ve Fet\'in Drain çıkışını olduğu 2\'li çıkış mevcut. 47 , 10 , 1 mf kondansatörlerin frekans seçimi için şaseyle irtibat bölümüne 4lü dip switch koydum(kırmızı renkli).Siz isterseniz buraya 3lü anahtar lehimleyebilirsiniz.biz 3 uç kullancağız ama 4lü dipswitch niye? 4lü switci  1 2 3 4 uç olarak ele alırsak ortada kalan 2. ve 3. uçları birleştirdim.bu diğer nf 3 kondansatördede aynı.Ben şahsen devreyi kutu içine monte edip frekan seçim switch ,on/off , potansiyometreleri kutu üzerine monde edeceğim.Devrede mavil kutu şeklinde görünenler potlarımız.

(bu gece devreyi incelerken bir hata var gibi geldi ,yarın inceleyip hata mevcutsa gidereceğim)
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

marshal3rd

arkadaşlar   elinizde   teorik  bilgiler  ile  işe  koyulmaya  başlarken  bi  düşünün  elinize  aldığınız hidrojen size  neler  yapabilir  size  nasıl zararlar   verebilir  bunu  bi  analiz  edin  bizim  kafa  yapımız  sistemin zararlarından  önce  yararlarına  bakar  ve   o  yararlarda  takılıp kalır  zararlarını  göremez  kaçınız  bu  ek  besleme  sistemini termodinamik açıdan analiz edebilecek ki  zararlarını görebilesiniz

sibernetik

ozantavsan arkadaşım 555 li devrenin hazır çizilmiş olanları mevcut,ben de ekledim bir baskıdevre,pek çok HHO dökümanında da biraz araştırmayla bulunabilir.NEden yeniden çizdin anlamadım ben şahsen :)
Ben bir vakit bulsam 2 tane 555 i ayrı ayrı baskı devre üzerine yerleştirmek yerine tek bir 556 entegresini yerleştirip dah küçük daha pratik daha derli toplu bir devre yapmaya çalışacağım.
Eline emeğine sağlık.
Esas sorun bu devrenin çalışmasından ziyade Mosfet in sürülmesi bence.Ben IRFP64N  kullandım,oldukça güçlü bir Mosfet ama Dave Lawton\'un,Stanley Meyer in devrelerinde daha farklı Mosfetler çıktı karşıma.Acaba güç gereksinimi fazla olmadığı için onu yeterli gördüler yoksa ne bileyim,iletime geçme süresidir,iç direncidir,çalışma freakansıdır vs vs gibi karakteristik özellikleri farklı olduğu için mi bu Mosfetleri kullandılar bilemiyorum.Bu tür PWM devrelerinde Mosfeti doğrudan sürenler de var,opto kuplör ile sürenler de var,bir ön yükselteç transistör ile sürenler de var.Bu sorunları açıklığa kavuştursak bizim için çok daha faydalı olacak inancındayım.
Herkese selamlar.

ozantavsan

Sizde haklısınız tabi ,ama önce yararlarını görmek zaraları göz ardı etmek bana uymuyor.Kendi adıma konuşayım ,nerdeyse 1 yıla yakın zamandır bu hidrojen meselesini analiz etmeye çalışıyorum.Ufak tefek demelerle başladım.
Önce zararlarından başladım , sonra araştırma ,deneme , tecrübe ederek devam ettim.Yeri geldi patlamada yaptım.Bu aşamalarda aracıma hiç uygulamadım ,sadece araştırıyor ,deniyordum.Ama aradan zaman geçti şahsen artık aracıma uygulanabileceğine kanaat getirdim.Burada paylaştığımız 2x555 pwm devresi bunun içindir.Direk akü ile elektroliz işlemini yapmak bana göre daha sakıncalı.Aküden çekilen yüksek akım , iletkenlerde oluşan ısı daha sakıncalı.PWm devresi ile daha az enerji , akım ile daha iyi sonuçlar alınıyor.Bu işlemleri uygularken zararları göz önüne alarak oluşturulacak güvenlik önlemleri ile sorun çıkmayacağı kanaatindeyim.Bu tür uygulamalarda sakın kendiniz denemeyin gibi ibareler kullanılır.Herkes kendince bir çalışma yapıyor.Bu çalışmasını uyguluyor veya uygulamıyor.Bu seçim kişinin kendine ait.Yararını görürse yine ona yarar , zararını görürse yine ona zarar.Ben böyle bir uygulamadan yarar görmeyi bekliyorsam oluşacak zarar kararda risk kabullenmiş oluyorum.Ben bu uygulamada varım , zararım olursa burada paylaşmaya varım.Yararı olursa yine varım.Uzun lafın kısası arkadaşlar , çalışmalara devam edelim , tecrübelerimizi paylaşmaya devam edelim.Olumlu eleştiriye olduğu kadar olumsuz eleştirilerede açığız.HErkesin kendine göre bir bilgi birikimi var.Ama biz burada kimin hangi konuda bilgisi olduğunu paylaşmadıkça bilemeyiz.O yüzden çalışmalara saygı duymalıyız.Sonuçta  bu işin içinde bir miktar kimya , elektronik bilgisi , araçta uygulama için motor bilgisine ihtiyaç var.herkese uygulamalarında başarılar.Bilgi paylaştıkça çoğalır sözü ile birlikte iyi geceler diliyorum.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

#104
Sibernetik , bazı devre ihtiyaçlarım doğrultusunda öğrencilik yıllarımdan bu yana bilgisayarda baskı devre çıkarmadığımı fark ettim.Hep elle çıkarıyordum.Bu nedenle ihtiyaçlarım nedeniyle başlamışken pwm ile başladım ,çizdim.

İlk denemem 556 entegresi ile oldu.Ondan aldığım verim hoşuma gitmedi.
Farkı görmek için 2x555 yapıp denedim.Sonuç 556 entegresine göre daha verimli oldu.
Devreyi bu haliyle denedim ,sonraki aşamam mosfeti sürmek.Adım adım ilerliyorum ,biraz detaycıyım.
Ben IRF740 ile kullandım.2 mosfet ile çıkışı sürmek ve farklı yöntemler üzerinde düşünüyorum.Drain çıkışındaki bobin olayının detayına ineceğim.Bu çıkışta otomobillerimizin indüksiyon bobinini kullananlar var.Genelde yurtdışı uygulamalarda , bunu bizim sistemde kullanabilirmiyim ,ne gibi fayda sağlar deneyim göreceğim.İndüksiyon bobinim elimde var.
Adım adım sindire sindire olumlu veya olumsuz ilerlemelerle bakalım hangi sonuçlara ulaşacağız.
Ayrı bir uygulam ile PIC PWM düşünüyorum.Uygulamada pic daha kontrollü olabilir ,gerekirse gerekli ölçüm ve kontrol parametreleri eklenerek farklı bir uygulama yapılabilir.
Biraz daha kafa yoracağız bakalım artık ,zaten kafam hep bunula meşgul.Saat almış başını gidiyor , derdimiz bu .Sabah işe gideceğiz.Ama bu saatte bile bu konuyu düşünüyorum.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk


safakgunay


sibernetik

#107
Burdaki konik elektroliz hücresi bana Philipp M. Kanarev adlı Rus Profesörün elektroliz düzeneğini hatırlattı.
Bu bilimadamı da \"Low current electrolysis\" yani düşük akım ile elektroliz yönteminde hatırı sayılır  mesafeler katetmiş bir bilimadamı ama yine araştırdığım dökümanlarda öldürülen bilimadamları kervanına katılmak istemediği için konuyu biraz gizli kapaklı tutmuş.
Gerçi şimdi kim ne dersin artık internette binlerce insan bu konuda fikir alışverişinde bulunuyor,deneyimlerini paylaşıyor.Üzerinden uzun zaman geçti,belki buluşunu,patentlerini vs internette açıklamıştır.Resim onun düzeneğine çok benziyor.
Ah birde Daniel DINGEL denen Filipinli prefesörümüz sırrını paylaşsa,dünya kurtulacak ama nedendir bilinmez adam artık geldi 80 li yaşlara,ölüp gidecek,hala sırrını saklıyor.

İlgilenen arkadaşlar için web adresi   http://danieldingel.com/   

Selamlar saygılar

safakgunay

#108
http://www.linux-host.org/energy/buerger1.htm

555 entegresiyle yapılan devrede rezonans frekansı 42.8khz soyleniyordu bazı yerlerde 21.4khz olarak okudum ama bu sayfada en verimli sinyalin 923Hz oldugu soylenmiş.

Acaba Bu 42.8khzlik sinyayi 923Hzlik palsler halinde uygulasak nasıl olur
ah bi zaman bulupta su kafamdakileri deneye bilsem....

sibernetik

Buradaki düzenekte adam sülfürik asiti elektrolit madde olarak kullanmış.Elektrotlar ise gümüş kaplı bakır teller diyor.Gerçi elde ettiği gaz çıkışı gerçekten inanılmaz ama  çıktı olarak sadece oksijen ve hidrojen mi çıkıyor yoksa başka harici zehirli bir gaz oluşuyor mu sülfürik asitten dolayı onu da bilmek lazım.
Adam sabit akım kaynağı kullanmış 300mA lik.Gerilim de sabit(4.8 V ) sadece frekansı artırmış göründüğü kadarıyla ve frekans arttıkça da çıkan gaz miktarı artmış.
Daha evvel bakmıştım bu sayfaya...
Aslında az bi sülfürik(H2SO4)asit bulup denemek lazım bu düzeneği.Hemde tek 555 kullanmış.

Şafak arkadaşım rezonans olayı daha çok tüp şeklinde içiçe geçmiş borularla kurulan elektroliz hücrelerinde ( küre şeklinde yapanlar da var ) önemli bir kriter.
Kullanılan çelik boruların boyu,çapları,iç dış yüzeyleri arasındaki açıklık,et kalınlıkları ve  kullanılan suyun iletkenliği,rezonansı etkileten faktörler.
Stanley MEYER kurduğu PLL(phase locked loop) devresi ile borularını rezonansa getirmişti.

Tekrar dönersek,diğer klasik elektroliz düzeneklerinde yanılmıyorsam verim;frekans ve mark/space(işaret/boşluk) zamanlarına bağlı.Yukarıdaki devrede de bir rezonans durumu yok bence
Ama şu sülfürik asiti bir denemek lazım.
Adam sayfanın başında
\"(Based on the realizations of Dingel, Tanimulli and Meyer)yani Dingel Tanimulli ve Meyer in gerçekleştirdikleri baz alınarak,onlara dayanarak \"
diye bir ibare kullanmış.


safakgunay

Rezonans akkında borularla kurulan duzenkler için gecerli oldugu hakkında bilgilendirdigin için tesekkurler.

Hosuma giden ve baya verimli gorunen bir elektroliz videosu daha yapımı hiçte zor gorunmuyor:)

http://www.youtube.com/watch?v=lKqs5z2DrCk

http://www.youtube.com/watch?v=lKqs5z2DrCk

safakgunay

#111
Arkadaslar adamlar bu duzenegi kullanarak saatte 1000lt yani dakikada 16itre gaz uretmişler pwm vb. modifikasyonlarla da gaz uretimi 3500lt ye kadar cıkarılmıs.

250w Uras Vibratör titreşim motoru kullanmıslar
suyu titrestirmek için 12mm titanyum cubuga baglı 6 adet paslanmaz çelik levha kullanılmıs.
Anotlar: 50 plaka, platin kaplı titanyum (oksidasyona dayanıı oldugu için sanırım).
katotları 50 plaka titanyum.
elektrolit olarak suyun %8\'i kadar potasyum hidrokdit(KOH).
Gerilim katot ve anot arasında uygulanan: 2.0 volt (doğru akım)
Elektrik akımı yoğunluğu: 5 A/dm2
Hidrojen-oksijen gaz toplama hızı saatte 1000 litre idi
http://www.rexresearch.com/ohmasa/ohmasa.htm




erhan27

arkadaşlar uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum. geçen yaz elimdeki 24 volt 10w güneş nerji panelinin uçlarını suya daldırıp güneşli bir günde sudan çıkan kabarcıkları görünce sizler gibi benimde beynimde şimşekler çakmaya başladı.. ;D
bu forumda herkesin çok güzel araştırmaları ve paylaşımları var inanın hepsini büyük bir zekle okudum. yalnız sibernatik hocamın çabaları gerçekten çok övgüye değer, yapmış olduğu açıklamalar için kendisine teşekkür ediyorumm.
 sibernatik hocam sürekli 2x555 li devrenin proteus ta çizilmiş baskı devresini isteyip duruyor bir kaç arkadaş çizmiş ama inceledim proteusu kullnamakta pek iyi değiller sanırım hatalar var..

bu nedenle kendi çizdiğim ve dün akşam devresini yaptığım baskı devre şemasını koyuyorum inşallah işinize yarar..
çizimde BUZ350 yerine IRF630 kullandım proteusta buz350 nin kütüphane dosyası yok onun için ama bacak bağlantıları aynı buz 350 takabilirsiniz.
herkese iyi çalışmalar.

safakgunay

Oncelikler aramıza hos geldin.
yanlıs hatırlamıyorsam sibernetik hocamız 2x555 degilde aynı iki adet 555 entegresini içinde bulunduran tek 556 entegresi ile yapılan devre arıyordu.yanlıs hatırlıyor olabilirim.
İlginize tesekkurler.

safakgunay

Arkadaslar Yine burada da MEYER hocamızın patentleri var inigilizcesi olanlar biraz aiçerik hakkında biraz acıklama yaparlarsa cok iyi olur:)
http://www.singularics.com/docs/patents/meyer_ca1213671.pdf

ÇAKIR

slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım uzun zamandır bende bu projeler hakkında çalışma yapmaktayım ve konuyu açan üstada teşekkür etmeyi bir borç bildim. Arkadaşlardan rica etsem 555 entekresi ile yapılan bu frekans devresini nasıl kullanacağım konusunda beni bilgilendirirseler sevinirim. Voltaj aynı ama  frekansla nasıl oynanıyo tek 555 li devrede ayar potu görmedimde eleman 4,8 volt 300mA vererek farklı frekans değerlerini nasıl yakalıyo yardım edebilecek varmı?

sibernetik


üstteki linki açınca sayfada bu  hesap tablosu görünüyor.

555 bağlanan direnç değerleri hesaplanıp  istenilen frekans ve işaret/boşluk(mark/space) zamanları elde edilebiliyor yanılmıyorsam.

safakgunay

sibernetik hocamında belirttigi gibi tabloyu kullanarak devrenin frekansının hesaplaya bilirsin.
R2 birencini yerine potansiyo metre  kullanarak kolaylıkla devreyi istedigin frekansa ayarlıya bilirsin.

ÇAKIR

sibernetik hocam ve safakgunay dostum cvp için teşekkür ederim ilkel denemelerimle 4 zmnlı motorsikleti 4/5 dk % 100 olarak çalıştırdım ama kayıplar yüzünden  bazı sorunlar ile karşılaştım. esinlendiğim görüntüyü en kısa zamanda paylaşcam ama ilk önce şu devre ile üretimin ne düzeyde olduğunu test etmem gerekiyor denemelerimi vidyolarıyla paylaşcam sizlerle tanıştığıma memnun oldum umarım hedeflediğimiz sonuçları en kısa sürede yakalamak dileyi ile sağlıcakla kalın.

ozantavsan

Bir arkadaşım ile birlikte 301 çelik bulabildik.
5 plakalı   +N-N+ bağlantılı kuru hücre yaptık.Elektroliz maddesi sodyum hidroksit(lavobo açıcı)
Çekilen akım sodyum hidroksit karışımı ile ayarlanıyor şu an.
12 volt pc power supply ile doğrudan besliyoruz , şu an 11 amper çekiyor.
2x555 \'li devrem çalışır vaziyette , onunlada testleri gerçekleştireceğiz.
Bu test amaçlı yapılan bir kuru hücre (dry cell)
Bağlantı şekli olarak en iyi sonucu hangi bağlantıda alabildiniz ?
+NN-NN+ , +NNNN-NNNN+ gibi ............

Sistemin bir vidyosunu linkini ekliyorum.Biraz yavaş ilerliyoruz.Biraz daha zaman geçecek daha iyisini yapmak için.
Alev önleyici olarak ne kullanıyorsunuz ? Youtube\'ta bronze wool geçen bronz yünden ülkemizde nasıl buluruz.Böyle bir material varmı ?

Vidyo linki :  http://www.youtube.com/watch?v=RqXgW6MPGZ0

http://www.youtube.com/watch?v=RqXgW6MPGZ0
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tuncay1273

öztavşan hocam dry cell de plakaların bağlantısını nasıl yapacağım  ,(N+N) bunları açıklar mısın

ozantavsan

5 adet 301 çelik levhadan oluşuyor.

Şöyle sıralarsak plakaları

  1             2            3          4          5
(+)         (boşta)     (-)        (boşta)  (+)

1. ve 5. plakalara 12 volt + bağlıyoruz.   

En ortadaki 3. plakaya - ucu bağlıyoruz. 

2. ve 4. plakalara voltaj vermiyoruz arada boş duruyorlar.

Her plakada bir delik açıyoruz.Aynı yerlerden deliyoruz.

plakaların en dışında flexigalss plastik malzeme ver.Onlardadas delik var.
Ön ve arka deliklere birer hortum takıyoruz.(ufak çaplı)
Bu borulardan biri plastik kaptan sıvıyı çekiyor ,diğer borudan çıkan gaz ve su tekrar kaba dönüyor.
Kabın en üstünde 3. bir hortum var ,bundanda sadece gazı su dolu kaba alıyoruz.Cam kavanoz bunun için.Bubler denen güvenlik kabı yani , gaz geri ateş alırsa ana hazne patlamasın diye.
Bubler plastik olsun ,cam çok kötü parçalanıyor.Kendimize ve etrafa zarar verebiliriz.Başıma geldiği için uyarıyorum ,Allahtan bir sorun olmadı ,zahiyat yok.

12 volt , elektroliz ile gaz oluluken basınçla birlikte su kap ile dry cell arasında devir daim oluyor.
Bir nevi pompa gibi görev yapıyor.Dışarıdan pompa gibi bir ilave yok.Sıvı ve gaz basıncı ile kendiliğinden dönüşüm sağlanıyor.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tornado

öncelikle herkese selamlar konuyu 1 haftadır takip etmekteyim ve gerçekten çok özveriyle bu işe gönül vermiş olan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum
arkadaşların bazılarının amaaan kaldırın rafa bu kanuyu demeye getirircesine olumsuz düşüncelerini ve insanların içindeki yaratıcılığı kırmaya yönelik yazıları neden yazdıklarını ve yazıyı yazdıktan sonra neden alternatif çözüm sunmadıklarını merak etmakteyim
niyetim foruma üye olur olmaz insanlara sataşmak değil ama yoktan yere,faydalı birşeyler yapmak isteyen insanların projelerini küçümsercesine cevap ve yorum yapan arkadaşların amaçlarını merak ettim
konuya gelirsek bende bu konu ile ilgili kafa patlatmaktayım aşırı bilgim yok ama hemen bir düzenek kurup olayı canlı kanlı yaşadım (250ml lik pet şişeyi patlatma)gibi ben derimki osilatör ve mosfetle sürücü kısmını sg3525 entegresiyle yapılmış olan smps(anahtarlamalı güç kaynağı)devresinin pwm kısmını kullanarak sürücü kısmını paslanmaz krom (endüstriyel mutfak ürünleri yapımıda kullanılan paslanmaz ve dayanıklı sac )ile elektrot hatta eski tır veya kamyon aküsününün üst kapağını açıp içindeki kurşun plakaları çıkarıp yerlerine krom olanları taksak ve araca monteden önce bir denesek olabilir diye düşündüm ayrıca soğutma olayınıda klimalı araç.larda klimanın soğutma gücünü kullanarak giderebiliriz diye düşünmekteyim
yaptığım denemelerde 7adet+ 7adet- elektrot kullanarak aralarında 2,5mm lik boşlukolucak şekilde birleştirip yaptım fakat ısı fazla akım fazla birde gaz çıkışı 2 veya3 çift elektrodun aralarında daha fazla olduğunu gördüm diğerleri sanki yatıyor gibime geldi ben kendi fikrim olarak konusunda sibernetik hocamın bahsettiği gibi her hücreye 2volt ve yüksek frekansta darbeli akım göndererek daha iyi sonuç alabilirim diye düşündüm yaptığım denemede elektrotlarımda kireç ve tortu oluşmadı ama suyun rengi değişti saf su olmadığından olsa gerek suyutitreştirmek için hoprlörlerin dış diyafram kısmını (endışteki kağıt)söküp altta kalan ve sarı ya benzer renkte olan dayanıklı diyframı suyu titreştirecek şekilde ve ya elektrotları titreştirecek şekilde ayarlarsak verim artırılabilir(bu arada hoparlöre istediğimiz frekansta sinyal vererek en verimli olduğu kısımda bırakabilirz) zaten gaz elektrodun yüzeyinde oluşunca okısım suya temas etmiyor ve okısım gaz üretmiyor
bilmişlik yapmak istemedim paylaşım artsın belki faydalı bişeyler çıkar ortaya

ozantavsan

Merhaba , Hoşgeldin.

Pozitif yaklaşımın için teşekkürler.Böyle pozitif yapıcı yaklaşımlara çok ihtiyacımız var.
Seninde belirttiğin gibi 7+7- plakalı sistemde ısınma + fazla akım çekimi meydana geliyor.
İlk Dry cell denememde 5+5- olmak üzere 10\'lu plakalar kullandığımda aynı sorunla karşılaştım.
Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi 5 plakalı , en dış plakalar +
en orta plaka - bağlantılı arada birer boş plakalı bir hücre yaptım.
ISı oluşumu yok , elektroliz karışımı ile akımı 10a seviyesinde tuttum.
Şu an işimi görür durumda.Plaka sayısını arttırarak , yine arada nötr tabir edilen boş plakaları arttırarak denemeler yapacağım.Isı ancak plakalar arasındaki sıvı miktarını azaltırsam yetersiz sıvı nedeni ile oluşuyor.Sende denemeni birde bu şekilde yap. +N-N+ veya +nnn-nnn+ gibi değişik kombinasyonlarla dene hepsine +-+-+-+-+-+- şeklinde verme.Suyun iletkenliğini arttırmak için kullanacağın karışım ile akımı kontrol altında tut.
Sodyum hidroksit (lavabo açıcı kullanıyorum).Az miktar şırınga ile çekip su ile biraz karıştırıp suya boşaltıyorum.Karışımın kaptan hücreye devir daim olmasınıda bir süre sistemi çalıştırarark bekliyorum.Ampermetre ile akımı kontrol ediyorum.Akım belli bir çalışma sonrası sabitlendiğinde akımı arttırmak için biraz daha karışım verip aynı işlemi tekrarlıyorum.Karışımı azar azar vermek gerekiyor , birden fazla miktar verirsen akım fırlıyor.İlk deneme karışımda  18a çekince güç kaynağı ve hücre arasındaki kablolar duman dumana gitti.15 cm uzunluğunda iki kablo 30 metrekarelik çalışma alanını duman yaptı.Sonraları karışımı ayarlamaya başladım.

http://www.youtube.com/watch?v=RqXgW6MPGZ0  çalışmamın vidyosu.

http://www.youtube.com/watch?v=RqXgW6MPGZ0
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tuncay1273

öztavşan hocam açıklama için çok teşekkürler, fakat kafama takılan bazı sorular var.
1- neden bazı plakalar nötr bırakılıyor yararı nedir.
2- plakalar arasındaki lastiklerin bir özelliği var mı , normal şamurel lastiği olur mu?
3- 316 L çelik levha bulamadım , bunun yerine başka iş görür malzeme var mı?
tşkler ...............

safakgunay

tuncay arkadasım hos geldin.
Aradaki bos plakalar hem gerilim bolucu gorevi gorerek 2v tan fazla kulandıgımızda ısıya neden olan gerilimi azaltıyor hemde etki yuzeyi fazla oldugundan gaz cıkısın artmasına sebep oluyor .

Önceki mesajında bahsettigin haporlor ile suyu titreştirme işlemini ben uzun zamandaır farklı bir sekilde planlıyordum ama hiç bir planımı hala uygulama fırsatım olmadı.
Benim dusuncem şoyleydi
stanley meyerin paslanmaz celik borularla ve rezonans devresi ile yaptıgı sistemin sadece tek hucresini yapıp içeride kalan borunun ucuna megafıonlarda kullanılan unitlerden takarak içte kalan boru vasıtası ile suyu tireştirmek. Paslanmaz celik temini benim içinde buyuk sorun teskil etmekte.


tornado

usta sizin yaptığınız hücrede su sürekli durmuyor heralde ben aynı akü gibi yapıyorum elektrotları dizip elektrolite daldırıyorum sizin hücrenin yapısı hakkında bana biraz bilgi verebilirmisin nasıl çalışır mantığı avantajları
bu arada netten bir kutu sipariş ettim bu hafta içi gelir 40x50x20 ebadında komple akü gibi bölmeli 6 hücre olarak her biri 2 şer voltluk toplamda 12 volt büyük bir şey yapayım diyorum sizin sistem bana biraz farklı geldi

ozantavsan

#128
Eğer sistemden yeterli verim istiyorsan DRY CELL (kuru hücre ) tabir edilen sistemi yapmalısın.
Benim yaptığım sistem bu.Çelik plakalar su içerisinde değil ,su çelik plakalar arasındadır.
SU ve karışım bir sıvı kabında , çelik plakaların olduğu kuru sistem suyu bu kaptan alır.Sıvı çelik plakaların arasından geçerek oluşan ,hidrojen gazı ile birlikte kendiliğinden tekrar kaba döner.Kabın üstünden bir hortum ile hidrojen gaz dışarı alınır.

  ben +n-n+ şeklinde 5 plakalı sistem yapmıştım.Bugün aynı sistemin bağlantısını +nnn- yaptım.
Sistem daha verimli çalışıyor.7 amper akımda Dakikada 480 ml hidrojen veriyor.Bir sitede 6 plakalı
+nnnn- bağlantı şeklinden bahsedilmiş.HEr plaka arasında 2 volt ölçülmeliymiş.Akülerin prensibi bu şekildeymiş.Bunun sonucunda sistem daha az akım çeker ve plakalar az ısınırmış.Elektroliz için 2 volt yeterliymiş ,geri kalan 10v ısıya dönüşürmüş.Bende sistemi bu şekilde bağladım 5 plakalı olarak ,her plaka arası 2,6 volt ölçtüm.6. plakayı ekleyince 2 volt değer alacağım.Sonuç suya çok fazla sodyum hidroksit katmama rağmen çektiği akımı 7 ampere çıkarabildim .Eskiden biraz fazla kaçırsam 18-20 ampere fırlardı.sistemi 6 hücreli devam edeceğim.gerekirse bir kaç hücre yapar gaz çıkıilerini tek noktaya yönlendirip daha fazla hidrojen elde ederiz.

Aşağıdaki linkler sana fikir verecektir.
--------------------

http://www.hybridgen.com/index.php?option=com_content&view=article&id=128&Itemid=138

http://2hho.com/hho_plans.htm

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tornado

sağolasın usta kuru hücre yapmak daha mantıklı ve avantajlı görünüyor
şimdi 20x25cm lik kuru hücre yapmak için malzemeleri tedarik etmeye başlıyorum yanlız verdiğin linklerden anladığım kadarıyla
A)su devir daimi elektroliz olayında ortaya çıkan gazlar sonucu kendi kendine oluyor
B)her bir plakanın en alt tarafında çapraz şekilde su seviyesini dengede tutmak için bir küçük delik bulunuyor
C)gaz giriş ve çıkışını sağlamak aynı zamanda suyunda buralardan devir daimi için ortada delikler var
D)ve hücre dik olarak çalışmakta
doğru anlamışmıyım?

tuncay1273

araştırmalarıma göre en verimlisi bu dry cell uygulaması , benim kafama takılan plakalar arasındaki izolasyon malzemesinin özelliği nedir , ısıya dayanıklı kı olacak acaba...

ozantavsan

ALINTI:
A)su devir daimi elektroliz olayında ortaya çıkan gazlar sonucu kendi kendine oluyor
B)her bir plakanın en alt tarafında çapraz şekilde su seviyesini dengede tutmak için bir küçük delik bulunuyor
C)gaz giriş ve çıkışını sağlamak aynı zamanda suyunda buralardan devir daimi için ortada delikler var
D)ve hücre dik olarak çalışmakta
*************************
Evet her plakada birbirine denk gelecek tek delik var.
Sıvı ilk delikten palakalar arasına giriyor.Oluşan gaz ile birlikte en son plakadaki delikten sıvı kabına dönüyor.KEndi kendine devir daim oluyor.
Hücre dik duruyor.Sıvı devir daimi için dik durması uygun.

Plakalar arası sızdımaz conta kullanılıyor.Bu conta kimine göre şamrel olabilir.
Ben kapı ve pencereler yapıştırılan silikon şeritlerden kullandım.Sızdırmaya müsait yerlerine ısıya dayanıklı sıvı conta kullandım.Sıvı conta 300 dereceye dayanıklı.Diğer silikon şerit sistemde hiç sorun yaşatmadı.Ayakkabıcıların kullandığı kauçuktan bir malzeme kullanılabilir , döşemeciden uygun malzeme alınabilir.Oto sanayide conta kestirilebilir.

Önemli olan suya dayanıklı , sızdırmaz , çabuk deforme olmayan ,uygun kalınlıkta ,ısıya biraz dayanıklı bir malzeme seçmek.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

sibernetik

ozantavsan arkadaşım eline emeğine sağlık.Çalışmalar güzel ve verimli gidiyor senin cephende, görünen o :)
Tam ben \"Tero cell\" ile ilgili PDF döküman ekleyecektim ki,senin linklerine tıklayınca daha ayrıntılı olarak Tero cell ile ilgili verilerle karşılaştım , Bendeki eski sürümü imiş  : )
Bazı sahte dökümanların aksine bu adam yaptığı işi ayrıntılı bir şekilde anlatmış ayrıca iyi analiz etmiş.
Elektroliz hücrelerinin en büyük sorunları olan ısınma ve çelik plakalar üzerindeki oksidasyon ve kararma konularına çözümler önermiş.Yine devre üzerine sabit akım düşürmekle ilgili ayrıntılara da değinmiş.
Kabaca bir göz gezdirdim,ayrıntılı olarak okumak lazım.
Belgeler ingilizce olunca her arkadaşımız faydalanamıyor elbet.Tüm belgeyi çevirmek de uzun ve sıkıntılı bir süreç.
Yine biz burdan destek vermeye devam edelim arkadaşlar.Sorularınızı iletin lütfen.

Bu arada Bob BOYCE\'un 61 plakalı elektroliz düzeneği de kayda değer ciddi bir devredir.Zamanı parası olan,malzeme sıkıntısı olmayan arkadaşlar bu devre ile ilgilenebilirler.
En azından kullanmış olduğu PWM devresi de güzel bir devre.Bir vakit olursa ilgili PDF dökümanı da ekleyeyim arkadaşlar.
Selamlar saygılar arkadaşlar.

ozantavsan

Teşekkürler.Biz projelerimizi geliştirmek için yeterki paylaşıma devam edelim.Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Bob BOYCE düzeneğinide inceleyeceğim bakalım.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ahmet3582

Arkadaşlar paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim .
Bu konuyu 1 aydan beri konuk olarak takip etmekteyim.
Yaptığınız paylasımlar çok güzel benim gibi bu elektroliz olayını merak edekler için
çok güzel kaynak oldu. İnsallah bende sizin gibi böyle şeyler yaparım.

HERKESE BAŞARILAR.........


tornado

ozan hocam verdiğin linki google a tercüme ettirdim bu plakalar arasında 3mm lik ters köşeli delikler var diyor ama resimde gözükmüyor denmekte sen o delikleri deldin mi o delikler plakalar arası sıvı seviyesini ayarlamaktaymış doğrumudur
 bu arada kuru hücre işi daha mantıklı olunca elimde 16.5tl ye mal olan plastik yaş hücre kutusu kaldı   :(
http://2hho.com/hho_plans.htm

tuncay1273

plaka için çelik levha bulamadım , resimdeki alçı malasından yapsam olur mu ?  ölçüleri ;  0.70 mm kalınlığında,30 cm uzunluk ,  50 Rockwell sertliğinde, C 75 CR 1 yay çeliğinden imal edilmiştir

tornado

usta endüstriyel mutfak ekipmanları üretenlerden malzeme temin edebilirsin yanlız aşırı uçuk fiyatlara malzeme satın alma derim o maladan elektrod olur ama paslanma olayı bir hayli fazla olur ayrıca işlerken(delerken keserken)seni baya yorar yay çeliği denen malzemeden yapılıyor olması lazım malaların tavsiyem sanayide reklamcılar ve sac alım satımı yapan yerlere sormandır


tornado

hocam bu lavabo açıcıyı ne kadar kullanıyorsunuz 1 lt saf suya 250gr kuru lavabo açıcı karıştırdım hala akımı2A in üzerine çıkaramadım lavabo açıcının üzerinde %100 sodyum hidroksit yazıyor birde sıvı olan vardı ondada kostik içerir yazıyordu onu almadım kostik bir asit türüdür elektrotları çabuk aşındırır diye sizin kullandığınız malzemenin markasını yazarmısınız

ozantavsan

+n-n+ şeklinde bağlantıda sıvı sodyum hidroksiti 1 kapak koyup akımı ölçüyordum ,her kapakta akım artıyordu.Fazla kaçırırsam akım çok artıyordu.

+nnn- şekline çevirince şişenin yarısını boşaltmama rağmen akım 4,5 amperde kaldı.

Lavabo açıcı bittiğinden bugün markette aynısını alayım dedim.Kalmamış ,sıvı olan hiç yok.Hep kuru vardı ,almadım.

Kuruyu alırsakta bir kap içinde iyice karıştırmamız gerek sanırım.Ekleyip akımı ölçmek grerk.
Sıvı olanı doğrudan sisteme karıştırınca dibe çöküyor karışamıyor.

Tam olark 1 litreye ne kadar kullandığımı bilemiyorum.Okuduğum yazılarda 1 litreye 1 kapak yazıyordu ama akım düşük kalıyor.

Sanırım sistemi önce +nnnnn- olarak yapıp denemeli.Sıvı karışım miktarını not almalı.
Sonra +nnnnn-nnnnn+ şeklinde denemek gerek.

250 gram kuruyu su ile iyice karıştırıp tam karışım olunca sisteme vermeyi dene.2 amperden fazlasını elde etmen gerekir.Karışım ilavesi sonrası sisteme tam karışması için sistemi bir süre çalıştır.

Olmadı yemek sodası ile deneme yap.En azından deneme açmaçlı olarak akımı gör gaz çıkışı gör.:Sodayıda iyice karışım yap.Gerekirse boşaltır , lavabo açıcı ile devam edersin.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tornado

ne yaptıysam olmadı komle lavabo açıcı doldurdum nerdeyse 2A i geçmedi birde hücreyi söktüğümde komple kararmış olarak çıkıyor suyun gaz ile devirdaimi hiç olmuyor ben hortumları 6mm lik kullandım ondan mıdır nedir
yan yana +nnnnnn- olarak yaptım ama yok saf su kullandım hafile
\'\'ozan hocam verdiğin linki google a tercüme ettirdim bu plakalar arasında 3mm lik ters köşeli delikler var diyor ama resimde gözükmüyor denmekte sen o delikleri deldin mi o delikler plakalar arası sıvı seviyesini ayarlamaktaymış doğrumudur
 bu arada kuru hücre işi daha mantıklı olunca elimde 16.5tl ye mal olan plastik yaş hücre kutusu kaldı   :(
http://2hho.com/hho_plans.htm\'\'
burada sorduğum o delikleri siz deldiniz mi
son olarak komple dağıtıp 5 hücreli sulu tip yaptım sabah deneyecem sonuç nasıl olacak bakalım

sibernetik

Kullanılan su distile edilmiş olmalı diyor.Saf su yani.
Bende Sodyum hidroksit vardı elektrolit olarak ve açıkcası ben de pek verim elde edemedim.
Kullanılan çelik kaliteli olmazsa ve su distile edilmemiş olmazsa kararma olayı kaçınılmaz.

Yine geçen başka bir deney yaptım,bana çok garip geldi ama musluk suyu üzerinden 2 amper kadar bir akım geçirirken,saf su üzerinden 10 ampere kadar akım geçti.Çok şaşırdım.Gerçi sonradan deneye devam etme fırsatım olmadı ama Tornado\'nun problemine dönersek,saf su ve kullanılan çelik belirleyici olabilir.Kullanılan su iletkenliği değiştirebilir diyorum.
Çelikler kaliteli olmalı ki suyla reaksiyona girmesin.
Birde bu nötral plaka kullanma olayının pek verim artırdığına inanmıyorum açıkcası.Kuru hücre kullanmak daha mantıklı gibi sanki.
Tabi bol bol deneme yapmak lazım.
Selamlar saygılar.

erhan27

arkadaşlar 316 çelik boru veya levha bulamamak bu konuyla ilgilene çoğu arkadaşın çektiği bir sıkıntı. aynı sıkıntıyı bende çekiyorum. kullandığım bakır, demir ve çelik halatlar (bisiklet fren teli) hepsi okijen tarafından yakıldı yıkıldı:)))

son bir arayış içindeyken elime gelen  tv üstü  tv anteninin aliminyum plakaları nı deneyeim dedim. plakalar çok uzun süre oksitlenmeden iş gördü yalnız üzerinde ki matlık biraz arttı suda herhangi bir kararma ve elektrolizde bir azalma da göremedim. 2 gün boyunca çalıştırdım. aliminyum bir sıkıntı çıkarmadı. yalnız kullandığım su çok fazla kireçli olduğundan su jel haline dönüştü.

wikipedia da bulduğum kaynağa göre
\"Alüminyum,yumuşak ve hafif bir metal olup mat gümüşümsü renktedir. Bu renk, havaya maruz kaldığında üzerinde oluşan ince oksit tabakasından ileri gelir\"
 
\"Alüminyum ilk keşfedildiği yıllarda cevherinden ayrıştırılması çok zor olan bir metal idi. Alüminyum rafine edilmesi en zor metallerden biridir. Bunun nedeni, çok hızlı oksitlenmesi, oluşan bu oksit tabakasının çok kararlı oluşu ve demirdeki pasın aksine yüzeyden sıyrılmayışıdır.\"


yani bundan şu sonucu çıkarmış oldumm aliminyum doğada oksitli halde bulunuyor ve bu iletkenliğine herhangi bir zarar vermiyor.

merakını gidermek isteyan arkadaşlar ucuz ve kolay bulunabilen aliminyumu testlerinde bir alternatif olarak kullanıp görüşlerini burda paylaşabilirlerse sevinirim..
herkese iyi çalışmalar.

tornado

hocam kuru hücrede n olarak ifade ettiğimiz akım verilmeyen plakalara diğer normal kuru hücrelerde akım veriliyormu bu suyun devir daimini sağlamak için nasıl bir teknik kullanılıyor linklerden anladığım kadarıyla bütün plakalar aynı noktadan deliniyor ortadaki boş plakaların alt köşelerinden sıvı seviyesini dengelemek için küçük delikler deliniyor hücre dik duruyor enerji verilince gazla beraber su devirdaim ediyor ben bunları yapmama rağmen neden devir daim olayı gerçekleşmedi vede akımı bir türlü2A in üzerine çıkaramadım nerdeyse komple sodyum hidroksit doldurdum yinede akım artışı olmuyor ayrıca sodyum hidrosit miktarını artırdıkça hücrelerdeki plakalar daha çabuk kararıyor
bence hücrenin çektiği akımın artmaması boş plaka kullanımından oluyor vede bu pek bir fayda sağlamıyor aynı şekilde suyun ısınmamasının nedenide bu vede plakaların kararması tamamen sodyum hidroksitin çok fazla kullanılmasından
kuru hücreleri eğer kendi kendisine devir daim yaptırabilirsem boş plakasız kuru hücre yapacağım
yada yaş hücre yapıp suyu bir depolama kabı gibi bir yerde bulundurup gerekirse yani aşırı ısınma olursa ufak arabaların kalorifer peteğinden geçirerek soğutma sistemli bir yaş hücre yapacağım
şu an bir yaş hücre yaptım fakat akımı ve gaz çıkışını artırmayı başaramadım 600gr lık 3 şişe lavabo açıcıyı 8lt suya kattım ama akım yine 2A artmıyor
ben şu ana kadar yaptığım denemelere dayanarak arda arda dizilmişyani+-+-+-+- şeklindeki sistemin verdiği gazı veren fakat onun kadar ısınan bir sistem kuramadım ben çalışmalarıma bu şekilde devam edeceğim ,
saygılar

ozantavsan

Merhaba  8 litre su çok fazla.ben en son sıvı kabını por çöz şişesinden yaptım.Alsa alsa 2 litre alır.

Palakar şu şekilde olacak.

      1             2             3           4          5         6           7
    +12V        boşta       boşta     boşta    boşta    boşta       - (eksi uç bağlanacak)

her plaka aynı noktadan delinecek.Plakalar bir araya getirildiğinde bir delikten bakınca karşıyı göreceksin.Plakalar arası 3 milimetre conta kullanılacak.3 milimetre plaka arası boşluk 10 Ampere kadar deniyor.10 ile 40 amper arası 5mm ile 8 milimetre arası tavsiye ediliyor.bu şekilde elektroliz maddesi kullanmasanız bile sıvı bir miktar gaz verecek ve sıvı seviyesi hareket edecektir.Sonra elektroliz maddesini azar azar katıp devir daimi bekleyin.devir daim oldukça madde karışımı daha iyi olacaktır.Akımı ölçüp gözlersiniz.:Dikkat ederseniz 1. plakaya 12 volt + verdik.7. plakaya eksi verdik.Aradakilere voltaj vermiyoruz.Ölçü aletini 20 volt konumuna alın , 1. ve 2. hücreye probları değdirin 2 volt okumalısınız.2. ve 3. hücreye dokundurun 2 volt ölçülmeli.1 ve 3. plakaya değdirin 4 volt okumalısınız.1. plakadan 7. plakaya kadar 2 voltluk ölçümlerle toplam 12 volt.
HHO elektroliz için 2 volt ideal ,fazla voltaj ısı ile kayboluyor.Her plaka arası 2 volt vermiş oluyoruz , voltaj boştaki plakalarla bölünmüş oluyor.Böylece sıvı daha az ısınıyor ,maximum verim veriyor.Çıkan gaz miktarı her ne kadar akım ile arttırılabiliyorsada bunun yanında şuda yapılabilir.2 adet hücre.7 plakalı 2 ayrı hücre , aynı sıvı kabından beslemeli ,gaz çıkışları birleştirilmiş.
her hücre 7 amper çekse x2 =14 amper =2 kat gaz çıkışı.Daha az ısınan hücreler.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

tornado

hocam bir resim ekliyorum bir bakarmısınız bu resim de su girişi altta su çıkışı ve gaz çıkışı üstte bunu bir deneyeyim,
bu akşam geç oldu yarın dener sonuçları yazarım

tuncay1273

#148
hocam bu resimde bir yanlışlık var , gaz çıkışının yukarıdaki su deposuna bağlantı yeri su seviyesinin üzerinde olmalı.  bu resimdeki şekilde devirdaim olmaz, yani su-gaz karışımı depodaki suyun üstüden giriş yapmalı. doğrusunu gönderdim.

tornado

yeni bir sulu hücre yaptım 30A ve civarında akım çekmesine karşın arabama taktım denedim yakıt ve çekişte hiç ir olumlu gelişme olmadı 5tl lik gazla 35km yol yaptım bitti sistemi devreye aldım 5tl lik gaz daha aldım 35.km de o da bitti
şarj dinamosundan fazla akım çektiği için motora fazladan yük verip yakıtta ve çekişte değişiklik yaratmadığını düşünüyorum kuru hücreyi tekrar deneyeceğim veya yüksek frekansla su moleküllerinin daha hızlı  parçalamaya çalışacağım
veya benim araba çok noktadan enjeksiyonlu ve ecu denen elektronik kontrollü motorlu bu yüzden belki değişiklik olmamıştır diye düşünüyorum
keşke şahin şimdi elime geçse

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
IRFP250 Nedir:
kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın