Aslında düzenek güzel görünüyor.İşçilik gayet iyi ama benim anlamadığım birkaç nokta var.
Elektroliz hücresindeki suyun bir şekilde soğutucu radyatör üzerinden dolanması gerekiyor ki soğusun.Hele bu kadar küçük bir hücreden 20 amper geçirdiğimizde bence ısınma fazla olacaktır.Büyük bir ihtimalle suyun içine elektrolit madde de katılmasını önerecektir kullanım kılavuzu ama elektrolit madde gaz çıkışını artırmakla beraber ısınmayı da artıracaktır.
Suyun radyatör üzerinden dolanmasını sağlayan bir pompa düzeneği göremedim.
Kafanızdan düzeneği bir kurun,siz olsanız ısınan suyu o radyatörde nasıl dolaştırırsınız ? Mutlaka bir motor/pompa düzeneği lazım.
Bir ikinci aklıma takılan şey bir kontrol düzeneğinin olmaması.Yani akımı veriyorsun iş bitiyor.Bence böyle olmamalı.Bir elektronik kontrol düzeneği lazım.
Tanıtım videosunda izlediğim kadarıyla verimli görünüyor.
İnternette amatör denemeler yapan insanlar bile ölçü aletleri ile düzeneğin ne akım çektiğini,bağlantıların ayrıntılarını vs vs tek tek görüntülüyorlar.
Bu ürün ticari bir ürün ama tanıtım videosunda ben ampermetre göremedim.
Yani bileşenler nasıl bağlanmış nasıl çalışıyor,bu insanların ayrıntılarıyla göstermesi lazım.
İlk yazılarımda bu konuya değinmiştim arkadaşlar.Pek çok verimli çalışan düzenek var ama bunların dışında bazı uydurma düzenekleri ticari ürüne çevirip,gerek malzeme olsun gerekse CD DVD şeklinde anlatan kişiler olsun,bir sürü sahtekar da var.
Yine bazı arkadaşlarımız kendi deneyimlerini,patlattıkları motor kaputlarını vs anlatmışlar.O konulara pek ayrıntılı cevap veremedim ama bu kurulan düzenekler 10 amperden fazla akım çekecek düzenekler değil.Açıkcası fazlasıda riskli.Çünkü 10 amperle bile yeterli miktarda gaz üretimi mümkün.Daha fazla akım çekmek Aküye yük,kontrolü denetimi zor,uzun kullanımlarda bağlantı kablolarında ve düzenekte ısınmalara sebep olabilir.
Malzeme temininde sıkıntı olmasa 800 liraya bu düzenekten 2 tane yapılır diyorum ben.Hatta daha verimli bir sistem bile yapılır ama laboratuvar çalışmaları öldürüyor adamı.1 aydır gidip bir pleksiglas malzeme alamadım,Elektronikçiler çarşısına uğrayamadım,sizlerle forumda birşeyler paylaşamadım.
Zaman oluyor para olmuyor,para oluyor malzeme olmuyor vs vs.
İşlerim biraz azaldı gibi,bu hafta içi birşeyler paylaşacağım naçizane.
Artık kafa kafaya verip güzel birşeyler çıkaralım.Benzin fiyatları gerçekten el yakmaya başladı,ellerimiz kömür oldu hatta

Bu üründe dediğim gibi karanlıkta kalan noktalar var.O yüzden ben pek güvenemedim açıkcası.Belkide gerçekten canavar gibi çalışıyordur ama risk almaya değermi bilemiyorum.
Selam ve saygılarımla.