Gönderen Konu: acil dijital termostat devresi için pıc bilen lazım  (Okunma sayısı 573 defa)

Çevrimdışı bolubeyi

• Üye
  • **
    • spina bifida
Ynt: acil dijital termostat devresi için pıc bilen lazım
« Yanıtla #15 : 08 Ocak 2012, 13:30:13 »
O istediğiniz özellik belki de devrenizde vardır. Araştırıp öğrenin. Eğer ki o özellik yoksa ne yapmanız gerektiğini üstteki iletimde yazdım.

Çevrimdışı Flatron

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #16 : 08 Ocak 2012, 14:48:08 »
bu devrede alt sınır ve üst sınır var altsınır mesela 20 derecede ayarlı ozaman 20derecenin altına düştügü zaman röle kapanıyor üstsınır 35 dercey diyelim 20 ile 35 derece arasında çalışıor bendeki sıkıntı söledigim gibi o röle açma kapama aralıgı 0.1 derece deilde 1.0 derece olmasını istiroum...
Hocam verdiğiniz linktedeki devrede yazan bilgilerde şunu diyor.Üç farklı farklı sıcaklık için başlangıç ve üst sınır sıcaklık değerleri ayarlanabilir diyor(Üç tane role olmasına sebep bu)
Yani atıyorum 2 tane daha kuluçka makinanız olsaydı yanyana mesela ,birinde tavuk,birinde keklik birindede atıyorum ördek yavruları için farklı farklı sıcaklıklara ayarlayabilirsiniz.
 Siz muhtemelen alt ve üst sınır sıcaklıkları çok yakın olduğundan ayarlayamıyorsunuz.0,1 derece hassasiyette olması programın daha hasas olduğunu gösterir
Şunu deneyin mesela menü tuşunu basın
program sizden hangi ISI ayarını değiştirmek istediğinizi orada yada bir sonraki yerde soracaktır
örneğin ISI 1 i seçin .
Rolenin sesini duyduğunuz anda içindeki LED lerinde yanması ,(yanık ikende sönmesi )gerekir.
Ayrıca ayar yaptığınız sıcaklığın numarası ile (ISI 1,ISI2 gibi) PCB dede terminallerde adı olması gerekir ki yanlış bağlantıdan almayın
Ayarlayamazsanız
Diğer role çıkışlarından lambayı bağlayın belki orada yüklü ayar sizin daha çok işinize yarar
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2012, 14:54:21 Gönderen: Flatron »

Çevrimdışı saitkaya

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 08 Ocak 2012, 16:11:35 »
dedigim gibi devre şemasını 1-2 güne yayınlarım elimde yok ya çizicem yada bulucam

Çevrimdışı Flatron

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #18 : 08 Ocak 2012, 16:46:59 »
Tamam abicim şemadan olayı çözün

Çevrimdışı saitkaya

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 09 Ocak 2012, 17:59:01 »
hani ben devreyi 35 dereceye ayarlıyorum ya 36.0 dereceye gelince kapatıyor 35.0 dereceye düşünce açıyor ya bu 1.0 aralıgın adıne ? ısı hassasiyetimi röle açıp kapama aralıgımı?

Çevrimdışı Flatron

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #20 : 09 Ocak 2012, 18:26:36 »
Butonlara basarak o ayarı girdiğinizde virgülün sağındaki hanede yanıp yanıp sönüyorsa her yukarı tuşuna bastığınızda( örneğin:35,1    35,2   35,3 diye artıyorsa )0,1 derece hassasiyetle artıyor demektir adamda web sitesinde onu söylüyor.

Burada başka bir termometre ayarlanması var
http://www.youtube.com/watch?v=r_D0ORrxpMs

Bu kadar zamandır bi ayarı anlatamadığımız kişinin sorunu için yeterince açıklama yapıldığından konuyu kilitliyorum
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2012, 18:41:55 Gönderen: Flatron »