Arkadaşlar hafta sonları birşeyler yazabiliyorum ancak.Telaşe iş güç bitmiyor bir türlü.
Evet konumuz hareketlenmeye başladı,ilgilenen,paylaşımda bulunan arkadaşlarımız var.
Arkadaşlarımız yazılanları okurlarsa tekrar tekrar başa dönmek zorunda kalmayacağız sanırım.
Burada naçize paylaştıklarım pek çok ingilizce dökümanın içinden toplanmış birtakım bilgiler.İlgilenen olursa o dökümanları da ekleyebilirim ama bazı basit temel bilgileri öğrenmek için deneme yanılmaya gerek yok bence arkadaşlar.Yazılarımın en başında da belirttim,tekerleğin,ateşin vs yeniden icat edilmesine gerek yok.
Birkaç basit ama önemli ayrıntıyı burada tekrar yineleyeyim istedim.
Klasik elektroliz düzeneklerinde yani su dolu bir kaba sallandırılıp ucuna akım verilmiş iki metal elektrotla yapılan düzeneklerde 1,24 volt tan fazla uygulanan gerilim ısıya dönüşecektir arkadaşlar,bunu ben değil okuduğum tüm dökümanlar söylüyor.Kullandığınız elektrolit madde ( normalde iletkenliği artıran ama tepkimeye karışmayan madde) evet kullandığınız elektrolit maddenin belli bir miktardan fazlası tepkimeyi artırmaya yaramaktan öte zararlı gazlar çıkmasına ve devreden fazla akım geçmesine sebep olacaktır.Fazla akım geçişi suyun ısınmasına hatta küçük kaplarda kaynamaya sebep olacaktır.
Yine musluk suyu kullandığınızda en temiz,en arıtılmış MUSLUK suyu da olsa içindeki maddeler elektrotları bozacaktır(delinme,paslanma,çürüme vb gibi)Elektrotların yüzünde bir uçtan diğer uca madde taşınımı olacak ve elektrotların üzerinde madde birikimi olacaktır.omerkaya1981 arkadaşımızın bahsettiği olay köpürmeden kaynaklı ve çıkış borusunun tıkanmasıyla oluşan bir patlama olabilir.Sadece saf su kullanmak bu artık maddelerin oluşmasına engeldir.
Bilinen en iyi elektrolit Potasyum Hidroksit (KOH) ve Sodyum hidroksit (NAOH ) benim bildiğim kadarıyla.
Sarı atıklar oluşması saf su kullanmandan kaynaklanıyor omerkaya1981 arkadaşım.Krom elektrotla ilgili değil yani.ÇÜnkü saf suyun içinde sadece ve sadece su molekülleri vardır.
Bir dökümanda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam ama 1 damla su ayrıştığında yaklaşık 1800 cc (santimetrik küp ) gaz haline dönüşüyordu.Buna göre 1 litre suyun ne kadar gaza dönüşebileceğini hesaplayabilirsin sanırım.omerkaya1981 arkadaşımıza ve onun arkadaşına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Evet daha önceki eleştirilere de cevap vermek gerekirse gyanbay arkadaşımızın enerjinin sakınımı korunumu kanununa ilişkin söyledikleri doğru.Patlar motorlu yakıtların verimleri,yaktıklarının büyük bölümünü ısıya dönüştürmeleri,doğrusal hareketi (silindirlerin itme kuvveti) dairesel harekete çevirmelerinde oluşan kayıplar,sürtünme,rüzgar direnci gibi sebeplerden oluşan kayıplar
gerçektende göz ardı edilemez.
Evet teorik olarak bu bir gerçek,suyu ayrıştırmak için harcadığınız enerji ürettiğiniz enerjiden fazla olacaktır.
Okuduğum dökümanlarda şunu söylüyordu.Bundan 150-200 yıl önce insanlara 350 tonluk bir demir yığınının havada uçacağını söyleseniz inanmazlardı,ya da bir cep telefonundan,mobil iletişimden bahsetseniz inanmazlardı diyor.Sonra FREE ENERGY (özgür enerji ) çıkışlı pek çok projeden bahsediyor.
Sizlere bir video sunacağım arkadaşlar.En son olarak ben bu düzenek üzerinde çalıştım uğraştım.Videoda görülen yani benim beklediğim verimi alamadım ama düzeneğin çalıştığına kesinlikle inanacak kadar gaz çıkışı sağladım.
Düzenek sadece ve sadece yarım amper (500mA) akım çekiyor ve 12 volt ile çalışıyor.Hesaplarsak P=V.I formülünden devrenin 6 watt kadar bir enerji çektiğini buluruz.Çıkan gazı kendi gözlerinizle görün.Bilhassa elektroliz devreleri kurup belli bir gaz çıkışı elde etmiş arkadaşlar bu miktarı bir görsünler.Ravi RAJU yaptığı bu düzeneğin verimini de hesaplayıp klasik Faraday elektroliz düzeneklerine göre %1700 (yüzde binyediyüz ) daha verimli olduğunu söylüyor.Video 250.000 in üzerinde izlemeye sahip.Youtube tan Ravi Cell diye aratıp
bu kişinin 1 den başlayıp 10 a kadar olan tüm videolarını izleyebilirsiniz arkadaşlar.
Ravi Raju; Dave LAWTON ve Stanley MEYER in projelerini birleştirip karma bir sistem yapıyor.Düzenekte bildiğimiz musluk suyu kullanıyor.Saf su değil.Suyun içinde hiçbir elektrolit madde yok.İlerki konularımızda bu düzeneğin ayrıntılarını anlatayım,dökümanlar bende var.Yine deneyimlerimi de paylaşayım naçizane.İsteyen arkadaşlar uğraşsın.Zor bir düzenek değil ama sabır isteyen 1 aylık bir çalışma gerektiriyor.Hep ilerde ilerde anlatacağım diyorum ama işte bilgisayar başına oturup birşeyler karalamak benim de isteyip yapamadığım bir süreç oldu.Biraz daha zaman isteyeceğim sizlerden arkadaşlar.
Lafı uzatmayayım işte videomuz.
http://www.youtube.com/watch?v=u9XrLOudwRwBenim verimsiz düzeneği bile kutulayıp çalıştırmayı,arabaya bağlamayı düşündüm ama biraz daha uğraşayım bakarsın son kaleyi de fetheder işi çözeriz dedim.Öylece kaldı.işte zamansızlıktan kıpırdanamıyorum.
Tekrar birşeyler karalamaya çalışacağım.Selamlar saygılar arkadaşlar.