Ana içeriğe git
Konu: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak (298 Kez okunmuş)

visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Merhaba
visual basic biliyorum ama seri port ve paralel port üzerine hiç deneyimim olmadı.Seri portun ve paralel portun yapısını internetten ve kitaplardan,megep projelerinden okudum ama uygulama olmadan birşey kavrayamayacağım galiba.
ben forma iki adet buton ekleyip her buton bir led i yakıp söndürecek basit bir uygulama yapmak istiyorum.Laptop kullandığımdan usb den rs232 çevirici kullanıyorum.
şimdi böylebir uygulama için yapmam gerekenler neler?

Ynt: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Yanıt #1
yok mu bilen?

Ynt: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Yanıt #2
https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=seri+port+kontrol+megep
ikinci sıradaki pdf i indirin orada detaylı izah ediyor
[mergedate]1426092257[/mergedate]
megep den de okumuşsunuz görmedim

@ kangal0640

2008 de hiç kod yazmadınızmı?
yoksa seri portun componentinimi bulamadınız ?
Kodu nereye yazacağınızımı bilmiyorsunuz?
Eğer öyle ise youtube bunları bulabilirsiniz
mesela
(Bunun diğer part4 part 4 diye bölümleride var)
https://www.youtube.com/watch?v=wsMMHaSvvRU

Ynt: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Yanıt #3
okudum ama seri porta sadece "Hello" tarzında string veri gönderiyor örneklerde.Benim yapmak istediğim şu;
paralel porta kod yazarken örneğin: 7. portu 1 yapıp aktif hale getirerek 7.porta bağladığımız led diyotun yanmasını sağlıyoruz.bunu seri portta da yapabilir miyiz?


Ynt: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Yanıt #4
tabiki yaparsınız
MEGEP in dökümanlarında  seriportu uzun uzun anlatıp ledleri yakıp söndürme uygulaması vardı
Uygulama  VB6 ile ama sanırım 2008 otomatik oalrak kodları güncelliyordu.
Yani 2008 dede çalışır
[mergedate]1426187707[/mergedate]
Buldum Bu pdf de
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/endustriyel_otomasyon/moduller/BilgisayarliKontrol6.pdf
edit :link düzeltildi

[mergedate]1426188043[/mergedate]
@kangal0640
Bu ise görüntüsü en net derslerden biri ingilizce değil ancak faydası olacağını sanıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=9vEDy8ODKAY#ws
[mergedate]1426188440[/mergedate]
Ayrıca zaten blogda varmış:

http://320volt.com/visual-basic-6-seri-port-kullanimi-led-yakma-devresi/

Ynt: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Yanıt #5
çok teşekkür ederim yardımınız için.şimdi inceliyorum :)

Ynt: visual basic 2008 ile seri port üzerinden led yakmak

Yanıt #6
Seri port üzerinde halen uğraşmaktayım.Blog'daki uygulamayı yaptım.Çalışıyor.Yabancı kaynaklardan da falan araştırdım tabii ve seri portun pic ile kontrolüne dayalı birçok örnek uygulamayı inceledim.
Blogda anlatılan ve benim araştırdıklarıma göre seri portla led kontrolü ancak şu şekilde; portu açım rts.enable=true diyerek 7 nolu pine voltaj gider ve 7. pine bağlı ledi  5. nolu pin (toprak) olarak bağlarsın led yanar.bunu bir timer ile kontrol edersen flaşör tarzı birşey yapılabilir.


Ama benim yapmak istediğim ise; pic ve entegre kullanmadan,paralel portta olduğu gibi pinleri kontrol etmek.Aşağıdaki resimde paralel portun belirli pinlerine led bağlanmış ve pc den kontrol ediliyor.Seri port ile bunun pic kullanmadan mümkün olmadığını düşünüyorum ama eğer mümkünse söyler misiniz nasıl yapılabilir?